Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gkorkmaz Bizde Temmuz 2024’te DQ olduğumuz için sisteme en son 2023 tax ve W-2’ları yükleyebilmiştik. Ben mülakatımı 7 Şubat’ta yaptım. Her ihtimale karşı 2024 IRS ve W-2 belgelerini de götürdüm yanımda. Ama gerek yok burdakiler yeterli dedi görevli. Özellikle söyledim 2024’leride getirdim diye ama bakmadı.

• @nazmi4343 service center ı sorabilirsin ama onun dışında hiçbir şeye yardımcı olmuyorlar zaten malesef. ben upgrade için başvurunca yapınca hala F2A olarak mı görülüyor yoksa CR-1 oldu mu diye sorduğumda bile bunu görüntüleme yetkimiz yok demişlerdi

• @gkorkmaz benim de Mart ayinda mulakatim. Esim 2024'u de kapsayacak sekilde tax belgelerini gonderiyor kargoyla. Riske atmayin bence

• @gulsah123 amerikadan mı gönderiyor? finansal dökümanlar için orijinallerini yanında götürme şartı var mı yoksa sadece civil documents kısmında mı orijinal şartı var?

• @nazmi4343 Emma’ya cas’ im hangi servis center da diye sormanız gerekiyor. Ama dediğim gibi bir şey farketmeyecek. Nerede olursa olsun 16 ayı buluyor. Benim ki potomac deydi ve redditte orayla alakalı çok korkunç iddialar vardı uzun süre boyunca umutsuzdum ancak 16 ayı doldurmaya yakın onaylandı.

• @Ezgi-2 zatensizinki 2023 taxları olması gerekiyor eşiniz sisteme 2024ün tax ve w2 gelir beyanını eklemişmiydi eklediyse sizdeki kağıtlara bakmasına gerek yok birde 2024 tax süreci yeni başlamış sizin mülakatınızda doğal olarak mesul değilsiniz bendece 2024e @gkorkmaz gibi bende merak ediyorum @crazycells nisan-mayıs ayına mülakat verilecek kişilerden 2024 tax istenir mi önceki yıllarda nisan mayısta mülaka girmişler yazbilirse mutlu oluruz.

• @salimekoken size yanlış bilgi vermişler yada siz farklı sordunuz ben uscis onay sürecini beklerken sormuştum ır1e geçtiğimde ben daimi ikametçi eşi olarak mı görünüyorum vatandaş eşimi olarak mı diye vatandaş eşi olarak devam ediyorsunuz dedi eşimin mailinede bu bilgiler t1..... müsteri temsilcisi tarafından verilmiştir diye mail geldi.

• @Seher-Aydın eşinizden hangi yılın w2sini istediler 2023ün demi

• @finalhope siz yanlış sayfadasınız yalnız eb1 sayfasından bilgi almak daha mantıklı ır1-cr1,f2A-F2B birbirine yakın bir süreç sayılırlar süreler farklı biraz birde mülakata çağırılma kriteri ama yinede yakın eb1 daha farklı birşey yanlış bilgi vermiş olmayalım size

• @yasmin982 teşekkür ederim. Ben Ankara için IL alan var mı diye bakınıyorum.

• Arkadaslar dosyasi Field Office(FO) de olan veya FO den onay alan var mi?

Benim dosyam suan FO de ve USCIS in sitesinde FO lerin processing time i 62.5 ay olarak gosteriyor, yani bana en erken 2029 da inquiry olusturabilirsin diyorlar.

Representative, Senator, Whitehouse hepsine yazdim hep ayni cevap, dosyanin suresi 62.5 ay diyorlar.

Cogunlukla da FO ler, consular dosyasi bakmiyor diyorlar o yuzden merak ediyorum aramizda dosyai FO de olan var mi?

• @recepu ır1de misiniz şuan biliyormusunuz öyleyseniz uscis onayınız gelmediyse k3-4 visa (I-129F) formunu doldurun k3-4 onayınız gelirse abdye göçmen olmayan visa olarak gidip orda statü ayar formu daimi ikametçi olmak için yani I-485 formunu doldurmanız lazım bu yeni başvurular için yapılabilicek bir senaryo 2022 iseniz onayınız yakındır diye düşünüyorum field ofis hakkında bilgim yok uzayacağınıza eminseniz yazdıklarımı uygularsınız saygılar ilgili linki bırakıyorum.

• @Seher-Aydın Biri şirket sahibiydi, Amerikada şirket gelirini kendi geliri gibi gösteremiyor, şirket kendisinin de olsa kendisine çek kesmesi gerekiyor. Kişisel yıllık minimum geliri sağlayamadığı için ilk kişi olamadı bu yüzden. İkinci kişi de evli, eşinin de onaması gerekliymiş fakat diğer eşe soramadık. İkinci sponsor da bu yüzden olmadı.

• Arkadaslar biraz once İnterview maili aldim . 4 NİSAN.
    Bekleyenlerde umarim en kisa surede maillerini alır
    Kısa bir sorum olacak : eşimin yukledigi tax ve ırs evraklarin orjinalini mi goturmeliyim yoksa ceac dan alsam olurmu yada nasıl bi yol izlemeliyim.tesekurler

• Evetttt randevu tarihimi aldımmmm darısı sizin başınıza 3 Nisan

• banada şimdi geldi 8 nisan

• @yasmin982 hayırlı olsunnnn 🥰

• @salimekoken surecle agirlikli esim ilgilendi tam detayli bilgim olmamasiyla birlikte tax belgelerinin fotokopisini gonderiyor. Onlari yanimizda goturmemiz gerekli diye biliyorum

• Merhabalar, I-130 formu icin verilen receipt numarasi genelde IOE09 seklinde basliyor diger benzer dosyalarda gordugum kadariyla. Fakat bizim dosyamiz IOE97 seklinde ''0'' olmadan baslamis. Aranizda receipt numarasi bu sekilde olan veya konu hakkinda bilgisi olan var mi?

• @Seda-Güneş teşekkür ederim sizede hayırlı olsun inşaallah🤗 🤗

Benzer Başlıklar

• 2
  • 1360
  • 1177
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

101

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |