Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @salimekoken Türkiye’de Eşinle birlikte yaşıyorsan e-devletten ikametgahlarınızın çıktısını almalısın yanına. Eğer eş Amerika’da yaşıyorsa orda yaşadığı yeri belgelemen gerekiyor. Sonuçta yanına gideceksin ve sende o adreste yaşayacaksın. Bu aynı zamanda green card’ının gönderileceği adres oluyor. Yani bunun için herhangi bir şey söylemeye gerek yok. Eş durumundan dolayı vizeye başvurduğun için her türlü eşinin yaşadığı adresi belgelemek zorundasın.

• @Ezgi-2 hiç böyle bir şey okumadım daha önce. siz hangi belgeyi götürmüştünüz adres için?

• Merhabalar,

Eşim Amerikalı, 10 senedir Türkiye'de yaşıyor. 2 seneyi geçti, evliyiz. Yaklaşık 1.5 sene önce Green card sürecine başladık. Tüm süreç boyunca Türkiye'de ikamet eder durumdayız. Süreç tamamlanınca kısmet olursa ABD'ye taşınmayı düşünüyoruz. An itibarı ile NVC'ye belge sunma aşamasındayız. En son bugün mesaj geldi. Hem "Affidavit of Support Documents & Financial Evidence" hem de "Applicant Information" kısımları "ACCEPTED"a döndü. Ama iki de mesaj gelmiş. Sorularım da şunlar:

1. Mesajlardan birisi şunu diyo: "(Eşim) might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit ..."

Soru: Eşim Türkiye'de ikamet eden ABD vatandaşı olarak ne gibi bi belge yükleyebilir?

1. Diğer mesaj da "Please submit every 2023 W-2, 1099, and Schedule form for (eşim) and (ben)"

Bu da IRS ile ilgili belgeler olmalı.

Soru: Eşimin Amerika'da ikamet etmiyor oluşu, uzun süredir birlikte Türkiye'de yaşıyor oluşumuz, ve başvuruyu da Türkiye'de birlikte ikamet ederken yapmış olmamız dezavantaj mıdır? Bu arada Amerika'da eşimin akrabaları joint sponsor lar.

Soru: CEAC sayfasında tüm belgelerin Approved gözükmesi başka belge gerekmediği anlamına mı gelir? Yoksa mesajlarda bahsedilen 2 belgeyi yüklemek mi gerekir?

Teşekkürler,
    Herkese bol şanslar

• @salimekoken İkamet adresini istemeyecek olmalarını düşünmen çok enteresan geldi. Amerika’da Tr’de ki gibi bir ikametgah adresi diye bir belge yokmuş sanırım. Biz adres içerikli, eşimin adına gelen belgeleri detledik. Örneğin ehliyetinin geldiği adres, tax, irs, seçmen kağıdı gibi gibi..

• @salimekoken kira sozlesmesi veya adresine gelen belgeler olabilir. Ek olarak daha onceki adreslerini de eklemenizde fayda var

• @Ezgi-2 2022ye kadar forumda geriye doğru okudum ve böyle bir şey görmedim. o yüzden böyle düşünmemin doğal olduğunu varsayıyorum. okuduğum kadarıyla eşinin adresi ve greencardının teslim edileceği adresi soruyorlar sözlü olarak. yabancı formlarda da bu konuda şöyle bir bilgi var, adresin doğruluğu senin sorumluluğunda sonuçta verdiğin adrese greencardın teslim edilecek. zaten sözlü verdiğin adres ds260a yazdığın adresle eşleşmek zorunda. yani zaten ds260 bazlı eş adres kaydı yapılıyor yazıyor. bunun da doğruluğunu USCIS teki adres kaydıyla doğruladıkları yazıyor. yine dediklerinizi ben de toparlayıp götüreceğim 🙏🏻

• @Ezgi-2 bunların fotokopileri demi bende var onlar sisteme onu yükledim.

• @arslan34 merhaba gecmis olsun; rica etsem hangi asilari oldugunuzu yazarmisiniz.? Ornegin istenilen bir asiyi disarda yaptirmissam ve bu e-nabiz sisteminde yer aliyorsa , yada belgeyle ibraz edersem , yinede bu asiyi tekrarlar mi?

• @Houstonian-Life tebrikler, hersey gonlunuzce olsun. Ben 4 ay once basvurdugumda 15 yaziyordu tahmini sure, gecen ay bu rakam 17 aya cikti, gecen hafta 15 ay dustu, bugun baktim 21 ay yaziyor. Bu durumu aklim almiyor. Sizin de bekleme surecinde tarihlerinizde surekli boyle artmalar oldumu. Deneyimlerinizi paylasirmisiniz, rica etsem.

• @Bircan merhabalar teşekkür ederim difteri hepatit a ve b ve hib. Sorunuzla ilgili bir bilgim yok ama geçmişe dönük aşı kayıtlarınız varsa yanınızda bulundurmalısınız, soruyorlar.

• @Bircan merhaba bu durumdan sayını hatırlayamayacağım kadar bahsedildi burada bir kez daha üşenmeyip yazmak istedim, orada yazan sürenin hiç bir gerçekliği yok onun sistematik bir hata olduğu düşünülüyor… 16 aydan 2 haftaya kadar inebiliyor ardından 15 aya tekrar çıkıyor bu yazıyı kimse baz almıyor hatta avukatlar bile bunu dikkate almıyor.

• @Bircan Çok tesekkur ederiz, darisi sizin basiniza. Evet biz basvurdugumuzda USCIS sitesinde processing time kisminda sorgulattigimizda 10-12 ay arasinda gosteriyordu. Sonra 14 aya cikti, sonra 16 aya daha sonra 16.5 aya cikti. Yani bu sekilde bizim bekleme suremizde de artis oldu. Ama biz tam 16 ayda onay aldik. Biz dosyamizin ne zaman onaylanabilecegini takip edebilecegimiz bir site kesfetmistik. Isinize yararsa siteyi buraya yaziyorum, takip edebilirsiniz. Tarih tarih su an hangi ay, gunde basvurulan dosyalari incelediklerini gorebiliyorsunuz https://www.casestatusext.com/forms/I-130/IOE-LB

• Arkadaslar hayirli gunler herkese
    Ais ptt kaydı yaparken assagidakilerden hangisini isaretleyip devam edeceğiz. Yanlis bişey de yapmak istemiyorum.Tesekur ederim yardiminiz icin simdiden

1)Ulusal Vize Merkezi (NVC), Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) veya Konsolosluk Bölümü'nden Konsolosluk görüşme randevu tarihi aldım ve randevumu bu siteye kaydetmem gerektiği yönünde talimat aldım.

2)Konsolosluk bölümünden K (Nişanlı/Eş/Çocuk) vizesi randevusu almam veya kayıt yaptırmam için talimatlar içeren bir mektup/e-posta aldım.

3)Konsolosluk bölümünden göçmen vizesi randevusu almam için talimatlar içeren bir mektup/e-posta aldım.

• @Caner-Türk Madde 3’ü işaretleyeceksiniz. Sonuçta konsolosluktan randevu maili aldınız.

• @Ezgi-2 çok teşekkür ederim

• @Ezgi-2 Merhaba, konsolosluga belirtilecek adres kisminda eger Abd vatandasi es Turkiye'de yasiyorsa green card icin Amerika'da yasayan ailesinin evini veya herhangi baska bir adres gostermek sorun olur mu? Orada yasamayacak olsa bile, evin ustune olmasi sarti vs var mi? Bir bakima DV lottery prosesindeki gibi, TR'den beraber donus yapacak ciftler hangi adresi vermeliler o konuda bir gereklilik var mi ABD vatandasi esin kendi adina bir ev ayarlamasi gerektigi yonunda gitmeden once? Bir de sunu merak ediyorum: Green card'in gonderilecegi adresi sorarken konsolosluk, bizim ABD'de yasayacagimiz adres olarak mi kastediyor yoksa sadece mail adresi gibi siradan bir adres midir? Ailenin evini vermek bir probleme sebep olur mu sizce?(Henuz yeni tasinilacagi icin ilk basta ev olmamasindan kaynakli) Tesekkur ederim simdiden.

• @arslan34 geçmiş kayıt derken çocukluk aşıları büyük yaş grubu olanlarında görünmüyor zaten hep ama sonradan yapılan aşı listesi var onu kabul ediyorlar mı sanırım arkadaş onu sormuş bilgi verirseniz.

• arkadaşlar iki hafta önce DQ olmuştum 17 nisana interview maili aldım. çok hızlı oldu beklemiyordum 🙏🏻🥰

• @salimekoken ben demiştim Nisan sonu gelir diye

• @yasmin982 çok şükür 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• 2
  • 61
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |