@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@newbie97 hayirli olsun diyoruz Ve herkese bol sans diliyoruz.
-
@newbie97 iltica vs detaylara hakim değilim. Ben legal göç üzerine odaklanıyorum. Anladığım kadarıyla illegal geçişler üzerine focus olacakları ve durumu sıfıra indirecek kadar önlem alacakları yönünde.
-
@minnesota O kadar uzun bir sınırı korumanız malesef mümkün değil.Mümkün ama uygulanabilir değil. Adamlar 10 dk da gazlı kesiciyle demiri kesip milleti salıyor içeriye. Hadi yerleşim yerine yakınsa bir şekilde biri hızla yetişir önlem almaya çalışır da örneğin çölün ortasına nasıl müdahalede bulunacaksın. Her 100 metreye bir gözetleme kulesi yada askeri birlik yerleştirmek felan gerekli. Yazın sıcağında kim çalışmak ister ki oralarda
Ülke sadece güney sınırından da ibaret değil. Geçen gün bir video gördüm adamlar bildiğiniz 2-3 metrelik tekneyi çektiler florida sahiline indiler dağıldılar mesela
-
@newbie97 Kolay veya değil. Biden elini bile kıpırdatmazken Trump irade koyup mücade edeceğim diyor. Zihniyet değişikliği var.
-
@minnesota Abd göçmenlerden oluşan bir ülke. Belirli sayıda göçmen grupları var. Daha bir yasa hazırlanırken kuruluşlar o yasanın iptali için hazırlık yapmaya başlıyor. Tabi ülkede ne kadar kaçak giren suçlu varsa, ne kadar diğer ülkelerden giren kartel üyeleri varsa tespit edilip deport edilmesi gerekir umarım bunu da yapar. Ama ülkeye girip bir şekilde iltica başlatan kişiler yasal durumda kaldıkları için onların mahkemeleri sonuçlanana kadar dokunamazlar.
Latinler girip yasal sürede iltica başlatmıyor ve yıllarca kaçak çalışıyor, veya suç işliyorlar, veya kendi ülkelerinde suç işleyip bir şekilde abd ye kaçak giriyorlar, bunların gönderilmesi gerek, göndereceğim diyor bu statüde olan insanları bakalım gönderebilecek mi. Zamanla her şey netleşir
Dünya üzerinde hiçbir siyasinin dediğine inanmamak lazım, oy için atıp tutar çoğu malesef
-
Trump ne güzel başkan ya. Cidden ABD vatandaşları için bir nimet. Tek isteğim abd'ye kaçak yollarla girip, Türk halkına sallayanları en kısa zamanda deport etmesi inşallah
-
Zaman su gibi akıp gidiyor ama Mayıs bi türlü gelmiyor (:
-
@istalin garanticiyim , her detayı araştırıyorum
-
@newbie97 Sert müdahale emri getirip ve stratejik bölgeleri mayınlarsan geçen tilkiden bile haberin olur, o kadar ileri giderlerse 1 kişi bile geçemez diye düşünüyorum.
-
@dogan28 Mayınlanması insani bir durum olmaz aslında oralarda termal kameralar var kim geçiyor kim ne yapıyor açık ve canlı bir şekilde izleniyor. Güney kadar kuzey sınırında da tehlike var aslında, Kanada mesela hintli ve göçmen dolu. Kanada sınırında duvar namına bir şey yok, 1 metrelik tel önlemi var ama oda kısıtlı. Yani hintli bir göçmen yolun karşısına 10 metre yürürse abd nin içinde oluyor. Kanadanın başkanı değişmek üzere yeni gelen göçmenleri göndereceğim dediğinde hintliler abd ye akın edecektir örneğin.
Macar polisini örnek veriyim sınırdan geçen mültecilere işkence ediyorlar köpekleri üstlerine salıyorlar, ama orası göz önünde olmayan bir ülke. Ya Avustralya gibi bir iltica sistemi kuracaklar gelenleri reddedecekler yada zor. Sınırdan geçeni vuramazsın orası Amerika. İltica eden insanları bizim afganlar gibi düşünmeyin baya çoluk çocuk gidiyorlar, sen abd sınırındaki kucağında bebeği olan kadını mayınla öldürürsen düşün ne tepki olur ülke içerisinde. Ki orada acil durum butonları da var birisine zarar gelmesin diye, onu geçtim su vs de bırakıyor abd nin kendisi sınıra.
-
c*vid aşısını mülakat aşamasında istemeyi bırakırlar umarım. Benim şansi fikrim tabi ama istemiyorum yani kesinlikle
-
@cvatulip Yazın mülakata girecekler covid aşısı vurulmaya gittiğinde demişler aşımız yok diye. Aşının olmadığına dair hastaneden kağıt alıp öyle unganlara gitmişler. Yazın aşıların son kullanım tarihi bitti çünkü. Unganların sitesinde hala böyle bir zorunluluk varsa kalkması yakındır diye düşünüyorum
-
@newbie97 bana da sanki greencard çıktı da sıram geldi de hatta mülakat tarihim belli oldu da aşının derdine düştüm gibi oldu
ama cidden aklımı kurcalıyordu gerçi biz sadece tek doz olmuştuk zamanında ama çocuğa hiç yaptırmak istemiyordum . Neyse hayırlısı artık yaşayıp göreceğiz -
@cvatulip Zaten o aşının koruyuculuğu kalmadı vurulmak aşırı saçma olur. O ikinci varyanta karşı etkiliydi şimdi onun üstünden 100 defa varyant değişikliği oldu
Gerçi memlekette şu an grip var herkes hastalıktan kırılıyor herkes yatakta ama sorsan grip -
Kaldı 101 gün. Bu yıl sayaç da yok. Simülasyon çok yordu artık.
-
@MakeUSAGreatAgain Geri sayım olmayınca ben haftada bir bakıyorum kaç gün kaldı diye daha hızlı geçiyor
düşünsen bugun baktın 101 gün yarın bakıyorsun 100 gün geçmiyor zaman diyorsun ama 1 hafta sonra baktığında 94 görünce of be zaman ne kadar hızlı geçiyor diyorsun birde martta ramazan da bak daha hızlı geçecek
son 1 hafta biraz yavaşlıyor zaman
hele son gün cumartesi günü o gün hiç geçmiyor -
Son gün güzel geçiyor, zevk alıyorum sonucu görene kadar

-
@MakeUSAGreatAgain Ben bilerek açıklanır açıklanmaz bakmıyorum, o saat burayı okumak daha heyecanlı oluyor, şöyle 2-3 saat geçsin herkes baksın bende öyle bakıyım diyorum
-
Discord ta girip benim gibi sonuç bekleyenler ile sohbet ediyordum bu sene discord da yok bakalım nasıl olacak
-
günleri çok saymayın bekleyenlere çıkmıyormuş, umrunda olmayanlara sadece çıkıyormuş

Benzer Başlıklar
133
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k