Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@baranpeltek_ nereye soylediysen yollayin diye oradan alacan ankara ise ankara kons dan Stockholm ise oradan gibi
-
@Fuat-1 merhaba ilk sene çok sorun olmuyordu fakat Trumpla neler değişir belli değil. Her 6 ay dolmadan girip çıkması daha iyi olabilir. Tabi buna en iyi karar verecek olan yine sizsiniz.
-
@scott ilk mesajdaki rehberde bazı bilgiler artık güncel değil çünkü değişti. İstersen cover letter ekleyip kısaca nedenleri belirtebilirsin ama zorunlu değil.
-
Herkese merhaba, Uscis başvurularda bir takım değişikliğe gitmiş sanırım yakın zamanda Re-Entry permit başvurusu yapan oldu mu ?
-
Merhaba başvuruyu bu ay sonu annem icin yapicam. öncelikle avukat çok yüksek rakam cikardi. Dolduracagimiz file icinde çetrefilli riske girmeyin dedi. Ilk kez yapacagimiz icin kendi basımıza yonetebilecegim bir süreç mi acaba ? Bu arada. avukat bimoterinin gelmesi 4=6 arası belgenin gelmeside 15 Ayi bulur dedi. bu sure zarfında annem gene 6 ayla 1 yıl arası giriş cikis yapmak zorunda mi kalacak ? Belgeyi fiziki olarak alana kadar hayatımızda değişen bir şey olmayacak mi? tesekkurler
-
@burcu82 merhaba,
bu formu dikkatlice okursaniz, kendiniz yapabilirsiniz. Ben kizim icin 6 ay once basvurdum. Tum islemleri kendim yaptim, evraklarimizi gonderdikten 3 hafta sonra biyometrige cagrildik. Kizim biyometrik randevusu sonrasi hemen cikis yapti. 6 ayda bir giris cikis konusunda net bir cevap bulamadim, fakat risk almaya karar verdik, kizim cikisindan 10 ay sonra giris yapicak. Re-entry'e universite egitimine devam etmek amaci ile basvurdugumuz icin bir sorun cikarmiyacaklarini umut ediyorum.
Klavyem ingilizce klavye olmadigi icin Turkce harfleri kullanamadim, umarim anlasilmis olmustur.
tesekkurler. -
@Fuat-1 cok teşekkürler cok yardimci oldunuz. Bende kendim yapacağım.
-
@Fuat-1 6 ay konusunda net bir cevap bulamazsiniz cunku 6 ay vatandaslik suresi icin gerekli bir sure. Kiziniz zaten re-entry alacagi icin vatandaslik gibi derdi bulunmayacak. Cunku re-entry suresinin sonunda 5 sene vatandaslik suresi baslayacak. Tavsiyem 6 ayi hic bir zaman gecirmemesidir. 10 ay sonra giris yaparsa ve kapida bir sorun yasarsa aciklama olarak zaten Re-entry basvurusu yaptim sonucunu bekliyorum diyebilir. Aslina bakarsaniz re-entry sonucunu ABD disinda beklemek de garip bir durum. Kisa sureli cikislar olabilir ama aylarca disarida kalmak sorun yaratabilir. Ama 6 ay en azindan cok karsilasilan bir durum oldugu icin kapida cok sorun yasamayabilir. Bu onayin cikmasi bazen 1 seneyi bulabiliyor. O sure ne olacak. Verilen onaydan dusecekmi ? Keske re-entry ye basvurmasaydiniz derdim aslinda. Ben 3 sene sonra tasindim ABD'ye ilk giristen. Ama o sure zarfinda ailem ABD de idi ev kiralamistim. 6 ayda bir giris cikis yaptim. Bir keresinde 8 ay uzerine giris yaprim sorun yasamadim ve 2 ay sonra vatandaslik mulakatim var. Eger siz ABD de olacaksaniz kiziniz yilda 2 yada 3 kere girerek universite isini halledebilirdi.
-
reentry onaylandığı tarihten itibaren (başvurduğunuz değil onaylandığı tarihten itibaren) greencardınızın expiration süresine göre max 2 seneliğine veriliyor (her başvuruda) reentry nin onaylanması 1 seneyi buluyor hatta geçebiliyor, o kadar süre ABD içinde bekleyecek insan zaten niye başvursun. Yani demek istediğim farzı misal size başka bir ülkede iş teklifi geldiği zaman gel maks 2-3 ay da başla diye geliyor 1 sene sonrası için değil. dolayısı ile sizde bu durumun gerektirdiği şekilde re-entry permit başvurusu yapıp ülkeden çıkış yapıyorsunuz
her 6 ay da bir gelebilecek olma şansınız olmayabilir, zaten re-entry permitin aksi taktirde esprisi ne? 2 sene boyunca 1 gün bile ABD ye giriş yapmasam da greencardımı koruyabiliyim diye başvurdugunuz bir şey. -
@sunny mantıklı.😀
-
Arkadaşlar merhaba ekim ayında re-entry permit için parmak izi verip Türkiyeye döndüm kısa aralıklarla check status ile dosya durumuna bakıyorum ancak tam olarak sonucu anlamadım. Dosya numaram ile sorgulama yaptığımda "8 Ekim 2024 tarihinde, I-131 Formunuz, Seyahat Belgeleri Talebi, Şartlı Tahliye Belgeleri ve Giriş/Çıkış Kayıtları, Makbuz Numarası LIN249xxxxx ile ilgili parmak izleri davanıza uygulanmıştır. Adresinizi değiştirirseniz, yeni posta adresinizi bize bildirmek için www.uscis.gov/addresschange adresini ziyaret edin." metniyle karşılaşıyorum. Verdiğim adrese hiçbir belge gelmemiş yaklaşık 3,5 ay geçtiği için de bi sorun mu oldu diye düşünmedim değil. Deneyimli arkadaşlardan yardımcı olabilecek var mı?
-
@Önder-Bilgiç 6 ay gecti kizim icinde ayni uyariyi aliyoruz, USCIS check statusu cok gec guncelliyor. Nitekim GC kartlarimiz elimize ulastiktan 20 gun sonra bakmistim, hala orda GC basim asamasinda yaziyordu. Size tavsiyem mailinizi surekli kontrol edin.
-
Merhaba , ben ilk girişimi yaptım fakat bir hafta sonra Türkiye’ye döndüm Green cardım ve social security numberım basıldı onları almaya gideceğim. Doktor olduğum için zorunlu hizmet yükümlülüğüm var Türkiye’de 550 gün kadar ancak bu bittikten sonra taşınabileceğim ne önerirsiniz acaba
-
Merhaba @ankaralıdoktor43 Pittsburgh a taşındınız mı
-
Öncelikle süreçinizde bol şans, aşağıdaki başlıkta zaman geçirme şansınız oldu mu?
Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Mecburi hizmet sürecinizin olduğuna dair resmi bir evraginiz var mı ve mutercim tercüme yaptırmak ister misiniz bu evrakı? Belirttiginiz süreç yaklaşık 1,5 yila tekabül ediyor. Yasal ve kesin bir tavsiye olmamakla birlikte ilk giriş tarihinizden itibaren (imzanizi güncelleyebilir misiniz) her bir 6 ayda (altı ayi geçirmeksizin) ABD’ye seyahat etmenizi, ilgili seyahatlerin girisini JFK’den yapmanızi, giriş esnasında herhangi bir sorguya takilirsaniz Türkiye’de doktor olarak çalistiginizi kanıtlayan kimlik ve mecburi hizmetiniz olduğunu gösteren tercüme ettirdiginiz evrakı ibraz etmenizi ve mecburi görevinizin bitimine müteakip zaman geçirmeksizin göç etmenizi tavsiye ederim. Yine son kararı ülkeye girişteki CBP memuru verecektir durumunuza ve ikna yeteginize göre.
Re-entry opsiyonunu da değerlendirebilirsiniz tabi ilk başvuru esnasindaki bekleme süresini göz önünde bulundurarak. Daha deneyimli re-entry yapmış forum kullanıcıları da yorumlayacaktır belki. Bol şans 🍀
-
arkadaşlar merhaba ; 2022 green card kazananıyım bu süreçte yerleşmedim , 6 ayı geçirmeden 5 er günlük giriş çıkış yaptım ama en son geçen hafta miami ye giriş yaparken beni ve ailemi bir odaya aldılar. bir daha böyle yaparsan 688 er dolar ceza keseceklerini söylediler. benim ailevi nedenlerden dolayı 1,5 yıl daha yerleşmem malesef pek mümkün değil bu şansımı da kaçırmak istemiyorum. Bana öneriniz ne olur bu süreci dondurma gibi bir durum söz konusu olur mu. şimdiden cevap verip aydınlatan arkadaşlara teşekkür ederim
-
@nihat26 Geçmiş olsun öncelikle, Kesin yerleşme planınız yoksa Re-Entry permit başvurusu yapmanızı öneririm aksi takdirde süreciniz sıkıntı olabilir baştan okuyarak syn @crazycells’in verdiği adımları takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz. Ben de yeni başvuru yaptım bekliyorum.
-
@umitbircan çok teşekkür ederim bir iki yıla ihtiyacım var bu hakkı da kaybetmek istemiyorum.araştırıp yapacağım
-
@nihat26 Bir iki sefer için bir şey demiyorlar ama ABD dışında sürekli kalma uzadıkça sorun çıkarmaya başlıyorlar. Beni de gümrük polisi son 2 senede neden ABD dışında bu kadar kaldın diye sorguladı Miami'de. 2 sene yerleşme planınız yoksa Re-entry permit en doğru hamle olur. Git gel masraflarından da kurtulursunuz.
-
Merhabalar, aklımda olan bir kaç soruyu sizlere iletmek için bu satırları döküyorum başlayayım:
Öncelikle sorumun daha anlaşılır olması için örnek bir tarih belirtiyorum ki aslında bu benim için muhtemel bir tarih:- 1 Eylülde greencard kazananı olarak ilk kez ülkeye giriş yapıyorum, üniversite okuduğum için ve bilgisayar mühendisliğinde kalan 2 yıllık sürecimi bitirmek istediğim için hemen re entry permit hazırlıklarına girişiyorum, Sorular şimdi başlıyor:
1- Re-Entry-Permity başvurusu yapabilmek için elimde greencard'ım olmak zorunda mı ülkeye girdikten sonra belli bir süre sonra bu kartın elde edildiğini duydum çünkü. Yoksa ülkede olduğum an belgeleri doldurmaya başlayabilir miyim?
2- Anladığım kadarıyla başvurudan sonra kesinlikle ülkede kalmamı gerektirecek bir biometric süreci var ben bu süreci de atlattıktan sonra acilen üniversiteye dönüş yaptığımı düşünürsek yaklaşık 40 gün ila 60 gün arası kadar ülkede bulunma imkanı sağlayabilirim bunun üstü sıkıntıya sokar beni uzun tuttum; 2 . sorum bu süre benim bu evraksal işlemleri tamamlamam için tahmini bir kestirimle yeterli olur mu?
3- Yine örneğin biometrici 10 kasımda verip ülkeden çıkışımı yapıp üniversiteme döndüm ve ilerleyen aylarda bu re-entry-permit vizem onaylandı ben de konsolosluğa gelmesini istemiştim, elime ulaştı üniversitem 2 yılın sonuna gelmeden bitti ve bende atlayıp ülkeye kalıcı yerleşmeye gittim burada benim greencardımın çoktan iptal olmuş olma olasılığı nedir? Yani bu geri dönüş vizesinin gelme süresinin uzunluğu sürecinde hiç ülkeye giriş yapmamak greencardımı kaybettirebilir mi?
4- Re entry permit ne kadar süreliğine çıkar ve başvurduğum gün baz alınarak mı bu izin çıkar yoksa belli bir işlem gerçekleştiği günden baz alınarak mı bu süre eklenir.
5- 6 ayda bir gir çık mevzusu aslında ne işe yarıyor zaten re-entry-permite başvurmuşsam ciddi bir planlama yüzünden gitmişimdir her 6ayda bir girmesem de greencardımın tehlikeye girmesi saçma geliyor böyle bir şey varsa biraz daha açıklayıcı şekilde anlatır mısınız nedenini?
6- Tüm bu işlemler bittikten sonra ülkeye kalıcı yerleşmeye döndüğümde yine çok çok acil bir durumdan kaynaklı tekrar geri dönüş vizesine başvuru yapılabiliyor mu yani başvuru için bir sınırlama var mı?
Biraz uzun oldu ama buraya kadar okuyup sorulara cevap verme girişiminde bulunan herkese kalpten teşekkür ederim. Hepsi kaç aydır(ve halen) düşündüğüm planlamaya çalıştığım süreçler bir ton belirsizlikle birlikte yine de planlama yapmak zorunluluğunu hissediyorum. Herkese süreçlerinde bolca şans diliyorum.
- 1 Eylülde greencard kazananı olarak ilk kez ülkeye giriş yapıyorum, üniversite okuduğum için ve bilgisayar mühendisliğinde kalan 2 yıllık sürecimi bitirmek istediğim için hemen re entry permit hazırlıklarına girişiyorum, Sorular şimdi başlıyor:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum