Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @machinist01 evet pp yapıldı. Çok teşekkür ederim. Umarım siz de en kısa zamanda olumlu cevabı alırsınız 🙏🏻

• @chemistrysen Hocam merhaba, ben de aynı durumdaydım, EB-1A başvurusu için dosya bugün tamamlandı ve avukatıma fee ücreti olan 1015 USD'yi transfer ettim. Ben de çok düşündüm ama 2 -3 sene beklemektense; birkaç bin dolar kaybederim dedim ve denedim. Yalnız Premium Process (PP) yapmadım, avukatım PP'de çok fazla RFE geliyor dedi. Şu anda EB-1A process süresi 14 ay gibi görünüyor; 3 ayda vize sürse, 1.5 sene de tamamlanır gibi duruyor. PP yapmaya cesaretiniz varsa, kesinlikle PP; ben PP yapmadım çünkü 4 tane recommendation letter'ı çok zor buldum ve RFE ile bu sayıyı 8'e tamamlama durumu olabilirdi ve bunu yapacak enerjim yok. Ayrıca makale sayımı da önümüzdeki 1 yılda artırma şansım yok. Dosyanız için avukatınız EB-1A onayı veriyorsa kesinlikle denemelisiniz. Tabii çalıştığınız şirket çok önemli, Chen ile iletişime geçmenizi öneririm, objektif yaklaştıklarını düşünüyorum. Bol şans.

• Bu ileti silindi!

• @mrkc Hocam selamlar, ben Chen ile çalıştım EB1A'da. Chen çok titiz çalışan bir firma. Bana da benzer yorumlarda bulunmuştu PP süreci ile ilgili. Ama ben dosyama güvendim ve PP ile onaylandı. Muhtemel kendileri müşterilerine aynı yorumda bulunuyorlar. Dosyaların kabul oranlarının düşmemesi için. Biz J1 ile Amerikayız, geçen sene Eylül 2023'te geldik. Ağustos 2024'de dosyayı gönderdik, 4 Eylül 2024 de onaylandı. 2 Aralık 2024'de dosya ellerine ulaştı, Aralık sonunda parmak izi verdik. Çalışma iznim dün postalandı. Yakın zamanda green kart gelir diye düşünüyorum. Eğer dosyaya güveniyorsanız deneyin derim.

• @ozenrame tebrik ederim greencard'iniz için.

Çok güzel bir tecrübe ve süreç paylaşımı.

• @ozenrame hayırlı olsun size. Bana dediği, dosyalarının %7-10 arası RFE'siz kabul ediliyor ve siz de muhtemelen dosyanız olumlu (viable) fakat güçlendirmeniz gerekli, dedi, aksi halde RFE alırsınız, dedi. Benim de daha önceden Amerika'da bir çalışma geçmişim yok ve sadece short-term fellowship ile bir Avrupa'da bulunma durumum var. Neticede regular process ile devam ettim. Şu an 6 tane reviewe/editörlük görevim var; eğer 10'a tamamlayabilirsem PP'e dönemeyi planlıyorum, Chen'de eğer 10 yaparsan %100 refundable ile devam edebiliriz deyince, burada ikna oldum, demekki reviewer görevimi güçlendirirsem, PP olabilir gibi duruyor. 15 günde onay almak muhteşem birşey olsa da ister istemez RFE korkutuyor. Bir de Trump'ın bizim konularla ilgili hamlesini beklemek istedi; eğer kolaylaştırıcı ve destekleyici yaklaşırsa belki regular process bile hızlanabilir gibi duruyor ya da PP onay olasılığı artabilir diye düşünüyorum. Hepimize kolay gelsin!

• @ozenrame çalışma izinm postalandı yazmışsınız. çalışma izni ile greenkart ayrı belgeler mi hocam greencard zaten size legal çalışma izini vermiyor mu otomatik olarak? yoksa ABD içinden başvuranlara özgü bir durum mu bu?

• @begumm evet hocam Amerika'da yaşayanlar için olan bir uygulama sadece. Türkiye'deki başvurularda böyle bir durum yok.

• @mrkc Evet hocam haklı olduğunuz yerler var. Chen'e ilk başvurumda refund olarak almak istemedi dosyayı. En son makalem 2022'deydi. Sonrasında 3 makale yazdım ve yayınlandı. Hakemlik sayımı arttırdım. Alanımda iyi bilinen derneklerden iki ödülüm var. Refund olarak davayı almasına rağmen PP için RFE alma durumu var dedi hep. Bu yüzden kendi çıkarımım bu olmuştu. Müşterilerin büyük bir çoğunluğuna aynı uyarıyı yaptığını düşünüyorum. Alanım da sosyal bilimler aslında. En başta EB1A'yı daha çok tıp ve mühendis alanlarında çalışanlara verdiklerini bildiğim için korkarak başvuru yaptım Chen'e. 15 günde olumlu sonuç almak harika bir duygu. Dünyan değişiyor bir anda. Türkiye'de 20 seneye yakın akademide geçmişim var. O emeklerin bir karşılığı oldu bu.

• @finalhope teşekkür ediyorum. Ben de Türkiye'deki EB1A sürecinizin ne zaman tamamlanacağını takip ediyorum. Dilerim en yakın zamanda green kartınız gelir.

• @ozenrame anladım hocam bol şans.. umarım herşey istediğiniz gibi olur..

• Selamlar yeni üyeyim. bugün eb-2 niw başvurumu yapmış bulunmaktayım. En yeni üyeniz olarak hepinize muvaffakiyetler dilerim.

• @Mayna Hayırlı olsun premium proses mi yaptınız regular mı ?

• @Duygu-Çelik Duygu hanım tekrar merhaba rahatsız ediyorum ama sizden birşey rica edecektim. Şubat bülteni yayınlandı ama sanırım ben bültem okumayı tam anlayamadım. EB2 NIW olarak başvurdum PD 6 Temmuz 2023, DQ ise 30 may 2024. Hangi tablo benim durumumu gösteriyor tabloyu nasıl okuyacağım yardımcı olursanız sevinirim.

• @omercangoksu eb2 niw için iki tabloya bakmanız gerekiyor. Türkiye’den başvurduysanız hemen alttaki tablodaki (A tablosundaki 2nd yazan satırdaki tarih öncesi sizin pd tarihiniz ise)
    A. FINAL ACTION DATES FOR EMPLOYMENT-BASED PREFERENCE
    Employment-
    based All Chargeability
    Areas Except
    Those Listed
    2nd 01APR23

Amerika içinden başvurduysanız (B tablosundaki 2nd yazan satırda ki tarih ve öncesi size uyuyorsa)
    B. DATES FOR FILING OF EMPLOYMENT-BASED VISA APPLICATIONS
    Employment-
    based All Chargeability
    Areas Except
    Those Listed
    2nd 01AUG23
    Bazı aylar bakılacak tablo A yerine B olabiliyor.
    Eb2 -NIW için 2nd tarihlerine bakın.

• Bugün bizimde onayımız geldi arkadaşlar. Case Aproved 'ı PP yapmıştık ve 40. iş günü civarında gördük

• @emkey hayırlı olsun, EB1A değil mi hocam

• @mrkc eb1a değildir. Eb1a PP, 15 iş gününde sonuçlanır. 40. gün ise EB-2 NIW olabilir.

• @emkey tebrik ederim. İmza bilgilerinizi düzenlerseniz daha hızlı destek alabilirsiniz.

• @adr, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@u2rem, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Herkese merhabalar,

Dün 26.02.2024 de Unganlarda sağlık kontrollerimizi tamamladık. (4 kişilik aile, anne-baba 2 çocuk şeklinde)
    Öncelikle bir gün önceden Ankaraya gidip sabah unganlardaki 10.05 randevumuz için yola cıktıktan sonra 10.00 gibi Unganları bulabildik.
    4. Katta bulunan Unganlara pasaportlarımız, DS-260 onay sayfalarımız, aşı kartlarımızı(bizim Covid, cocukların enabız ve yurtdışı aşı kartlarını) teslim edip beklemeye başladık. 15 dakika içinde fotograflarımız çekilerek 5. kata kan vermek için yönlendirildik. 5. katta röntgen ve kan alımı için 130 $ ödemeyi (kızım 15 yaşında olduğu için ondan sadece röntgen istediler, 9 yaşında olan oğlumdan ise kan ve röntgen istenmedi) yapıp beklemeye başladık. Eşim ve ben kan verdik (burda da sanırım 35-40 dakika bekledik). Sonra 4. kata tekrar döndüğümüzde 11.15 gibi bizi 3. kata röntgen için yönlendirdiler. Burada da 15-20 dakika sonra sıra bize geldi. Evraklarımızı tekrar Unganlara teslim ettiğimizde 12.30 gibi sağlık kontrolü için tekrar gelin dediler. Kuğulu parka gidip 1 saat kadar vakit geçirdikten sonra 12.25 gibi unganlara geri geldik.Döndüğümüzde oturacak yer kalmayacak kadar kalabalıklaşmıştı. Nerdeyse tüm bekleyenler İran vatandaşıydı, bizden hariç 2 aile daha vardı Türk kalan herkes yabancıydı. Bu aşamada oldukça uzun süre bekledik (Yaklaşık 1.5 saat). Doktor muayenesinde önce eşimi,sonra beni sonra da çocukları tek tek aldılar.
    Kıyafetlerimizle boy ve kilo ölçümünden sonra üzerimizde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde siyah bir önlük giyip doktoru beklememiz söyleniyor. Dr. bey geldiğinde klasik burda da sıkça değinilen soruları sorup aşıları yaptı. Sorulardan bazıları:
    sigara içiyormusun,
    alkol kullanıyormusun
    Abddeyken herhangi bir ceza aldın mı
    daha önce ameliyat oldun mu( bunu 2 kez sordu) vb.
    Bana ve eşime 5 aşı, 15 yaşındaki kızıma meningokok ve influenza, 9 yaşındaki oğluma ise influenza ve suçiçeği aşısı yaptılar (herkese 2 enjeksiyon şeklinde).
    Muayene bittiğinde 340$ * 2 ve cocuklar icin de 230*2 olmak üzere toplamda 1140 $ ödemeyi yapıp ayrıldık.
    Aşı kartlarımızın bir gün sonra maillerimize ve konsolosluğa gönderileceği bildirildi ki bgn aşı kartlarımız mailimize geldi.
    Otopark için kuğulu parkın yakınlarındaki bir yere yaklaşık 4.5 saatlik park etme karşılığı 100 lira ödedik (ilk saat 60 lira sonraki her saat 10 lira:).

10.00 da girmiş olduğumuz Unganlar maceramız 14.30 gibi tamamlandı.

Biraz detaylı yazdım bundan sonraki arkadaşlar için.

14 Martta konsolosluk randevumuz için tekrar Ankara ya gideceğiz. Umarım onu da hayırlısıyla tamamladığımızda detaylıca yazarım.

• Merhaba, 5 ayrı aşı yapıldı demişsiniz. Bunlar hangileri ?

Çocukluk döneminde yapılan aşılarımızı kanıtlayamadığımız için tek şırıngada birden fazla aşıyı yapmışlardı ama hangileri olduğunu unuttum açıkçası, herhangi bir yan etki vs yaşamamıştık.

• Çocukluktan bu yana yapılan bütün aşılarımızı ebeveynlerimiz biliyor tek tek söylüyor ama e-nabızda bulamıyoruz bu konuda ne yapabiliriz ?

• Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa memnun olurum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |