Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba. Mart ayinda Amerika ya ilk girisimizi yapacagiz. Giderken uzun sure transit beklemeli yolculuklar var. Bizim yeşil pasaportumuz oldugundan da oyle bir ucus ayarlayip transit suresi icerisinde inecegimiz ulkede cikip dolasmak niyetindeyiz. Acaba amerika girisinde bu sorun olur mu? Deneyimleyen var mi acaba?

• ⭐⭐

@Manushaqe transit ulkede yaptiginiz seyin abd ile alakasini Ben anlamadim

• FB_IMG_1735954740673.jpg

• ⭐⭐

Merhaba aralık ayında b1b2 vizemi aldım mayısda gc çıkmaz ise bu sene yaz tatiline amerika ya gitmeyi düşünüyorum kurban bayramını da dahil ederek bir plan yapıyorum şöyle bir sorum olacak ben ve eşim bordo pasaport sahibiz ve yabancı dilimizde yok denecek kadar az kendimi bir şekilde translate kullanarak ifade ederim anlarım ama problem çözecek kadar ingilizcem yok sorum şudur

2HAZİRAN 15 HAZİRAN ARASI skyscanner sorgulama yaptığımda istanbul sabiha gökçen den J.F Kennedy havalimanına aktarmalı biletler var londra aktarmalı bekleme süresi 2saat civarı havayolu şirketi de British Airways tutarı 2kişi gidiş geliş 32k

aktarmasız alırsam türk hava yolları ile 84k

arada 2 katından fazla rakam var

aradaki farkı ödeyebilecek durumdayım sadece tek korkum dil sonra aktarmada sorun yaşarmıyım bunları bilmiyorum sıkını olmaz derseniz en azından aradaki rakamı tatilmde orada harcarım

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici ingiltere transit vize istiyor mu ona bakin bence ilk.
    Benim bildigim istemiyor ama teyit etmeniz lazim home office websitesinden.

• @T-C-Kubilay-Dikici Havalimanı değişikliği olmaması lazım İngiltere’de. Ona da dikkat edin.

• @T-C-Kubilay-Dikici eğer bağlantılı bilet alırsanız (yolcu sorumluluğunda aktarma yazmasın), hiç bir sorun olmaz. Transit tabelalarını takip ederek, valiz de almayacağınız için kolayca ikinci uçuşa geçersiniz. İkinci uçuş öncesinde yine bir kontrolden geçeceksiniz büyük ihtimalle. 2 saat süre, aktarma için biraz kısa, bağlantılı uçuş olursa ilk uçuş rötar yapsa bile, ikinci uçuş sakata gelmez en azından. Yakın zamanda benim böyle bir tecrübem oldu. Japonya biletimi, Turkish airlines direk uçuşunun üçte bir fiyatına bir Çin havayolundan Çin aktarmalı bağlantılı bilet olarak aldım. 1.5 saat aktarmam vardı Guangzhou da. İlk uçuş 40 dk rötar yapınca, ikinci uçuşa koştur koştur zor yetiştik, biz bindik kapı kapandı o derece... Yetişemeseydik de, sonraki uçuşlardan biriyle göndermek zorundaydı havayolu. Mutlaka bağlantılı bilet alın. Şu şartlarda direk uçuşlar çok pahalı, aktarmalı uçuş tercihi çok mantıklı.

• ⭐⭐

@Müberra-Dikici Bilgilendirme için teşekkür ederim. Dediğini gibi bağlantılı olmasına özen gösterecğeim sadece indiğim havalimanında benden ek vize isteyecekler mi onu bilmiyorum araştırmalarıma göre googel yazan bilgi şu şekilde ''Amerika Birleşik Devletleri'ne kısa süreli ya da uzun süreli kalış amacıyla seyahat eden, Amerika'ya giriş için gerekli izne sahip kişilerin İngiltere transit vize almalarına gerek yoktur.'' bu durumda sadece dediğiniz gibi tabela takip etmem gerekiyor buna dikkat etmeliyim ben yinede bakarak olayım geçen san francisco'ya aktarmasız uygun fiyata denk gelmiştim mayıs sonuçlarını beklediğim için almadım belki yine denk gelirim sürekli kontrol ediyorum

• @T-C-Kubilay-Dikici Bağlantılı uçuşta, arada valiz almayacağıniz için (bagaj alım yeri pasaport sonrası olduğu için), 24 saati aşmayan aktarmalarda transit vizeye ihtiyacınız olmaz zaten. (Aynı havalimanı olmasına dikkat edin ama, Londra da iki ulusal havalimanı var)

• Herkese merhabalar. Doğru başlığa mı yazdım bilmiyorum. Greencard vizelerimizi geçen hafta aldık. Şimdi sıra abd ye uçuş yapma aşamasına geldi. Türkiye den direkt abd ye uçuş düşünüyorduk fakat aktarmalı uçuşlar neredeyse yarı yarıya daha uygun durumda. İstanbul dan Lufthanza hava yollarına ait uçakla frankfurt aktarmalı newyork uçuşu alsak almanya havaalanını transit olarak kullansak herangi bir sıkıntıyla karşılaşır mıyız ? Schengenimiz yok. Uçuşumuz aynı havaalanından transit olarak yapılacak. Abd ye ilk girişimiz olacak. Bu konuda bilgisi yada tecrübesi olan varsa ve bize yazarsa çok memnun oluruz.

• @Gs1905 Selamlar,
    Bildiğim kadarıyla pasaportunuzda göçmen vizesi olduğunda transit geçiş yapabiliyorsunuz. Bir diğer avantaj olarak mı görürsünüz bilemiyorum yurtdışı harç pulu gibi. Tabii ucu açık cevap veriyorum ben böyle biliyorum doğrusunu bilen teyit ederse beni harika olur.

• @evrentnrkl Almanya da 4 havalimanindan transit vizesi olmadan Amerika ya ucabilirsiniz. Önemli olan terminal degistirmemenizdir. Lufthansa dan bilet alirken terminal numaralari yazar. Frankfurt ta hic sorun olmaz. Munich te dikkat edin. @Gs1905

• @minnesota o zaman istanbul frankfurt ordan abd uçak bileti almamız sıkıntı yaratmaz

• ⭐⭐

@Gs1905 franfurttan min 25 kere turist vizesiyle vizesiz aktarma yapmışımdır.

• @Gs1905 ayni havayolu sirketi olmasini öneririm

• Arkadaşlar yakın zamanda Greencard ile Amerikaya giriş yapan varsa covid aşı durumları nedir ? Biz 20 ocakta giriş yapacağız eşimin tek doz biontech aşısı var bu şekilde mülakatı felan geçmiştik ama ülkeye girişte sorun yaratırlar mı ?

• ⭐⭐

@erenist aşı sormuyorlar girişte.
    eskiden de sormuyorlardı zaten 🙂

• @charon Eskiden derken ne zamandır sorulmuyor ?

• ⭐⭐⭐⭐

@erenist, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Arkadaşlar yakın zamanda Greencard ile Amerikaya giriş yapan varsa covid aşı durumları nedir ? Biz 20 ocakta giriş yapacağız eşimin tek doz biontech aşısı var bu şekilde mülakatı felan geçmiştik ama ülkeye girişte sorun yaratırlar mı ?

Vize sürecinde aşıyla ilgili şartlar zaten değerlendirildiğinden, ABD'ye girişte gümrük ve sınır polisi yalnızca konsolosluğun verdiği zarfı alır ve pasaporttaki vizeyi inceler. Aşı durumuyla ilgili herhangi bir soru sormaz ya da belge talep etmez. Girişte bir sorun yaşamazsınız, içiniz rahat olsun

• @Serapp Teşekkürler, geçmiş aylarda benzer konular konuşulurken mülakattan geçersiniz ancak ülkeye girişte sorun olabilir gibi şeyler söylendiğini hatırlıyorum o yüzden sordum

Benzer Başlıklar

• 9
  • 45
  • 13
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |