Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.9k 953

• Merhaba, mülakatta varlık olarak göstermek için bankada olmayan fiziksel altını nasıl ispatlayabiliriz ?

• Durumumu biraz daha detaylandırmak istiyorum. Sıra numaram biraz yüksek olduğu için Türkiye'de zaman kaybetmek istemedim ve ESC( Avrupa Gönüllülük Hizmetleri) kapsamında dosya taşıma işini kolaylaştırmak adına projelere başvurdum. Uzun dönem(2 ay üzeri) projelerde bulunduğunuz ülke size oturum da sağlıyor. Böylelikle Slovenya'dan kabul aldım ve 8 Ocakta Slovenya Ljübljana'ya geldim. Projem 30 Nisan'da bitiyor. O yüzden geldiğim gibi kcc'ye mail atıp dosyamı ankaradan ljübljanaya taşımalarını istedim ve kabul edip dosyamı taşıdılar. Sıra numaram anca nisan ayı için current oldu ve ben ljübljanadan mülakat almayı beklerken Frankfurttan 11 nisan tarihine mülakat maili aldım. Araştırmalarım ve forumdaki arkadaşlarında yardımı sayesinde sanıyorum ki bazı ülkelerin (Slovakya, Slovenya, Hırvatistan vb...) Greencard mülakatlarını Frankfurttaki konsolosluk yapıyormuş.

Aslında buraya kadar herşey net bir şekilde açıklanabiliyor fakat benim sorum şu;
    11 nisan frankfurta mülakatım planlandı ancak hem ulaşım hemde daha önce oradan kimsenin bir deneyimini bilemediğim için karışık geliyor bu yüzden dosyamı viyanaya taşıtmak istiyorum bu mümkün mü ve ne gibi riskleri var

• @catbian karamsar olmayalım diyoruz ama current olsa bile vize kalır mı bilmiyorum bir an önce bitsin bu yıl ne olacaksa olsun

• @Ege-0 bu maili aldığıma göre dosyamı düzeltme için açtırabilir miyim? Bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ege-0 Mutlaka dosyanızı açtırmanız gereken bir neden varsa tabii ki artık açtırabilirsiniz.

• @ATS16 heyecanla aynı gece doldurup sonradan fark ettiğim bazı hatalar var onları düzeltmek istiyorum.

• Merhaba kısa bir sorum olucak bunla ilgili bir durum yaşayan oldumu acaba 2025 greencard kazanayım case number 177xx first name ile middle name yeri farklı ds260 formunuda aynı şekilde doldurdum hatanın yeni farkına vardım burda su an kcc email yazıp düzeltmeye çalışmak mı onemli yada mülakat zamanı açıklamaya yapıp pasaport vbg gibi evraklarla kanıtlayıp açıklama yapmakmı boyle bir durum yaşanan varsa bana açıklarsa sevinirim çok tskler kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ege-0 ne gibi hatalar mesela, özetle bilgi vermek ister misiniz?

• @Kaan-Taşkın
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@mustafa-özkul

Fiziksel altınlarınızı mülakat için kanitlayabilmenizin tek yolu altınları bankada vadesiz altın hesabina yatırmak ve bu hesabın hesap hareketini bankadan kaşeli - imzalı ve imza sirküsu ile almak. Bol şans

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/mevduat/altin-hesaplari/vadesiz-altin-mevduat-hesaplari/altin-vakti

https://www.garantibbva.com.tr/mevduat/vadesiz-altin-hesabi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FurkanElmas

Aşağıdaki çok detaylı Frankfurt mülakat deneyimini okumuş muydunuz? Arama butonundan diğer Frankfurt deneyimlerine de ulaşabilirsiniz. Mülakat tarihi aldığınız için Viyana’ya taşıyıp taşıyamayacağınız ile ilgili fikir yurutemiyorum ne yazık ki…

https://yesilkartforum.com/forum/post/446144

• @ATS16 Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, iyi günler.

• Arkadaşlar merhaba,

İmzamda da görebileceğiniz üzere 16 Nisan için vize görüşmemiz,18 Mart için ise sağlık muayenemiz var. Forumu başından sonuna kadar okumaya çalıştım fakat iş başa düşünce süreç biraz farklı oluyor bildiklerini de unutuyor insan :)

Mülakat maili geldikten sonrası için süreçleri,evrakları, dikkat edilmesi gereken yerleri ve tecrübelerini detaylıca anlatan bir arkadaşımız var mıydı ? Yönlendirebilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

• Üç tane klinik covid aşısı için baktım. Mart 21 22 si hep asi var benim 23 24 de olmam lazım doktorun mailine göre. ne yapmalıyım ? Hong Kong tan vize alan arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı ?

• Merhaba kısa bir sorum olucak bunla ilgili bir durum yaşayan oldumu acaba 2025 greencard kazanayım case number 177xx first name ile middle name yeri farklı ds260 formunuda aynı şekilde doldurdum hatanın yeni farkına vardım burda su an kcc email yazıp düzeltmeye çalışmak mı onemli yada mülakat zamanı açıklamaya yapıp pasaport vbg gibi evraklarla kanıtlayıp açıklama yapmakmı boyle bir durum yaşanan varsa bana açıklarsa sevinirim çok tskler kolay gelsin

• @RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar GSS kaydı esnasında bu aşamaya kadar geldim ancak Case Number girmemi istediği aşamada sıfırlar olmadan veya sıfırlar ile birlikte her türlü aşağıdaki hatayı alıyorum.Bu durumu yaşayan veya çözümünü bilen varmı ?

Ekran görüntüsü 2025-02-16 234135.png

Screenshot_20250218_115836_Gmail.jpg
    Böyle bir mail aldım,burda applicant diye bahsettiği kişi eşim ama asıl talihli benim,eşimi ds-260 eklemiştim,dolayısıyla hem böyle bir mail almam hemde eşimden applicant olarak bahsetmesi kafamı karıştırdı.Ayrıca bu mailin yukarda yazdığım problem ile ilgili olabileceğini düşündüğüm için bu mesajı alıntı yaptı[email protected] adresinden geldi.Bu adrese yurt dışından alacağım formul A belgesi ile ilgili soru sormuştum. @gucarslan sizi etiketlemek zorunda kaldım problemi bilen kişi çıkmayınca :)

• @ATS16 Evlilik tarihim hatalı, imla hataları mevcut. Oğlumun doğum yeri yanlış..

• Merhaba kısa bir sorum olucak bunla ilgili bir durum yaşayan oldumu acaba 2025 greencard kazanayım case number 177xx first name ile middle name yeri farklı ds260 formunuda aynı şekilde doldurdum hatanın yeni farkına vardım burda su an kcc email yazıp düzeltmeye çalışmak mı onemli yada mülakat zamanı açıklamaya yapıp pasaport vbg gibi evraklarla kanıtlayıp açıklama yapmakmı boyle bir durum yaşanan varsa bana açıklarsa sevinirim çok tskler kolay gelsin.

• @Ege-0 evet. esc sayfanıza girince mülakat tarihinizi göreceksiniz. düzeltme için her zaman açtırabilirsiniz

• @muratch tamamdır teşekkürler

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    A
    vize tipli ya da travel purpose lu olan soruyu ANK2 seçtim forumda öyle tavsiye edildiği için ama ANK1 de seçilebilirdi sanırım acaba ondan mı barkodu alabildim emin olamadım. ceac sayfasından DS-260 formuma gidince ise IV Application klasik Completed gözüküyor ama IV Fee ve Civil Documents N/A gözükmekte hala o yüzden de mülakat confirm edilmedi diye düşündürüyor tabii ve fee paymentta gerçekleştirilmiyor aynı sayfaya yönlendiriyor... Direkt konsolosluğa attığım M99 maillerine dönüş alamadığım için ustraveldocs.com üzerinden case açsam, yani requestte bulunsam Ankara ile mi temas etmiş olurum oradan mülakat tarihimi confirm ettirebilir miyim? şu aşamada yukarıda sormuş olduğum barkod alabilme halim mülakatımın onaylandığının garantisini vermiyor diye anlıyorum başvurumdaki fee ödeme ve belge yükleme seçeneklerim aktifleşmediği için...
  • 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k