Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @iacar canharmansah diye bi genç var onun youtube kanalına bi bakın

• Merhabalar Arkadaşlar ABD Van Taşımacılığı yapan arkadaşlar var mı aramızda acaba

• ⭐⭐

TIR işinde anlatıldığı kadar çok para var mı? Bu işin zorlukları ve riskleri neler? Ben bu videoyu samimi ve yararlı buldum.

• @saulgoodman izledim gerçekleri anlatıyor arkadaş !!!

• @Emrah-Borazan, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Net kazanç kimse veremez. Verilen rakam 8-15k arası. Çünkü mil başına ücret alınıyor ve yük bulamama, araç arızası, hava koşulları vb. sebepler nedeniyle kazanç azalıp artabiliyor.

@Emrah-Borazan Katiliyorum' bildigim kadariyla suan ml basi ornegin 60 dolar fakat bu state ici icin gecerli saniyorum tabi firmaya gore de degisebilir.Bunun disinda ogrendigime gore bir tanidigimin arkadasi da tir soforu ve ornegin Newyork'tan California'ya tasimacilik yapiyor ve her gidis ve gelisi(sefer) 30.000 dolar ama bu saat ucreti degil mesela..Duruma gore kazanc degisiyor.

• @Megatron Kurs 8 hafta suruyor.180 dolar suan bildigim kadariyla..Dahasi kurstan sonra hemen isin hazir oluyor...

Not: Farkindayim bunu 2022 de sormussun ama ben genel olarak yeni gorenler icin cevaplamak istedim..
    Sevgiler.

• ⭐⭐

Tır şoförü olmayı düşünenler bir daha düşünsün.

• @roccorocco meksika sinirinden gelip calisma izni alanlar kac yil aliyor acaba? Calisma izinleri bitince ilticalari kabul edilmeyip izinleri yenilenmez bu da sektorde bosluk yaratir..cunku 2 sene tecrube ve cdl istiyor cogu firma.muhtemelen trump suresinde hepsiyle ilgili sonuclar gelir ve giderler

• Konuya Türkiye-Balkan-Avrupa çalışmış tecrübeli biri olarak dahil olayım.
    Sene başında geldim ve şuan CDL kursum devam ediyor. Piyasayı araştırdım size de açıklayayım.
    Instagram, Tiktok vs. sosyal medyada dönen haftalık 3K, aylık 10-12k aylık vs denen kazançların hiç biri Dryvan (Kapalı kasa dorse) için söylüyorum ki bunu söyleyenlerin tamamı Dryvan yapıyorlar, legal değil arkadaşlar. Genelde Amazon yükü Drop-Hook yani dorse bırak dorse al şeklinde çalışıyorlar. Dispatcher yani yükü alıp, pazarlayan Team yükü yani 2 şoförlük yükü alıp tek şoföre veriyor millette sürüyor. Günlük 15-16 saatten aşağı sürmüyor bu aylık 10k kazandım diyen 2 aylık tazeler. Normalde günlük sürüş süresi 11 saat, sürüş süresinin bitmesine yakın dispatcheri arıyorsunuz, 10 dk sonra mis gibi tertemiz yeni bir 11 saatiniz oluyor, sonra tapa gaz devam!
    Millet tır maaşlarını görünce baktılar ilgi var, sürekli bunu pohpohlayıp videolar çekiyorlar. Aman öyle iyi, aman şöyle iyi... Afedersin işemeye durmayan herifler videolarda ne kadar iyi olduğundan bahsediyor!
    Yarın bir gün ölümlü kazaya karıştığında, yolda yürür halde olmasa dahi o aracın kaç saatte kaç mile yol yaptığını bulacaklardır. O zaman kenara attığı paralarla karşılarlar masrafları.
    Ha ben tırcı mıyım? Evet. Mesleğimi seviyor muyum? Evet. $3-4k dolar fazlası için illegal yapar mıyım? Hayır. Sevdiğim mesleğimden soğuyamam.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Sorunuz olursa cevaplarım.

• ⭐⭐

@mugok, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

Konuya Türkiye-Balkan-Avrupa çalışmış tecrübeli biri olarak dahil olayım.
    Sene başında geldim ve şuan CDL kursum devam ediyor. Piyasayı araştırdım size de açıklayayım.
    Instagram, Tiktok vs. sosyal medyada dönen haftalık 3K, aylık 10-12k aylık vs denen kazançların hiç biri Dryvan (Kapalı kasa dorse) için söylüyorum ki bunu söyleyenlerin tamamı Dryvan yapıyorlar, legal değil arkadaşlar. Genelde Amazon yükü Drop-Hook yani dorse bırak dorse al şeklinde çalışıyorlar. Dispatcher yani yükü alıp, pazarlayan Team yükü yani 2 şoförlük yükü alıp tek şoföre veriyor millette sürüyor. Günlük 15-16 saatten aşağı sürmüyor bu aylık 10k kazandım diyen 2 aylık tazeler. Normalde günlük sürüş süresi 11 saat, sürüş süresinin bitmesine yakın dispatcheri arıyorsunuz, 10 dk sonra mis gibi tertemiz yeni bir 11 saatiniz oluyor, sonra tapa gaz devam!
    Millet tır maaşlarını görünce baktılar ilgi var, sürekli bunu pohpohlayıp videolar çekiyorlar. Aman öyle iyi, aman şöyle iyi... Afedersin işemeye durmayan herifler videolarda ne kadar iyi olduğundan bahsediyor!
    Yarın bir gün ölümlü kazaya karıştığında, yolda yürür halde olmasa dahi o aracın kaç saatte kaç mile yol yaptığını bulacaklardır. O zaman kenara attığı paralarla karşılarlar masrafları.
    Ha ben tırcı mıyım? Evet. Mesleğimi seviyor muyum? Evet. $3-4k dolar fazlası için illegal yapar mıyım? Hayır. Sevdiğim mesleğimden soğuyamam.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Sorunuz olursa cevaplarım.

Yasal sınırların dışına çıkmadan çalışan yeni başlamış biri ne kadar çalışarak ne kadar kazanıyor güncel piyasa şartlarında?

• @mugok Gayet net anlatmışsınız ve zaten burada yaşayıp bu sektörle ilgilenen herkes bu gerçeklerin farkında ama gelin görün ki Türkiye’de youtube videosu izleyerek hayallere dalan genç arkadaşlara bunları söyleyince biz kötü oluyoruz. Pasta bölünmesin istiyoruz biz arkadaşlar aman pasta önemli 🙂

• @saulgoodman Yerine ve firmasına göre değişir fakat 6k-7k en fazla. Yeni başlayan için ilk yıllar daha düşükte olabilir. Owner operator olursanız farklı tabi.

• Beyin bedavadir. Kullanalim lutfen. Hiz siniri saatte 55 miles olarak düsünelim. Günde 11 saat hiç durmadan ve hiç hiz düsürmeden çekiciyi sürersek 55*11 saat = 605 miles yol gideriz. Mile basi 70 cent ücret alindiginda ki bu piyasa üstü bir rakamdir. 0.7 $ * 650 = 420$ yaklasik rakam yapar. Bu da yasal olarak 11 saat hiç durmadan yol alinirsa elde edilecek kazançtir. Bunu 25 gün araliksiz yaparsaniz alacaginiz ücret 10.000$ aylik olacaktir. Sizce 11 saat boyunca hiç durmadan saatte 55 miles hizda çekici sürebilir misiniz?

• @saulgoodman tamamen girdiğin firmaya ve dispatchere bağlı. İsterse mile başına $1 versin, haftalık 1.500 mile yaptıktan sonra bi manası kalmıyor haliyle.
    Ortalama piyasa Dryvan için 0.55-0.70 civarı ilk girişte, ama yine dediğim gibi firmaya göre üzerine performans pirimi, güvenli sürüş vs. şeklinde üzerine eklentiler de olabiliyor. Aylık ortalama 6-8 civarı olur.
    Şuan piyasa bayağı kötü durumda. Kazanç olarak Car haul, tank hazmat, rgn iyi kazandıranlar arasında.
    Henüz başlayamadım işe, benim öğrenebildiğim böyle, eksik varsa bile arkadaşlar ekleme yaparlar.

• Bu arada, aktif legal çalışan arkadaşlarımız vardır illaki, o yüzden araya iş arayışımı da sıkıştırayım;
    Bolca İstanbul içi, Balkanlar ve Avrupa tecrübeliyim. CDL Okulum henüz devam ediyor. Legal çalışmak istediğim için; fladbed, stepdeck işi arıyorum, sonrası rgn yapmayı düşünüyorum. OH civarı olur ise daha iyi olur ancak state/güzergah/home time farketmez yeter ki hakkını veren, aracına şoför arayan firma olsun. Olur da bu şekil de şoför arayan olur ise talibim arkadaşlar.

• ........

• benim en cok merak ettigimde meksikadan kacak gecip iki kelam ingilizce bilmeyen adamlarin cdl knowledge (bilgi testi) sinavini nasil gectigi, ardindan tiri ve parcalarini sozlu olarak inspection sinavinda nasil anlatip cdl alabildikleri ??? bir tanesi youtube da yuku goturdu fabrikayi bekleyen gorevliye dorseyi nereye birakacagini google translate kullanarak sorabildi. akil alir gibi degil.

• @mahves Parca kagit veriyorlar okulda, hepsini ezberleyip ole sinava giriyorlar. Permit almak icinse 2-3 tane ucretli site var. cdlexam.co bunlardan bir tanesi. Ucreti odeyip tum havuzdaki sorulari tek tek ezberleyip oyle girip aliyolar. Ben permiti bir gun calisarak hallettim, sorulari ezberleyerek. Ingilizce bilmeyen birisi icin bu bir hafta calisma gerektirebilir cunku sadece general knowledge bolumunde ezberlemek icin 250-300 soru vardi yanlis hatirlamiyorsam. Onun haricinde herkes Ohio'dan aliyor bilinen turk tir okulundan oturu okuldan ziyade eyaletin guzel yani hic ucret vermeden randevu almadan sinava girebiliyorsun. Illinoiste ise chicago icerisinde ne yazik ki CDL sinavina girebilecegin DMV yok, suburb gitmen gerekiyor onda da 50 dolar veriyorsun ve 3 kere sinava girme hakkin var ve ustune ustluk randevu zorunlu. Onu da sabah saat 7de kalkip alman lazim. Ve eger DMV gorevlisi ile iletisim kuramazsaniz sorulari anlamazsaniz size yuz yuze sorulan, direkt eve gonderiyorlar ve sinava bile girmenize izin vermiyorlar. Ingilizcesi olmayan Illinoisten almaya calismasin o yuzden, Ohio gitsin. Her sekilde kabul ediyorlar ingilizce biliyor musun bilmiyor musun umurlarinda degil ve sinavi gecene kadar 40 dolarlik ucreti vermiyorsun istersen permit sinavina 40 kere gir.

• @mahves Yes, No dan başka bir şey bilmeyen adamların nasıl hazırlandığına şahit oldum. Soruların içerisinden belirgin bir kelime akıllarında tutuyorlar ve cevabı ezberliyorlar. Ben soruları okuyup soruyu anlayana kadar adamlar 2-3 soru cevaplıyordu evde test yaparlarken. Soruyu bile okumaya gerek duymuyorlar. Bu şekilde geçebilirsiniz.

• Önemli soru:
    Amerika'da CDL alabilmek için bir yıl süreli normal Amerikan ehliyeti gerekli midir, yoksa Türkiye'den alınan ehliyet te bu süreye dahil midir,
    gelir gelmez ev kiralama olaylarına girmeden, normal ehliyet sonra Tır ehliyeti süreci düşünüyorum,
    bilgisi olan arkadaşlardan bilgi yardımı beklemekteyim,

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |