@tanerkaya, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Bu başlığın konusu değil ama bahsedeceğim konu aslında biraz dolaylı olarak bu başlığında konusu.
Bence Trump'ın başkan olmasıyla artık gc sistemine köklü bir değişiklik yapması gerektiğini düşünüyorum.
-Belki de bir 5 yıldır başvuran kişilerin şansını daha çok arttırmak gibi,
-Pasaport şartı gibi,
-ABD de istihdam edilecek bir mezunuyeti veya ustalığı (işi) olması gibi,
-ABD de hayat kurabileceği düzeyde bütçesinin olması (50 bin dolar gibi),
(aklıma gelen ilk örnekler)
Diğer türlü çok isteyene çıkmıyor, hiçbir ilgili olmayıp öylesine başvuran kişiye çıkıyor ama sonra gitmekten vazgeçiyor.
Dediğim şekilde olursa hem ABD çıkar sağlamış hem kişi çıkar sağmamış olur. Kısacası kazan kazan.
Trump bu kafada bir adam. Bakalım göreceğiz.
Herkese saygılar.
Evet Trump bunu istiyor zaten, çekilişi komple kaldırıp Kanada gibi puanlı sisteme geçmek istiyor. Bu konuda daha önce konuşmaları var, bulabilirsiniz.
Şans arttırmak derken çekilişi adil yapmamak?
Pasaport şartını daha önce (DV2021 DV2022) getirmişti ve yasal olmadığı için mahkeme kararıyla kaldırıldı.
Vize alabilmek için en az lise mezuniyeti şartı var zaten ve bu istihdam edilmek için gayet yeterli.
ABD’de hayat kuracak, devlete yük olmamanızı garantileyecek para evet zaten isteniyor. Bkz. Public Charge Rule. Tabi bu para 50bin kadar uçuk bir meblağ değil, en azından tek kişi için. O paralara iş kuruluyor ki devlet de bunun farkında ve onun için farklı bir vize türü var.
Çekilişi kazanan herkes süreci tam olarak bildiği için başvurmuyor. Başvuranların, hatta kazananların çoğu “kazandım o zaman uçak bileti alıp gideceğim” diye düşünüyor. Azımsanmayacak bir çoğunluk, süreci kazandıktan sonra öğreniyor. %1 kazanma ihtimali olan bir şey için süreci önceden öğrenmiş olmayı zaten çok mantıklı bulmuyorum.
Siz her şeyi çekilişten bekliyorsunuz ama çeşit çeşit vizeleri çok bilmiyorsunuz gibi. Zaten isteklerinizin her birinin karşılığı olan onlarca vize türü varken, çekilişi evirip çevirip herkese eşit olmaktan çıkartmak pek mantıklı değil.