Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@newbie97 Kotalar arttırılmadığı sürece hızlanmak diye bir şey yok. Kotaların arttırılması gerekiyor.

• ⭐⭐

@Riethian Sizinle aynı fikirde değilim.

Kota biz bildik bileli 55k değil mi Kotanın 100k Olduğunu varsayalım ankara yavaş oldukça 100k verilmesinin bir önemi yok okuduğum forumdaki bilgilere göre yazıyorum eskiden kcc dosya taşıma yapmak için oturum vb şartları istiyordu dv23 ve dv24 baktığımız da dosyasını taşıyan bir çok kişi taşımak istediği konsolosluğa mail atarak taşıdı gördüğüm kadarıyla sadece bu sene kcc aracılığı ile taşı onlarca kişi dv26 bir karar ile dosya taşıma kapandı deseler sırası çok değil 10k olsun bu kişinin ankarada mülakat alma olasılığı sence ne son 3 yılın verilerine göre %1 herkes ne yapacak aos başvuracak b1b2 süreçleri zaten çok uzun ve meşakkatli oluyor vizeleri aldı aos baktığım araştırdığım kadarıyla dosya taşımaya göre çok daha masraflı kaç kişi bu masrafı ödeyebilecek bence kotadan ziyade hız getirmeliler.

Gereksiz onlarca başvurunun önünde geçmek için pasaport zorunluluğu olacak başvurular ücretli olacak şundan eminim türkiye başvuruları 3 de 1 azalır.

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Galiba eb3 kotası için dedi onu ben öyle anladım tabi eb3 için kota varsa 😁

• ⭐⭐

@newbie97 Ben yanlış anladım o zaman eb3 ise ona hiç bakmadım artık oluruna bıraktım gc çıkarsa giderim çıkmazsa da e2 için birikim yaparım eb3 20k usd isteniliyor 2 3 yıl süreç sürüyor gördüğüm kadarıyla 20k da bir bedeli var.

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici EB3-Unskilled kotası yıllık 10.000 greencard ile sınırlı. Bahsettiğim bu kotaydı. DV değil hocam.

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Anlık olarak 4-5 yıl demek daha mantıklı.

• ⭐⭐⭐⭐

@tanerkaya, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Bu başlığın konusu değil ama bahsedeceğim konu aslında biraz dolaylı olarak bu başlığında konusu.

Bence Trump'ın başkan olmasıyla artık gc sistemine köklü bir değişiklik yapması gerektiğini düşünüyorum.

-Belki de bir 5 yıldır başvuran kişilerin şansını daha çok arttırmak gibi,
    -Pasaport şartı gibi,
    -ABD de istihdam edilecek bir mezunuyeti veya ustalığı (işi) olması gibi,
    -ABD de hayat kurabileceği düzeyde bütçesinin olması (50 bin dolar gibi),
    (aklıma gelen ilk örnekler)

Diğer türlü çok isteyene çıkmıyor, hiçbir ilgili olmayıp öylesine başvuran kişiye çıkıyor ama sonra gitmekten vazgeçiyor.
    Dediğim şekilde olursa hem ABD çıkar sağlamış hem kişi çıkar sağmamış olur. Kısacası kazan kazan.
    Trump bu kafada bir adam. Bakalım göreceğiz.

Herkese saygılar.

Evet Trump bunu istiyor zaten, çekilişi komple kaldırıp Kanada gibi puanlı sisteme geçmek istiyor. Bu konuda daha önce konuşmaları var, bulabilirsiniz.

Şans arttırmak derken çekilişi adil yapmamak?

Pasaport şartını daha önce (DV2021 DV2022) getirmişti ve yasal olmadığı için mahkeme kararıyla kaldırıldı.

Vize alabilmek için en az lise mezuniyeti şartı var zaten ve bu istihdam edilmek için gayet yeterli.

ABD’de hayat kuracak, devlete yük olmamanızı garantileyecek para evet zaten isteniyor. Bkz. Public Charge Rule. Tabi bu para 50bin kadar uçuk bir meblağ değil, en azından tek kişi için. O paralara iş kuruluyor ki devlet de bunun farkında ve onun için farklı bir vize türü var.

Çekilişi kazanan herkes süreci tam olarak bildiği için başvurmuyor. Başvuranların, hatta kazananların çoğu “kazandım o zaman uçak bileti alıp gideceğim” diye düşünüyor. Azımsanmayacak bir çoğunluk, süreci kazandıktan sonra öğreniyor. %1 kazanma ihtimali olan bir şey için süreci önceden öğrenmiş olmayı zaten çok mantıklı bulmuyorum.

Siz her şeyi çekilişten bekliyorsunuz ama çeşit çeşit vizeleri çok bilmiyorsunuz gibi. Zaten isteklerinizin her birinin karşılığı olan onlarca vize türü varken, çekilişi evirip çevirip herkese eşit olmaktan çıkartmak pek mantıklı değil.

• @EzgiLera dediklerinizde cok haklisiniz ve baskalarinin dedigi gibi 50.000$ gibi bi ucuk bi paraya birsuru sekilde gidilebilir bunun icin cekilisteki esitligi bozmak cok mantiksiz ve bence suan ki sistem gayet iyi (cekilis katilim sartlari) pasaport zorunlulugu olmamasi da mesela gayet iyi bosa masraf ve kanada sistemi bence mantiksiz cunku o testte dil testi de var mesela ve evet dil goz ardi edilmeyecek kadar onemli ama birsuru insan dil bilmeden goc ediyo ki zamanla da ogreniyor hatta boyle oyuncular bile var.

• Arkadaşlar selamlar. Eşimin başvurusunda malesef doğum yılını yanlış girmişiz. Bunu az önce farkettim şans eseri. Şimdiden bişey yapmam gerekir mi? Kazansak bile kesin red gözüyle mi bakmalıyım? Yardımcı olur musunuz? KCC'ye mail atsam bir işe yarar mı?

• @T-C-Kubilay-Dikici discordumuz var ama aktif degil cogu kisi cekilis zamani geliyorlar ama onceden post edersen bulusma gibi vakti olanlar gelebilir.

• @newbie97 covid grip gibi bir virus her yil asi olunmasi gerekiyor kendi bunyenize veya cevrenize guveniyorsaniz olmamanizda bir sakinca yok ama asiyi ozellikle bu zamanlarda tavsiye ediyorum. Erken mudahale ve duzenli asi hayat kurtarir.

• @newbie97 benden sanssizi herhalde su ikiz kuleler ve asyadaki buyuk tufanda hayatta kalan arkadastir 🤣 ayni kisi ucak kazasindanda sag cikti belkide asiri sanslidir bilemedim simdi 🤣

• @Nela cocuklara hic zorunlu olmadi bildigim kadariyla zaten o yuzden haber yanlissa bile endiselenmeyin

• @tanerkaya bu dediginiz yollar zaten var ve cekilise gerek duymuyor.

• @newbie97 55bin 👍

• @Mehmetyanik bu degerlendiren memura gore degisir ama abd bu tarz masum hatalara birsey demiyor genellikle ve cekilis icin bahsediyorsaniz basvuru olarak zaten birsey yapamazsiniz suan kazandiginizda ds260 i dogru doldurmaniz yeterli olacaktir.

• @Mehmetyanik, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Arkadaşlar selamlar. Eşimin başvurusunda malesef doğum yılını yanlış girmişiz. Bunu az önce farkettim şans eseri. Şimdiden bişey yapmam gerekir mi? Kazansak bile kesin red gözüyle mi bakmalıyım? Yardımcı olur musunuz? KCC'ye mail atsam bir işe yarar mı?

@crazycells bilginiz var mı. Teşekkürler. Mail atmalı mıyım? Yoksa Ds260 da doğrusunu yazsam sorun olmaz mı? Ya hiç yapmam dediğim şeyi yapmışım olur da bu sene çıkar kesin.

• @Rhonster teşekkürler cevabınız için. Yabancı forumlarda, hiç acımamışlar. Direkt red yiyeceksiniz daha bunu doğru yazamayanı ABD almak istemez gibi şeyler yazmışlar. Bakalım. Umarım çıkar bu sene ve vizemizi götürürüz pasaportumuzda

• @Mehmetyanik turkiyedeki mulakatlarda gorduk orneklerini vizelerini alanlar oldu ama bu dogru demek yanlis olur tamamen memuru insiyatifi yani.

• @Rhonster anladım tamamdır teşekkürler. Bekleyelim o halde. Umarım bize de olumlu gelir. İnşallah çıkar da, size olumlu haberleri veririm. Başvuru aşamasındaki yanlışlıklar düzeltiliyor muş diye

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |