DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@TuttoSPORT yolunuz açık olsun.Tebrikler
-
Herkese Selamlar ben Onur 22 yaşındayım 13 Ocak 2025 Hong Kong mülakat deneyimim sizlerle;
=================== Dosya Taşıma Ve Mülakat Maili ===================
Dosyamı herkesin önerdiği gibi aslında current olmadan kcc ile taşımak aklımda vardı fakat biraz yavaş davrandığımdan current olduktan sonra konsolosluğa
mail atarak taşımak zorunda kaldım. Hong Kong konsolosluğunun en iyi yanlarından biri mail yoluyla kendileriyle iletişimi çok kolay kurabiliyorsunuz sadece maili
hong kong visa navigatordeki yönergelere uygun atmanız gerekiyor. Dosya taşıma talebimi gönderip geri dönüş aldıktan sonra onay mailini attım ve bana mülakat
tarihimi 4 Aralık tarihinde mülakat tarihim 13 Ocak olacak şekilde verdiler. Herhangi bir 2NL maili almadım fakat esc sayfamda mülakat yerim ver tarihim yazıyordu
kcc'ye mail atıp dosyam nerde ve mülakatım var mı diye sorduğumda onlardan da onayı aldım.
Konsoloslukların performansları bence her yıl çok alakasız değişiyor(Ankara hariç)
Örneğin geçen sene için ara sıra benim de düşündüğüm ummana dosyasını taşıyan birçok kişi varken bu sene dosyasını ummana taşıyıp mülakat alan hala sadece
Ben Baturu biliyorum yanlış da olabilir tabi ama Hong Kong konsolosluğundan kötü performans gösterdiğine eminim.
Dosyanızı taşıyacaksanız sizden önceki case numberlara dosya taşımayı kabul eden ve mülakat veren konsoloslukları tercih etmeniz her zaman daha iyi olacaktır.=================== Sağlık Randevusu + Covid Randevusu Alımı ===================
Mülakatımı aldıktan sonra fazla sürem yoktu fakat sürece az da olsa hakimdim hemen Dr nicolsona mail attım ve verdikleri tarihi (30 Aralık)
kabul ettim genelde araya 2 hafta koyuyolar daha geçe çekmeye bence gerek yok çünkü Hong Kong konsolosluğu eğer sağlık raporu yetişmesse
raporsuz gelmeyin mülakat gününüzü erteleyelim diyor.
Nicolson araya 2 hafta koyduğunda problem çıkmazsa vermiş oluyo benim mülakatım pazartesiydi cumartesi günü öğleden önce teslim aldım.
Andersonu tercih eden bir çok Türk arkadaşım da oldu onlar da herhangi bir sıkıntı yaşamadı, sadece mülakat tarihinize çok yakınsa normal olarak yetiştiremeyebilirler.
Covid aşısı randevumu da virtus medical internet sitesinden sağlık muayinemden 4 gün sonra olcak şekilde ödemeyi internet sitelerinden yapıp aldım.
Covid aşınızı mülakattan 5 gün önce olmanız gerektiğini de unutmayın umarım bunu okuduğunuzda covid aşısı gerekliliği artık kalkmıştır araştırın.=================== Uçak Bileti ve Hong Kong'a İlk İniş ===================
Uçak biletimi de gidiş dönüş Pekin aktarmalı olcak şekilde China Southern havayolundan turna.com dan aldım pekin havalimanında herhangi bir problem yaşamadım
sadece 30k mah powerbankim yüzünden 2dk bekletip biletimle fotoğrafını çekip beni yolladılar bu arada uçağa hiç binmeyenleriniz olabilir hiç abartılacak bir şey yokmuş
her zaman bahsetikleri kulak tıkanmasını da hong kong metrosunda Tian Tan Buddhayı gezmeye giderken daha çok yaşadım metroları çok hızlı.
Ben ilk uçuşumu bu süreçte böyle yapmış oldum, ardından tekrar gelicem ama bu süreç yüzünden 1 ayda 8 farklı uçağa binip 4 aktarma da yapmış oldum.Hong Kong havalimanına indiğimde pasaport kontrol kısmına ilerleyip visitors kısmından sadece pasaportumu verip geçişi kolayca yaptım
küçük bir kağıt veriyolar vize yerine geçen 90 günlük o kdr ,herhangi bir form yok. Çıktığınızda Global exchangeden hem 88hkdye sim kartınızı alıp aktive etmesi için
yardım isteyebilirisiniz ordaki görevli saolsun zaten soruyo 2dkda aktive ediyo. Para bozdurma konusunda da paranın çoğunu parçalara bölüp şehir içinde güvenilir
gelen iyi oranlı dövizcilerden çok daha iyi fiyata bozdurabilirsiniz ilk geldiğimde garanti olsun diye nicolsonun parasını havalimanında bozdurmuştum ama hiç de gerek
yokmuş sonradan pişman oldum biraz. Ardından airport express tabelalarını takip edip customer servicesten octopus kartınızı alabilirsiniz çünkü şehirde her yerde
işinize fazlasıyla yarıcak .Ben otobüsle gitmeyi tercih ettim sanırsam en ucuz yol otobüs. Customer service'e giderken sağındaki yol otobüs terminaline gidiyor.Konaklama konusunda Hong Kongda tehlikenin t'si ile karşılaşmadım oldukça güvenli bir ülke benim deneyimime göre. İlk gidişimde güvenli güzel bir otelde kalmışken
2.gelişimde bildiğiniz penceresiz bir mansiyonda kaldım keşke ilk geldiğimde de mansiyonda kalsaydım dedim çünkü oldukça ucuzdu gereksiz masrafa hiç gerek yokmuş
masrafları en alta yazdım.=================== Dr. Nicolson & Associates Sağlık Muayinesi:===================
Hong Kongda herkesin söylediği gibi harika bir metro ağı var her bindiğimde keşke İstanbulda da aynısı olsa dedim. Central durağında inip Wing On Housea varıp son 2
asansörünü kullanıp 14.kata çıkmanız lazım. Sıra numaranızı aldıktan sonra sola doğru turuncu alana gidip numaranızın yanmasını bekliyorsunuz.
Sıra numaranız yanınca yanan numaralı kısma gidip pasaportunuzu verip başlıyorsunuz.
Sorduğu soruları tam hatırlamıyorum ama zor bir şey yoktu zaten önceki mülakat deneyimleriyle aynıydı farklı bir şey duymadım sadece bir ara belki anlamam diye ,daha soruyu
sormadan (daha önce başka bir ülkede bulundun mu?)sorusunu translate'e yazıp ekranını bana çevirdi. Gülerek bu sorunun geleceğini zaten biliyordum dedim.
Önceki Hong Kong mülakat deneyimlerinden birinde bu soruyu anlatamadıklarını okumuştum.
Sağlık muayinesi için Türkiyeden aile hekiminden aşı listemi + aşı listemin gemini ile ing çevirisinin imzalatıp getirmiştim. Devlet hastanesinden aldığım antikor testimin
sonuçlarını da aynı şekilde ıslak imzalı ve çeviriyi de imzalatıp almıştım 1x1,5 inç fotoğrafımı da teslim edip ardından kan verme göğüs filmi ve genel muayineden sonra
influenza aşımı olup Whatsappdan ekleşip ödememi yapıp çıktım.Covid aşımı Virtus Medicale gidip olduktan sonra da , aldığım covid aşı kartını yürüme mesafesinde olan nicolsona götürüp verdim fotokopisini çekip dosyama eklediler
wpdan da atabilirsiniz diye biliyorum ama ben şansa bırakmadım.30 Aralıkta girdiğim sağlık randevumun raporunu da 11 ocakta teslim aldım.=================== Mülakat Deneyimim: ===================
Heyecandan fazla uyuyamadığım gecenin sonunda sabah yola çıktım. Konsolosluğa gitmek için metroyla central durağında inip j1 çıkışından çıkıyosunuz,
Parkın içinden geçip karşıya geçtikten sonra aynı yönde yukarıya doğru yürüdüğünüzde konsolosluğa kolayca ulaşıyorsunuz.
Mülakata tercüman Aslı hanımla girdim. İngilizceme güveniyordum fakat sürecin burasına gelmişken mülakat kısmını riske bırakmak istemedim sürece hakim biriyle
girmek de yardımcı olur diye düşündüm. İçeri girip pasaportumu ve
arkasında isim soyismim yazılı 2x2 inch fotoğrafımı teslim ettik ve zaten benden isteyeceklerini belgeleri önemlilik sırasına göre sıralayıp ne olduğunu söyleyerek
aşşağıdaki sırayla verdim. Hong Kong konsolosluğunun en çok orjinal çerçeveli lise diplomasına ve askerlik belgesine önem verdiğini biliyordum ve onları önce verdim.Mülakat için verdiğim belgeler ve yeminli tercümeleri sırasıyla:
-Lise Diploması-Apostilli tercümesi
-Askerlik belgesi(edevlet)-tercümesi
-Sağlık raporum
-Formül A(Nüfus Müdürlüğü olanı verdim)(Annemin soyadı e devlet formül a'da babamın soyadı olarak çıkarken nüfustan aldığımda kızlık soyadı yazılı olarak çıkıyordu)
-Arşivli Adli Sicil Kaydı (edevlet)
-Vukuatlı nüfus kayıt belgesi(edevlet)-tercümesi
-Üniversite mezuniyet belgem(edevlet)-tercümesi
-ABD deki adres ve mailimin yazılı olduğu A4Teslim ettiğim evrakların dışında herkesin mülakat deneyiminde bahsettiği evrakları da garanti olsun diye fazlasıyla götürmüştüm(sgk,banka,ikametgah vs)
zaten istemedikleri için teslim etmedim. Mülakatta yemin edip parmak izimi verdikten sonra;
-Daha önce evlendin mi? Hayır
-Çocuğun var mi? Hayır
-Bir suç isledin mi? Hayır
-Tutuklandın mi? Hayır
-Daha önce Usa vizesine başvurup red aldın mı? Hayır
-Bitirdiğin en yüksek eğitim düzeyi nedir? Ön Lisans
-Çalışıyor musun? EvetSorulardan sonra beklediğim approved kelimesi yerine, vizeniz için biraz zamana ihtiyacımız var araştırıcaz. Süreç tamamlanınca size maille dönücez cevabı ve
mavi kağıt almak oldukça kötüydü.
=================== AP (Administrative Process) SÜRECİ ===================
Böylelikle sonu görünmeyen belirsizliklerle dolu AP sürecim başladı. Pazartesi girdiğim mülakattan sonra cuma günü uçağa
binip elim boş tekrar Türkiyeye döndüm ve konsolosluktan mail beklemeye başladım. Apye
neden kaldığınıza dair hiçbir bir sebep söylenmiyo kötü yanlarından biri de bu. 2 haftanın sonunda AP süreciniz tamamlandı lütfen pasaportunuzu teslim
ediniz maili alıp tekrardan Hong Kong'a uçup pasaportumu teslim edip ertesi gün vizemi ve sarı zarfımı aldım.
Bu 2 haftalık süreci sadece AP'ye kalan arkadaşlar bilir ve bu süreç ilk başladığında da kendisine yazdığım bana yardımcı olup
(hallolcak, sadece biraz zaman alıcak güven bana)diyip mülakattan çıktığım gün beni biraz da olsa rahatlatan(Trump hallolcak dese bu kdr rahatlamazdım)
@gucarslan abiye de tekrardan buradan tekrar teşekkür ederim.
Umarım hiç kimse AP'ye kalmaz ve sorunsuz şekilde vizesini teslim alır.=================== MASRAFLAR TL ===================
1.Gidiş-Chiana Southern Gidiş Dönüş Uçak Bileti-30k
-Nicolson Sağlık Muayine-(4900 hkd) -22k
-Covid Aşısı-(1880 hkd)-9k
-3 Hafta Iclub Fortness Hill Konaklama -55k
-Yeme içme günlük 100 200hkd2.Gidiş
-Qatar Airways Gidiş+Thai Airways Dönüş+HK Peace Guest House 1hafta Konaklama - Hepsi 45k
=========================================================
Unuttuğum bir şey veya kafanıza takılan bir şey olursa mesaj atabilirsiniz.
Her şey gönlünüzce olsun Amerikada görüşürüz. -
@TuttoSPORT ve @rezonans
Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..
-
@rezonans hayatınızın baharında çok güzel ve başarılı bir deneyim yaşamışsınız.Yolunuz açık olsun.Çok güzel ve ayrıntılı yazmışsınız.Sadece şu “covid aşısını mülakattan 5 gün önce olma şartı” nı pek anlayamadım.Biraz açıklar mısınız?
-
@DenizMaths çok teşekkür ederim herşey gönlünüzce olsun

-
@DenizMaths Teşekkür ederimm. Mülakat tarihinizden 5 gün önce covid aşınızı olmanız ve nicolsona teslim etmeniz gerekiyordu benden böyle istenmişti. Maille sorabilirsiniz sağlık muayinenizi olcağınız yere
-
@rezonans Onur kardeşim yolun açık olsun 🫡
-
@Flight101 çok tesekkür ederim

-
@TuttoSPORT yolunu açık olsun emek veren takip eden herkes alsın diyelim

-
@rezonans yolunuz açık olsun Hong Kong yine yüz güldürmüş

-
Hong Kong'a Ulaşım ve Sağlık Muayenesi Deneyimim
Selamlar öncelikle. Bu deneyimde HK'ye uçuşumu, SIM kartı ve Octopus kartı nereden aldığımı, Bishop Lei isimli otele tren ve shuttle ile nasıl gittiğimi ve sağlık deneyimimi anlatacağım.
Öncelikle Bishop Lei'ye rezervasyon yaparken kendi sitesinden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederim, ben Booking.com üzerinden yapmıştım ancak ödeme aşamasında sorun yaşadım (+ kendi sitesinden rezervasyon yaparsanız kahvaltı dahil diyenler olmuş forumda). Bir de şu nokta önemli: ödemeyi yaptığınız kredi kartıyla, otele vardığınızda teyit amaçlı kullanacağınız kredi kartı aynı olmalı. O yüzden sanal kart ile ödeme yapmayın, kredi kartının kendisiyle ödemenizi yapın.
Dün THY direkt uçuşla İstanbul'dan Hong Kong'a geldim. Uçuş 10 saat sürdü, kabin ekibi Türktü ve gayet konforlu bir uçuş oldu. Gidiş geliş (dönüş 6 Mart) olacak şekilde uçak biletine toplam 40k TL ödedim. Uçakta iki kez yemek verildi, birisi bindikten 1 saat sonra akşam yemeğiydi, birisi de sabah kahvaltısıydı.
Uçakta verilen akşam yemeği:

Uçakta verilen sabah kahvaltısı:

10 saatin ardından uçaktan indik, otobüslere bindik, tam havalimanı binasından içeri girerken polis 30-40 kişinin içinden yalnızca beni çevirdi
Hong Kong'da mı kalacaksın yoksa Çin'e mi gideceksin diye sordu, kaç gün kalacaksın diye sordu, pasaportumu istedi, bunları verdikten sonra geçmeme müsade etti (polisler kibar ve güleryüzlü, başınıza gelirse endişelenmeyin). Daha sonra forumdan birinin de belirttiği üzere herkesle beraber Immigration tabelalarını takip ettik ve sınır polisinin olduğu alana ulaştık. Her ihtimale karşı yanımda otel rezervasyonu, sağlık sigortası ve uçak biletlerini getirmiştim. Polis hiçbir şey sormadı, hatta immigration formu falan da doldurmadım (kimse istemedi, uçakta da dağıtılmadı) ve polis 3 ay ülkede kalabileceğime dair ufak bir kağıt verdi. Ardından bagaj teslimi bölümüne gidip bagajımı teslim aldım ve Exit'ı takip ederek oradan da çıkıp havalimanının ana salonuna giriş yaptım.
Burada, aşağıdaki görselde göreceğiniz alanı bulup 200 USD->HKD işlemi yaptırdım. (Döviz işlemlerini sakın İstanbul Havalimanında yaptırmayın, dalga geçer gibi bir kur söylediler.)

Bu resimdeki yerden aynı zamanda 80 GB'lık o meşhur SIM kartı da aldım. Hintli bir görevli vardı, kendisinden SIM kartı aktifleştirmesini isteyin, pasaportunuzu isteyecek ve aktifleştirecek. Aktifleştirdikten sonra *103*900# numarasını tuşlayın, "Accepted!" diye bir mesaj görüntülüyor olmanız lazım. Bu olduysa hattınız aktifleşmiş demektir. Daha sonra size Çince birkaç SMS gelecek, bunların birinin içinde telefon numaranız yazıyor, +852 alan kodunu da ekleyerek numaranızı bir yere kaydedin.Bu Global Exchange isimli yerde Octopus kart satılmıyormuş, onun için bu ofisin tam karşısında tren istasyonunun girişi var, bozdurduğum HKD'ler ile oradaki "Customer Service Centre" isimli alandan bir Octopus kart aldım ve ardından Airport Express trenine bindim. Octopus kart aldığım yer burası, yandaki küçük sarı tabelaya zoom yaparsanız Octopus kart falan yazdığını görürsünüz zaten:

Bishop Lei isimli otele gitmek için, son durak olan "Hong Kong" durağında iniyorsunuz. (Durağın adı Hong Kong Central falan da olabilir tam hatırlayamadım, 3 durak var ve sonuncusunda ineceksiniz.) Son durağa gelip trenden indikten sonra çıkışta Octopus kartınızı okutmanız lazım, burada kartınızdan ücreti tahsil edecek.
Kartı okuttuktan sonra biraz ileride solda (yine birilerine danışırsınız veya tabelaları takip edersiniz) shuttle bekleme alanı var. Bölgedeki oteller, bu tren istasyonundan kendi otellerine ücretsiz servis kaldırıyor. Aşağıdaki alanı bulun:

Burada sizin gideceğiniz otelin ve Bishop Lei'nin bir sonraki shuttle'ının saat kaçta geleceği yazıyor. Bishop Lei'nin son shuttle'ı saat 19.25'te idi ve ben de ona yetiştim. Aşağıdaki otobüs geldi ve ücretsiz şekilde valizimle birlikte beni otele götürdü. Otobüste yalnızca ben vardım, başkalarını beklemiyorsunuz. (Otobüsün üzerinde gideceğiniz otelin ismi yazıyor.)

Gelelim sağlık muayenesi deneyimime,
Benim açımdan oldukça kolay geçti, İngilizce iletişimde hiçbir zorluk yaşamadım, burada yaşayan arkadaşlara destek oldum. Telefon hattı Dr. Nicolson'ın ofisinde nedense pek iyi çekmiyor, Google translate ile hallederim gibi bir düşünceniz varsa her ihtimale karşı bir de offline translator indirin. Bu arada sanırım ülkede ChatGPT de yasak, ben giremedim.
@onuru'nun deneyiminde yer alan testleri sırayla bana da uyguladılar. Yalnızca Polio aşısı vurundum. 1 doz booster Td aşısını 8. ayda vurunmam gerektiğini (1 ay önce TR'de Tdap vurunmuştum) ve 2 doz daha Hepatit B aşısı vurunmam gerektiğini söylediler, bu Hepatit B aşısının birisini vize mülakatımla aynı gün vurunmam gerekiyormuş, mülakattan sonra gelebilirsin veya Türkiye'de vurunabilirsin dediler, ben çıkar çıkmaz vurunmaya gitmeyi düşünüyorum.
Orada 3-4 farklı Türk aile ile tanıştım, diğerlerinden farklı olarak benden bir de idrar testi istediler. Her ihtimale karşı bol su içerek gidin çünkü orada 1 saat fazladan bekledim
neyseki yeter daha fazla su içme diyen olmadı.
Ücret olarak kredi kartımla 4780 HKD ödedim. Daha sonra faturayı inceledim,- "Medicine" 160 HKD diyordu bu Polio aşısıydı.
- "Medical Examination" 2420 HKD diyordu, bu da "Physical exam & documentation,Serologic test for syphilis,NAAT for gonorrhea,Chest x-ray and radiology consult" hizmetlerini kapsıyor olmalıydı, hadi buna da tamam dedik.
- "Laboratory" adı altında 2200 HKD'lik bir ücret daha kesilmişti benden. Sanırım bu da "Interferongamma release assay (IGRA) test" olmalı, ancak onunla mı alakalı yoksa bir yanlışlık mı yaptılar bilmiyorum, tekrar soracağım.
Ödemeyi kredi kartımla yaptım. 3 gün sonra Virtus'ta COVID aşımı olacağım ve bana verecekleri belgeyi yeniden Dr. Nicolson'a götüreceğim. Onun deneyimleriyle de bu yorumu güncelliyor olurum. 3 Mart'ta randevum var ondan sonra da yeni bir deneyim mesajı yazarım. Bishop Lei'de olup da tanışmak isteyenler mesaj atabilir, süreçte herkese başarılar.
COVID aşısını HK'de olacak olanlara bu deneyimimi okumalarını da tavsiye ederim.
-
Hongkong'dan selamlar, Sağlık muayene deneyimimizde ufak ama önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum. ÖZELLİKLE ÇOCUKLU VE HONGKONG'A MÜLAKATA GELECEKLER İÇİN.
Arkadaşlar Nicolson 6ay - 11 yas arası çocuklara covid aşısı istiyor dayanaklarıda hongkong hükümetinin kuralları. Ben ne kadar hazırlıklı gitsemde sıkıntı yaşadık. Şöyle ben bununn başıma geleceğini geçmiş deneyimlerden görmüştüm ve 9 yaşındaki oğlum için sağlık bakanlığından bir muafiyet yazısı aldım özetle " TR de 12 yaş altına covid uygulanmaz" diye QR kodlu bir yazı tercümesini yaptık gittik. Nicolsonda evrak teslimi sırasında çocuğun covid aşı kartı olmadığından yaşı 9 olduğu için yapmayacaksınız dimi diye sorunca belki dedi ve ben biraz gerilmeye başladım sonra bakanlıktan aldığım yazıyı verdim okudu başkasına gösterdi bir yerlere gitti geldi bu olmaz dedi çocuğun adı yok olmaz diye ısrar etti. Ebeveynin oluşturduğu dilekçeye hitaben yazılmış bir bakanlık yazısı dedik üzerindede ebeveynin adı soyadı yazıyor annesi. Annesi burada işte pasaport işte doğum belgesi işte çocuk işte tam vukuatlı belge tüm kanıtlar mevcut diyince biraz kemküm etti ve aynı şeyi tekrarladı ama adı yokki nerden bilim senin cocugun diyor (kü**r edesim var özür dilerim). Nerden bilim senin cocugun diyor ve muayeneye alıyor işlemlerini yapıyor ödemelerini alıyor sorun yok. Sonra yanımızdaki arkadaşlar dil konusunda ve ikna konusunda yardımcı oldu onlarda ikna edemedi en sonunda bize bir belge getirdi bizimkinin benzeri ve üzerinde TC yazıyor yani bizden önce birisi aynı belgeyi vermiş ve bunlarda artık hep benzer evrak peşindeler sonra bize hazırlatın mail atın mülakata kadar dediler. Sağlık olsun dedik ayrıldık oradan. Buradan Bakanlığı aradım izah ettim sağolsunlar yarım saat içinde istediğim belgeyi hazırladılar whatsapp dan attılar nicolsona ileteceğim cuma günüde gidip elden vereceğim. Eğer benzer evrak alanlar hazırlayanlar varsa aman ha sakın TC no isim soyisim olmadan gelmeyin burada sorun cıkarıyorlar. Hiç benim gibi strese girmeyin , direkt bakanlıktan doğru şekilde alın belgeyi cocuklarınıza covid yaptırmaktan kurtulursunuz. -
@ugurbocegi çok güzel anlatmışsınız.Kolay gelsin,darısı başımıza
-
@korayuzayates Merhaba, sıralama numaralarımız yakın oldugunu görüyorum ancak ben hala geri dönüş alamadım, size mülakat onay bildirimi ne zaman geldi, öneriniz varmı?
Teşekkür ederim. -
@yusabas selamlar, oncelikle sorunuzu yanlis baslikta soruyorsunuz. Sizin CN niz 14k lerde fakat sayin @korayuzayates CN numarasi 1.6k larda. Eger dosyanizi tasimadiysaniz Ankaradan mulakat alma olasiliginiz malesef yok. Biran once DV2025 asamalari basligini okumaniz ve dosyanizi farkli bir konsolosluga tasimaniz aksi takdirde green card hakkinizi kaybedeceksiniz. Bol sanslar.
-
@ugurbocegi Fotoğraflar da ekleyerek çok güzel pratik bilgiler vermişsiniz, elinize sağlık
-
@metinbeci aynı durumdayız. 10 yaşında bir kızım var. ben de aşı olsun istemiyorum. bu bilgi çok değerli benim için. teşekkür ederim. işiniz gücünüz rast gitsin.
-
@ugurbocegi resimli anlatımınız güzel fikir. emeğinize sağlık.
-
@Ozan-Melen-Aslan döküman konusunda sağlık bakanlığı ile sorun yaşarsanız bana yazabilirsiniz.
-
Sözlerime forum kurucusu, yöneticileri ve bilgi alış-verişi yapan tüm üyelere teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sürecin başından beri forumu düzenli olarak takip ediyorum ve kafama takılan tüm soruları forumda buldum. Emeği geçen herkese tekrardan çok teşekkür ederim ve bundan sonra ben de elimden geldiğince yeni talihlilere yardımcı olacağımı belirtmek istiyorum.
UNGANLAR SAĞLIK MUAYENESİ
Randevu tarihimizi 31 Ocak Cuma günü sabah saat 10:00’a almıştım ve randevu tarihi alırken herhangi bir problem yaşamadım. Sağlık merkezi Kuğulu Parkın hemen yanında yer alıyor ve buraya yakın olsun diye Occidental Ankara isimli otelde konaklama gerçekleştirdik. Otel ve sağlık merkezi arası yürüyerek 4 dakika kadar sürüyordu ve çevresinde fazlaca kafe mevcut. Aynı otelde konaklama yapacak kişiler olursa diye bir uyarıda bulunmak istiyorum. Rezervasyonu Barcelo Group sitesinden sanal kart ile yaptım, akşam saat 21:00 gibi otele giriş yapmayı planlıyorduk ve o civarlarda otele vardık. Otelden check-in maili gelmişti fakat linkte sorun vardı. Otel yönetimi saat 18:00 gibi kartımdan ücretin tamamını çekmeye çalışmış ve işlem gerçekleşmediği için rezervasyonumu iptal etmiş. Bununla ilgili bana herhangi bir bildirimde de bulunmadılar. Şansımıza bir adet oda varmış orayı ayarladılar ve kendi rezervasyonumdan daha pahalıya ve kahvaltısız şekilde ödeme yapmak zorunda kaldım. Zaten stresli bir süreç içerisinde olduğumuz için çok fazla münakaşaya girmeden odaya geçtik. Kalacak arkadaşlar olursa hazırlıklı olsunlar otelde bir fırsatçılık söz konusu. Ertesi gün 09:40 gibi Unganlardaydık (4. Kat). Biz girdiğimizde ismimiz okunuyordu görevliler tarafından. İlgili evrakları teslim ettikten sonra fotoğrafımızı çektiler ve kan tahlili için üst kata yönlendirdiler. Kan verdikten sonra başka bir kata gidip akciğer filmi çekildik. Sonrasında tekrar 4. Kata geri döndük ve bize 11:30’da doktor randevunuz olacak dediler. O arada otelin üst sokağında yer alan güzel bir kafede kahvaltımızı yaptık. 11:15 gibi geri döndük ve bir süre bekledikten sonra ismimiz söylendi. Görevli hanım önce herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığınızı soruyor. Daha sonra boyunuz ve kilonuzu ölçüyor. Daha sonra üzerinizi çıkarıp doktoru bekliyorsunuz. Bizim muayenemiz Mehmet Bey tarafından gerçekleştirildi. Kendisi hoş sohbet biri sorgudan ziyade sohbet havasında geçiyor muayene herkes rahat olabilir gerilecek bir durum yok. 12:00 gibi tüm işlemlerimiz bitmişti iki kişi için yaklaşık 29-30 bin tl ücret ödedik ve sonuçlarımız ertesi gün sabahı 11:00’de hazır olacaktı. Biz 10:30 gibi gittik ve evraklarımız hazırdı. Aldığınız evrakları açmamınız gerektiğini de tekrardan hatırlatmak isterim. (Aşı sayfası ve CD’yi konsolosluk almıyor onları ayırmayı unutmayın)MÜLAKAT GÜNÜ
12 Şubat Çarşamba 09:15 saatinde olan mülakatımız için sabah 08:40 gibi konsolosluğun yan sokağındaki bayıra arabamızı park ettik. Konsolosluk içine herhangi bir çanta ve elektronik cihaz almadıkları için sadece cüzdanlarımız, belgeler ve araba anahtarını alarak konsolosluk önündeki sıraya girdik. Bizim şansımıza önceki görüşmelerde aksaklık oldu sanırım çünkü 09:40’a kadar içeri alınmayı bekledik ve dışarıda çok üşüdük. 09:15 randevusu olanlar için görevli seslendikten sonra ayrı bir sıraya geçtik ve tek tek herkes cam arkasındaki görevliye pasaportları teslim etti. Daha sonra tekrar kapı önünde bir sıraya geçtik ve isimlerimizin okunmasını bekledik. İsmimiz söylendikten sonra içeri girip havaalanı mantığı gibi işleyen x-ray cihazından geçtik. Araba anahtarımı dahi kontrol ettiler, tedbiri elden bırakmıyorlar. Daha sonra çıkıp yolu takip edip sola döndükten sonra başka bir binaya girip orada da sıraya girdik. Sıra bize geldikten sonra ilgili bankoya pasaportlarımızı uzattık ve green card olduğunu belirttikten sonra pasaportlarımızın arkasına bir barkod yapıştırdılar ve bir bilgilendirme kağıdı verdiler. Kağıdı okuyup geri teslim ettikten sonra beklemeye başladık. O arada görevli ile sohbet ederken bugün green card için gelen 70. Kişisiniz sanırım dedi epey yoğun bir güne denk gelmişiz anlaşılan ve gelenlerin çoğunun forumda bilgileri yok ve genelde İran ağırlıklı yabancı uyruklu kişiler olduğunu düşünüyorum. Bu esnada mülakatlara şahit olduk. Mülakatı yapan iki erkek, bir kadın olmak üzere üç görevli vardı ve Türkçe seçenler sarışın gözlük kullanan güler yüzlü bir kadına denk geliyordu. Diğer görevli adamlardan biri de bir çifte onay vermeyince mülakatı Türkçe olarak o kadın ile yapmamız gerektiği daha mantıklı geldi o an ve o şekilde bir strateji izlemek istedik. Daha sonra görevli gelip tekrar ismimizi okudu ve bankoların en sağında yer alan alanda sıraya girip vize ücretlerinin ödemesini yaptık. Ödemeden sonra bize V ile başlayan bir numara verildi ve yan tarafta tekrar sıra beklememiz gerektiğini söyledi ödemeyi alan görevli. Yan tarafta yine 15-20 dakika sıra bekledikten sonra numaramız yandı ve görevli olan kadın tek tek evraklarımızı istedi. Daha sonra mülakatı İngilizce yapacaksınız değil mi diye sorduğu esnada ben yukarıda yazdığım sebepten dolayı mülakatı Türkçe yapmak istediğimi belirttim. Daha sonra tekrar ilk beklediğimiz yere geri dönüp tekrar beklemeye başladık mülakat için ve nihayet 10 dakika sonra sıra bize gelmişti. Tam da tahmin ettiğimiz gibi bahsettiğim o kadın görevlide yandı numaramız ve mülakat için ilgili bankoya geçtik. Bu arada aldığınız sayı sizi yanılgıya düşürmesin sıra numarası bizden önce olan kişilerden daha önce geldi bizim mülakatımız, o yüzden sürekli ekranı takip etmelisiniz.
Görevli günaydın dedikten sonra İngilizce biliyor musunuz diye sorduk evet dedik ve İngilizce olarak devam ettik mülakatımıza. Önce herkeste olduğu gibi sağ elimizi kaldırdık ve yemin ederek başladık. Daha sonra önce sol ilk dört parmak sonra sağ ilk dört parmak ve son olarak iki başparmaklarımızın izleri alındı.- Hangi eyalete gideceksiniz ?
- North Carolina eyaletine gideceğiz
- Neden ?
- Yaşam maliyetleri ve iş imkanları
- Ne iş yapacaksınız ?
- Ticaret yapacağım, eşim de mühendis olarak çalışacak
- Orada arkadaşınız veya akrabanız var mı ?
- Hayır
- Gittiğinizde nerede yaşayacaksınız bir planınız var mı ?
- Birkaç hafta Airbnb’de kalacağız daha sonra ev kiralayacağız
- Daha önce evlendiniz mi ? (Bunu ikimize de ayrı ayrı sordu)
- Hayır
- Hangi üniversiteden mezun oldunuz ?
- Ege Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği
- Amerika’da yaşayan tanıdığınız var mı ?
- New Hampshire eyaletinde yaşayan bir arkadaşım var
Daha sonra banka hesap dökümlerimizi incelemeye başladı. 30 saniye kadar inceledikten sonra eşime dönüp sizin mühendislik dalınız mekanik mi diye sordu. Eşim de endüstri mühendisi olduğunu belirttikten sonra görevli kadın tamam vizenizi onaylıyorum iki gün sonra pasaportlarınız teslim edilecek dedi ve söylediği gibi iki gün sonra 14 Şubat Cuma günü pasaportlarımız teslim edildi. Vizelerimizde herhangi bir isim veya doğum tarihi hatası olup olmadığını da kontrol ettik ve bir sıkıntı görünmüyordu. Artık stresli sürecimizin büyük kısmı geride kaldı. Umarım bizden sonra mülakatlarına giren herkes vizelerine kavuşur ve hepimiz yeni hayatlarımıza sorunsuz bir şekilde başlarız. Tekrardan herkese çok teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.