ABD'de kripto para işlemleri
-
Merhabalar, birkac ay sonra amerikaya tasinacagim. Suan mevcut binance globaldeki kripto paralarimi amerikada kullanabilir miyim? Yatirma cekme islemleri icin amerikada banka hesaplarımin olmasi gerekiyor sanirim. En saglikli bicimde bu sureci nasil yurutebilirim yardimci olur musunuz?
-
Ek olarak gelir vergisi alınmayan bazı eyaletlerde (Alaska, Wyoming, Nevada, Texas, Florida, South Dakota, Washington vb) kripto vergisi vermiyorsunuz. Konu hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.
Şahsen benim için eyalet seçiminde önemli bir etken olabilir.
Ayrıca Amerika için çok yüksek tutarlar olmasa da aylık kripto olarak düzenli maaş aldığım bir şirket var. Boğa döneminde bu şirket sayısı da artabilir. Sanırım bu eyaletler bu konuda da rahatlık sunuyor. Ama bu eyaletlerin bazılarında vergi faizi, temettü vergisi, sermaye vergisi gibi ekstrem durumlar olabileceği belirtilmiş.
-
Binance ve binance TR abd IP si yüzünden siteye direkt girmenize izin vermiyor zaten. Ben bu yüzden vpn kullanıyorum lokasyonu avrupa olarak seçtiğimde sıkıntı olmadan her iki siteyede giriş yapıyorum. Binance globalden abd bankalarına para çekme olayı yok zaten binance.us kullan diye uyarıyorlar. Ben TR bankama çekip oradan wise kullanarak hesaba aktarıyorum yada tam tersi alım yapacağım zaman wise den TR banka hesabıma oradan binanceye aktarıyorum. şuanda vpn ile sorunsuz devam ediyorum. ayrıca sitelere giriş için telefon numarası yerine Google authenticator kullanın sms geldi gelmedi derdi olmadan daha sağlıklı giriş yaparsınız.
-
Türkiye kripto borsaları ya da binance globaldeki hesaplarimdan usdt/usdc leri abd coinbase hesabima aktarıp sonra banka uzerinden nakit cekimi yaparsam bir vergi dogar mi?
-
Arkadaşlar amerikaya bugün ilk girişimi yaptım ancak hiç tahmin etmemiştim btc türk e burada giriş yapılamıyor. Oradaki oaraya ulaşmam lazım ne yapabilirim
-
@erenist güvenilir bir VPN üzerinden denediniz mi?
-
@ATS16 henüz fırsatım olmadı yeni ayak bastık ülkeye ve daha havalimanındayız :) müsait zamanda vpn araştıracağım teşekkürler 🙏
-
@erenist
Opera browser icinde kendi VPN'i ile geliyor. Ben Opera kullanarak giriyorum. -
@smartcells Teşekkürler bunu da deneyeceğim mutlaka
-
@smartcells Türkiye'den floridadaki eşime para göndereceğim ama bankalarda yüksek komisyon var en mantıklısı kripto gibi gözüküyor. kripto üzerinden para gönderdiğimizde herhangi bir sorun olur mu? Sonrasında bu parayı nasıl çekebilir, binancetan herhangi bir banka hesabına bu parayı kolay bir şekilde aktarabilir mi?
-
@can-bolatbaş Normal sartlarda, banka hesabini binance de kayit edince, transfer yapabilmesi gerekiyor. Ben coinbase de kayitli banka hesabim uzerinden hic sorunsuz transfer yapiyorum.
-
@gdv25, içinde söyledi: ABD'de kripto para işlemleri
Türkiye kripto borsaları ya da binance globaldeki hesaplarimdan usdt/usdc leri abd coinbase hesabima aktarıp sonra banka uzerinden nakit cekimi yaparsam bir vergi dogar mi?
evet vergi dogar. zaten kendinizde ''abd coinbase hesabima aktaricam'' diyorsunuz sonra kripto kazancinizi bankaya aktaricaksiniz.. tax donemi gelip vergi iadesi doldururken kripto alim satimi yaptinizmi gelir elde ettiniz mi gibi bir soru vardi. mumkunse abd banka hesaplariniza borsalardan para cekmeyin. yada vergisini algisini oderim sorun yok diyorsaniz orasi size kalmis...
-
@mahves ancak stabil coinde bir kar durumu olumsuz. Sadece transfer amacli bu bahsettigim. Bu durumda bir kazanc veya gelir elde edilmediginden vergi tahakkuku adil gorunmuyor. Bu olayi deneyimlemismiydiniz?
-
-
@can-bolatbaş, içinde söyledi: ABD'de kripto para işlemleri
@smartcells Türkiye'den floridadaki eşime para göndereceğim ama bankalarda yüksek komisyon var en mantıklısı kripto gibi gözüküyor. kripto üzerinden para gönderdiğimizde herhangi bir sorun olur mu? Sonrasında bu parayı nasıl çekebilir, binancetan herhangi bir banka hesabına bu parayı kolay bir şekilde aktarabilir mi?
ABD kurumlari uzerinden (banka, borsa) herhangi bir kripto islemi yapmadigim icin bilgim yok.
-
@gdv25 Giris yapabiliyorum ben. Hem websitesi, hem uygulama uzerinden ve herhargi bir VPN kullanmadan.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum