Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @kemalayldz ben de proaktif olmak adına bugün sordum gelen cevap şuydu:

“The titer test is accepted for Diphteria, Tetanus, Pertussis, Polio,
    Measles, Mumps, Rubella, Hepatitis B and Varicella.”

Titer test için son 3 ay geçerli sonuç kabul ediliyormuş.

• ⭐⭐⭐

@kemalayldz Selamlar..
    Kasım ayında antikor testimizi yaptırdık...Eşimde ve bende HepB antikoru non reaktif diğerlerinde sıkıntı yok...Antikor bakılamayan polio ve tdap aşıları için yaştan dolayı kayıt yok...
    Ben aralık başında DapT+IPV (Tetraxim) oldum. İçeriğindeki polionun 2. dozu geldiği için şubat başında aile hekimliğinde OPA oldum..3. dozum nisan başında yine OPA şeklinde aile hekimliğinde olacak..
    Eşimin DapT+IPA sı aile hekimliğinde rezerve duruyor..Ayrıca ikimizin eksik HepB si (Engerix) eczanede rezerve duruyor.
    Eşimin DapT+IPA sını ve ikimizin HepB lerini Viyana'ya yola çıkmadan 5-7 gün öncesinde olacağız..
    Bir tek Covid19 larımız Molnar'a kalır o da varsa uygulanır...
    Şubat sonu itibariyle influenza mevsimi bitmektedir. Öncesinde veya Molnarda uygulama yapılmasına gerek yoktur.

Edit: Son alınan bilgiye göre kasım ayında yapılan antikor testimizin geçerliliği sona erdiğinden yolculuktan 10-15 gün önce antikor testi yaptırarak MMR, HepB ve Varicella baktırılacaktır..

• ⭐⭐⭐

@mbaris79 Son 3 aylık antikor testini mi kabul ediyorlar...

• @Flight101 evet öyleymiş 3 aydan daha eski sonuçları kabul etmiyorlarmış. Biz de hazır olalım diye olacaktık ama çok erken bize.

“The results should be no older than three months.”

• Teşekkürler. @Flight101

Tdap İçin benim de yaştan dolayı e-devlet vs. kaydım yok. Bunu burada olmak yerine orada olmayı tercih etsek bir problem yaşar mıyız fiyat yüksekliği dışında?

Hepatit B aşısını ve bu aşıyı stok durumlarından dolayı mı önceden rezerve ettiniz?

• Arkadaşlar ben sağlık randevusu alırken pasaporttaki gibi yazın dediği için soyadımın ilk harfini büyük harf yazdım ama Ö ile başladığı için bunu kabul etmiyor O ya direkt çeviriyor siz nasıl yaptınız her şeyi küçük harf mi yazdınız?

• ⭐⭐⭐

@mbaris79 Vay yaa..Bizde min 6 ay geçerli..Biz de tekrar oluruz sıkıntı yok...Bilgi.için teşekkürler..

• ⭐⭐⭐

@kemalayldz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Teşekkürler. @Flight101

Tdap İçin benim de yaştan dolayı e-devlet vs. kaydım yok. Bunu burada olmak yerine orada olmayı tercih etsek bir problem yaşar mıyız fiyat yüksekliği dışında?

Hepatit B aşısını ve bu aşıyı stok durumlarından dolayı mı önceden rezerve ettiniz?

Tdap için Viyana DapT+IPA (Tetraxim) kabul ediyor, aile hekiminize danışıp yardımcı olmasını isteyiniz.
    Fiyat bilgisi daha önce pylaşılan deneyimlerde var..40 yada 57 euro diye iki fiyat var aklımda..
    Evet Engerix herzaman bulunmuyor..

• @gucarslan Çok haklısınız ama iş yerinde görünce maili bir heyecanla burada paylaşmak istedim, eve geçince imza ve excel güncellemesi yapacağım

• ⭐⭐⭐⭐

Her mülakat dağıtımı sonrası Ankara’da görüşmeye katılacak talihlilere hatirlatmayi yapalım ki sonra olası mağduriyetler veya sikintilar yaşanmasın.

Nisan ayında Ankara’da vize mülakatına katılacak talihliler vize mülakat tarihinden en erken 30 gün önce Unganlar’da sağlık muayenesine katilabiliyor.

Unganlar randevu sistemi planladığınız muayene tarihinden en erken 30 gün önce randevu almaniza izin veriyor. Daha iyi anlasilmasi için aşağıda bir örnek iletiyorum.

ANK vize mülakat randevu tarihi 10.04.25
    Unganlar’da muayeneye girebileceginiz en erken tarih 10.03.25 (mülakatınızdan 2 iş günü öncesine kadar muayeneye girebilirsiniz)
    Unganlar sisteminden en erken randevu oluşturabileceğiniz tarih 10.02.25

Özetle Nisan ayı vize mülakatları için Unganlar sisteminden randevu alinabiliyor bugünün tarihi itibariyle, en kısa zamanda randevu olusturmaniz sürecinizin faydasına olacaktır. Bol şans 🍀

• @ATS16 ben sağlık randevusu alırken pasaporttaki gibi yazın dediği için soyadımın ilk harfini büyük harf yazdım ama Ö ile başladığı için bunu kabul etmiyor O ya direkt çeviriyor.Tamamen küçük harf ile mi yazılmalı? bu bir sorun olur mu?

• @pnarr benim de benzer şekilde Ö ile başlıyor. Ben de sorun olmadı büyük harf. Başka bir kontrole takılıyor olabilir mi

• ⭐⭐⭐⭐

@pnarr İngilizce karakterler ile yazabilirsiniz adınızı ve soyadınızı, sorun değil. Pasaportunuzda yazıldığı gibi yazın uyarısından kasit pasaportta iki adiniz veya iki soyadınız vardır, bunlara dikkat edin ve atlamamanız için uyarıyor sistem.

Ek bilgi olarak da sağlık muayenesine birden çok aile mensubu ile katılacaksaniz (CN içerisinde asıl talihli ve beneficiary kişilerin isimleri mevcut ise) her bir birey için ayrı randevu oluşturmanız gerekiyor, muayene randevusu oluştururken vize tipi için de diversity visa (DV) seçmeniz gerekiyor.

• Arkadaşlar bugün mülakattan çıktım onaylandı 3-4 gün sonra PTT denildi. Siteye giriş yaparken bu yazı çıkıyor. Sorun nedir acaba endişelenmeli miyim
    Vize davanız şu anda gerekli idari işlemden geçiyor. Bu işlem birkaç hafta sürebilir. Lütfen mülakatınız sırasında Konsolosluk Görevlisi tarafından verilen talimatları izleyin. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulması halinde sizinle iletişime geçilecektir. Vize başvurunuz onaylanırsa, iki iş günü içinde işleme alınacak ve postalanacak/mevcut hale getirilecektir. ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası uyarınca, "Çeşitlilik Vizeleri" için Göçmen Vizeleri, Çeşitlilik Vizesi başvurusunda bulunmak üzere seçildiğiniz yılın 30 Eylül'ünden sonra verilemez. Örneğin, 2011 Sonbaharında Çeşitlilik Vizesi Programına katılanlar Çeşitlilik Vizesi 2012 için seçilmiştir

• @ATS16 Çok teşekkürler, her şeyi küçük harf ile yazınca oluyor o zaman hepsini küçük harf ile yazarsam sizce sorun olur mu

• ⭐⭐⭐⭐

@pnarr küçük veya büyük harf ile yazmanız sağlık muayenesi sonucunuzu etkilemeyecek, sistem nasıl kabul ediyorsa o şekilde yazabilirsiniz. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@brkkrmz27 sakin olmanızı tavsiye ederim, aşağıdaki linkteki birinci post’u okuyabilirsiniz. Birkaç güne değişecektir durumunuz, sisteme ve konsolosa da biraz zaman verin guncellenmesi icin.

Mülakatınız sonrası CEAC statünüzü kontrol ederken "refused" ibaresi ile karşılaşırsanız telaş yapmayın, statünüz güncellenecektir.

bu bilgiler ışığında statünüz sistemde aşağıdaki sıralama ile görülecektir;

at NVC ➡ in Transit ➡ Ready ➡ Refused ➡ AP ➡ Issued

https://yesilkartforum.com/forum/post/240589

• @Flight101 oradaki aşı ücretleri biraz pahalı olduğu için burada aşı olmak istemiştim. Antikor testinide orda mı olmalıyım o halde?

• @ATS16 çok teşekkür ederim saolun

• @ATS16 sağlık randevusu alırken her aile bireyi için ayrı ayrı randevu alınması Hong Kong gibi Unganlar dışındaki yerler içinde geçerlidir,öyle değil mi?

Benzer Başlıklar

• 15677
  • 153
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |