@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@gizemctr
Tebrikler, bu kadar detayli anlatim icin elinize saglik, eminim sizden sonra HNK’da mulakata girecek kisilere yol gosterecektir. Amerika’da ki hayatinizda da her seyin yolunda gitmesi dilegiyle. -
@ugursway çok teşekkür ederim. Birilerine faydalı olabilirsem ne mutlu bana

-
@gizemctr tebrikler. Vizeniz hayirli olsun, yeni hayatinizda basarilar.
-
@gizemctr tebrikler.Yolunuz açık olsun.Bizler için kılavuz niteliğinde anlatımlardan biri olmuş.Çok teşekkürler
-
@gizemctr tebrikler, yolunuz açık olsun.
-
@gizemctr tebrikler, göç sürecinizde de kolaylıklar ve bol şans

-
@SoulofSword Hayırlı olsun hocam. Şansınız bol, bahtınız açık olsun.
-
Merhaba arkadaşlar Hong Kong mülakat deneyimimi paylaşmadan önce Yeşilkart forumun tüm yöneticilerine ve burada sorularımıza cevap verip yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler ayrıca bu sene öncülük edip Hong Kong yolunu açan @onuru arkadaşımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum sayesinde bizde hızlı reaksiyon alabildik.
SAĞLIK MUAYENESİ
Sağlık muayenesine Nicolson da katıldım, ben Türkiye den gelirken herhangi bir aşı olmadım bütün aşıları burada oldum, sadece antikor testi yaptırıp geldim, burada covid dahil toplam 4 adet aşı oldum,
Tdap+polio (adacel polio karma aşısı yaptılar)
İnfluenza
Mmr (antikor testinde kızamık negatifti)
Covid
Ve toplamda 5540HKD ödeme yaptım.
Daha önceden hiç covid aşısı olmamıştım ilk defa burada Virtus medicalde oldum daha önceden covid aşısı olup olmamak problem değil.
Gözlük kullanıyorum gelirken güncel muayene olmadım 2020 de olduğum muayenenin raporunu ve çevirisini getirmiştim ama istemediler, göz muayenesine gözlükle giriyoruz zaten biraz prosedür gibi geçiyor tek gözü kapatıp ekrandaki rakamları okutuyor sadece
17 sene önce ayağım kırıldığı için bununla alakalı bir operasyon geçirmiştim herhangi bir rapor getirmedim verdikleri formu doldururken operasyon geçmişine evet diyip açıklamasına ayak kırığından dolayı diye yazdım, doktor muayene ederken ameliyat izini de gösterdim herhangi bir problem olmadığını söyledi belge istemedi bununla alakalı.
Covidle birlikte 4 aşı olacağım için aşıları 2sini sağlık mülakatının olduğu gün 2 sini farklı bir gün olsam olur mu diye sordum, olur dediler covid ve tdap+polioyu sağlık muayenesinin olduğu gün, mmr ve influenzayı da 4 gün sonra oldum.
Aldıkları evraklar
Pasaport ve fotokopisi
Antikor testi sonucu
5 adet 1x1.5 inc fotoğrafVİZE MÜLAKATI
Sabah 8:30 da olan mülakat için 8:20 gibi konsolosluk binasının önünde sıraya girdik 8.25 gibi içeri almaya başladılar, aramadan geçip 1. kata çıktık, pasaportlarımızı veznelerden birine teslim edip evrak teslimi için çağırmasını bekledik, benden aldıkları evraklar,
1 adet 2x2 inc fotoğraf
Sağlık muayenesi sonucu
Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve çevirisi
Formül A
Adli sicil kaydı
Askerlik durum belgesi ve çevirisi
Lise diploması, fotokopisi ve çevirisi
Üniversite diploması ve fotokopisi (üzerinde İngilizceside yazdığı için çeviri yaptırmadım)
Yüksek lisans diploması ve fotokopisi ( üzerinde ingilizcesi de yazdığı için çeviri yaptırmadım)
ABD adresinin yazılı olduğu kâğıt verdim buna ekstra anne kızlık soyadını ve mail adresimi de yazmamı istedi.Burada belirtmek istediğim farklı veznedeki görevliler farklı evraklar isteyebiliyor o yüzden Hong Kong da giren arkadaşların deneyimlerinde farklı kişilerden farklı evraklar istendiğini okuyabilirsiniz. Bu evrak teslimi yaptığımız memurdan kaynaklı bir durum bilginiz olsun
Evrak teslimini yaptıktan sonra odanın ilerisinde yer alan yerden 330$ ödemeyi yapıp aldığınız makbuzu tekrar evrak teslimi yaptığınız vezneye teslim edip mülakat için çağırmalarını bekliyoruz, görevli çağırdığında sağ eli kaldırıp yemin edip, parmak izi verip görüşmeye başladık,
Mülakatta bana sorulan sorular:
Nerede yaşıyorsun
Daha önce evlendin mi
Çocuğun var mı
Daha önce Amerika’ya gittin mi ( j1 olarak gitmiştim önceden)
Amerika’ya ne zaman gittin
Daha önce hiç tutuklandın mı
Amerika ve Türkiye harici başka bir ülkeye gittin mi
Ne iş yapıyorsunDaha sonra onaylanması için öneride bulunacağını söyleyip pasaport hazır olunca mail geleceğini söyledi,
KONAKLAMA
Ben toplamda 3 farklı otelde kaldım çünkü belirli tarih aralıklarında belirli oteller indirimli olabiliyor. bishop lei, Ramada harbour ve china rich oriental, bunların arasında otel olarak en iyisi bishop tı ama diğer iki otelde kötü değil, temizlik açısından 3ü de gayet iyiydi. bence Ramada harbour konum olarak bishoptan daha iyi çünkü merdiven olayı yok direk centralden 10 dk düz yol yürüyerek otele ulaşabilirsiniz, bishopun yeri iyi fakat sürekli yokuş inip çıkmak biraz yoruyor , china rich oriental otel fiyat olarak uygun oluyor otelin binası da yeni sadece oda içi zeminleri dahil her yer fayans olduğu için bir tık soğuk oluyor ama honk Kong genel itibari ile sıcak olduğu için çok etkilemiyor, tek kötü yanı merkeze biraz uzak ama 300mt yakınında metro istasyonu var, metro ağı çok basit olduğu için hemen öğreniyorsunuz, otelin bulunduğu durak ile central ( hem nicolsonun hemde konsolosluğun olduğu bölge) arasında 4-5 durak var 15dk filan sürüyor metro yolculuğu.Bekleyen arkadaşlarında en kısa zamanda vizelerine kavuşması dileğiyle,
-
@gizemctr Merhaba,
Yazınızı büyük bir keyifle okudum. Hong Kong mülakat deneyiminizi bu kadar detaylı ve düzenli bir şekilde paylaşmanız gerçekten takdire şayan. Özellikle arama yapacaklar için anahtar kelimeler eklemeniz, dosyanızla ilgili süreçleri (eşinizi ekletme gibi) açıklıkla yazmanız ve konaklama, ulaşım, uçuş bilgileri ile maliyetleri listelemeniz çok faydalı olmuş.
Bunun yanı sıra, yazınızdaki başlıklar ve paragraf düzeni okuma kolaylığı sağlamış. Böyle özenli bir paylaşımın, aynı süreçten geçen diğer forum üyelerine ışık tutacağına eminim.
Emeğinize sağlık, ABD'de iyi şanslar diyorum, katkılarınız için teşekkürler!

-
@SoulofSword Eşinizi, çocuklarınızı ve sizi tebrik eder, ABD'de iyi şanslar dilerim. Yolunuz açık olsun

-
@Ertan-Turgun çok teşekkür ederim. Darısı başınıza
-
@Serapp çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Serap hanım.
-
Herkese merhabalar,
Bir Hong Kong mülakat deneyimi de benden gelsin. Öncelikle sürecimin en başından sonuna kadar destekçim olan ve bu süreçte tanışmış olduğum nadide kıymetli insanlardan biri olan @aykut1907 e teşekkürlerimi ileterek başlamak istiyorum. 2024 mayıs ayında sonuçlar açıklandığında, araştırıp çok kıymetli dostum @orhanozbekk in de bilgi ve destekleriyle birlikte dosyamı Hong Kong’a 2024 Ağustos ayında KCC ile taşıdım. Bu süreçten itibaren sık sık foruma girip geçmiş deneyimleri okudum. Bu bağlamda da foruma katkı sağlayan herkese, sorularımı cevaplayan ve buraya büyük katkısı olan @gucarslan beye, süreçte yardımcı olup bilgilerini esirgemeyen @10urdmn beye de teşekkürlerimi sunarım.HONG KONG’A GİDİŞ
28 Aralık Çin aktarmalı yolculuğum toplamda 16 saat sürdü. 29 aralık 2024 sabah saat 11:00 gibi Hong Kong’a iniş yaptım. Şu konuyu da sizlere baştan bildireyim ki ne yazık ki Çin hükümeti biraz sorun çıkarabiliyor. Uçuşuma son 25 dk kala uçağa yetişebildim ben aktarma esnasında. Çünkü çok büyük bir havalimanları var ve inanılmaz bir yoğunluk olduğundan gümrükten çıkış, kendi terminalimi buluş ve tekrar oranın gümrüğünden giriş yapmak oldukça vaktimi aldı. Çin kurallarına göre uçuş bekleme süreniz 24 saati aşmıyorsa (bazı havalimanlarında geçerli olmayabiliyor, lütfen elçiliğin sayfasından kendiniz teyit ediniz) sizden vize istenmiyor, pasaportunuza 24 saat geçerli olan transit vize pulunu yapıştırıyorlar ve gümrükten o şekilde geçebiliyorsunuz. Onun dışında ise Çin, aktarma sırasında ne yazık ki benim valizimi kaybetti. Bunu Hong Kong’a indikten sonra öğrendim. Havalimanında hemen kayıp bagaj hizmetlerinde bir form doldurdum, ertesi güne bulup getireceklerini temin ettiler bana fakat totalde 3 gün valizsiz kaldım. Allahtan evraklarımın hepsi ve kıymetli eşyalarım sırt çantamdaydı, sizlere tavsiyem de kesinlikle evraklarınızı valize koymamanız olur. Sonuçta ne olur ne olmaz bilinmez.İndikten sonra havalimanında para bozdurmak için döviz ofisleri bulunuyor. Bunlardan birine girdim ve öğrendim ki hem para bozuyor, hem Octopus hem de simkart satıyormuş. Yüksekten bozacağını tahmin ettiğimden az bir miktar burada bozdurduktan sonra, 88HKD’ye 80 GB internet veren bir simkart alıp aktive etmelerini rica ettim, bir de Octopus kart aldım. Octopus kart ücreti 139HKD idi. Bunun 39HKD’si kart ücreti idi; 100 HKD ise içindeki bakiye olarak kalıyor. Havalimanının içinden kalkan Airport Express hızlı trenle son durağa kadar gittim. Bu hızlı tren ücreti 110 HKD idi. Son durak yani Central’da indikten sonra 1 durak ilerde Admiralty’de tutmuş olduğum Airbnb Guest House’uma henüz konumunu o zaman bilemediğimden taksi ile geçtim. Central-Admiralty taksi ücreti 35HKD idi. Sonrasında ise metro ağ sistemini çözüp, her yere metro ile gittim, daha hesaplı oldu.
SAĞLIK MUAYENESİ
30 aralık 2024 saat 09:00’da Dr. Nicolson’da muayene randevum vardı. Sabah tam 09:00 gibi ordaydım. Bank of China’nın yanında bulunan Wing On House’a girip asansörle 14. kata çıktım. Burası plaza gibi bir yer. Asansörün başında dahi çalışanlar var kaçıncı kata gidiyorsanız sizi yönlendiriyorlar. 14. Kata çıktığınızda direk karşınızda esas UMP Medical ismiyle Dr. Nicolson’ın kliniğini görüyorsunuz. UMP’yi görüp yanlış geldim diye düşünmeyin, doğru yerdesiniz. Kapının girişinde makinadan US Visa Medical Examination’a basıp sıramı aldım ve içeri geçip sıramı bekledim. Benim gittiğim dönemde oldukça Türk vardı, sizin döneminizde de olursa şayet mutlaka birinden birine denk gelirsiniz beklerken. Sıranız geldiğinde tatlı dilli bir hanımefendi sizi çağırıp 2 adet form doldurtuyor. Çok fazla Türk gelmiş olsa gerek ki formdaki yazıların yanında Türkçe çevirileri yazıyor. Formun bir tanesi genel bilgileriniz; isim soyisim, pasaport no, güncel adres, Amerika’da yaşamayı planladığınız adres gibi. Diğer form ise sağlık ile olan bilgilerden oluşuyor; herhangi bir rahatsızlığınız var mı?, hiç ameliyat oldunuz mu? gibi sorular var. Formları doldurduktan sonra benden pasaport fotokopimi, 5 adet 1x1.5 inch büyüklüğünde olan fotoğrafları, antikor test sonuçlarımı (antikor test sonuçlarımı ingilizceye çevirtmiştim tercüman aracılığıyla fakat çok da tercüman çevirine gerek yokmuş yine de garanti olsun derseniz çevirtebilirsiniz), Covid aşı kartımın fotokopisini, aşı listemi de yine ben kendim ingilizceye çevirip sağlık ocağında doktora kaşe ve imzalatmıştım, bununla birlikte diğer tüm belgeleri aldı. Ayrıca, küçüklükten geçirmiş olduğum bir rahatsızlık sebebiyle hepatit aşısı vurulmama gerek duyulmuyordu dolayısıyla burdan gitmeden kendim ona dair bir İngilizce evrak hazırlayıp yine aynı şekilde aile hekimime imzalatmıştım, onu da verdikten sonra biraz beklememi söylediler.
Sonrasında beni arka tarafta giyinme kabinlerinin bulunduğu alana alıp, ameliyat kıyafetler gibi kıyafetler verdiler ve bu kıyafetleri sadece iç çamaşırı kalacak şekilde giyinmemi söylediler. Sonrasında akciğer grafiği için bir odaya aldılar, erkek doktor xray cihazının yanında bulunan Türkçe çeviriyi göstererek derin nefes alıp tutmamı söyledi. Sadece Türkçe çeviri yoktu, altında birkaç farklı ülkenin dillerinin de çevirileri bulunmakta fakat en üste Türkçe’yi koymuşlar. Bunu görünce tabi akıllara herkese bu sene öncü olan @onuru bey geliyor
Kendisine de ayrıca burdan selam olsun diyor, sorularımı sabırla yanıtladığı için de teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum.
Xray işlemi çok kısa sürüyor. Sonrasında kan alımı için odaya alıyorlar sizi. Kan vermeden önce göz muayenesi yapıyor, sıkıntısız geçti benim. Kontak lens kullanıp kullanmadığınızı soruyor ve ona göre notunu alıyor. Sonrasında ise tansiyon, ateş ölçümü ve kan alımına geçiyor aynı hemşire. Bu hemşire için herkes eli çok hafif demiş ama bunca yıldır kan veriyorum hayatımda ilk kez bu kadar canım yandı. Kişiden kişiye değişiyor demekki. Kan alındıktan sonra doktor kontrolüne geçiyorsunuz. Doktor sedyeye uzanmanızı söylüyor, ayakkabılarınızı çıkarıp uzanıyorsunuz ve ayağınıza bakıyor önce. Sonra diz refleks testi yapıyor eski usül, sonra da vücudunuza bakıp leke yara veya ameliyat izi vs olmadığında ‘’no scar no scar’’ şeklinde sık sık tekrar ediyor. Sonrasında ise odadan çıkıp giyinebileceğinizi söylüyor. Üstünüzü değiştirdikten sonra tekrar ilk bekleme lobisine geçiyorsunuz ve kısa bir süre sonra oradaki görevli sizi çağırıp hangi aşıları olmanız gerektiğini söylüyor. Ben Türkiye’de tüm aşıları gitmeden önce yaptırdım. Size tavsiyem aşıları gitmeden 2-3 hafta içinde yaptırın ki 1 ay dolmamış olsun. 1 ay dolarsa ikinci doz geldiğinden orada aşı yaptırmak durumunda kalabilirsiniz. Benim 1 ay dolmamıştı fakat ben polio aşısını; OPV yani oral polio olarak geçen ağızdan damlatmalı şeklinde olanı yaptırmıştım. Israrcı olmama rağmen bu versiyonunu kesinlikle kabul etmiyorlar, dolayısıyla bana 7 ocağa polio aşısını olmak üzere gün verdiler. Geri kalan aşılarım tamdı. Olduğum aşılar şu şekilde; (kişiden kişiye bu değişir, lütfen antikor test sonuçlarınızı alıp doktorunuza danışarak yaptırınız.)
-Tdap (tetanoz)
-Menenjit
-Influenza
-Varicella (zaatürre)
-Oral polio (çocuk felci)Tüm işlemler bittiğinde 4000 HKD ödemem gerektiğini söylediler. Daha önce mailde kendilerine kredi kartı geçip geçmediğini sormuştum ve bana geçtiğini iletmişlerdi. Fakat ne yazık ki sistemsel hata sebebiyle kartım çalışmadı orada. Hemen aşağısında bulunan Bank of China’dan para çektim ve geri yukarı çıkıp ödemeyi yapıp çıktım.
Not: DS260 formu ESC ekran çıktısı gibi belgeler hali hazırda ellerinde olduğundan onlara gerek kalmadı. Siz yine de nolur nolmaz onların da çıktısını alıp gidin.
4 Ocak’ta Marina’da Covid aşımı oldum.Aynı gün Nicholson kliniğine gidip Covid aşı belgemi verdim. 7 ocakta da tekrar gidip polio aşımı oldum. Polio aşı ücreti 160 HKD tuttu, bu sefer yanımda nakit götürmüştüm ödemeyi o şekilde yaptım. Sonuçlarımın ise 10 veya 11 ocak çıkabileceğini söylediler. Ben 10 ocak mesai bitimine doğru uğrayıp hazırlanmış olan evraklarımı aldım ve mülakat günümü beklemeye başladım.
KENDİ MÜLAKATIM ÖNCESİ TERCÜMANLIK DENEYİMİM
Burada hepimiz esasen Hong Kong nezdinde eğer bir tercüman tutacaksak bu konsolosluğun yeminli tercümanı olmak zorunda diye düşünürdük. Fakat öyle değilmiş. Ben İngilizce bildiğimden tercüman tutmadım kendime, fakat 2 arkadaşımıza tercümanlık yaptım. Bunun için ilgili arkadaşlar konsolosluğa benim adımı ve soyadımı verip; bu kişi mülakat günü tercümanım olacaktır şeklinde mail attılar ve Hong Kong konsolosluğu da onayladı. Lütfen sizin de böyle bir düşünceniz varsa kendi nezdinizde konsolosluktan müsade alarak yapınız, onay almadan rastgele bir tercüman sokmanızı tavsiye ETMEM. 2 arkadaşın da mülakatı gayet rahat ve güzel geçti ve onlar da onay aldılar.MÜLAKAT GÜNÜM
13 Ocak 2025 tarihi sabah saat 08:30’da konsolosluğun önünde sırayla bizleri içeri aldılar. Çanta sokulmadığına dair duyumlar almıştık ama yanıltıcı bilgilermiş. Çanta sokuluyor elbette, sadece içinde çakmak, tablet, telefon vs olmasın diyorlar. Telefonunuzu da ayrı bir kutuya koyup alıyorlar ama çantanız sizde kalabiliyor. Yukarı çıkıp hemen pasaportumu gişedeki görevliye verdikten sonra beklemeye başladım. Bir süre sonra evrak teslimi için 3. Bankodaki kibar ve samimi beyfendi çağırdı yanına. İstediği evraklar şu şekildeydi;- Lise ve üniversite diplomaların aslı, tercümeleri ve fotokopileri
- Adli sicil kaydı
- Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi
- Formül a belgesi
- 2 adet fotoğraf
- Dr muayene sonuç belgesi
- İkâmetgah belgesi
Buradaki belgelerden adli sicil kaydının ve formül a belgesinin İngilizcesini e-devletten alabiliyorsunuz. Ben nüfus kayıt belgesi ve ikâmetgah belgesinin yanı sıra, sgk hizmet dökümü, sosyal güvenlik kaydı gibi belgeleri lazım olabilir düşüncesiyle yeminli çevirilerini yaptırmıştım fakat istemediler. Banka hesap dökümünün de İngilizcesini almıştım fakat bunu da istemediler.
Bu belgeleri teslim ederken bana ordaki aynı görevli ‘’Evli misin?, Hiç evlendin mi?, Çocuğun var mı? Hiç 6 aydan fazla başka bir ülkede yaşadın mı? Hiç Amerika’da bulundun mu?’’ diye sordu ve cevapladım. Belgelerinin tamamının tesliminden sonra bana pasaportumla birlikte bir makbuz verip diğer koridorda bulunan vezneye geçerek ödemeyi yapmamı söyledi. Vezneye geçip 330 dolar ücreti yatırdıktan sonra veznenin verdiği fişle birlikte pasaportumu geri aynı görevliye verdim ve bana diplomalarımın asıllarını teslim ettikten sonra oturup beklememi söyledi. Bir süre sıramı bekledikten sonra 1 numaralı gişede bulunan görevli ismimi söyleyip beni çağırdı ve esas mülakat başladı.
Öncelikle sağ elimi kaldırıp tüm vereceğim bilgilerin doğruluğunun ve kesinliğinin üzerine yemin etmemi istedi. Yemin ettikten sonra, önce sol el 4 parmak sonra sağ el 4 parmak en sonda iki el başparmakların izlerini aldı. Sonra bana sorduğu sorular sırasıyla şu şekildeydi;
-Mezun olduğun en yüksek derece nedir?
-Bölümün nedir?
-Şuanda ne iş yapıyorsun?
Öğretmenim dedikten sonra; hangi kademede öğretmenlik yapıyorsun?
-Daha önce hiç Amerika vizesine başvurdun mu?
-Daha önce hiç Amerika’da bulundun mu?
-Daha önce hiç yurtdışına çıktın mı?
Evet cevabından sonra; Hangi ülkelere gittin?
-Daha önce hiç ortadoğuda bulundun mu?
Evet cevabından sonra; Hangisi/Hangileriydi?
-Daha önce 6 aydan fazla hiç başka bir ülkede yaşadın mı?
Evet cevabından sonra bu kısım biraz daha sohbet havasında gelişti. Çünkü kendisi de benim bulunduğum ülkede bulunmuş olup, oradaki bir Türk restoranında yemek yemiş ondan bahsetti. Şu sokağı hatırlıyor musun oraya yakın mıydın diye sordu bir de. Ben de 13-14 yaşlarında orada bulunduğumu söyleyip sokak isimlerini anımsamadığımı söyledim. Evet doğru haklısın dedi. Sonra bilgisayarda çok kısa bir işlem yaptıktan sonra;
‘’Your visa is approved’’ yani vizeniz onaylandı dedi. Tarafıma email atacaklarını ve pasaport için beklemem gerektiğini söylediler, elbette dedim ve mülakatı tamamladım.
MÜLAKAT SONRASI
Normalde önceki haftalardan da gözlemlediğim herkesin pasaportunu mülakatından 1 veya 2 gün sonra aldığı yönündeydi. Ben de 15 ocak 2025 tarihi akşam saat 7’ye biletimi almıştım fakat ne yazık ki vizem hala basılmadığından gidemedim dolayısıyla uçuşum iptal oldu, biletim yandı. 16 ocak 2025 tarihi saat 12:00 gibi CEAC sisteminden kontrol ettiğimde hali hazırda ‘’Ready’’ olan sürecim ‘’Administrative Processing’’e dönüştü. -Ufak bir hatırlatma; CEAC sitesinde durumunuzun AP’ye dönüşmesi vizenizin 1 veya 2 saate kadar hazır olacağı anlamına geliyor burada. Mavi AP kağıdı almadığınız sürece burada sistemde gördüğünüz AP, aynı AP değil yani. Bunu görünce hazırlandığını anlayıp hemen konsolosluğa gittim. İçeri geçtiğimde oradaki benim dosyamla ilgilenen ve beni 4. keredir gören beyfendi beni tanıyarak ‘’Ouh Seda, welcome’’ şeklinde karşıladı. Biraz bekledikten sonra sarı zarfla birlikte pasaportumu verdi, sarı zarfı asla açmamam gerektiğini ve kesinlikle kabin bagajına koymamam, Amerika’ya girişte yanımda el çantamda bulundurmam gerektiğini söyledi. Hatta konuşmanın sonunda, Amerika’daki hayatında sana şans diliyorum diyip; bu sürecin bizler için çok uzun ve yorucu olduğunu anladıklarını fakat ellerinden geldiğince hızlı yapmaya çalıştıklarını da ekledi. Çünkü bir önceki günden biletim olduğunu ve biletimin yandığını biliyordu
kendince bir açıklama yapmaya çalıştı. Sorun yok, her şey için çok teşekkür ederim dedim ve pasaportu belgelerle birlikte alıp çıktım. Böylelikle 18 günlük Hong Kong serüvenim sona ermiş oldu. Aynı gün akşama bilet bulup Türkiye’ye dönmek üzere yola koyuldum.ŞEHİR, YEMEK VE KONAKLAMA İLE ALAKALI DİĞER BİLGİLER
Ben ocak ayında geldim. Mevsimsel olarak bizim kışlarımız gibi değildi. Daha çok ılık bir sonbahar havası vardı. Gelmeden önce de baktığım için yanıma aşırı kalın kıyafetler getirmemiştim. Konakladığım Airbnb Guest House yani misafir evi diye geçiyor. Konumu Admiralty Wan Chai bölgesinde adanın içerisinde. Metroya 50m mesafede oldukça merkezi ve güzel bir konumda. Central'da bulunan konsolosluğa, Nicolson'a, Marina'ya sadece 1 durak yani yaklaşık 10 dklık mesafede. Bunlara yakın olmak peki çok mu önemli? Hayır değil. Çünkü müthiş gelişmiş metro ağ sistemleri sayesinde karşıda dahi kalsanız kolaylıkla adaya gelebilirsiniz. Konsolosluğa yakın olacağım diye çok masraflı otelleri tutmanıza gerek kalmayabilir, tabi sizlerin de tercihine bağlı bu durum. Onun dışında ise, kaldığım yerin odaları küçük kapsül 10m2lik odalardan oluşuyor. Ben tek kişilik odada kaldım. Fakat kalabalık aileye pek uygun olmayabilir. Oldukça uyguna geldi. 17 gece için airbnb komisyonu ile birlikte 21bin TL ödedim. Sonrasında pasaportumu beklediğim zamanda alamayınca ekstra 1 gün daha kalmam gerektiğinde ise 850 TL gibi bir tutar daha ödedim. Mutfak ve tuvalet banyoları ortak kullanım alanındaydı. Kadın erkek için tuvalet banyoları ayrı. Odalar ve tuvalet banyolar genel olarak ultra temiz diyemesem de temiz denilebilirdi. Ben sadece idare ederim çok da lükse gerek yok mantığında olduğumdan burada konakladım. Oldukça güvenliydi, genelde üniversite öğrencisi kızlar vardı. Bir kadın olarak tek başıma bulunmama rağmen asla güvensiz hissettiğim bir durum olmadı.
Yemeklere gelecek olursak; ben asya mutfağına dair hiç bir şey yiyemediğimden ne yazık ki çok zorlandım. Şehirde zaten çok tuhaf bir et ve baharat kokusu var, sürekli midem bulandı kokudan. Bu huyumu bildiğimden yanımda çokça konserve ve kuru gıda getirmiştim. Onlarla idare ettim veya daha bilinen global markaların Coffee shop veya restoranlarına gidip yemeye çalıştım. Sanırım bu süre zarfında hem yemek yiyememekten hem de stresten 2-3 kilo verdim. Bu süreç inanın kolay bir süreç değil. Emek ve sabır isteyen gerici bir süreçti benim için. Bir an önce bitirip evime dönebilmek için gün saydım desem yeridir.
Hong Kong çok düzenli, temiz, disiplinli ve kuralcı bir ülke. Turistlere oldukça alışkınlar, siz muhattap olmadığınız sürece sizinle asla konuşmuyorlar veya sizi rahatsız edici hiç bir şey yapmıyorlar. İnsanlar saygılılar ve yardımseverler. Halkın çoğu İngilizce biliyor o sebeple çok zorlanmadım iletişimde. Ülkede gezilecek oldukça yer var, tapınakların hepsi ücretsiz bu sebeple masrafsız gezilebilecek güzel bir fikir olabilir. Onun dışındaki yerler için de KLook, Agoda isimli uygulamaları indirip gitmek istediğiniz yerin giriş bilet fiyatlarını daha uygun tarifelere bulabilirsiniz.YAPILAN ORTALAMA MASRAFLAR
40 bin TL uçak bileti gidiş dönüş
21 bin TL konaklama 17 gün için
8bin TL Covid aşı ücreti
18bin TL doktor muayene ücreti
730 TL Polo aşısı
11.700 TL (güncel kurdan 330 Usd) vize ücreti
Yaklaşık 20bin TL yeme içme ek harcamalar
25bin TL ikinci uçak biletim
850 TL 1 gece daha ekstra konaklama ücretiNOT: Bu masraflar tek kişi olarak ortalama güncel kurdan TL bazında hesaplanmıştır. Gideceğiniz döneme ve kişi sayısına göre masraflarınız değişiklik gösterebilir.
Ben şuan bunu uçağımı beklerken yazdım. Umarım deneyimim Hong Kong'a dosya taşımak isteyen herkese yardımcı olur. Tekrardan tüm forum ailesine teşekkürlerimi sevgi ve saygıyla sunarım. Herkese AP'siz, vizeli günler dilerim

Seda
-
@sedaa
Tebrikler, elinize, emeginize saglik. Amerika’da ki hayatinizda bol sanslar, yolunuz acik olsun.
Bildiginiz gibi DV o kadar farkli bir surec ki sizi sadece ayni surecten gecen kisiler anlayabiliyor, bu sebeple tercumanlik konusunda destek oldugunuz diger forum uyeleri icin ayrica tesekkurler. -
@sedaa bu süreçte olan bizlere ve gelecekte bu süreçlerden geçecek olanlara yol gösterecek harika bir deneyim yazısı olmuş. ben de sana çok teşekkür ederim, her bilgiyi detayı paylaştığın için. yeni hayatında çok mutlu olman dileyle

-
@sedaa tebrikler hayırlı olsun, Amerika'da sağlık mutluluk ve başarı diliyorum
-
burada yazılan detaylı mülakat deneyimlerini gördükçe;
forumun insanlara ne kadar faydalı olduğu ve ileride de olacağı mutluluğu ile dolup taşıyorum.seneler sonra binlerce kişi bu deneyimler sayesinde vizesine kavuşacak, tıpkı bundan önceki senelerde olduğu gibi.
bu yüzden forum, sizler gibi kullanıcılar sayesinde ayakta kalacak ve insanlara destek olacak.
lütfen mülakat deneyimlerinizi detaylı bir şekilde yazmayı, insanlarla paylaşmayı unutmayın.bu vesileyle vizesini alan bütün arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum.
yolunuz da bahtınız da açık olsun
-
@ugursway çok teşekkür ediyorum, evet dediğiniz gibi bu süreci ancak yaşayanlar anlar. Herkesin kolay ve sağlıklı atlatması temennisiyle, saygılar

-
@aykut1907 çok teşekkür ediyorum, en kısa sürede seni de burada vizeni almış şekilde deneyimini paylaşman temennisiyle

-
@cemal1153 çok teşekkür ederimm

Benzer Başlıklar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k