@Tracy Merhaba, yilmadan devam etme karariniz icin sizi kutluyorum. Bende gec sayilabilecek bir yasta geldim ama hersey yoluna girdi. Size ve diger arkadaslara tavsiyem Upwardly Global'e basvurmaniz (eger coktan basvurmadiysaniz tabi). Oncelikle size Amerika standartlarinda CV hazirlatiyorlar, daha sonra bir danisman vasitasiyla sorularinizi cevaplayarak is arama surecinizi takip ediyorlar. Bu kurum bir sivil toplum kurulusu ve gocmenlere yardimci olabildigi olcude maddi destek buluyor ve bana gore islerini de guzel yapiyorlar.
Hatta danisman onerisiyle veya sizin talebinizle sektorden insanlarla size toplanti ayarliyorlar. Benim icin bulduklari kisiyle simdi arkadasiz, cok yardim sever birisi cikti. Bir baskasi mulakat hazirliginda yardim etti. Cok hizli olmadi ama sonunda beklentilerimin uzerinde bir ise kabul aldim.
Sizinde sektorden birisiyle tanismanizin cok faydasi olacagini dusunuyorum. Bu arada bulduklari kisilerin genellikle gocmenlikle bir baglantilari oluyor, ya kendisi gocmen yada bir yakini. Dolayisi ile hem zorluklari hem de proseduru iyi biliyorlar.
Bu arada onlarla iletisim kurarsaniz Amerika da bulunan ailenizin adresini verin. Turkiye'de oldugunuzu soylerseniz yardimci olmayacaklardir, orada ikamet etmenizi istiyorlar ve anladigim kadariyla sizde Turkiye'ye zaten gecici olarak geldiniz.
Basarilar dilerim.