Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Tracy
    Surecınızı ayrıntılı acıkladıgınız ıcın cok tesekkurler hocam. Mülakat aşamasına gelmeniz de cok büyük başarı. Tebrik ederim. Umuyorum bundan sonrası daha rahat ve daha kolay sekılde bırcok yerden donus gelır.

• Merhaba,
    Güzel bir haber paylaşmak istiyorum. Süreçte bir aşamayı daha tamamlamış oluyorum.
    30 Aralık 2024 Pazartesi günü evraklarım fedex kargo ile VA'ya ulaşmıştı. Bugün, 20 Ocak 2025 Pazartesi NVC'den DQ olduğuma dair email geldi.
    Darısı bekleyenlerin başına. Herkesin istediği gönlünce olsun.

• ⭐⭐

@finalhope eb1 çok güzel bir kategori, backlog yok.
    6 ayda abdye giriş yaparsiniz inşallah. Hayırlı olsun

• @Tracy, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Değerli arkadaşlarım merhaba,
    EB2-NIW ile sahip olduğumuz green card sürecinde değerli site yöneticilerimiz ve sizler çok kıymetli yorumlarınızla bana destek oldunuz çok teşekkür ederim. Ben bir tıp akademisyeniyim. 10 Ekim deki vize onayımız sonrası hatırlarsanız halıhazırda amerika da lise okuyan oğlumun vize durumu nedeniyle acel acele 12 Ekim de San Francisco havaalanından giriş yaptık. Birçok kez okuduğunuz giriş prosedürlerinde ekstra bir şey yaşamadık. 5. gün araba kiraladık, 6. gün araba satın aldık. 2 haftada SSN kartları , 1 ayda green kartlarımız geldi. 45. günde ehliyetlerimizi aldık. Kızımı evimizin bulunduğu bölgedeki ortaokula kaydettik. İlk haftada banka hesaplarımızı açtık sorunsuz. Hekim olduğum için pekçok sınav prosedürünü geçmeden ve lisans almadan hekimlik yapamıyorum. Research geçmişim olduğu için üniversitelere, bazı özel şirketlere başvurular yaptım. Sadece biriyle 2 kez zoom üzerinden intervieve yaptım. İlk görüşmede nerdeyse başlamam için tarih verirlerken 2. görüşmeyi yapan diğer kişi sanırım olumlu görmedi ve kabul alamadım. Genelde deneyiminize, iletişiminize tabi ingilizce dil bilgisine dikkat ediyorlar. Başvurduğum pozisyon hayvan labarotuvarında cerrah pozisyonuydu. İyi bir CV im vardı. İnsan cerrahından hayvan cerrahisine geçişi çok uygun bulmadılar diye düşünüyorum. Şu an Clevelend da lise okuyan oğlumun yanına taşınacağız ve sağlık alanında daha güçlü olan bu kentte tekrar şansımızı deneyeceğiz. Eşim işinden istifa etti ben ise tekrar Türkiye ye geri geldim, üniversite de çalışmaya devam ediyorum, bir süre sonra tekrar US e geri döneceğim. Şunu anladım ileri yaşlarda herşey daha zor, ama vazgeçmeye niyetimiz yok. Henüz süreci bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum, vazgeçmeyin en azından denemiş olursunuz, hayatınıza bir farklılık katar bu macera. Eğer rorularınız olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyacağım. Hoşçakalın.

Hayırlı olsun sayın meslektaşım. Lisede okuyan çocuğunuz varsa benden büyüksünüz. Sizin durumunuzda olsam bir research lab'a gönüllü olarak maaş almadan başlangıç yapardım. Sonrası için ya gönüllü olduğunuz lab'ta yada komşu lablarda maaşlı bir pozisyon arayışına girerdim. Bu süreçte hem sizi tanıyacaklar, hem siz ABD'de bir tecrübe edineceksiniz.
    Neden gönüllülük önerdiğimi sorarsanız, yaş ve tecrübeniz itibariyle sizi postdoc olarak almayacaklar. Senior scientist/lab manager pozisyonları için de durumunuz uygun değil gibi. Kolaylıklar.

• @finalhope tebrik ederim. ben de EB1A hazırlığı yaptım, avukatımla ama avukat PP önermiyor. RFE alma ihtimaliniz var dedi. PP'de RFE alma ihtimali bana mantıklı gelmiyor ama avukat RFE açısından ısrar ediyor. Ben de bir an önce Amerikaya girmek istiyorum. Sizin PP için çekinceniz oldu mu? Anladığım kadarıyla epey araştırmışsınız ki kendi başınıza başvuru yapmışsınız.

• @mrkc merhaba. Benim tüm sürecim imzamda.

Ayrıca foruma her türlü bilgiyi, çalıştığım firmayı, sonrasında kendi başıma devam edeceğimi vb. açık açık yazdım. Gönderdiğim posta adresine kadar detay verdim.

Yapacağınız tek şey okumak. @okokok ve benim süreç size çok ama çok bilgi verecektir. Sonrasında kararınız netlik kazanacaktır.

Forumdan ben çok şey öğrendim, forum dışında da araştırmam oldu ancak en çok kendimi buraya ait hissettiğim için bilgilendirmeleri çok açık ve detaylı yapıyorum.

• @mrkc, kişisel görüşüm; premium işlem, RFE alma olasılığınızı artırmayacaktır. Ben beşinci gün, hatta dördüncü gün bitmeden onay aldım ve greencard sürecimi bir avukatla yürütüyorum. Genel bir yorum yapmak gerekirse bence I-140 onaylandıktan sonra greencard süreci kendiniz de yürütebilirsiniz. Süreç hakkında sorusu olan varsa mesaj atabilir.

• @shinriyeon Çok teşekkür ederim, darısı sizlere.

• @mutlu234 Dedikleriniz tamamen doğru. Kimse kimseyi sahada görmeden pozisyon vermek istemiyor. Haklılık payı var. Özellikle sağlıkçılar için çok daha önemli bu durum, hele hekimseniz daha da zor.

• @canag biz 3 haftada onay aldık. PP'de bir başvuru hatası sebebi ile ilk hafta düzeltme yaptı avukat. Sürece bu da dahildi..

• Herkese merhaba,
    EB2 NIW için onayımı eylül ayında aldım. Sonrasında uscis den notice of action ( 2 adet) adresime postalandı ve NVC den şuan kotalar doldugu için işleme alamıyoruz maili geldi.
    Bundan sonrasında NVC ‘nin tekrar bağlantıya geçmesi gerekir miydi? Avukatlık şirketim sizinle bağlantıya geçmiş olmaları gerekirdi dedi. Mail attık NVC ‘ye ancak cevap alamadık.
    Süreç bu şekildemi ilerliyor yoksa bir terslik var mı sizce? Tecrübe edenlerden cevap alabilirsem sevinirim.

• @gzdeky

Kota' nın dolduğuna dair mailden sonra tekrar iletişime geçmiyorlar hocam, benim için böyle oldu en azından. Size gelecek bir sonraki mail Welcome Letter olması lazım. PD tarihiniz yakın olduğunda geliyor bu mail.

• Oldukça gergin bir bekleyiş oluyor ne yazık ki. Biraz panik olmuştum.
    Çok teşekkürler cevabınız için.

• @gzdeky rica ederim. Maalesef oldukça uzun bir süreç, bizde girmeden önce ne kadar süreceğini çok kestirememiştik. PD tarihinizden itibaren minimum 2 sene gibi. Şartlarınız uygunsa EB-1 başvursunu düşünebilirsiniz.

• @gzdeky hocam PP basvurunuz oldu heralde 2 aydan kisa surmus i140 onayiniz. Simdiden hayirli olsun, kolayliklar dilerim

• Merhaba arkadaşlar, EB-1 başvurusu yaptıktan ve pp aldığımızda konsolosluktan mülakat alması yaklaşık kaç ay sürer? EB-2 NIW başvurusu yapmıştım, 6 ay oldu başvuralı ve henüz I-140 onaylanmadı. EB-1 başvurusu yapmaya değer mi değmez mi diye merak ediyorum (Süre olarak). Müsait olan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum…

• @chemistrysen, Aralık ayında başvurumu gerçekleştirdim. Önümüzdeki hafta DQ olacağım. Tahminlerime göre, 2 veya 3 ay içinde mülakata gireceğim. Muhtemelen 5 ayda süreci tamamlamış olacağım ancak biraz hızlı ilerlediği için şanslı sayılırım. Önceki örneklerde, 1 yıldan uzun süre bekleyen istisnai durumlar olsa da, bence genel olarak süreci 6-8 ay olarak baz alabilirsiniz. Sürece başlarken avukat 1 sene sürdüğünü söylemişti.

• @Tracy Merhaba, yilmadan devam etme karariniz icin sizi kutluyorum. Bende gec sayilabilecek bir yasta geldim ama hersey yoluna girdi. Size ve diger arkadaslara tavsiyem Upwardly Global'e basvurmaniz (eger coktan basvurmadiysaniz tabi). Oncelikle size Amerika standartlarinda CV hazirlatiyorlar, daha sonra bir danisman vasitasiyla sorularinizi cevaplayarak is arama surecinizi takip ediyorlar. Bu kurum bir sivil toplum kurulusu ve gocmenlere yardimci olabildigi olcude maddi destek buluyor ve bana gore islerini de guzel yapiyorlar.

Hatta danisman onerisiyle veya sizin talebinizle sektorden insanlarla size toplanti ayarliyorlar. Benim icin bulduklari kisiyle simdi arkadasiz, cok yardim sever birisi cikti. Bir baskasi mulakat hazirliginda yardim etti. Cok hizli olmadi ama sonunda beklentilerimin uzerinde bir ise kabul aldim.

Sizinde sektorden birisiyle tanismanizin cok faydasi olacagini dusunuyorum. Bu arada bulduklari kisilerin genellikle gocmenlikle bir baglantilari oluyor, ya kendisi gocmen yada bir yakini. Dolayisi ile hem zorluklari hem de proseduru iyi biliyorlar.

Bu arada onlarla iletisim kurarsaniz Amerika da bulunan ailenizin adresini verin. Turkiye'de oldugunuzu soylerseniz yardimci olmayacaklardir, orada ikamet etmenizi istiyorlar ve anladigim kadariyla sizde Turkiye'ye zaten gecici olarak geldiniz.

Basarilar dilerim.

• @u2rem, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Herkese merhabalar,

Dün 26.02.2024 de Unganlarda sağlık kontrollerimizi tamamladık. (4 kişilik aile, anne-baba 2 çocuk şeklinde)
    Öncelikle bir gün önceden Ankaraya gidip sabah unganlardaki 10.05 randevumuz için yola cıktıktan sonra 10.00 gibi Unganları bulabildik.
    4. Katta bulunan Unganlara pasaportlarımız, DS-260 onay sayfalarımız, aşı kartlarımızı(bizim Covid, cocukların enabız ve yurtdışı aşı kartlarını) teslim edip beklemeye başladık. 15 dakika içinde fotograflarımız çekilerek 5. kata kan vermek için yönlendirildik. 5. katta röntgen ve kan alımı için 130 $ ödemeyi (kızım 15 yaşında olduğu için ondan sadece röntgen istediler, 9 yaşında olan oğlumdan ise kan ve röntgen istenmedi) yapıp beklemeye başladık. Eşim ve ben kan verdik (burda da sanırım 35-40 dakika bekledik). Sonra 4. kata tekrar döndüğümüzde 11.15 gibi bizi 3. kata röntgen için yönlendirdiler. Burada da 15-20 dakika sonra sıra bize geldi. Evraklarımızı tekrar Unganlara teslim ettiğimizde 12.30 gibi sağlık kontrolü için tekrar gelin dediler. Kuğulu parka gidip 1 saat kadar vakit geçirdikten sonra 12.25 gibi unganlara geri geldik.Döndüğümüzde oturacak yer kalmayacak kadar kalabalıklaşmıştı. Nerdeyse tüm bekleyenler İran vatandaşıydı, bizden hariç 2 aile daha vardı Türk kalan herkes yabancıydı. Bu aşamada oldukça uzun süre bekledik (Yaklaşık 1.5 saat). Doktor muayenesinde önce eşimi,sonra beni sonra da çocukları tek tek aldılar.
    Kıyafetlerimizle boy ve kilo ölçümünden sonra üzerimizde sadece iç çamaşırı kalacak şekilde siyah bir önlük giyip doktoru beklememiz söyleniyor. Dr. bey geldiğinde klasik burda da sıkça değinilen soruları sorup aşıları yaptı. Sorulardan bazıları:
    sigara içiyormusun,
    alkol kullanıyormusun
    Abddeyken herhangi bir ceza aldın mı
    daha önce ameliyat oldun mu( bunu 2 kez sordu) vb.
    Bana ve eşime 5 aşı, 15 yaşındaki kızıma meningokok ve influenza, 9 yaşındaki oğluma ise influenza ve suçiçeği aşısı yaptılar (herkese 2 enjeksiyon şeklinde).
    Muayene bittiğinde 340$ * 2 ve cocuklar icin de 230*2 olmak üzere toplamda 1140 $ ödemeyi yapıp ayrıldık.
    Aşı kartlarımızın bir gün sonra maillerimize ve konsolosluğa gönderileceği bildirildi ki bgn aşı kartlarımız mailimize geldi.
    Otopark için kuğulu parkın yakınlarındaki bir yere yaklaşık 4.5 saatlik park etme karşılığı 100 lira ödedik (ilk saat 60 lira sonraki her saat 10 lira:).

10.00 da girmiş olduğumuz Unganlar maceramız 14.30 gibi tamamlandı.

Biraz detaylı yazdım bundan sonraki arkadaşlar için.

14 Martta konsolosluk randevumuz için tekrar Ankara ya gideceğiz. Umarım onu da hayırlısıyla tamamladığımızda detaylıca yazarım.

• Merhaba, 5 ayrı aşı yapıldı demişsiniz. Bunlar hangileri ?

• Çocukluktan bu yana yapılan bütün aşılarımızı ebeveynlerimiz biliyor tek tek söylüyor ama e-nabızda bulamıyoruz bu konuda ne yapabiliriz ?

• Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa memnun olurum.

• @dil Hocam merhaba. Öncelikle bu ince duyarlılığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok değerli bilgiler verdiniz ve bu bilgiler eminim çok işime yarayacak. Dediğiniz gibi bu platformu mutlaka inceleyeceğim. İş bulmak için gerçekten birilerinin yardımına, referansına ihtiyaç var, yalnız başına zor oluyor bu işler. Evet geçici döndüm Türkiye ye 31 ocak ta tekrar amerika ya geri dönüyorum. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum alakanız için.

Benzer Başlıklar

• 42
  • 60
  • 3164
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |