Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.7k 275

• @mutlu234 Dedikleriniz tamamen doğru. Kimse kimseyi sahada görmeden pozisyon vermek istemiyor. Haklılık payı var. Özellikle sağlıkçılar için çok daha önemli bu durum, hele hekimseniz daha da zor.

• @canag biz 3 haftada onay aldık. PP'de bir başvuru hatası sebebi ile ilk hafta düzeltme yaptı avukat. Sürece bu da dahildi..

• Herkese merhaba,
    EB2 NIW için onayımı eylül ayında aldım. Sonrasında uscis den notice of action ( 2 adet) adresime postalandı ve NVC den şuan kotalar doldugu için işleme alamıyoruz maili geldi.
    Bundan sonrasında NVC ‘nin tekrar bağlantıya geçmesi gerekir miydi? Avukatlık şirketim sizinle bağlantıya geçmiş olmaları gerekirdi dedi. Mail attık NVC ‘ye ancak cevap alamadık.
    Süreç bu şekildemi ilerliyor yoksa bir terslik var mı sizce? Tecrübe edenlerden cevap alabilirsem sevinirim.

• @gzdeky

Kota' nın dolduğuna dair mailden sonra tekrar iletişime geçmiyorlar hocam, benim için böyle oldu en azından. Size gelecek bir sonraki mail Welcome Letter olması lazım. PD tarihiniz yakın olduğunda geliyor bu mail.

• Oldukça gergin bir bekleyiş oluyor ne yazık ki. Biraz panik olmuştum.
    Çok teşekkürler cevabınız için.

• @gzdeky rica ederim. Maalesef oldukça uzun bir süreç, bizde girmeden önce ne kadar süreceğini çok kestirememiştik. PD tarihinizden itibaren minimum 2 sene gibi. Şartlarınız uygunsa EB-1 başvursunu düşünebilirsiniz.

• @gzdeky hocam PP basvurunuz oldu heralde 2 aydan kisa surmus i140 onayiniz. Simdiden hayirli olsun, kolayliklar dilerim

• Merhaba arkadaşlar, EB-1 başvurusu yaptıktan ve pp aldığımızda konsolosluktan mülakat alması yaklaşık kaç ay sürer? EB-2 NIW başvurusu yapmıştım, 6 ay oldu başvuralı ve henüz I-140 onaylanmadı. EB-1 başvurusu yapmaya değer mi değmez mi diye merak ediyorum (Süre olarak). Müsait olan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum…

• @chemistrysen, Aralık ayında başvurumu gerçekleştirdim. Önümüzdeki hafta DQ olacağım. Tahminlerime göre, 2 veya 3 ay içinde mülakata gireceğim. Muhtemelen 5 ayda süreci tamamlamış olacağım ancak biraz hızlı ilerlediği için şanslı sayılırım. Önceki örneklerde, 1 yıldan uzun süre bekleyen istisnai durumlar olsa da, bence genel olarak süreci 6-8 ay olarak baz alabilirsiniz. Sürece başlarken avukat 1 sene sürdüğünü söylemişti.

• @Tracy Merhaba, yilmadan devam etme karariniz icin sizi kutluyorum. Bende gec sayilabilecek bir yasta geldim ama hersey yoluna girdi. Size ve diger arkadaslara tavsiyem Upwardly Global'e basvurmaniz (eger coktan basvurmadiysaniz tabi). Oncelikle size Amerika standartlarinda CV hazirlatiyorlar, daha sonra bir danisman vasitasiyla sorularinizi cevaplayarak is arama surecinizi takip ediyorlar. Bu kurum bir sivil toplum kurulusu ve gocmenlere yardimci olabildigi olcude maddi destek buluyor ve bana gore islerini de guzel yapiyorlar.

Hatta danisman onerisiyle veya sizin talebinizle sektorden insanlarla size toplanti ayarliyorlar. Benim icin bulduklari kisiyle simdi arkadasiz, cok yardim sever birisi cikti. Bir baskasi mulakat hazirliginda yardim etti. Cok hizli olmadi ama sonunda beklentilerimin uzerinde bir ise kabul aldim.

Sizinde sektorden birisiyle tanismanizin cok faydasi olacagini dusunuyorum. Bu arada bulduklari kisilerin genellikle gocmenlikle bir baglantilari oluyor, ya kendisi gocmen yada bir yakini. Dolayisi ile hem zorluklari hem de proseduru iyi biliyorlar.

Bu arada onlarla iletisim kurarsaniz Amerika da bulunan ailenizin adresini verin. Turkiye'de oldugunuzu soylerseniz yardimci olmayacaklardir, orada ikamet etmenizi istiyorlar ve anladigim kadariyla sizde Turkiye'ye zaten gecici olarak geldiniz.

Basarilar dilerim.

• @u2rem, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Herkese merhabalar,

Dün 26.02.2024 de Unganlarda sağlık kontrollerimizi tamamladık. (4 kişilik aile, anne-baba 2 çocuk şeklinde)
    Öncelikle bir gün önceden Ankaraya gidip sabah unganlardaki 10.05 randevumuz için yola cıktıktan sonra 10.00 gibi Unganları bulabildik.
    4. Katta bulunan Unganlara pasaportlarımız, DS-260 onay sayfalarımız, aşı kartlarımızı(bizim Covid, cocukların enabız ve yurtdışı aşı kartlarını) teslim edip beklemeye başladık. 15 dakika içinde fotograflarımız çekilerek 5. kata kan vermek için yönlendirildik. 5. katta röntgen ve kan alımı için 130 $ ödemeyi (kızım 15 yaşında olduğu için ondan sadece röntgen istediler, 9 yaşında olan oğlumdan ise kan ve röntgen istenmedi) yapıp beklemeye başladık. Eşim ve ben kan verdik (burda da sanırım 35-40 dakika bekledik). Sonra 4. kata tekrar döndüğümüzde 11.15 gibi bizi 3. kata röntgen için yönlendirdiler. Burada da 15-20 dakika sonra sıra bize geldi. Evraklarımızı tekrar Unganlara teslim ettiğimizde 12.30 gibi sağlık kontrolü için tekrar gelin dediler. Kuğulu parka gidip 1 saat kadar vakit geçirdikten sonra 12.25 gibi unganlara geri geldik.Döndüğümüzde oturacak yer kalmayacak kadar kalabalıklaşmıştı. Nerdeyse tüm bekleyenler İran vatandaşıydı, bizden hariç 2 aile daha vardı Türk kalan herkes yabancıydı. Bu aşamada oldukça uzun süre bekledik (Yaklaşık 1.5 saat). Doktor muayenesinde önce eşimi,sonra beni sonra da çocukları tek tek aldılar.
    Kıyafetlerimizle boy ve kilo ölçümünden sonra üzerimizde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde siyah bir önlük giyip doktoru beklememiz söyleniyor. Dr. bey geldiğinde klasik burda da sıkça değinilen soruları sorup aşıları yaptı. Sorulardan bazıları:
    sigara içiyormusun,
    alkol kullanıyormusun
    Abddeyken herhangi bir ceza aldın mı
    daha önce ameliyat oldun mu( bunu 2 kez sordu) vb.
    Bana ve eşime 5 aşı, 15 yaşındaki kızıma meningokok ve influenza, 9 yaşındaki oğluma ise influenza ve suçiçeği aşısı yaptılar (herkese 2 enjeksiyon şeklinde).
    Muayene bittiğinde 340$ * 2 ve cocuklar icin de 230*2 olmak üzere toplamda 1140 $ ödemeyi yapıp ayrıldık.
    Aşı kartlarımızın bir gün sonra maillerimize ve konsolosluğa gönderileceği bildirildi ki bgn aşı kartlarımız mailimize geldi.
    Otopark için kuğulu parkın yakınlarındaki bir yere yaklaşık 4.5 saatlik park etme karşılığı 100 lira ödedik (ilk saat 60 lira sonraki her saat 10 lira:).

10.00 da girmiş olduğumuz Unganlar maceramız 14.30 gibi tamamlandı.

Biraz detaylı yazdım bundan sonraki arkadaşlar için.

14 Martta konsolosluk randevumuz için tekrar Ankara ya gideceğiz. Umarım onu da hayırlısıyla tamamladığımızda detaylıca yazarım.

• Merhaba, 5 ayrı aşı yapıldı demişsiniz. Bunlar hangileri ?

• Çocukluktan bu yana yapılan bütün aşılarımızı ebeveynlerimiz biliyor tek tek söylüyor ama e-nabızda bulamıyoruz bu konuda ne yapabiliriz ?

• Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa memnun olurum.

• @dil Hocam merhaba. Öncelikle bu ince duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok değerli bilgiler verdiniz ve bu bilgiler eminim çok işime yarayacak. Dediğiniz gibi bu platformu mutlaka inceleyeceğim. İş bulmak için gerçekten birilerinin yardımına, referansına ihtiyaç var, yalnız başına zor oluyor bu işler. Evet geçici döndüm Türkiye ye 31 ocak ta tekrar amerika ya geri dönüyorum. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum alakanız için.

• @machinist01 evet pp yapıldı. Çok teşekkür ederim. Umarım siz de en kısa zamanda olumlu cevabı alırsınız 🙏🏻

• @chemistrysen Hocam merhaba, ben de aynı durumdaydım, EB-1A başvurusu için dosya bugün tamamlandı ve avukatıma fee ücreti olan 1015 USD'yi transfer ettim. Ben de çok düşündüm ama 2 -3 sene beklemektense; birkaç bin dolar kaybederim dedim ve denedim. Yalnız Premium Process (PP) yapmadım, avukatım PP'de çok fazla RFE geliyor dedi. Şu anda EB-1A process süresi 14 ay gibi görünüyor; 3 ayda vize sürse, 1.5 sene de tamamlanır gibi duruyor. PP yapmaya cesaretiniz varsa, kesinlikle PP; ben PP yapmadım çünkü 4 tane recommendation letter'ı çok zor buldum ve RFE ile bu sayıyı 8'e tamamlama durumu olabilirdi ve bunu yapacak enerjim yok. Ayrıca makale sayımı da önümüzdeki 1 yılda artırma şansım yok. Dosyanız için avukatınız EB-1A onayı veriyorsa kesinlikle denemelisiniz. Tabii çalıştığınız şirket çok önemli, Chen ile iletişime geçmenizi öneririm, objektif yaklaştıklarını düşünüyorum. Bol şans.

• Bu ileti silindi!

• @mrkc Hocam selamlar, ben Chen ile çalıştım EB1A'da. Chen çok titiz çalışan bir firma. Bana da benzer yorumlarda bulunmuştu PP süreci ile ilgili. Ama ben dosyama güvendim ve PP ile onaylandı. Muhtemel kendileri müşterilerine aynı yorumda bulunuyorlar. Dosyaların kabul oranlarının düşmemesi için. Biz J1 ile Amerikayız, geçen sene Eylül 2023'te geldik. Ağustos 2024'de dosyayı gönderdik, 4 Eylül 2024 de onaylandı. 2 Aralık 2024'de dosya ellerine ulaştı, Aralık sonunda parmak izi verdik. Çalışma iznim dün postalandı. Yakın zamanda green kart gelir diye düşünüyorum. Eğer dosyaya güveniyorsanız deneyin derim.

• @ozenrame tebrik ederim greencard'iniz için.

Çok güzel bir tecrübe ve süreç paylaşımı.

• @ozenrame hayırlı olsun size. Bana dediği, dosyalarının %7-10 arası RFE'siz kabul ediliyor ve siz de muhtemelen dosyanız olumlu (viable) fakat güçlendirmeniz gerekli, dedi, aksi halde RFE alırsınız, dedi. Benim de daha önceden Amerika'da bir çalışma geçmişim yok ve sadece short-term fellowship ile bir Avrupa'da bulunma durumum var. Neticede regular process ile devam ettim. Şu an 6 tane reviewe/editörlük görevim var; eğer 10'a tamamlayabilirsem PP'e dönemeyi planlıyorum, Chen'de eğer 10 yaparsan %100 refundable ile devam edebiliriz deyince, burada ikna oldum, demekki reviewer görevimi güçlendirirsem, PP olabilir gibi duruyor. 15 günde onay almak muhteşem birşey olsa da ister istemez RFE korkutuyor. Bir de Trump'ın bizim konularla ilgili hamlesini beklemek istedi; eğer kolaylaştırıcı ve destekleyici yaklaşırsa belki regular process bile hızlanabilir gibi duruyor ya da PP onay olasılığı artabilir diye düşünüyorum. Hepimize kolay gelsin!

• @ozenrame çalışma izinm postalandı yazmışsınız. çalışma izni ile greenkart ayrı belgeler mi hocam greencard zaten size legal çalışma izini vermiyor mu otomatik olarak? yoksa ABD içinden başvuranlara özgü bir durum mu bu?

• @begumm evet hocam Amerika'da yaşayanlar için olan bir uygulama sadece. Türkiye'deki başvurularda böyle bir durum yok.

Benzer Başlıklar

• EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    941 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

4
    0 Oy
    4 İleti
    773 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k