Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ANDE umarım çok teşekkürler 🙏

• @ANDE benim bugün onaylandı şükürler olsun en yakın zamanda size dönüş olmasını ve vizenizi almanız için duacıyım umarım herşey istediğiniz gibi olur sürecimi şu şekilde anlatmak istiyorum diğer arkadaşlara yardımcı olması için
    Ağustos ayında vizeye başvurduk 2024 nvc den onay alıp konsolosluğa gitmesi 2 ay kadar sürdü daha sonra Kasım 24 bize mülakat için çağırdılar vergi dökümü ve ı 134 formu eksik olduğu için sarı kağıt verdiler ve eksik belgeleri şubatın 11 de gönderdim bugün 19 Şubat onaylandı olarak kayıtlara geçti herkese bu yolda başarılar dilerim ve yeşilkartforum böyle bir site açtıkları için çok teşekkür ederim

• ⭐⭐

@Emrah-Yildiz Passportunu eksik evrak ile beraber gonderdiysen sorun Yok onlar kontrol ettikten sonra sistemden durumunu guncelleyip. Vizeni. Secmis oldugun ptt adresine postalayacaklar rahatina bak

• ⭐⭐

@Emrah-Yildiz ayni sey basima geldi pasaportumu Geri verip eksik evragimi onlara postalamami istediler sonra. Sistemden guncellediler onaylandi diye yani gecikmeler her Zaman Oluyor yogun vs sebepleriden kaynakli

• ⭐⭐

@Fevzi-şahinler gelecektir ama baZen gec geliyor o email randevu bulabilirsen direct al. Sorun olmuyor

• @Emrah-Yildiz mülakata katıldığınız tarihten vizenizin elinize geçtiği tarihleri yazarsanız bizim içinde bilgi olur teşekkürler 🙏

• ptt çok yavaş ya haha pasaportum 2 gündür yaşadığım şehirde zahmet edip dağıtıma çıkarmıyorlar

• şimdi pasaportumu aldııım yaaay

• @ANDE hayırlı olsun vizeniz mutluluklar dilerim

• @özümm Kasım 24 mülakata girdim bugün pasaportumu aldım dün onayladılar ve kargoya verdiler bugün 20 şubatta aldım

• Merhabalar K1 Sürecine ben ve kız arkadaşım yeni gireceğiz fakat kafamızda 4 adet çok ciddi soru var daha önce bu süreçten geçmiş kişilerin bu forumda bize yardımcı olabiliceğine inanıyorum. O Yüzden sorularımı yöneltmek istedim cevap veren herkese şimdiden ben çok teşekkür ederim

1 - Kız Arkadaşım Amerikan vatandaşı fakat Amerikada aktif olarak yaşamıyor. I-134 İçin Joint Sponsor Yani Ortak Sponsor Kullanabilirmiyiz?

2 - Bu I-134 Formu I-129F ile birlikte kız arkadaşım tarafından mı gönderilmeli Çünkü internette okuduğum kadarıyla bazı insanlar bunun K1 Vize başvurusu için değil Mülakat sırasında konsolosluk tarafından görülmek istendiğini söylüyorlar.

3 - Bu I-134 Formunda Ortak Sponsor Kullanırsak Joint Sponsorun Gelir Kanıtı Olarak Ne Sunmalıyız IRS Tax Return Formu Mu Veya Neler Gelir Kanıtı Olarak Görüşmede Götürülmeli Ve Sunulmalı?

4 - K1 Vizesi Yerine B2 Turist Vizesi Alınıp Hazır Olunduğunda ABD Ye Turist Statüsüyle Girilip O Şekilde Evlenip Direkt I-485 İle Green Card'a başvurmak K1 Sürecinden Daha Mı Mantıklı?

• Yasaklı

merhaba Ekto oktan yapay zekaya göre soruların cevabı ama yine de araştır derim 🙂 bizde geçen hafta dosyamızı uscıs a gönderdik 1 - Kız Arkadaşım Amerikan vatandaşı fakat Amerika'da aktif olarak yaşamıyor. I-134 İçin Joint Sponsor yani Ortak Sponsor kullanabilir miyiz?

Evet, kullanabilirsiniz. Ancak, USCIS ve konsolosluk, başvuranın (petitioner) ABD'de ikamet ettiğini ve mali olarak destek sağlayabileceğini görmek ister. Eğer kız arkadaşın ABD’de aktif olarak yaşamıyorsa ve gelir kaynağı ABD dışındaysa, bu bir sorun teşkil edebilir. Joint sponsor kullanmak mümkün ama esas sponsor olan kız arkadaşının da minimum gelir şartlarını karşılamaya niyetli olması önemli.

2 - I-134 Formu, I-129F ile birlikte mi gönderilmeli yoksa mülakat sırasında mı isteniyor?

I-134 (Affidavit of Support) formu, I-129F başvurusu ile birlikte gönderilmez.
    Bu form, K1 vizesi mülakatı sırasında ABD konsolosluğu tarafından istenir. Dolayısıyla, kız arkadaşının şu an göndermesi gerekmiyor. Ancak, mülakata hazırlanırken, gelirini ve mali desteğini kanıtlamak için bu formu ve destekleyici belgeleri hazır bulundurmalısınız.

3 - I-134 Formunda ortak sponsor kullanırsak, gelir kanıtı olarak ne sunmalıyız?

Joint sponsorun şu belgeleri sunması gerekir:

IRS Tax Return Transcript (Son 3 yıl) – En önemli belge
    W-2 veya 1099 formları – Çalışanlar için
    Son 6 aylık maaş bordroları – Düzenli gelir gösterimi için
    Banka hesap dökümleri – Ek finansal destek göstermek için
    İşveren mektubu – İş durumunu ve maaşı belirten resmi yazı
    Joint sponsor, 2024 Federal Yoksulluk Seviyesi (Poverty Guidelines) tablosuna göre yeterli yıllık gelire sahip olmalıdır. Konsolosluk genellikle yıllık gelirin minimum %125’ini görmek ister.

4 - K1 vizesi yerine B2 turist vizesi alınıp ABD'ye turist statüsüyle giriş yapıp evlenmek ve I-485 ile Green Card başvurmak K1 sürecinden daha mı mantıklı?

Bu yol çok risklidir ve önerilmez. ABD’ye B2 turist vizesiyle gelip evlenmek ve Green Card başvurusu yapmak, "Vize Sahtekarlığı" (Visa Fraud) olarak değerlendirilebilir.

Çünkü:

B2 vizesi, geçici ziyaret amaçlıdır. Eğer mülakatta "ABD'ye evlenmek için gideceğim" derseniz, B2 vizeniz büyük ihtimalle reddedilir.
    ABD’ye girdikten sonra kısa sürede evlilik ve I-485 başvurusu yapmak, göçmen niyetiyle turist vizesi aldığınızı gösterebilir.
    Konsolosluk veya USCIS, bu süreci bir "vize ihlali" olarak değerlendirebilir ve başvurunuzu reddedebilir.
    K1 vizesi süreci, göçmenlik niyetiyle ABD’ye giriş yapmanıza izin veren resmi ve doğru yoldur. Yani, K1 almak uzun sürse de yasal olarak en güvenli seçenektir.

• @Emrah-Yildiz sizinde bayağı uzun sürmüş hayırlı olsun vizeniz mutluluklar dilerim 🙏

• Arkadaslar merhaba 26eylul de k1 vizesine basvurduk,uscis sitesin WAC ile baslayan receipt numarasi ile girdigim zaman Received süreci hangi asama oluyor acaba?

• @özümm teşekkür ederim umarım sizde biran önce kavuşursunuz

• Merhaba K1 Vizesiyle alakalı bir başka soru K1 Vizesini alıp Amerikada evlendikten sonra AOS Sürecine girdiğimizde Bildiğim Kadarıyla Green Card İle Birlikte Çalışma İzni İsteyebiliyoruz EAD Kartından Bahsediyorum Forumdaki Diğer Arkadaşlardan Gördüğüm Üzere Green Card Süreci 1 Yılı Bulabiliyor AOS İle EAD Sürecinde Durum Nasıl K1 Vizesini Aldıktan Sonraki Süreçte Kaç Ay İçinde EAD Alıp Çalışmaya Başlayabilirim? En Azından Çalışmak Ve Bu Noktada Para Kazanabilmek Adına? EAD Kartı Ne Kadar Sürüyor Bilgisi Olan Var Mı?

• K_1 vizesi ile ülkeye giriş yaptım ama babamın sağlık sorunları için geri dönmem gerekti önemli ve ciddi bir ameliyat oldu 15 gün hastahanede yattı Amerika'ya gideli bir ay olmuştu ve hala 60 gün vize sürecim var tekrar aynı vizeyle geri dönebilir miyim tam evlenmeye hazırlık içindeyken böyle bir sorun oluştu sizce ne yapabilirim ne olur bı cevap verin çok mağdur drumdayim ne yapabilirim yani 22 nisana kadar hala süreç devam ediyor ilk girişte onayladilar ve 22 nisana kadar vize geçerli diye pasaporta yazıldı dün geldim Türkiye'ye sizce aynı vize hala geçerlimi çünkü evlenmeden geri geldim ama evleneceğiz kesin dönsem geriye alirlarmi babamın hastane kayıt vs hepsini kanitlayabilirim ve belgeleyebilirim yardımcı olanlardan Allah razı olsun

• @mehmetkaradag58 merhaba WAC ile başlayan numara size ne zaman verildi. Biz 30 ekimde başvurduk daha karttan parayı çekmemişler bile..

• @beylerbeyi35 konsolosluğa durumunuzu anlatan bi mail atın yardımcı olacaklardır

• @özümm herhangi bir mail adresi varmı biliyormusunuz

Benzer Başlıklar

• 148
  • 61
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |