Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cagrii EU kotasinda olan Orta Asya halklari genelde çok çocuklu aileler. Kirgiz, Özbek, Türkmen vs. Mülakatlara tek dosyada 9-10 ar aile üyesiyle katilanlar var. 3 e yakin ortalamali. örnek olarak Özbekler 506 dosya da 1423 vize talep etmisler. Kazaklar 272 dosyada 704 vize talebi, Kirgizlar 320 dosyada 927 vize talebi, Türkmenler 210 dosya da 622 vize talebi, Türkler de genelin aksine neredeyse 2 nin altinda orana sahipler. AP ler veya Red ler bu bölgelerde artmazsa eger Türklerin isi daha da zorlasacaktir. Ankara disina dosya tasiyanlsrsa genellikle 1 veya 2 kisilik dosyalar oluyorlar.

• IMG_2059.jpeg

Yeni veriler yayınlanmış sanırım, 29 bin bana çok yüksek geldi
    -12.096 kişi vizesini almış
    -13.295 kişide vize alacak gibi
    Kendi bölgemizden avrupada 5.092 kişi vize almış, 4.151 kişi hazır durumda.
    Visa bultenin neden bu kadar yavaş olduğu burdan belli zaten böyle giderse 20 bine bile gelmeyebilir
    @EzgiLera bizim için yorumlar mısınız tekrar 🙂

• 2024-01-27.png
    2025-01-25.png

DV2024 ile DV2025 an itibariyle benzer gidiyor. Verilen mülakat sayıları benzer. Daha hızlı vize basıldığı ise ortada. Biden yönetiminden farklılık henüz yok.

ANK nın EU dosyalarını harcaması hariç herşey benzer.

2025-01-25-ANK.png
    2024-01-27-ANK.png

• Peki, EU kotası kadar ülke kotası da devreye girmeyecek mi? Yani Özbekler çok çocuk sahibi diye full onlarla mı dolduracaklar kotayı yoksa Türkiye'nin de şu kadar kotası var diye ona göre mi bir planlama yapıyorlar? Bence TR kotasına göre ilerlemeliler. O zaman ne anlamı kaldı diversity'nin?

• @EzgiLera Surece devam orani tabii ki onemli; ancak 2025 ile diger yillari kiyaslayacak bir analize bakmak lazim emin omak icin. Cevremize bakarak elde edecegimiz anekdot niteligindeki kanitlar cok saglikli olmayabilir. Malum DV-2025'in ortasinda oldugumuz icin surece devam etme durmunun yil sonuna kadar ne olacagini bilmiyoruz; ancak NVC statusune bakarak 1 Ocak'a kadar olan doneme bakmak mumkun olabilir. Hatta 1 Ocak - 1 Subat arasi kiyaslama da mumkun olabilir. Biraz zaman gecsin 1 Subat CEAC verilerini alalim, daha once yaptigim analize ek olarak surece devam etme oranina yonelik bir degerlendirme yaparim.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

2024-01-27.png
    2025-01-25.png

DV2024 ile DV2025 an itibariyle benzer gidiyor. Verilen mülakat sayıları benzer. Daha hızlı vize basıldığı ise ortada. Biden yönetiminden farklılık henüz yok.

ANK nın EU dosyalarını harcaması hariç herşey benzer.

2025-01-25-ANK.png
    2024-01-27-ANK.png

Issued sayıları ready sayılarından çok daha önemli. Bülteni ona göre ilerletiyorlar. 2025 yılında çok daha fazla vize verilmiş. Bir de 2018 ile kıyaslama yapmanızı tavsiye ederim.

Ankarayı ise boşverin…

• @EzgiLera bu hafta 1500 vize issued olmuş geçen haftaya göre. Ready sayıları düzenli 600-700 arası azalıyor her hafta EU için. Yeni bültende 2500 kadar ready hazırda bekleyecek, bu 2 haftada bu hafta olduğu gibi hızlı vize onayı olursa bi sonraki bülten geçen bültene göre nispeten daha yüksek açabilir belki

• @istalin 20 bine gelmemesi inanılmaz ütopik bir durum . Ama 27 binler muhtemel . Ayrıca dosya aralığı ile alakali bir durum var , dosya arası açılmaya başlayacak. Haliyle bundan sonra iyice yavaşlar ve bülten yüksek sayılar açıklanır.

• 13500 tahminim 13000 cikmisti. Simdi ki tahminim Nisan cutoff 15000.

• @EzgiLera ben dediğiniz verileri doğru bulmuyorum geçen sene de 9 k vize basılmış 2018 de 10 bin mesela geçen sene de o zaman demediler mi aaa 2018 ile benzer her sene farklı oluyor dediğiniz gibi 2018 çok benzer bence doğru değil . o zaman geçen sene 2024 ki bu aydaki veriler 2018 ile aynı oluyor ama bülten tamamen farklı olmuş. dediğiniz gibi issued sayısına bakıyorum geçen sene 2018 ile daha benzer mesela

• çok daha hızlı vize basıldığı ortada. sanırım bu sene insanların istedikleri konsolosluklarda girebilmesi bu sayının sebebi bence. ama ready sayısı cidden düşük. benim kanaatim geçen sene ile fazlasıyla paralel gidiyor sadece daha fazla kişi mülakata girip vizesini almış. geçen sene şubatta giren kişi bu sene ocakta vizesini alabilirmiş gibime geldi. siz ne dersiniz?
    ready azaldıkça bültende daha büyük sayılar açılacaktır diye düşünüyorum...

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@EzgiLera ben dediğiniz verileri doğru bulmuyorum geçen sene de 9 k vize basılmış 2018 de 10 bin mesela geçen sene de o zaman demediler mi aaa 2018 ile benzer her sene farklı oluyor dediğiniz gibi 2018 çok benzer bence doğru değil . o zaman geçen sene 2024 ki bu aydaki veriler 2018 ile aynı oluyor ama bülten tamamen farklı olmuş. dediğiniz gibi issued sayısına bakıyorum geçen sene 2018 ile daha benzer mesela

Tek bir parametreye değil, çoğunluğa bakarsanız en yakın olduğu sene 2018. Seçilen sayısı, bülten ilerleyişi (ortalama), case number aralıkları, basılan vize sayıları, case number aralıkları başına basılan vize sayısı en çok 2018 ile benzer. 2018’de boşluklar düşük, 2025 için sürece devam oranı yüksek. Bu yüzden de birbirlerini tolere ettiklerini düşünüyorum. O yüzden 2018 ile kıyaslamanızı tavsiye ediyorum.

Bence bir kıyaslama daha yaparsanız bir şey kaybetmezsiniz. Evet insan gerçeğe en yakın olana değil de, en iyi senaryoya odaklanmak istiyor ama gerçekçi olmak gerekiyor maalesef.

Hem ne kadar çok analiz yaparsak yapalım, en ufak bir değişimde önümüzdeki tablo çok etkilenir. Bir salgın durumu, bir savaş durumu, bir ban durumu her şeyi değiştirebilir. Her şey Trump’ın 2 dudağının arasına bakıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Peki, EU kotası kadar ülke kotası da devreye girmeyecek mi? Yani Özbekler çok çocuk sahibi diye full onlarla mı dolduracaklar kotayı yoksa Türkiye'nin de şu kadar kotası var diye ona göre mi bir planlama yapıyorlar? Bence TR kotasına göre ilerlemeliler. O zaman ne anlamı kaldı diversity'nin?

Ülke kotası her ülkeye özel ayrılan bir vize sayısını değil, her ülkeye verilecek maksimum vize sayısını ifade ediyor. Bu kota da toplam dağıtıcak vizenin %7si oluyor. Yani bir ülkeden kabaca 3500 kişi vize alırsa, o ülke kazananlarına o mali yılda vize dağıtımı duruyor.

• @EzgiLera demek istediğim bu 2024 de 53 bin vize verildi 2018 de 47 bin bu sene 52 bin verilecek hangisi yakın görebilirsiniz ben iyi senaryoya bakmıyorum ki bana göre veri olarak 2024 daha yakın ama her yıl farklı senaryo oluyor 2018 ve 2024 tamamen farklı 2025 tamamen farklı oluyor adamlar gider temmuz da current yapar veya süreç düşük numaralarda biter bilemeyiz bunu burada bir kaç kişi daha görüyorum moral bozuyorsunuz sanki kesinmiş gibi konuşarak bir çok kişinin moralini bozuyorsunuz benim demek istediğim bir yıla bakılıp takılmak yanlış olur süreç için 2024 de çok ayrı bir süreç oldu 2018 de ama aralarında en benzer 2024 yılı olduğunu düşünüyorum iyimser bakmıyorum 47 bin vize verilen bi yılı bu yılla bir tutmak bence yanlış olur, geçen sene mesela daha fazla kazanan vardı bu sene greencard dv lottery kazanan sayısı az bunu konuşmuyoruz genel kazanan sayısında azalma var her yıl kazanan sayısı hep değişiyor. 2018 de kota 50 bin iken 47 bin vize basıldı bu sene kota 52 bin geçen sene 53 bin vize basılıyor arada ki kaç bin fark var görebiliriz

• @EzgiLera bu ulkeler hizlica kotalarini doldurursa bultenimiz gelecek aylarda hizli ilerler diye düşünüyorum. Umarım yanılmam.

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@EzgiLera demek istediğim bu 2024 de 53 bin vize verildi 2018 de 47 bin bu sene 52 bin verilecek hangisi yakın görebilirsiniz ben iyi senaryoya bakmıyorum ki bana göre veri olarak 2024 daha yakın ama her yıl farklı senaryo oluyor 2018 ve 2024 tamamen farklı 2025 tamamen farklı oluyor adamlar gider temmmuz da current yapar her numarayı bu sefer 2018 ile çok çok farklı yıl olur benim demek istediğim bir yıla bakılıp takılmak yanlış olur süreç için 2024 de çok ayrı bir süreç oldu 2018 de ama aralarında en benzer 2024 yılı olduğunu düşünüyorum iyimser bakmıyorum 47 bin vize verilen bi yılı bu yılla bir tutmak bence yanlış olur

Ben de aynı şeyi söylüyorum aslında, sadece 2024 ile kıyaslayıp takılmayın, bir de 2018e ile kıyaslayın ki elimizde daha çok veri olsun diyorum 🙂 Ne kadar çok veri o kadar iyi.

P.S. ben 2018’e kadar her sene ile kıyaslama yaptım zaten, o yüzden 2018 ile kıyaslama yapmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca hafızam beni yanıltmıyor ise 2014 yılında da kazanan sayısı bu sene ile çok benzerdi. Siz isterseniz bir de oraya bakın, ben bakmadım açıkçası.

• @blueboy21 her ülkenin kotası var özbeklerin çok alması bizleri etkilemiyor 4 bin olduklarında o ülkeden cağırmazlar artık

• Özellikle Vienna ve Hong Kong biz Türkler için çok pozitif yaklaşım sergiliyor bu sene. ANK dan gelmeyen mülakatlar için bu 2 yer kurtarici oldu. Ancak son günlerde AP ye birakilanlarin sayisinin supriz derecede artmasi, sponsorluk talepleri vs yi neye bağlıyorsunuz? Bir anormallik yok mu?

• @istalin, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@blueboy21 her ülkenin kotası var özbeklerin çok alması bizleri etkilemiyor 4 bin olduklarında o ülkeden cağırmazlar artık

Zaten 5500 kisi kazanmis. 52000*0.07=3640 ta keserler normalde. Ama o kadar cok vize basacaklarina.ihtimal vermiyorum. 5500 de 3600 kisinin sureci surdurmesi normal degil.

• ⭐⭐⭐⭐

@mymuyi, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@EzgiLera bu ulkeler hizlica kotalarini doldurursa bultenimiz gelecek aylarda hizli ilerler diye düşünüyorum. Umarım yanılmam.

Şu an çok da ülke kotasına takılacak ülke var gibi görünmüyor benim baktıklarımdan. Ama birkaç ülkenin hızlıca 3500 vizeyi alması demek, hızlıca vizelerin bitmesi demek.

Zaten bu riskli ülkeleri, diğerlerine karşı daha adaletli bir dağıtım olsun diye, bültende daha yavaş ilerletiyorlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |