Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak


  • Aynen oyle yaptim, Tesekkurler 😊


  • @crazycells Merhaba, yine ben. Doktor sadece 2 kan testi ve 1 idrar testi verdi. 2 tane de aşı olacağım.

    Formlarla ilgili eklemek istediğim bir şey var. Bütün formları uscis'ten indirip doldurdum ama 3 formun expired date'i geçen yıla ait. Yenileri de yok. Uscis'i arayıp sormak mı gerekiyor yenisi için?

    I-130
    I-130A
    I-131
    I-693 eski tarihli halen sitede.


  • @aslimh ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba, yine ben. Doktor sadece 2 kan testi ve 1 idrar testi verdi. 2 tane de aşı olacağım.

    Formlarla ilgili eklemek istediğim bir şey var. Bütün formları uscis'ten indirip doldurdum ama 3 formun expired date'i geçen yıla ait. Yenileri de yok. Uscis'i arayıp sormak mı gerekiyor yenisi için?

    I-130
    I-130A
    I-131
    I-693 eski tarihli halen sitede.

    Resmi sitedeki formlari kullanabilirsiniz, tarih bir problem yaratmaz.


  • @crazycells Doktor muayenesi 250$
    Kan + idrar tahlili 450 $ (Quest, Labcorp, Walk-in clinic araştırması sonucu en uygun Labcorp çıktı)
    MMR aşısı 75$ (En uygun Publix)
    Hepatit A+B aşısı 130$ (3 tane yapılacak, toplam 450$) (En uygun Publix)


  • @aslimh uscisin sitesindeki doktorlari aramanizi ve fiyat almanizi oneririm. Birden fazla doktor ofisini arayip en uygun fiyati bulabilirsiniz. Bazi ofisler bu islemlerin hepsini kendisi yapabiliyor ayrica.


  • @bjkamil3365 Yakınımızda olan 40 doktor vardı listede. Hepsini aradım, en uygun olanı buydu malesef. Diğer doktorlar en az 400$ istediler.

    Artık bir şey yapma şansımız yok, oldu bitti.


  • Anladim hayirlisi olsun, basarilar dilerim insallah her sey gonlunuzce olur :)


  • @bjkamil3365 Çok teşekkür ederim, size de bol şans diliyorum.


  • Merhaba 18 ekimde türkiye den amerikaya turist vizesi ile geldım.14 şubatta amerikan vatandası olan erkek arkadaşınla evlendım.3 yaşında oğlum var oda benim yanımda ve velayeti bende.green kart işlemlerini başlatmak için araştırma yaptık.ıkı avukatla görüştük . bir avukat oğlum için I-130 elgesini cıkarmıyacagımızı soledı.dıger avukat gerekli olduğunu soyledı.bu konuyla ilgili bılgı verebılırmısınız.evrak fiyatlarında da değişiklik gösteriyor.cok tedirgin oldum.tesekkurler


  • @crazycells Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bütün belgeleri neredeyse tamamladım ama geçen bir forumda okuduğum şey kafamı karıştırdı. Başvuruyu yaparken önce ı130 belgesini gönderip o onaylandıktan sonra diğer belgeleri gönderiyoruz şeklinde yazıyordu ama burda bütün belgeler bir paket halinde gönderilecek yazıyordu. Sorum hangi şekilde yapılacağı hakkında kesin bilgi verebilecek var mıdır?
    2. bir soum daha olacak, evliliğimizn gerçek olduğunu kanıtlamak için pek fazla seçeneğimiz yok şuan da elimde olan ( ortak banka hesabı, eşim beni banka hesaplarının hak sahibi yaptı,costco üyeliği,fotoğraflar ,) bunlar dışında elimde pek bişey yok.sizce bu yeterli olur mu .?
    Son olarak bu göndereceğimiz dosyanın içine evliliği kanıtlayıcı belgeleri de ekliyır muyuz yoska bunlar mülakatta mı gösterilecek
    Şimdiden çok teşekkürler


  • @turkay ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    Merhaba 18 ekimde türkiye den amerikaya turist vizesi ile geldım.14 şubatta amerikan vatandası olan erkek arkadaşınla evlendım.3 yaşında oğlum var oda benim yanımda ve velayeti bende.green kart işlemlerini başlatmak için araştırma yaptık.ıkı avukatla görüştük . bir avukat oğlum için I-130 elgesini cıkarmıyacagımızı soledı.dıger avukat gerekli olduğunu soyledı.bu konuyla ilgili bılgı verebılırmısınız.evrak fiyatlarında da değişiklik gösteriyor.cok tedirgin oldum.tesekkurler

    Evet, bu konunun ilk sayfasinda bahsedilenleri oglunuz icin de yapin. Kendisine de bir Green Card almaniz lazim, o nedenle siz CR1 basvurusu yaparken, kendisi icin de CR2 basvurusu yapacaksiniz.

    Iki ayri I-130 formu gondereceksiniz yani.


  • @burhanaktas ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    @crazycells Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bütün belgeleri neredeyse tamamladım ama geçen bir forumda okuduğum şey kafamı karıştırdı. Başvuruyu yaparken önce ı130 belgesini gönderip o onaylandıktan sonra diğer belgeleri gönderiyoruz şeklinde yazıyordu ama burda bütün belgeler bir paket halinde gönderilecek yazıyordu. Sorum hangi şekilde yapılacağı hakkında kesin bilgi verebilecek var mıdır?
    2. bir soum daha olacak, evliliğimizn gerçek olduğunu kanıtlamak için pek fazla seçeneğimiz yok şuan da elimde olan ( ortak banka hesabı, eşim beni banka hesaplarının hak sahibi yaptı,costco üyeliği,fotoğraflar ,) bunlar dışında elimde pek bişey yok.sizce bu yeterli olur mu .?
    Son olarak bu göndereceğimiz dosyanın içine evliliği kanıtlayıcı belgeleri de ekliyır muyuz yoska bunlar mülakatta mı gösterilecek
    Şimdiden çok teşekkürler

    1. eger ABD'de islemleri tamamliyorsaniz hepsini tek seferde gonderiyorsunuz, eger islemleri ABD disinda tamamliyorsaniz once I-130'un onaylanmasi lazim, diger islemleri sonrasinda yapiyorsunuz; o nedenle akliniz karismistir.

    2. hem I-130 ile gonderin, hem de orijinallerini mulakata goturun.


  • @crazycells tesekkur ederim aciklamaniz icin. Gereksiz para harcamak istemiyorum.avukatlarda bu sekilde konusuna tedirgin oldum acikcasi.cunku birinci avukat benim icin I-130 belgesi icin:535 $ I-485 belgesi icin:1225 $, oglum icinde I-130 belgesi icin:535 $ I-485 belgesi icin:750 $ istedi. Ikinci avukat ise benim icin ayni rakamlari Soledi ama oglum icin 750$ istedi.onun indirimi var dedi.bu nedenle madam karisik.cocuk oluncada avukatsiz bu islemleri yapamiyacakmisim gibi geldi.daha once Boyle bir durumla karsilastiniz mi acaba


  • @turkay ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    @crazycells tesekkur ederim aciklamaniz icin. Gereksiz para harcamak istemiyorum.avukatlarda bu sekilde konusuna tedirgin oldum acikcasi.cunku birinci avukat benim icin I-130 belgesi icin:535 $ I-485 belgesi icin:1225 $, oglum icinde I-130 belgesi icin:535 $ I-485 belgesi icin:750 $ istedi. Ikinci avukat ise benim icin ayni rakamlari Soledi ama oglum icin 750$ istedi.onun indirimi var dedi.bu nedenle madam karisik.cocuk oluncada avukatsiz bu islemleri yapamiyacakmisim gibi geldi.daha once Boyle bir durumla karsilastiniz mi acaba

    Evet, eger 14 yas alti cocugunuz sizinle beraber I-485 basvurusu yaparsa ucret 1140'tan 750'ye dusuyor.

    https://www.uscis.gov/i-485

    Su sayfadaki "Filing Fee" kismini inceleyebilirsiniz.


  • @crazycells o zaman ikinci görüştüğüm avukat eksik bilgi vermiş oluyor değil mi.çünkü I-130 belgesinede her ikimiz için basvurmalm gerekiyor.onda bir indirim yok her ıkımız içinde ayrı ayrı 535$ değil mi? Sizi uğraşırdım ama kusura bakmayın.


  • @crazycells işlemleri Amerikadan yapıyorum dediğiniz gibi bütün belgeleri tek bir palet halinde gönderecem.
    peki bu evliliğin samimi olduğunu gösteren belgelerle ilgili sizce göstereceğim belgeler yeterli mi yoksa daha fazla belge mi bulmam gerekiyor?


  • @turkay ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    @crazycells o zaman ikinci görüştüğüm avukat eksik bilgi vermiş oluyor değil mi.çünkü I-130 belgesinede her ikimiz için basvurmalm gerekiyor.onda bir indirim yok her ıkımız içinde ayrı ayrı 535$ değil mi? Sizi uğraşırdım ama kusura bakmayın.

    I-130 icin bildigim hicbir indirim yok, sitede de goremedim:
    https://www.uscis.gov/i-130


  • @burhanaktas ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

    @crazycells işlemleri Amerikadan yapıyorum dediğiniz gibi bütün belgeleri tek bir palet halinde gönderecem.
    peki bu evliliğin samimi olduğunu gösteren belgelerle ilgili sizce göstereceğim belgeler yeterli mi yoksa daha fazla belge mi bulmam gerekiyor?

    ne kadar kapsamli hazirlarsaniz o kadar iyi olur, maalesef icerige gore USCIS gorevlisi karar verecek duruma, dolayisiyla ben simdi cevap verip yaniltmak istemem; o nedenle ben yerinizde olsaydim koyabilecegim her seyi pakete koyardim. Eger koyabileceginiz baska bir sey olmadigini dusunuyorsaniz o durumda yeterlidir :)


  • Şuan için başka birşey koyamayacağım (umarım yeterli olur) :) Yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)


  • Merhaba daha once bir evlilik yapmistim ve uzun suredir out of status olarak yeniden evlenmeyi dusunuyorum.

    8 yil once J1 vizesi ile gelmistim, vizem bitmeden evlilik yaptim ancak 1 ay icinde iliskimiz bitmisti, uscis'e basvuru yapmadik, birbirimizden koptuk ve 5 yil sonra resmi olarak bosandik. Maalesef bu surecte dikkatsizligimden out of status oldum. Simdi uzun suredir guzel bir iliskim var ve evlilik istiyoruz, ancak acele etmiyoruz bunun icin. Size sorum, 8 yildir out of status ve bir kez basarisiz evlilik yapmis biri olarak nelere dikkat etmem gerekir, illa avukat tutmali miyim? Belgeleri acik acik siz de yazmissiniz beraber kafa kafaya verip mi tamamlasak? Fazla fotografimiz yok beraber (ayni evde yasiyoruz hep beraberiz ama fotograf cekme delisi degiliz) boyle 'belge' uretmeye mi baksak? Ne tavsiye edersiniz, ne hakkinda uyarirsiniz? Tesekkurler!


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

    Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum