Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

O zaman devam ediyorum...
    Aşağıdaki resimde 1-1001 arasını aldım "At NVC" kısmında %18.9 diyor..Yani bu 189 dosya hiç işlem görmeden NVC de kalmış mı demek oluyor? Bir diğer değişle DS260 doldurmayanlar diyebiliyor muyuz?

Bu sorulara cevap "Evet" ise bu verilere göre bu aralıkta olan 605 dosyanın 189 u işlem görmemiş, sürece devam eden dosya sayısı 416 olarak karşımıza çıkıyor.
    Bu boşlukta sürece devam oranı 50 nin üstünde görünüyor, sanırım diğer aralıklara da kendi içinde bakarak net rakamlara ulaşabiliriz..

image.png

• İlk 6 ay sonunda EU için current olan case sayısı 7884. İkinci 6 ayda da benzer case sayısı current olursa final CN 29000'e denk geliyor. Bir fikir verebilir

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Şimdi anlamak için soruyorum..
    Aşağıdaki resimde EU için 15 bin ile 16 bin arasındaki verileri görüyoruz..
    Burada Hole verisi %37, at NVC verisi %63 diyor, yani bu aralıkta 630 dosya var diyebiliyor muyuz?

image.png

Evet 630 dosya var doğru. Ama bilmediğimiz şeyler var.

Bu 630 dosyanın vize talebi kaç adet?
    Hangi konsoloslukta dosyalar? (Bu bilgiyi mülakat verildiğinde öğreniyoruz.)
    Kaç kişi DS260 doldurdu?
    Bu dolduranların kaçı mülakata gidip vize alabilecek? (Bazıları DS260 doldurduktan sonra vazgeçiyor veya mülakata giremiyor ama bu kişilere de mülakat planlaması yapılıyor ve süreç bitene kadar vize almazlarsa biz onları Ready olarak görüyoruz. Ayrıca mülakata katılan herkes vize için onay da alamıyor.)

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Selamlar...Evet bilmediğimiz kısımlar konusunda size katılıyorum..Yapılan destekleyici yorumlara baktığımda tabloyu doğru yorumladığımı görmüş oldum...
    Teşekkürler...🤝

• @Flight101 merhaba, ben de numaram gereği ne zaman cut-off açıklanır, kaç açıklanır heyecanıyla bu başlıkta dolaşıyordum ki ne zamandır aklımda olan bu konuyla ilgili konuştuğunuzu gördüm.

Ortaya bir soru atayım; her 1000 dosyada kaç vize dağıtılıyor? NOT: Yukarda belirtilen tüm belirsizliklere katılmakla birlikte sadece vakit geçirme amaçlı tahmin yürütmek istiyorum...

Geçmiş yıllara, EU grafiğine baktığımızda, sürece devam oranının ilk 10000 de daha yüksek olduğunu, benzer şekilde issued oranının da ilk 10000'de %30 larda olup, 10k - 20k arası %20 ortalamalarda olduğunu görüyorum. 2025 yılı için henüz ilk 10000 issued oranı %23 lerde ancak bu, AP bekleyen, yavaş ilerleyen postlarda bekleyen dosyalar kaynaklı muhtemelen. Yani bu durum, 10k - 20k arası dosya numaralarının lehine bir durum oluşturuyor. 50XX numaraya sahip, yavaş ilerleyen bir post'ta bekleyen bir dosya, 130XX numaralı talihliden daha sonra vizesine kavuşuyor. (bkz: Ankara'yı beklememek)

Çok da uzatmadan, insani ve belirsiz bir konu olduğu için derin analizler yanıltıcı olacaktır diyerek, ortalama %22 + %2 dosya taşıma kolaylığı kabaca her 1000 sayıda %24 issued olarak ilerleneceğini düşünürsek, ve geçmiş yılların ortalaması, dosya başına 2,5 kişi alırsak her 1000 case numarası ilerlemesine karşılık ilk etapta 600 vize dağıtılacak tahminimi buraya bırakıyorum. Şunu not düşeyim: bu sayı ilk 10000 case için 750-800 civarında olup, 20000 sonrası için 450 - 500 olmakta. (Dosyalar zamanla sonuca ulaşıp, %2 civarında ready, %30 civarı issued olacak şekile evrilmekte.)

Son bir tahmin yürütmek istiyorum, 51500 vizenin 30000 inin işlemde olduğu bu hafta itibari ile, kalan vizeleri basit bir oranla EU dağıtım sayısına ağırlıklandırsak, yani 21500 vizenin 6600 ü EU'ya ait desek, 11000 dosya ilerlemesine karşılık geliyor, 24000 case number'da vize bitmesi ihtimali anlamına gelir. Bu tahmin için henüz çok erken. Ayrıca 6600/21500 hesabı da doğru olmayabilir... Umarım daha yüksek numaralara ulaşılır. Yaşayıp göreceğiz. Sağlıcakla kalın.

• @maerhn içimden bi ses bu ay current olacak diyor 😃

• ⭐⭐⭐

@maerhn Yorumlar ve hesaplar için teşekkürler...🤝

• @maerhn 27500 civarında biter mülakatlar , 30k ya kadar da cut off olur .

• ⭐⭐⭐⭐

@maerhn, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@Flight101 merhaba, ben de numaram gereği ne zaman cut-off açıklanır, kaç açıklanır heyecanıyla bu başlıkta dolaşıyordum ki ne zamandır aklımda olan bu konuyla ilgili konuştuğunuzu gördüm.

Ortaya bir soru atayım; her 1000 dosyada kaç vize dağıtılıyor? NOT: Yukarda belirtilen tüm belirsizliklere katılmakla birlikte sadece vakit geçirme amaçlı tahmin yürütmek istiyorum...

Geçmiş yıllara, EU grafiğine baktığımızda, sürece devam oranının ilk 10000 de daha yüksek olduğunu, benzer şekilde issued oranının da ilk 10000'de %30 larda olup, 10k - 20k arası %20 ortalamalarda olduğunu görüyorum. 2025 yılı için henüz ilk 10000 issued oranı %23 lerde ancak bu, AP bekleyen, yavaş ilerleyen postlarda bekleyen dosyalar kaynaklı muhtemelen. Yani bu durum, 10k - 20k arası dosya numaralarının lehine bir durum oluşturuyor. 50XX numaraya sahip, yavaş ilerleyen bir post'ta bekleyen bir dosya, 130XX numaralı talihliden daha sonra vizesine kavuşuyor. (bkz: Ankara'yı beklememek)

Çok da uzatmadan, insani ve belirsiz bir konu olduğu için derin analizler yanıltıcı olacaktır diyerek, ortalama %22 + %2 dosya taşıma kolaylığı kabaca her 1000 sayıda %24 issued olarak ilerleneceğini düşünürsek, ve geçmiş yılların ortalaması, dosya başına 2,5 kişi alırsak her 1000 case numarası ilerlemesine karşılık ilk etapta 600 vize dağıtılacak tahminimi buraya bırakıyorum. Şunu not düşeyim: bu sayı ilk 10000 case için 750-800 civarında olup, 20000 sonrası için 450 - 500 olmakta. (Dosyalar zamanla sonuca ulaşıp, %2 civarında ready, %30 civarı issued olacak şekile evrilmekte.)

Son bir tahmin yürütmek istiyorum, 51500 vizenin 30000 inin işlemde olduğu bu hafta itibari ile, kalan vizeleri basit bir oranla EU dağıtım sayısına ağırlıklandırsak, yani 21500 vizenin 6600 ü EU'ya ait desek, 11000 dosya ilerlemesine karşılık geliyor, 24000 case number'da vize bitmesi ihtimali anlamına gelir. Bu tahmin için henüz çok erken. Ayrıca 6600/21500 hesabı da doğru olmayabilir... Umarım daha yüksek numaralara ulaşılır. Yaşayıp göreceğiz. Sağlıcakla kalın.

Güzel bir açıdan yaklaşmıştınız ta ki bilmediğiniz kısımlara kadar.

Dosya numarası ile vize sayısı oranı için EU toplam case ve toplam kazanan sayısı belli. Buradan bulabilirsiniz. 2.5 kat diye varsayım yapmanıza, önceki sene verileri kullanmanıza gerek yok aslında.

Her 1000 aralıklı dosya numarasında tam olarak kaç case olduğu da bilinen bir veri. Sizin cevapladığınız mesajda da 15binle 16bin aralığında tam olarak kaç dosya olduğu görülüyor. O yüzden ortalama almanıza gerek yok, gerçek sayıları kullanabilirsiniz.

Hali hazırda eldeki bilgileri de kullanarak, daha az varsayım daha çok rasyonel tahmine dayalı bir istatistik yapabilirsiniz gibi.

• @EzgiLera, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Güzel bir açıdan yaklaşmıştınız ta ki bilmediğiniz kısımlara kadar.

Dosya numarası ile vize sayısı oranı için EU toplam case ve toplam kazanan sayısı belli. Buradan bulabilirsiniz. 2.5 kat diye varsayım yapmanıza, önceki sene verileri kullanmanıza gerek yok aslında.

Her 1000 aralıklı dosya numarasında tam olarak kaç case olduğu da bilinen bir veri. Sizin cevapladığınız mesajda da 15binle 16bin aralığında tam olarak kaç dosya olduğu görülüyor. O yüzden ortalama almanıza gerek yok, gerçek sayıları kullanabilirsiniz.

Hali hazırda eldeki bilgileri de kullanarak, daha az varsayım daha çok rasyonel tahmine dayalı bir istatistik yapabilirsiniz gibi.

Merhaba, vize / dosya oranı bu yıl sadece EU issued: 2,37, EU total: 2,46 gerçekleşmiş. 2024 yılında da sırasıyla 2,45 ve 2,50 olmuş. Ben 2,5 oranını alırken bu yıl ve 2024'ü aldım, çok da geriye gitmedim aslında. Biraz kabaca bir değerlendirme yaptığımın farkındayım, bunun da sebebi bu konunun ne kadar rasyonel yaklaşılırsa yaklaşılsın dış etkenlere bağlı olması ve kesin sonuçlara ulaşamıyor olmamız.

13000 in üstünde, her 1000 dosya numarasında NVC'de olan case sayısını bildiğimize göre istatistiğe bu noktadan başlamamız, en azından hole kısmını datadan atmamız gerektiği konusunda size katılıyorum. Bu formüle göre daha kesin bir sayıya ulaşılacaktır.

Bence benim yaptığım analizde daha problemli olan kısım, %2 dosya taşıma kolaylığından kaynaklı daha fazla vize dağıtılması öngörüsü ve EU vizelerin toplam vizeye oranının geçen yıllarla aynı kalacağı varsayımı. Bunların doğruluğunu bilmiyoruz. Ek olarak dosyaların issued-ap-221 dağılımları da önceki ortalamaları tutmak zorunda değil. Bunun gibi varsayımlar yapmadan bu analizi tamamlamak bana mümkün görünmüyor. Bu konuda uzman arkadaşlar fikir yürüttükçe belki bir model geliştirebiliriz...

• @maerhn, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Son bir tahmin yürütmek istiyorum, 51500 vizenin 30000 inin işlemde olduğu bu hafta itibari ile, kalan vizeleri basit bir oranla EU dağıtım sayısına ağırlıklandırsak, yani 21500 vizenin 6600 ü EU'ya ait desek, 11000 dosya ilerlemesine karşılık geliyor

%22 + %2 oranlari varsayimlariyla ilerledigniz hesabiniz ilginc. Saglamasini yapmadim; ama son paragrafinizdaalintiladigim kisim pek aklima yatmadi.

Oncelikle 30000 vizenin islemde oldugu soylemi tam olarak dogru degil. Mulakat tarihi aldiktan sonra mulakata gitmeme yaygin bir durum. Yani "Ready" statusundeki caselerin aktif olarak islem altinda oldugunu dusunmek yanlis olur. Refused caselerin 30 bin'e dahil zaten edilmemesi lazim. 221g'nin Issued'a donecegi de mechul. O yuzden, 30 bin'den daha az case aktif olarak islemde.

Oyle olmasa bile 6600 vizeden cok daha fazlasi EU'ya ait. Kabaca bir hesapla, su anda ready ve 221g statusundeki tum caselerin issued olacagini varsaysak dahi, Issued+AP+221g+Ready toplami 10025 vizeye tekabul ediyor. 6600 vize daha 16625 vize yapar. Bu gecen yillara kiyasla EU bolgesine verilen vize sayisindan cok daha dusuk bir sayi. Dv-2024'te yaklasik 18000 vize verildi. Yani fark 1475. DV-2024'teki vize bultenlerinde NACARA ve NDAA sebebiyle kotanin 54843 oldugu yaziyor. DV-2025'te bu kota 52000. Yani fark 2843. Globalde vizelerin 33%'unu alan EU'nun NACARA ve NDAA'daki kota azalmasinin yarisini sirtlamasi pek olasi degil. Yani EU icin vize sayisindaki azalma 1475 olamaz. Muhafazakar bir tahminle dahi 6600 vize tahmininiz olmasi gerekenden en az 500 vize daha az. 221g ve Ready'nin de tamamen issued olamayacagi dusunulurse yaklasik 1000-1500 vize kadar az tahmin ettiginizi soyleyebiliriz.

Bir diger onemli nokta Ozbekistan'in 16000'den sonra case numarasinin olmamasi. 16000'den sonra hem bosluk orani artiyor hem de derivative orani dusuyor; cunku EU bolgesinin geri kalaniyla Ozbekistan arasinda derivative oraninda ciddi fark var.

• @Stoic-Turk merhabalar, benim yürüttüğüm mantıkta ready'ler de canlı veri olarak hesapta aslında. Yani ilgili binlik aralığa yeterli süre verildiğinde %2 bandına gerileyecek şekilde davranıyor. En azından DV2024 için yıl sonuna doğru bu hale gelmiş. Belirli bir yüzdesinin issued'a döneceği fikriyle hesabın içinde tutmakta fayda var. Bu hesaplama için erken deme sebebim de bu canlılık aslında. Haziran ayı gibi son vizeyi alacak numaraya yüksek olasılıklı bir tahminde bulunabiliriz bence.

EU kota azalmasının ne kadarını sırtlayacak konusunda da umarım dediğiniz gibi olur. Özbekistan'ın 16k sonrası dosyası olmamasını hesaba katmamıştım, bu da sevindirici bir haber. Söylediğiniz gibi hesabı revize etsem yaklaşık 26-27k seviyesinde bir sonuç çıkar.

Burada bana yanlış gelen, case sıklığının özellikle ilk 20000 de çok yüksek olduğu 2025 yılı için 2024 benzeri sonuçlar beklemek. Örneğin 2025'te 27000 case numarasının önünde bekleyen dosya sayısına (14892 dosya) bakıldığında, 2024 yılındaki yaklaşık 35500. sıraya denk geldiğini de kabulleri yaparken göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ben ilk modellemeyi yaparken 2025'i ağırlıklı alarak yüzdelerle bu yönde oynadığım için bulduğum sonuç karamsar gelebilir ama daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum.

%22 + %2 varsayımı da mayıstan beri her gün forumu takip ediyor olup eski excel dosyalarla yeni excel'i gözden geçirmem sonrası, her 1000 kişide +20 olur şeklinde biraz iyimser de olabilecek bir tahmin.

Bu forumdaki herkesin vizesine kavuşması dileğiyle...

• Bu ileti silindi!

• @maerhn, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Burada bana yanlış gelen, case sıklığının özellikle ilk 20000 de çok yüksek olduğu 2025 yılı için 2024 benzeri sonuçlar beklemek. Örneğin 2025'te 27000 case numarasının önünde bekleyen dosya sayısına (14892 dosya) bakıldığında, 2024 yılındaki yaklaşık 35500. sıraya denk geldiğini de kabulleri yaparken göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ben ilk modellemeyi yaparken 2025'i ağırlıklı alarak yüzdelerle bu yönde oynadığım için bulduğum sonuç karamsar gelebilir ama daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum.

Bahsettiginiz durum case yogunluguyla alakali. Evet, DV2024'teki gibi bir VB ilerlemesi gormeyecegiz. Son VB 50 bine ve hatta belki 30 bine de ulasamayacak. Benim dikkat cekmek istedigim nokta yil sonunda EU bolgesinde 16 bin kusurdan daha fazla vize verilecek olmasi. Toplam verilecek vize sayisi case yogunlugundan bagimsiz bir durum. Yine muhafazakar bir tahminle EU 17500 civari vize alir. Burdan yola cikarak ulasilacak case numberi da sizin yonteminizle tahmin edebiliriz belki.

Sizi ulastiginiz 16 bin kusur toplam vize sayisinin cok dusuk olduguna ikna etmek icin sunu soyleyeyim: Gecmis yillara bakildiginda, hatta bosluk oraninin DV-2025'ten daha dusuk oldugu 2018'e de bakildiginda, dagitilan EU vizelerinin 16 bin kusurdan, hatta soyledigim 17500'den, cok daha yuksek oldugunu gorebilirsiniz. Daha az vize verilmesinin imkansiz bir durum oldugunu soylemiyorum; ancak gerceklesebilmesi icin olagan disi birtakim durumlarin yasanmasi gerekir: Afrika'daki konsolosluklarin cok iyi calismasi, Afriklailarin cok daha az vize reddi almasi, Avrupa'daki konsolosluklarin ise cok daha kotu calismasi gerek. Yani kisacasi kendine ayrilan kotayi hemen hicbir yil dolduramayan Afrika'nin bu sene kotayi doldrumasi ve ayrica Avrupa'nin olagan disi sekilde yavaslamasi gerek.

• mart 2025 16000 olarak acıklandı

• Yeni bulten 16 bin, şu yıla benziyor bu yıla benziyor derken, son 5 yılın en kötü ilerlemesi yaşanıyor, her kötü şey iyi olmaz diye bir şey yok, belliki kcc adaletli olmaya çalışıyor 25 bin current olsa konsolosluklar bu yükü kaldıramaz ve kota dolardı belkide bizim gibi yüksek cn ekosisteminde daha iyi olabilir..

• ⭐⭐⭐

@baran-bozdogan Anlam karışıklığını ortadan kaldırmak için yazıyorum..Tam doğru ifadesi şu şekilde
    "Mart ayı bülteninde Nisan ayı cut-off 16000 olarak açıklandı." Mart ayı cut-off rakamı şubat bülteninde 13000 olarak açıklanmıştı..😉

• @Flight101 şimdi şöyle siz current oldunuz sonuçta mart ayında çağırılma ihtimaliniz var değil mi 😅

• @blueboy21 merhaba, aralıklar derken ne anlama geliyor en basit şekilde mesele 2 bin cn den birden 3 binin çağırılması mı

• ⭐⭐⭐

@istalin Hayır mart ayı mülakatları dağıtıldı...Biz en erken nisana mülakat alabiliriz..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |