Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @charon, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@mutlu234 hocam siz daha once 1 seneden az j1 var demediniz mi?
    Abd vizesi yoksa transit vize istenir de, ulkeye Geri nasil gireceksiniz?

Hocam daha once de yazdigim gibi, 2027'ye kadar gecerli DS2019'um var ve pasaportumda aktif bir ABD vizem yok. DS2019'unuz aktif ve gecerli oldugu surece ABD'de yasal olarak ikamet edebiliyorsunuz. Turkiye'ye gidince mulakatsiz vize yenilemesi yapacagim ve pasaportuma J1 vizem tekrar basilacak.

• Amerika'ya İngiltere üzerinden aktarmalı giderken amerika vizesi olduğu için transit vizeye gerek yok. Bileti gidiş dönüş alınca daha hesaplı oluyor. Peki Amerika'dan Türkiye'ye dönerken İngiltere yine transit vize istemeyecek değil mi?

• @charon, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@irmakbella abd pasaportuyla bileti aliyorsunuz.
    tc sınırına geldiğinizde abd pasaportuyla tc kimliğini birlikte veriyorsunuz, damgayi basip geçiyorsunuz.
    yasaya göre tc'ye girmek için kimlik yeterli, illa pasaporta gerek yok.

TC kimligine ihtiyaciniz yok. amerika pasaportuna vize uygulanmiyor.

• @irmakbella, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Merhaba,

Miami'den İstanbul'a ve İstanbul'dan Miami'ye gidiş dönüş bileti alacağım.
    Türk vatandaşıyım ve yeni ABD vatandaşı oldum. Türk pasaportu ve ABD'deki pasaportumdaki isimlerim farklı.

Bilet alımı ve giriş-çıkış işlemlerini nasıl gerçekleştirmem gerektiğine dair sorularım var:

1. ABD-Türkiye giriş-çıkışlarımı farklı pasaportumla yapabilir miyim? Yoksa gidiş-dönüşlerimi tek pasaportla mı yapmam gerekiyor?

***** Giris-cikislarinizda 1 pasaport kullanacaksiniz o da Amerika pasaportu olacak.

1. Eğer giriş-çıkış işlemlerimi tek pasaportla yapmam gerekiyorsa, biletlemeyi Türk ismimle yaptığımda ABD'ye dönerken, farklı isimdeki ABD pasaportumu gösterip uçuş yapabilir miyim? Çünkü ABD vatandaşı olduğum için Türk ismimin yazılı Türk pasaportumda herhangi bir vize/greencard bulunmuyor.

***Biletlemeyi, amerika pasaportunuzdaki adinizla yapmaniz gerekiyor. seyahat belgeniz hangisiyse, kullanilacak isim o belgedeki isimdir.

1. ABD pasaport ile gidiş-dönüş biletimi alırsam Türkiye'ye gidişte Türk vatandaşları kısmından geçebilir miyim? Geçebiliyorsam ABD pasaportuma da giriş damgası ekletebiliyor muyum?

*** Evet gecebilirsin. Turk Vatandaslari diye yazmasina aldanmayin. ulkemizde maalesef oyle bir kural uygulanmiyor.

THY'i de birçok kez aradım herkes farklı bir şey söylüyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

İyi günler dilerim.

• @Ryback, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@irmakbella Seyahatlerinizde ABD pasaportunuzu kullanmaniz gerekiyor. Turk konsolosluguna cifte vatandaslik bildirimi yapip, ABD'deki yeni isminizi sisteme isletebiliyorsunuz. Bileti ABD isminize gore alacaksiniz. ABD pasaportunuz ve Turk kimliginiz ile Turkiye'ye giris yapacaksiniz. Turk kimliginizdeki isim farkli da olsa, memur sistemde bunu gorebilecek ve vizesiz olarak Turkiye'ye girisinize izin verecek. Damgayi da ABD pasaportunuza vuracaklar. Diger her yerde sadece ABD pasaportunuzu kullanacaksiniz. Burda kritik konu Turkiye'ye vize satin almadan girebilmeniz sadece

Amerika pasaportuna vize uygulanmiyor.

• @mister ABD vatandaşları kapıda vize alıyorlar diye biliyordum. Yanlış biliyormuşum. Belki eskiden öyledir. Bilgilendirme için teşekkürler.

• @Ryback vizeyi kaldirdilar.

• @mister @Ryback çok teşekkürler bilgilendirmeler için 🙏

• Herkese merhaba. Amerika’dan Türkiye’ye uçarken laptop ve tablet sınırlamaları konusunda bilgi sahibi olan var mı? Yani mesela bir laptop ve bir tablet ikisi bi arada götürülür mü ? Bu konuda bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilir mi ? Şimdiden teşekkürler 🙏🏼

• ⭐⭐⭐

@merlin2020 Goturebilirsiniz bir sakincasi yok. Dahasi neden olsun?

• ⭐⭐⭐⭐

@merlin2020

Aşağıdaki kaynakta belirtildigi üzere TSA’in yaptığı kontrolde cihazlariniz kabin bagajına sığdığı sürece adet konusunda sınırlama yok, giriş yapacağınız ülkede olası bir gümrük kontrolünde her iki cihazında kendi özel kullanımınız için olduğunu ispatlarsanız (ambalajlı bir şekilde ticari satış amacı ile taşımıyorsanız) sorun olmayacaktır. İyi uçuşlar

• @Ersin-Palaz İngiltere transitler için de bir transit vizesi istiyor, Amerika vatandaşı değilseniz.

• Merhaba, newark havalimanına B1/B2 vizesi ile uçacağım. Kuzenimin yanında kalmayı planlıyorum 10 günlüğüne fakat CBP polislerinden çekiniyorum göçmen niyeti taşıyorsun diye sorun çıkarırlar geri gönderirler diye. Bir otel booking ayarlayıp otelde mi kalcam demeliyim? Yoksa kuzenimde kalmamın hiçbir sakıncası olmaz mı? Genç yaşta bekar bir erkek olduğum için geri göndermelerinden çekiniyorum. Teşekkürler

• @Vildan-0 biz yeni Londra aktarmalı Amerika uçuşu yaptık vize istenmedi bilginize. Sadece green card vizemiz var zaten ben daha önce paylaştım Londra havaalanı transit geçiş için vize istemiyor.

• @akara teşekkürler bilgi için. İnternet sitelerinde söylediğim şekilde yazmışlardı, biz de risk almamıştık. İleride değerlendirilebilir

• ⭐⭐⭐⭐

@akara

Londra’daki toplam üç havalimanı ile ilgili olarak (Heathrow, Gatwick, Stansted), her bir havalimanini kendi özelinde biletleme öncesinde kontrol etmek seyahat edeceklerin yararına olacaktır. Sizin de söylediğiniz üzere geçerli ABD oturumu veya turistik vizesi olan yolcuların airside’i terk etmediği sürece, havalimanında geçirecekleri süre kurallara uygunsa ve varış & kalkış terminalleri arasında transfer hususu kontrol edilirse herhangi bir transit vizeye ihtiyaç olmuyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Loreants geçerli bir dönüş uçak biletiniz var mı?

• @ATS16 merhaba henüz almadım ama kesinlikle alıcam çünkü dönüş bileti şart olacak eminim

• londra aktarmalı bilet alacaklar için ufak bir not bırakayım; aktarma süreniz minimum 2 saat olsun hatta mümkünse 3 saat iyidir. bizi o kadar beklettiler o kadar saçma sapan aradılar ki (eşimi 3 kere makineden geçirip bir de elle kontrol etti her seferinde, küçük açılmamış pakette çocuğun meyveli yoğurdu vardı onu analize falan soktu, 'çocuğun' suyunu döktürdü gibi gibi...) nerdeyse uçağı kaçırıyorduk. Allahtan son arama bölümünde Türk bir hanımefendiye denk geldik bizi öne aldı son anda yetiştik. hatta telefon almıştık normalde kapalı kutuda hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar onu bile açtırıp kontrole götüreceklerdi yine aynı Türk görevli çaktırmayın yoksa uçak kaçacak dedi çabuk çabuk onayladı gönderdi bizi 🙄

• @serel İngiltere havaalanlarında görev yapanlar tam bir rezalet. Kraldan çok kralcılar, bir de milleti azarlıyorlar, dünyadaki hiçbir havaalanında olmayan muamele ve aranma şekillerine itiraz ettiğimde (bende biraz ağır konuşmuştum) beni az kalsın gözaltına alacaklardı. Arkadaşlar yazıyor ya, İngiltere aktarması nasıl olur transit vize gerekiyor mu vs diye, aman aman diyorum, hatta zorunlu olmadıkça gidilmemesi gereken bir ülke.
    THY’nin kalitesi de çok düştü, farkındayım, hem bilet fiyatlarını dolar bazında üstelik zamladılar, hem de binen aktarma yolcu profili yerlerde, hem de ikramların yetersizliği vs.
    Sanırım en iyisi, Avrupa üzeri aktarma yapmak. 1-2 gün gezip dinlenip, yola öyle devam etmek.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |