@gnollzy soru sormak icin yeni baslik olusturmayin!
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@newbie97 Kotalar arttırılmadığı sürece hızlanmak diye bir şey yok. Kotaların arttırılması gerekiyor.
-
@Riethian Sizinle aynı fikirde değilim.
Kota biz bildik bileli 55k değil mi Kotanın 100k Olduğunu varsayalım ankara yavaş oldukça 100k verilmesinin bir önemi yok okuduğum forumdaki bilgilere göre yazıyorum eskiden kcc dosya taşıma yapmak için oturum vb şartları istiyordu dv23 ve dv24 baktığımız da dosyasını taşıyan bir çok kişi taşımak istediği konsolosluğa mail atarak taşıdı gördüğüm kadarıyla sadece bu sene kcc aracılığı ile taşı onlarca kişi dv26 bir karar ile dosya taşıma kapandı deseler sırası çok değil 10k olsun bu kişinin ankarada mülakat alma olasılığı sence ne son 3 yılın verilerine göre %1 herkes ne yapacak aos başvuracak b1b2 süreçleri zaten çok uzun ve meşakkatli oluyor vizeleri aldı aos baktığım araştırdığım kadarıyla dosya taşımaya göre çok daha masraflı kaç kişi bu masrafı ödeyebilecek bence kotadan ziyade hız getirmeliler.
Gereksiz onlarca başvurunun önünde geçmek için pasaport zorunluluğu olacak başvurular ücretli olacak şundan eminim türkiye başvuruları 3 de 1 azalır.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Galiba eb3 kotası için dedi onu ben öyle anladım tabi eb3 için kota varsa

-
@newbie97 Ben yanlış anladım o zaman eb3 ise ona hiç bakmadım artık oluruna bıraktım gc çıkarsa giderim çıkmazsa da e2 için birikim yaparım eb3 20k usd isteniliyor 2 3 yıl süreç sürüyor gördüğüm kadarıyla 20k da bir bedeli var.
-
@T-C-Kubilay-Dikici EB3-Unskilled kotası yıllık 10.000 greencard ile sınırlı. Bahsettiğim bu kotaydı. DV değil hocam.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Anlık olarak 4-5 yıl demek daha mantıklı.
-
@tanerkaya, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Bu başlığın konusu değil ama bahsedeceğim konu aslında biraz dolaylı olarak bu başlığında konusu.
Bence Trump'ın başkan olmasıyla artık gc sistemine köklü bir değişiklik yapması gerektiğini düşünüyorum.
-Belki de bir 5 yıldır başvuran kişilerin şansını daha çok arttırmak gibi,
-Pasaport şartı gibi,
-ABD de istihdam edilecek bir mezunuyeti veya ustalığı (işi) olması gibi,
-ABD de hayat kurabileceği düzeyde bütçesinin olması (50 bin dolar gibi),
(aklıma gelen ilk örnekler)Diğer türlü çok isteyene çıkmıyor, hiçbir ilgili olmayıp öylesine başvuran kişiye çıkıyor ama sonra gitmekten vazgeçiyor.
Dediğim şekilde olursa hem ABD çıkar sağlamış hem kişi çıkar sağmamış olur. Kısacası kazan kazan.
Trump bu kafada bir adam. Bakalım göreceğiz.Herkese saygılar.
Evet Trump bunu istiyor zaten, çekilişi komple kaldırıp Kanada gibi puanlı sisteme geçmek istiyor. Bu konuda daha önce konuşmaları var, bulabilirsiniz.
Şans arttırmak derken çekilişi adil yapmamak?
Pasaport şartını daha önce (DV2021 DV2022) getirmişti ve yasal olmadığı için mahkeme kararıyla kaldırıldı.
Vize alabilmek için en az lise mezuniyeti şartı var zaten ve bu istihdam edilmek için gayet yeterli.
ABD’de hayat kuracak, devlete yük olmamanızı garantileyecek para evet zaten isteniyor. Bkz. Public Charge Rule. Tabi bu para 50bin kadar uçuk bir meblağ değil, en azından tek kişi için. O paralara iş kuruluyor ki devlet de bunun farkında ve onun için farklı bir vize türü var.
Çekilişi kazanan herkes süreci tam olarak bildiği için başvurmuyor. Başvuranların, hatta kazananların çoğu “kazandım o zaman uçak bileti alıp gideceğim” diye düşünüyor. Azımsanmayacak bir çoğunluk, süreci kazandıktan sonra öğreniyor. %1 kazanma ihtimali olan bir şey için süreci önceden öğrenmiş olmayı zaten çok mantıklı bulmuyorum.
Siz her şeyi çekilişten bekliyorsunuz ama çeşit çeşit vizeleri çok bilmiyorsunuz gibi. Zaten isteklerinizin her birinin karşılığı olan onlarca vize türü varken, çekilişi evirip çevirip herkese eşit olmaktan çıkartmak pek mantıklı değil.
-
@EzgiLera dediklerinizde cok haklisiniz ve baskalarinin dedigi gibi 50.000$ gibi bi ucuk bi paraya birsuru sekilde gidilebilir bunun icin cekilisteki esitligi bozmak cok mantiksiz ve bence suan ki sistem gayet iyi (cekilis katilim sartlari) pasaport zorunlulugu olmamasi da mesela gayet iyi bosa masraf ve kanada sistemi bence mantiksiz cunku o testte dil testi de var mesela ve evet dil goz ardi edilmeyecek kadar onemli ama birsuru insan dil bilmeden goc ediyo ki zamanla da ogreniyor hatta boyle oyuncular bile var.
-
Arkadaşlar selamlar. Eşimin başvurusunda malesef doğum yılını yanlış girmişiz. Bunu az önce farkettim şans eseri. Şimdiden bişey yapmam gerekir mi? Kazansak bile kesin red gözüyle mi bakmalıyım? Yardımcı olur musunuz? KCC'ye mail atsam bir işe yarar mı?
-
@T-C-Kubilay-Dikici discordumuz var ama aktif degil cogu kisi cekilis zamani geliyorlar ama onceden post edersen bulusma gibi vakti olanlar gelebilir.
-
@newbie97 covid grip gibi bir virus her yil asi olunmasi gerekiyor kendi bunyenize veya cevrenize guveniyorsaniz olmamanizda bir sakinca yok ama asiyi ozellikle bu zamanlarda tavsiye ediyorum. Erken mudahale ve duzenli asi hayat kurtarir.
-
@newbie97 benden sanssizi herhalde su ikiz kuleler ve asyadaki buyuk tufanda hayatta kalan arkadastir
ayni kisi ucak kazasindanda sag cikti belkide asiri sanslidir bilemedim simdi 
-
@Nela cocuklara hic zorunlu olmadi bildigim kadariyla zaten o yuzden haber yanlissa bile endiselenmeyin
-
@tanerkaya bu dediginiz yollar zaten var ve cekilise gerek duymuyor.
-
@newbie97 55bin

-
@Mehmetyanik bu degerlendiren memura gore degisir ama abd bu tarz masum hatalara birsey demiyor genellikle ve cekilis icin bahsediyorsaniz basvuru olarak zaten birsey yapamazsiniz suan kazandiginizda ds260 i dogru doldurmaniz yeterli olacaktir.
-
@Mehmetyanik, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Arkadaşlar selamlar. Eşimin başvurusunda malesef doğum yılını yanlış girmişiz. Bunu az önce farkettim şans eseri. Şimdiden bişey yapmam gerekir mi? Kazansak bile kesin red gözüyle mi bakmalıyım? Yardımcı olur musunuz? KCC'ye mail atsam bir işe yarar mı?
@crazycells bilginiz var mı. Teşekkürler. Mail atmalı mıyım? Yoksa Ds260 da doğrusunu yazsam sorun olmaz mı? Ya hiç yapmam dediğim şeyi yapmışım olur da bu sene çıkar kesin.
-
@Rhonster teşekkürler cevabınız için. Yabancı forumlarda, hiç acımamışlar. Direkt red yiyeceksiniz daha bunu doğru yazamayanı ABD almak istemez gibi şeyler yazmışlar. Bakalım. Umarım çıkar bu sene ve vizemizi götürürüz pasaportumuzda
-
@Mehmetyanik turkiyedeki mulakatlarda gorduk orneklerini vizelerini alanlar oldu ama bu dogru demek yanlis olur tamamen memuru insiyatifi yani.
-
@Rhonster anladım tamamdır teşekkürler. Bekleyelim o halde. Umarım bize de olumlu gelir. İnşallah çıkar da, size olumlu haberleri veririm. Başvuru aşamasındaki yanlışlıklar düzeltiliyor muş diye
Benzer Başlıklar
143
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k