DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@Falcon-1 Tereyağından kıl çeker gibi olmuş :) Her şey mükemmel. Hayırlı uğurlu olsun.
-
@Falcon-1 tekrar hayırlı olsun. Bizde p.tesi sabah inşallah giriş yapacagız. USCIS ödemesini tr den yapacaklar için VPN kullanmadan giriş yapılmıyor maalesef. VPN kullanarak ödeme yaptık. Biz Ankara'dan gideceğiz en iyi bilet fiyatı Londra aktarmalı bulduk, brıtısh aırways ile istanbul-londra-phıledıphıa gidiş-dönüş 900 dolar şeklinde bulduk.
-
Bu ileti silindi! -
@Wayne1973 hocam şöyle sorayım bende size;
1- sorunuzu yanlış yerden sormuşsunuz?
2- nereye taşıdınız imzanızda belirtin ki bu sırrı bizde bilelim, her konsolosluk ayrı ayrı uygulamalar talep ediyor.
3- siz ne başından ne sonundan bir oradan bir buradan bilgi istemişsiniz. Örneğin yurtdışına taşıdınız ise PTT felan yok. Taşıdığınız konsolosluga göre bazı yer ais kaydı istiyor bazı yer gerek yok diyor.Bence siz baştan bir okuyun, biraz arama motorundan kafanıza takılanları aratın. Çok sorunuz olacak çünkü ama her aklımızdaki soruyu sormak yerine bir arayın, okuyun bence çok az bilmediğiniz yer kalır. Kolay gelsin süreciniz.
-
@Wayne1973 https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
(https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci)Bu sayfayı okuyun bir çok sorunuza cevap bulursunuz.
-
Merhaba,
Peki ;
Formul A ve Formul B nedir ?
Bilgi alabilirsem çok sevinirim ..
Teşekkür ederim
-
@akara sizin de hayırlı olsun vizeniz.
-
@Wayne1973 merhaba formül a (doğum kayıt örneği) formül b ise (Uluslararası Evlenme Kayıt Belgesi) Türkiye'de İl veya İlçe Nüfus Müdürlüklerinden, Türkiye Dışında ise Konsolosluk veya Büyükelçiliklerden temin edebilirsiniz
-
@Wayne1973 formul a: dogum belgesi formul b: evlilik belgesi. E devletten direkt ”formul a“ diye aratarak alabilirsiniz
-
@Falcon-1 Çok güzel bi paylaşım teşekkürler. yolunuz açık olsun. Bizim de randevumuz yakında. USCIS için Case statüs kısmından mı ödeme yaptınız, istenen sifre vize esnasında mı veriliyor ?
-
@zerooo teşekkürler, ödeme için bu konuyu okuyabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/1072
Şifre Molnarda iken size verilecek olan kağıtta yazıyor.
-
@zerooo uscıs için yeni ödeme yaptık bizim onaylandıgında konsolosluktan verilecek zarfların üzerinde A ile başlayan kodlar var onlar ile ödeme yapabiliyorsunız. Ödeme yaptıktan sonra size IEO ile başlayan bir takip numarası veriyor. 90 gün içerisinde mail adresinize de bir takip için bilgilendirme maili gelecek bu gelmez ise tekrardan bize başvurun dedi bize enson uscıs sayfasında, Dr molnardan aldığınız şifre saglık muayenesini size gönderecekler şifreli geliyor onu açmak için
-
Merhaba dostlarım, kader arkadaşlarım, yoldaşlarım...
15 Ocak Ankara'da AP ile sonuçlanan sürecimden bahsetmiştim, I-134 formu verilerek sponsor talep edildi. Konsolosluktan çıkarken hani o uzun bir yol var ya.. İste o yolun dili olsa da konuşsa :D Büyük bir hayal kırıklığı, çöküş, öfke, üzüntü ile hemen sürecimi yazmıştım buraya ve @gucarslan 'ın 'merak etmeyin vizenizi alacaksınız' yorumu hala bir umut olduğuna inandırdı beni. Sonraki birkaç gün depresyon ve çözüm yolu aramak ile geçti, bu süreçte bize destek olan, tüm sorularımıza sabırla cevap veren @gucarslan 'a sonsuz teşekkür ediyorum, ayrıca forumda olan herkese çok teşekkür ediyorum, bazen küçük görünen bir bilgi bile yazsanız o aslında başkası için kilit nokta olabiliyor, o yüzden burayı aktif kullanmak, detaylıca takip edip her şeyi okumak çok kıymetli 🙏🏻
I-134 (Sponsor) Talebine Alternatif Çözüm:
Kesinlikle sponsor bulamayacağımıza karar verdiğimiz an farklı bir yolu deneyelim dedik.
Not!: Sponsor bulmak gerçekten zor arkadaşlar bir çok evrak isteniyor ve resmen kişi bize kefil oluyor, birebir tanışmadığınız çok yakınınız olmayan birisi bununla uğraşmaz. Detaylar için https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864?_=1737974479665 inceleyebilirsiniz.
• Farklı yol ise ekstra para göstermek ve çalışma planı
24.280$ olan hesabımı 42.567$ yaptım. Tl, dolar, euro olarak yükledim. Ben Enpara kullanıyorum mobil bankacılıktan evrakları alabilirsiniz fakat ben bankadan Qnb Finansbank’tan Varlık Dökümü (TR), 6 Aylık Hesap Dökümü (Tr) ve Konsolosluk Yazısı (Ing), İmza Sirküsü (TR) aldım.
• Çalışma Planı
Biraz mesleğimi ve elimdeki imkanları anlatarak bunları nasıl değerlendireceğimize dair bir plan hazırladık, örneğin gittiğimiz ilk 3 aylık, 6 aylık, 12 aylık ve 18 ay sonrası planımızı anlattık 1.5 sayfalık bir yazı oldu (İngilizce)
Annem maddi olarak destek oldu ve onun destek olduğuna dair mektup hazırladık (Letter of Financial Support) (İngilizce), bana ne kadar verdiği ve nasıl teslim ettiği yazıyor.
Şu an çalıştığım işe uzaktan devam edeceğim (Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı firmasında Eğitim/Vize Danışmanıyım) bunu anlatan bir Reference Letter aldım işverenimden (İngilizce)
Bir tane evimiz var eşim ve benim adıma ortak tapumuz var bunu ekledim(Türkçe)
Bu belgelere ek olarak Pasaportlarımız
Mülakat sırasında verilen üzerinde I-134 or a plan for work yazan sarı form
Ais PTT kaydı (mülakat için ilk etapta yaptığımız değil, kargo gönderebilmek için ayrıca yapmak lazım link bırakıyorum aşağıya, eşime ayrı kendime ayrı)
Öncelikle bunları güzelce taradım kaydettim, evrakları da bir zarfa koydum sonra ais kaydı yaptım bunun da çıktısını aldım https://yesilkartforum.com/forum/post/459899 bu iletiden detaylara bakabilirsiniz.Bütün bu taradığım belgeleri konsolosluğa mail attım, Sayın Konsolosluk Görevlisi,
xx.xx.xx'te konsolosluğunuzda yaptığımız görüşmenin ardından ve mali kaynaklarımızın yetersizliğine ilişkin talebinize yanıt olarak, aşağıdaki güncellemeleri sağlıyorum:
Mali birikimlerimi artırdım, bir çalışma planı hazırladım ve işverenimden mevcut işime Türkiye'den uzaktan devam edeceğimi teyit eden bir mektup aldım. Bu belgeler incelemeniz için ekte yer almaktadır.
İlk aylar için yerleşim ve istihdam planlarımızın göç sürecimizi desteklemek için yeterli olduğuna inanıyoruz. Başvurumuzla ilgili olumlu bir sonuç için lütfen desteğinizi rica ediyoruz. (ing)
Daha sonra ptt gidip kargoyu verdim, Dosyanın üstüne ‘IV Unit Dikkatine’ yazdım, ais ptt kaydında bir belge var onu ptt memuruna gösterdim zaten bildiği bir işlemdi ve hemen yaptı.
21.01.2025 15:44te kargoyu verdim. 22.01.2025 14:30 civarı teslim edildi.
Ceac Status Check
15.01.2025 Refused ☹
24.01.2025 Administrative Processing 🤔
27.01.2025 Issued 🥳🥳 Ve Doğum günümde bugün vizem onaylandı en güzel hediyeyi almış oldum… Çok karmaşık bir duygu, dilerim ki herkes hayaline ulaşır her şey gönlünüzce olur 🙏🏻
Sürecimle ilgili aklınıza takılanları sorarsanız yardımcı olurum, şimdi gidişimizi planlayacağız Nisan ilk haftası olarak düşünüyoruz ama ne olur ne olmaz o kadar beklemeden gitsek mi diye de karışığız, bakacağız artık.
Not: Lütfen sürecinizden kimseye bahsetmeyin, olabildiğince saklayın çünkü kimden ne geleceğini bilemezsiniz kimin ne hissedeceği nasıl bir enerji yollayacağı belli olmuyor, bazı şeyleri gerçekten içte tutmak lazım biz bir çok kişiye duyurduk maalesef(yakın çevre ama akraba arkadaş vs işte) ve ilk etapta bizim için güya dua eden insanlar ap kaldığımızı duyunca (ap ne tam da bilmedikleri için red olarak görüp) hafif alaycı tavırla hani Amerika’ya gittin geldin mi hehee diye saçma sapan gülerek sürecimi soruyordu yani :DUzun oldu ama faydalı olur umarım, hepinize bol şanslar diliyorum, her şey gönlünüze göre olsun 🌸🌸
-
@merve34 Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun🎉 Böyle güzel bir hediye olamaz🤩👌🥳
Okurken çok heyecanlanmıştım veee mutlu son!!!👏👏👏 Çok tebrik ederim. -
@merve34 tebrikler çok başarılı bir strateji izlemişsiniz memurun onay vermeye ikna etmiş adımlarınız. Yeni hayatınızda mutluluklar.
Not kısmında ki ifadelerinize de ayrıca katılıyorum. -
@merve34 Vizeniz hayırlı olsun ayrıca azminiz için de tebrikler. ancak 24.280$ Kaç kişilik bir ailesinizde AP'Ye bıraktılar merak ettim gerçekten 5-10.000$ ile bu aşamayı geçenler oluyorken sizde neden böyle bir sorun oldu?
-
UNGANLAR SAĞLIK RANDEVUMUZ
anahtar kelimeler: ankara unganlar sağlık raporu
Öncelikle herkese merhaba biraz önce sağlık randevumuzdan çıkmış bulunmaktayız. 11.30 da olan randevumuza Ankara'ya erken geldiğimiz için 10.40 gibi geldik. Aşti otogarından metro, metrodan kızılay durağına oradan da 413 otobüslerine binip gidebilirsiniz. Biz yürüdük ama keşke yürümeseydik yol bitmedi diyoruz ahaha. Soğukta çok üşürsünüz.
İlk önce 4 . kata çıkıp pasaport ve e nabızdan çıkarttığımız covid19 aşı kartlarımızı verdik. Diğer sistemde yazan belgelerden hiçbirini istemediler bizden. Asıl talihli ben olmama rağmen sizinkini değil eşinizinkini görüyorum şuanda sistemde neden acaba gibi bir şey söyledi ben de evlendiğimiz için dosyayı mail aldıktan sonra açtırdığımızı söyledim. Daha güncel ondan herhalde ama sıkıntı yok yani sorun yok dedi. Tekrar sorduk bir şey olur mu diye. Yok hayır ya hiçbir sorun yok yani dedi.Daha sonra 5. kata çıktık. Kan ve idrar tahlili orada veriliyor. Önce bizden ödeme aldılar. Eşim ve benim için toplam 8365 tl ödedik. Geçen hafta arkadaşlarımız iki kişi için 3365 Tl ödemişlerdi. Kan ve idrar verdikten sonra 3. katta akciğer filmi çektirdik. Muayene için de 13.30 da gelmemizi söylediler. Biraz erken gelip sekretere neden fazla ödediğimizi merak ettiğimiz için sormak istedik ve bize farklı işlemler olabileceğini söyledi. Lottery için dediğimde onun ne olduğunu bilmediğini ama herkese aynı işlem yapılmıyor dedi. ben de ısrarla green card çekilişi için farklı ne yapılıyor ki diye sordum. Aslında gergin değildim sebebini merak ediyordum ama pek açıklayası yok gibiydi. En sonunda arkadaşlarımızın ismini söyledik ve sistemden baktığında onlarda idrar isteği olmadığını. Mehmet beyin isteğine göre olduğunu söyledi. İdrar 47-48 dolar gibi bir şey söyledi. Bizden de idrar istediği için fazladan 5 k paramız gitmiş oldu...
Muayeneye girdiğimizde de onların verdiği önlüğü giyip farklı odalarda doktor hanımın gelmesini bekledik. Daha sonra muayene için geldi ve herhangi bir hastalığım olup olmadığını( çoğu hastalığı saydı) sordu hepsini hayır yanıtladım. Bu sırada vücudumu kontrol ediyor tansiyon,akciğer sesi kalp sesi, karın, kasık vs. Psikiyatrik bir geçmişimin olup olmadığını sordu. (intihar, depresyon, bıkkınlık, stres anksiyete) tarzında onlara da hayır cevabını verdim. sâdece gözlük kullandığımı ve gözümde de lens olduğunu söyledim. Tamam dedi bir şey demedi. aşıları yaparken de küçük bir mülakat yaptı sayılır. Benim hakkımda her şeyi bildiğini söyleyebilirdim size taa ki eşimle benden önce konuştuğu için biliyormuş ama sanki hep biliyormuş gibi davrandı ahahah korkmuştum. D -doktor B- Ben
D-Hemşireymişsin sanırım orada da bu işle devam ediceksiniz heralde tarzı bir soruydu.
B- evet bunu çok istiyoruz o yüzden denklik almaya çalışacağız
D - yapın yapın ailen de orada yaşıyormuş
B- (burada bir tık korkmuştum çünkü ailem iltica etti fakat ben onlarla gitmedim) Evet orada yaşıyorlar
D-vatandaşlar mı , green cardları mı var sen de yararlanırdın yani o zaman onlardan her türlü
B-vatandaş değiller green cardları var fakat iltica ettiler onlar. 21 yaşını geçtiğim için onlardan yararlanamıyorum da. Ben hem erkek arkadaşımla beraber bir hayat kurmak için hem de hemşirelik mesleğini yapabilmek için üniversiteye devam ettim.
D- ama şanslıymışsınız ne kadar sevinmiştir ailenler
B- evet evet bizim de hayalimizdi kısmet oldu
D- ne iş yapıyorlar?
B- babam elektrik işinde annem yemek yapıyor türk yemekleri çok aranıyormuş orada ahaha
D - benim kızım da orada satıyorsa valla özlüyor çalışırken yemek de yapamıyor bulsun anneni ahah ne güzel
gibi gibi cevaplarken hem gerilip hem rahatladığım sorular oldu. Daha sonra aşılar bitince de tamamdır giyinebilirsin bu kadardı dedi. Eşime de erken evlendiğimizle alakalı hani sırf bunun için mi evlendiniz tarzında gibi soru sormuş. Aynı okuldan mezunmuşsunuz gibi gibi. İkimizin de muayenesi bitince toplam 680 dolar ödememizi yaptık yarın 15.00-17.00 arasında raporumuzu gelip alabiliceğimizi söylediler. -
@Serapp Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🌸🌸🌸 💝
-
@mesut1905 teşekkür ediyorumm, bu forum olmasa çok çok daha zorlanırdık, büyük bir nimet hepimiz için 🙏🏼🙏🏼
-
@asariel bizim şansımız yolunu şaşırdı bence o yüzden AP kaldık diyelim 😅 2 kişiyiz eşim ve ben.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum