Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @baran-bozdogan 13000 açıklamalarının nedeni konusunda çok fazla tahmin yapabiliriz ama başkana iyi görünmek bunların arasında ilk sıralarda olmaz sanırım. Tabi ki bu da bir tahmin. 🙂 "Hayırlısı..." deyip geçelim derim ben.

• @yasavul şubat ayı *

• Visa bülteni 13 bin gecen sene 16 bin afrika 25 gecen sene 40 bin yani yavaşlık var klasik bir ilerleme diyebilir miyiz

• @istalin Ben FAM ın etkileri diyorum. 2024 te bugüne kadar 6500 vize basılmışken, 2025 te 9000 vize basıldı. Geçen sene 55000 olan kota bu sene 52000. Frene basmaları normal

• Cumartesi yayınlanan verilerde görüldüğü gibi bi haftada 1500-2000 mülakat görüşmesi gerçekleşmiş ve halihazırda planlanmış 12k mülakat görüşmesi var. Bunlar erimedikçe bültenin yükselmesi zor görünüyordu zaten… yanlış anlamadıysam cumartesi verilerinde altta parantezle açıklanan verilerde mülakata hak kazanan kişi ve üstündeki sayıda ise tüm aile bireyleriyle girilen toplam kişi yazıyor bu Avrupa için şuanda 2.49 oranında görüşme bekleyenler için. Bu 2.49’luk veri aynı ortalamada devam ederse yüksek caseler için çok sıkıntılı bi süreç olacak demek.

• @cagrii Ozbekler, Kirgizlar, Turkmenistanlilar vs EU kotasinda ki bir cok ulke dosya basina daha cok kisi ortalamayla mulakafa giriyorlar. Turklerde 2 nin altindaydi birara rakam. 9 cocuklu aileler var.

• @minnesota çok çocuk bol bereket hesabı yani, tutmuş yine

• @istalin şubat bülteni açıklandı, bir sonraki ay olan mart da açıklandığı için mart 13.000?

• @yasavul bültende şubat ayı gördüm

• Herkese iyi forumlar. Çoluk çocuksuz, manitasız ve case numarası yüksek bir insan olduğum için bir süredir kafayı yememek adına kendi kendime DV2025 ile ilgili ufak tefek hesaplar yapıyorum. Özellikle birkaç ay önce tek başıma bir eve çıkmam ve 1 Ocak'ta CEAC verilerinin gelmesiyle hesaplamalar daha elzem ve anlamlı hale geldi. Öncelikle, DV2025'in DV2018 kadar düşük bir case numarasıyla yılı kapatacağını sanmıyorum. Böyle düşünmemin temelde iki sebebi var:

1. DV2025 sanıldığı kadar DV2018'e benzemiyor. Evet, son yıllardaki vize dağıtımı ve mülakat ataması göz önünde bulundurulduğunda DV2025 gerçekten hızlı ilerliyor; ancak bu DV2018'in hızına yakın değil. Aşağıda EU bölgesinde DV2018, DV2023 ve DV2025'e ait her binlik case numarası aralığındaki caselerin Ocak ayının 2. haftasındaki durumlarını (issüed, yani vize verilmiş ve ready, yani mülakat ataması yapılmış) gösteren bir tablo hazıladım:

image.png

Görüldüğü üzere vize verilmiş ve mülakat tarihi belirlenmiş caselerin toplamlarında DV2025 ve DV2018 arasında yaklaşık 600 caselik bir fark var. Yani süreç DV2018 kadar hızlı ilerlemiyor aslında. Dolayısıyla böyle devam ederse Eylül 2025'te güncel olacak case numarası cut-off'unun DV2018'deki cut-off'tan daha yüksek olma ihtimali gayet kuvvetli. Peki ne oldu da Şubat'tan Mart'a vize bültenindeki cut-off 12000'den sadece 13000'e cikti? İşte bu noktada DV2025 ile DV2018 benzeşiyor. DV 2018 ile DV2025 arasında mülakat tarihi almış case sayısı farkı sadece 100 civarı ve DV2023'e kıyasla son derece yüksek. Yani bir backlog oluşmasın diye frene basılmış. Özetle DV2018'le benzerlik gösteren bir tarafı var DV2025'in; ama iki yıl birbirine kesinlikle mutlak bir benzerliğe sahip değil.

Tabloya neden 2023'u de koyduğumu merak edebilirsiniz. Bunun sebebi 2023'un yakın bir yıl olması, pandemi yılı olmaması ve caselerdeki boşluk oranının 2025'e benzemesi. Bu da bizi durumun neden DV2018 kadar kötü olmadığını düşünmemin ikinci sebebine getiriyor:

1. DV2018'deki boşluk oranı, DV2025'teki boşluk oranının yarısı kadar. Yani DV2018'deki her bin case numarası EU'ya ayrılan toplam vize sayısını tüketme konusunda iki kat potansiyele sahip. DV2025 istediği kadar hızlı başlamış olsun, herhangi bin case numarasının vizeleri tüketme kapasitesi sınırlı. Nitekim, DV2018'de case numarası 1 ile 1000 arasında olanlar için Ocak ortası vize verilen case sayısı 342'yken yıl sonunda bu 415'e cikiyor. DV2025 sonunda aynı case numarası aralığının aynı case sayısına çıkması olağan üstü bir durum olur. DV2025'teki boşluk oranları DV2023'teki boşluk oranlarına daha çok benziyor. Dolayısıyla son cut-off numarasının DV2018 ile DV2023'un arası bir yerde olacağı aşikar. Zaten DV2018'e bakıldığında EU bölgesinden vize alabilen son case numarası 2018EU24774 ve önünde tam 16022 case var. 16022 case DV2025'te case numarası 2025EU29461'e denk geliyor. NACARA meselesi sebebiyle DV2025 Eylül ayı cut-off numarasının 29641'e ulaşamayacağını düşünüyorum. Tahminimce cutoff 27-28 bin civarı olacak.

Tabii önümüzdeki 8 ayda her şey yaşanabilir. Çin'deki yeni virüsten tutun da Trump'ın yeni bir Müslim ban seyahat yasaklarına kadar. Bunlar pek de öngörülebilir senaryolar değil.

Öngörülebilir şöyle bir tehlike mevcut: AKD, ATA, BKK, DHB ve THT konsoloslukları fena çalışmıyor gibi. Fikir vermesi adına buradaki her case numarasının İssüed, AP, ve Ready statüsü için vize/case number oranı (yani derivatıve oranı) sırasıyla 2.7, 2.6 ve 2.8. Bu konsolosluklar dışında kalan EU bölgesinde bu oranlar 2.1, 1.9 ve 2.2. Yani Orta Asya ülkelerindeki her talihli neredeyse 3 kişi giriyor mulakata. Bu sayı EU bölgesinin geri kalanında 2. Ankara'nın kötü performansı kadar Orta Asya'nın iyi performansı son cut-off'u belirleyecek.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yasavul bülten, bir sonraki ay mülakata girecekler için yayınlanır.
    şubat bülteni, mart mülakatları içindir kısaca.
    bu başlığın ilk iletisini okuyun lütfen..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

DV2025 şubat bülteni yayınlandı!
    bültene göre EU bölgesi 1000 case artarak 13.000 olarak belirlendi.

• ⭐⭐

@gucarslan Geçen sene göre bile tüm bölgeler yavaş ilerliyor.

Bu hızla giderse bültenler ankaraya güvenmeyiip dosya taşıyanlar hatta aos yapanlar bile vize mülakatı alamayacaklar numaraları yüksekse

Gc çıksın diye dua ediyoruz numaramızın düşük olması için dua etsek daha doğru olacak

1e4ba166-01d1-4aa8-a178-86437922d804-image.png

• @T-C-Kubilay-Dikici cn olarak kaç bin ve üzeri sıkıntıya girer? Tam kestiremeyiz tabiki ama tahmin olarak yorumlarsak. yani işin özeti 21 bin olarak endişelenmeli miyim?

• @minnesota Basilan vize verilerine nerden bakabiliyoruz ?

• 2021’de de ağır ilerleyip bir anda current yapmışlar. 2022’de de mart ayı dahil ağır giderken Nisan’da fena gaza basıp ilerlemişler. Bu sene içinde böyle bir sürpriz böyle bir güzellik yaparlar mı acaba dersiniz?

• @sılassingec-12 dosyanizi tasiyip elinizden geleni yaptiginizdan dolayi su an bir de ekstra olarak acaba sira gelir mi diye endiselenmek bugününüzü zehir etmekten öteye gitmez, o yüzden ben elimden geleni yaptim dusuncesiyle pozitif olmak gerek diye dusunuyorum, nacizane imzanizda da yazdiginiz gibi iyi dusunelim iyi olsun.

• ⭐⭐

@sılassingec-12 21k baktığımızda 2024'de mayıs ve haziran 21k aktif olmuş temmuz'da 27.500 aktif olmuş bu hızla gidilirse benim ki sadece iyi niyetli bir tahmine dayanıyor ağustos ve eylül içinde aktif olma olasılığı yüksek

2022 MAYIS: CURRENT
    2023 MAYIS: 30K
    2024 MAYIS: 21K

Genel anlamda yıllara göre düşüş söz konusu sadece dua etmekten başka çare yok en azından dosyanızı taşıdınız sadece aktif olmayı bekleyin olmazsa da mevlananın dediği gibi ''İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara''

daha eski verileri kontrol etmek isterseniz BURADAN ulaşabilirsiniz

• @T-C-Kubilay-Dikici anladığım kadarıyla bültenin bi anda sıçrama yapma ihtimali bu gidişata göre biraz zor gibi duruyor. Karalar bağlamadan beklemekde fayda var 🙂 iyi düşünelim iyi olsun..

• ⭐⭐

@sılassingec-12 Şu açıdan düşünün en azından dosyanızı verileri en güzel olan bir bölgeye taşıdınız dv23 talihlisi bir abimizin tüm umudunu yitirdiğinde cebinde hiç parası kalmamışken Barbados adalarından gelen mail ile tekrar umutlanmıştı mailde burada olursanız vize müsait olursak vize randevusu verebiliriz şeklinde bir maildi garantisi olmayan bir mail sırf ufakta olsa umudu olduğu için bankadan kredi çekip gitmişti orada vize randevusunu aldı şuan amerikada youtube video yüklüyor o gün yaşadıklarını dinlemek isterseniz özelden size video atabilirim umudunuzu kaybetmeyin en azından dosyanızı taşıdığınıza sevinin olmazsa da hayırlısı buymuş dersiniz emin olun sizin yerinizde olmak isteyen bende dahil bir çok kişi var keşke kazanmış olsaydımda ufak bir ihtimalde olsa şansımın olduğunu bilseydim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |