Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@REYCAN merhaba.
    kızınız kanada'da uzun süreli öğrenci vizesi ile bulunuyorsa ve bunu evrakları ile belgeleyebiliyorsa B1/B2 başvurusunu kanada'dan yapabilir.
    bunun için izlemesi gereken yok herkes gibi DS160 formu doldurup mülakat alması olacaktır.
    ilgili süreci, totonto kanada abd konsolosluğu sitesinden takip edebilir.
    bol şans.

*unutmayın; vize alıp alamayacağı her zaman konsolosluk görevlisinin inisiyatifindedir.

• ⭐⭐

@REYCAN trde nasil basvuruluyorsa kanadadan da oyle basvuracak.

• @denizci10 merhaba bende randevu bulamadığım için İngiltereden başvurmak istiyorum. İş vizem olduğu için başvuru yapabilir miyim İngiltere üzerinden bilgi verirseniz çok sevinirim.

• @Sefkan-Ozardug Evet yapabilirsiniz. Yakin zamanda Londra'dan bir kisiye randevu aldik. Oturma izniniz varsa bir sorun yasamazsiniz.

• Merhabalar, 26 ocakta Kuveyt abd konsolosluğunda girdiğim b1/b2 vize görüşmem red ile sonuçlandı. Herkesçe bilinen klasik sorular soruldu 3-4 dakika sürdü. Pozitif bir hava vardı içerde sakindi zaten kalabalık değildi ama yine red ile sonuçlandı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@erman53

Red edilirken konsolos neden olarak ne beyan etti size? Hali hazırda Kuveyt’ten başvurunuzu destekleyecek orada oturum veya çalışma izniniz var mı? Profiliniz ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz ve mülakatta sorulan sorular hususunda kısa bilgi vermeniz diğer olası başka ülkeden başvuracaklara ışık tutacaktir? Geçmiş olsun

• @ATS16 Konsolos bir neden söylemedi istanbuldaki gibi vizeyi veremiyorum dedi. Kuveytle bağlantım yok randevu alma süresi kısa diye oraya gittim. İstanbul'da yaşıyorum, yaş 32 bekar sgklı çalışanım 2 kere ankara ve istanbuldan 2022 den redlerim vardı. Daha önce hiç schengen vizem olmadı ama pasaportum boş değildi 2024'de Japonya, Güney Kore, Taiwan, Hongkong, Singapur, Tayland, Malezya, Dubai gitmişliğim var. Sorular; Ne amaçla gideceksiniz? Nerelere gideceksiniz? Tanıdık varmı orda? Hiç abdye gittiniz mi? Ne iş yapıyorsunuz? Kaç yıldır çalışıyorsunuz? Kuveyte ne için geldiniz?(Vize görüşmesi için geldiğimi söyledim.Uzatmadı), Daha önce yurtdışına çıktığınız mı filan, hepsi bukadar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@erman53 geçmiş olsun, paylaştığınız icin de teşekkürler. Vize için bir hayli zorlanmışsınız.

Bundan sonra Schengen ve UK vizesi almak, kalış sürelerine uygun bu ülkelere yapacağınız seyahatler sonrası TR’den B1/B2 vizesine başvurmak (ANK ve IST’de mülakata girmek), mülakat sonucunu beklemekten başka bir çare kalmıyor ne yazık ki. Takdir ve karar sizin, bol şans 🍀

• @ATS16 Evet Yunanistan schengen başvurusundan da 2 kere reddim var. İlerleyen zamanlarda tekrar schengen vizesini deneyeceğim. Teşekkürler

• @erman53 geçmiş olsun, daha önce başka bir yerde şöyle bir şey okumuştum: "eğer kendi ülkenizde red yediyseniz başka yerden başvurmak doğru değildir, vize alışverişi gibi görünür" tabi bu ne kadar doğru bilemiyorum. Umarım bir sonraki mülakatınızda alırsınız.

• Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz

Benzer Başlıklar

• B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • 0 Oy
    2 İleti
    272 Bakış
    crazycellsC
    @adem1984, içinde söyledi: Ukrayna vatandaşı TR'deki konsoloslukta vize randevusu alabilir mi? ukrayna vatandaşı tr den randevu alabilir mi alırsa ne yapması lazım yardımcı olurmusunuz varmı bir püf noktası Evet, genelde o ulkenin vatandasi olmasaniz da, bir ulkede yasiyorsaniz veya calisiyorsaniz o ulkedeki konsolosluklara vize icin basvuru yapabilirsiniz. Pandeminin basinda seyahat engelleri asilmasin diye konsolosluklar sadece bulunduklari ulkelerin vatandaslarina hizmet vermislerdi ama su an bu acidan eskiye donmusler. Dikkat etmeniz gereken tek sey konsolosluk calisanlarinin Ukraynaca/Rusca bilmeme ihtimalinin yuksek olusu... O nedenle ancak bu kisi Turkce veya Ingilizce biliyorsa Turkiye'deki konsolosluklari kullanmasini tavsiye ederim. Aksi durumda konsoloslarla anlasamayacagi icin vize alma ihtimali oldukca duser. Su an icin basvuru yapanlar icin tek kisitlama, mulakata katilabilmek icin onceki 10 gun Turkiye'de yasiyor olmaniz... ** Due to COVID-19 precautions, access to Mission Turkey facilities is limited to individuals who have been physically present in Turkey for at least 10 days. In addition, if you have had cold or flu-like symptoms in the past 14 days, such as a fever, shortness of breath, or a persistent cough you will need to reschedule. https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/ Genel bilgi ve yonlendirmeler icin su basligi takip etmenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇/
  • 11 Oy
    200 İleti
    23k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • 7 Oy
    14k İleti
    1m Bakış
    SerappS
    @hamitt25 said: Merhaba arkadaşlar, daha önce forumda konuşulmuş olabilir tekrara düşüyorsam kusura bakmayınız. "Have you made specific travel plans?" bu soruya ne cevap vermemiz gerekir, biliyorsunuz ki konsolosluk "vizeniz onaylanmadan uçak bileti satın almayın" diyor, yes dediğimde ise kesin olarak varış tarihi, varış şehri gibi kesin bilgiler istiyor. no dediğimde ise tahmini bilgiler istiyor. özetle ne cevap vereceğim konusunda tereddütte kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar. Eğer belirli bir planınız yoksa hayır deyip mülakat tarihinden sonraki bir tarihi gidiş tarihi olarak yazmanız, kalış süresine de örneğin 2 hafta yazmanız yeterli olur. Kalacak yer olarak bir yakınınızın ev adresi veya otel adı girebilirsiniz. Uçak bileti elbette almanız gerekmiyor. Diğer konularda takıldığınız bir yer olursa: https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1621235730986-ds160-formu-doldurma.pdf
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k