Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba re entry permit'e 11 Ekim 2024 den sonra başvuran var mı? İlk mesajdaki anlatilan bazı adımlar ve bazi bölümler değişmiş. Yeni formda re entry için dolduruyorsak hangi tarihte çıkmak istediğimizi, hangi ülkelere gideceğimizi ve hangi amaçlar için çıkacağımızı bildirebilecegimiz bir alan yok.

Bunlar sadece part 7 ve part 8 advanced parole ve initial parole document icin. Acaba ben mi yanlış yapıyorum ve atladigim yerler var?. 11 ekimden sonra yani form değiştikten sonra reentry için başvuranlar nasıl başvurdunuz? Nasıl doldurdunuz ve nasıl sonuçlandı? Randevu ne kadar sürede cikti ? 630 dolar boşuna yanmaması için nasıl ilerlemek lazım ?

@crazycells veya diğer tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim.

• Merhaba,
    Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
    Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.

• merhaba. yakın zamanda re-entry permit başvurusu yapacağım ancak green card'ım elime ulaşmış değil. göçmen statümü gösteren hangi belgeleri iletmeliyim uscis'e? eksik veya yanlış belge göndermek istemiyorum. bu abd'ye ikinci girişim olacak. forumdaki bir yanıta göre vize sayfasının fotokopisi yeterliymiş. doğru mu acaba?

• Herkese selamlar!

Şu an Re-entry Permit (Form I-131) formunu dolduruyorum ve birkaç konuda sizden yardım almak istiyorum:

Seyahat Nedeni: Talimatlarda yalnızca Madde 5 altında seyahat nedeninin belirtilmesi gerektiği yazıyor, ancak başka bir alanda açıklama yapmam gerektiğini düşündüğüm bir yer bulamadım. Siz bu bilgiyi tam olarak nerede belirttiniz?

Fotoğraf: Başvurunuzla birlikte fotoğraf eklediniz mi? Eğer eklediyseniz, fotoğrafın güncel olması gerekiyor mu ya da belirli kriterler var mı?

Biyometrik Randevu Süresi: Zamanlamanın kişiye göre değiştiğini biliyorum, ancak başvurudan sonra 3 hafta içinde biyometrik randevu alan oldu mu? Bu süre benim için önemli, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bazı sorular daha önce sorulmuş olabilir, ancak bir kez daha teyit etmek istedim. Şimdiden herkese teşekkürler!9c090de1-83c2-45b4-a2a3-a48d13fa7baa-image.png

• @scott biz 16/08/2024'de basvuru yaptik(evraklarimizi yolladik), 13/09/2024'e biyometrik randevumuz geldi.

• Merhaba,

2 senedir amerikadayim, babamin hastaligi dolayisiyla tr'ye donmem gerekiyor. basvuru yaparken doktor raporlari yada hastaligini destekleyici herhangi bir dokumani tercume edip eklemem gerekiyor mu?

• Merhabalar. Re etry permit basvumu oldukca uzun süredir bekliyordum. Almanyada ögrenci oldugum icin iznin düsseldorf konsolosluguna gönderilmesini talep etmistim. Gectigimiz günlerde iznimin onaylandigina dair posta elime ulasti. Bu asamadan sonra ne yapmam gerekiyor? Daha öncce tecrübe eden birisi var mi? Gönderilen notice kagidinda konsolosluktan iznimi nasil alabilecegime dair bir instruction yapilmamis. Düsseldorf Amerikan konsoloslugundan bir randevu mu talep etmem gerekiyor?

• Yasaklı

@baranpeltek_ nereye soylediysen yollayin diye oradan alacan ankara ise ankara kons dan Stockholm ise oradan gibi

• @Fuat-1 merhaba ilk sene çok sorun olmuyordu fakat Trumpla neler değişir belli değil. Her 6 ay dolmadan girip çıkması daha iyi olabilir. Tabi buna en iyi karar verecek olan yine sizsiniz.

• @scott ilk mesajdaki rehberde bazı bilgiler artık güncel değil çünkü değişti. İstersen cover letter ekleyip kısaca nedenleri belirtebilirsin ama zorunlu değil.

• Herkese merhaba, Uscis başvurularda bir takım değişikliğe gitmiş sanırım yakın zamanda Re-Entry permit başvurusu yapan oldu mu ?

• Merhaba başvuruyu bu ay sonu annem icin yapicam. öncelikle avukat çok yüksek rakam cikardi. Dolduracagimiz file icinde çetrefilli riske girmeyin dedi. Ilk kez yapacagimiz icin kendi basımıza yonetebilecegim bir süreç mi acaba ? Bu arada. avukat bimoterinin gelmesi 4=6 arası belgenin gelmeside 15 Ayi bulur dedi. bu sure zarfında annem gene 6 ayla 1 yıl arası giriş cikis yapmak zorunda mi kalacak ? Belgeyi fiziki olarak alana kadar hayatımızda değişen bir şey olmayacak mi? tesekkurler

• @burcu82 merhaba,
    bu formu dikkatlice okursaniz, kendiniz yapabilirsiniz. Ben kizim icin 6 ay once basvurdum. Tum islemleri kendim yaptim, evraklarimizi gonderdikten 3 hafta sonra biyometrige cagrildik. Kizim biyometrik randevusu sonrasi hemen cikis yapti. 6 ayda bir giris cikis konusunda net bir cevap bulamadim, fakat risk almaya karar verdik, kizim cikisindan 10 ay sonra giris yapicak. Re-entry'e universite egitimine devam etmek amaci ile basvurdugumuz icin bir sorun cikarmiyacaklarini umut ediyorum.
    Klavyem ingilizce klavye olmadigi icin Turkce harfleri kullanamadim, umarim anlasilmis olmustur.
    tesekkurler.

• @Fuat-1 cok teşekkürler cok yardimci oldunuz. Bende kendim yapacağım.

• @Fuat-1 6 ay konusunda net bir cevap bulamazsiniz cunku 6 ay vatandaslik suresi icin gerekli bir sure. Kiziniz zaten re-entry alacagi icin vatandaslik gibi derdi bulunmayacak. Cunku re-entry suresinin sonunda 5 sene vatandaslik suresi baslayacak. Tavsiyem 6 ayi hic bir zaman gecirmemesidir. 10 ay sonra giris yaparsa ve kapida bir sorun yasarsa aciklama olarak zaten Re-entry basvurusu yaptim sonucunu bekliyorum diyebilir. Aslina bakarsaniz re-entry sonucunu ABD disinda beklemek de garip bir durum. Kisa sureli cikislar olabilir ama aylarca disarida kalmak sorun yaratabilir. Ama 6 ay en azindan cok karsilasilan bir durum oldugu icin kapida cok sorun yasamayabilir. Bu onayin cikmasi bazen 1 seneyi bulabiliyor. O sure ne olacak. Verilen onaydan dusecekmi ? Keske re-entry ye basvurmasaydiniz derdim aslinda. Ben 3 sene sonra tasindim ABD'ye ilk giristen. Ama o sure zarfinda ailem ABD de idi ev kiralamistim. 6 ayda bir giris cikis yaptim. Bir keresinde 8 ay uzerine giris yaprim sorun yasamadim ve 2 ay sonra vatandaslik mulakatim var. Eger siz ABD de olacaksaniz kiziniz yilda 2 yada 3 kere girerek universite isini halledebilirdi.

• reentry onaylandığı tarihten itibaren (başvurduğunuz değil onaylandığı tarihten itibaren) greencardınızın expiration süresine göre max 2 seneliğine veriliyor (her başvuruda) reentry nin onaylanması 1 seneyi buluyor hatta geçebiliyor, o kadar süre ABD içinde bekleyecek insan zaten niye başvursun. Yani demek istediğim farzı misal size başka bir ülkede iş teklifi geldiği zaman gel maks 2-3 ay da başla diye geliyor 1 sene sonrası için değil. dolayısı ile sizde bu durumun gerektirdiği şekilde re-entry permit başvurusu yapıp ülkeden çıkış yapıyorsunuz
    her 6 ay da bir gelebilecek olma şansınız olmayabilir, zaten re-entry permitin aksi taktirde esprisi ne? 2 sene boyunca 1 gün bile ABD ye giriş yapmasam da greencardımı koruyabiliyim diye başvurdugunuz bir şey.

• @sunny mantıklı.😀

• Arkadaşlar merhaba ekim ayında re-entry permit için parmak izi verip Türkiyeye döndüm kısa aralıklarla check status ile dosya durumuna bakıyorum ancak tam olarak sonucu anlamadım. Dosya numaram ile sorgulama yaptığımda "8 Ekim 2024 tarihinde, I-131 Formunuz, Seyahat Belgeleri Talebi, Şartlı Tahliye Belgeleri ve Giriş/Çıkış Kayıtları, Makbuz Numarası LIN249xxxxx ile ilgili parmak izleri davanıza uygulanmıştır. Adresinizi değiştirirseniz, yeni posta adresinizi bize bildirmek için www.uscis.gov/addresschange adresini ziyaret edin." metniyle karşılaşıyorum. Verdiğim adrese hiçbir belge gelmemiş yaklaşık 3,5 ay geçtiği için de bi sorun mu oldu diye düşünmedim değil. Deneyimli arkadaşlardan yardımcı olabilecek var mı?

• @Önder-Bilgiç 6 ay gecti kizim icinde ayni uyariyi aliyoruz, USCIS check statusu cok gec guncelliyor. Nitekim GC kartlarimiz elimize ulastiktan 20 gun sonra bakmistim, hala orda GC basim asamasinda yaziyordu. Size tavsiyem mailinizi surekli kontrol edin.

• Merhaba , ben ilk girişimi yaptım fakat bir hafta sonra Türkiye’ye döndüm Green cardım ve social security numberım basıldı onları almaya gideceğim. Doktor olduğum için zorunlu hizmet yükümlülüğüm var Türkiye’de 550 gün kadar ancak bu bittikten sonra taşınabileceğim ne önerirsiniz acaba

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |