Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.3k 516
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@yalcin61

Göçmen vize mülakatlarında profiliniz ile ilgili aksi bir şey yok ise daha önce vize ABD vizesine başvurdun mu veya red yedin mi gibi sorular sorulmuyor. DV mülakatınız başarılı geçerse hali hazırda geçerli olan göçmen olmayan vizeniz iptal edilir mülakat esnasında. Bol şans

• @ATS16 Aksi bir şey yok derken ne gibi? Mülakatlara bakınca birçok kişiye bu soruların sorulduğunu görüyoruz? Hangi durumlarda bu soru geliyor? Bir kıstas mı var acaba? Detaylandırırsanız sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@blueboy21

DS260'daki guvenlik sorulari dogrultusunda beyan ettiginiz cevaplari veya sistemdeki guvenlik bilgilerinizi bilemedigim icin ucunu acik biraktim. Gocmen olmayan vize ve gocmen vize surecleri birbirinden bagimsiz surecler. Bol sans

• Arkadaşlar, tekrardan merhaba.

Mülakatıma kısa bir süre kaldı ve evraklarımı hazırlıyorum. Bugün banka hesap dökümlerimi aldım.

Ben kalıcı olarak Ukrayna'da yaşıyorum ve mülakata Ukrayna'da gireceğim. Ancak param Türkiye'deki bir bankadaydı. Bankadan hesap dökümlerini ingilizce olarak aldım. Ve evrakları imzalayan arkadaşların imza sirkülerini de aldım. İmza sirküleri Türkçe. Bunu İngilizce'ye çevirtmem gerekiyor mu, yoksa sadece imzaları teyit etmek adına gereken bir evrak olduğu için İngilizce'ye çevirtmeden götürsem yine de geçerli olur mu? Yurtdışında mülakata girip Türkiye'deki bankalardan evrak alan arkadaşlar nasıl bir yol izlediler?

• @emrebu89
    Merhabalar, evraklarinizi mulakata gireceginiz ulkenin resmi dilinde ya da Ingilizce olarak sunmaniz gerekiyor.
    Any documents that are not in either English or Ukrainian must be accompanied by a certified English translation.
    Siz yine de sansinizi denemek adina konsolosluga e-mail atarak sorabilirsiniz, imza sirkuleri oldugu icin bir ihtimal kabul edebilirler, ancak gordugum kadariyla mulakat gununuze epey var, yerinizde olsam hic ugrasmadan cevirisini yaptirirdim. Kolayliklar dilerim.

• Bangkok Mülakat Deneyimim

Merhaba arkadaşlar
    Bangkok mülakat deneyimim sizlere ışık ve kılavuz olsun diye paylaşıyorum başta forum yöneticilerine ve forum üyelerine sonsuz teşekkürler bilgi paylaştıkça güzeldir

1. Belgeler ve Hazırlık

Mülakat öncesinde hazırladığım belgeler şunlardı:
    • Adli sicil kaydı (Adliyeden İngilizce olarak temin edebilirsiniz,)
    • Doğum belgesi (Formül A), evliyseniz Formül B (Türkçe alınan belgelerin İngilizce çevirisi gerekiyor.)
    • Nüfus kayıt örneği (e-Devlet üzerinden alınıp İngilizce çevirtilmeli.)
    • Lise ve üniversite diplomaları ve transkriptleri (İngilizce çeviri şart.)
    • finansal belgeler (Banka şubelerinden İngilizce talep edebilirsiniz.)
    • Aşı kartı ve antikor testleri (Kan testlerini Türkiye’de yaptırıp tercüme ettirdim.)
    • DS260 confirmation çıktısı
    • GSS kaydı ( https://www.usvisascheduling.com/en-US/ )
    • Mülakat tarihi maili
    • Askerlik durum belgesi
    • pasaport fotokopileri ve resimler (5cm+5cm) olacak şekilde
    • sağlık raporu (hastane den alacaksınız)

Finansal belge bizden istenmedi ama yinede sizler yanınızda götürün derim çünkü riske atmanıza değmez o kadar masraf yapacağınız için her şeyiniz dört dörtlük hazır olsun derim sorun yaşamamanız adına konsolosluk sitesine istenen belgelere göre hareket edin derim resmi sayfa her zaman öndedir

Adliyeden alınan belgeler İngilizce olduğu için tercümeye gerek yoktu. Diğer belgelerin ise tümünü İngilizce’ye çevirttim yeminli tercüman aracalıgıyla, Belgelerinizin eksiksiz olması sürecinizi kolaylaştıracaktır.

1. Sağlık Randevusu

Sağlık kontrolü için Bumrungrad Hastanesi’ni tercih ettim ve gerçekten çok iyi ilgileniyorlardı Randevu için hastaneye mesaj atmak Wp üzerinden randevu oluşturmanız yeterli Boy, kilo, tansiyon, göz testi, kan tahlili,akciğer röntgen, idrar tahlili ve eksik aşılarınız burada tamamlanıyor.

Nasıl randevu alınır?

https://yesilkartforum.com/forum/post/468452

Türkiye’de eksik aşılarınızı tamamlamak, masrafınızı düşürmenize yardımcı olur.

1. Konsolosluk Mülakatı

Mülakat günü konsolosluk oldukça yoğundu, 1, 2 ve 3 numaralı bankolar üzerinden işlem yapılıyor:
    • 2 ve 3 numaralı bankolar, belgelerinizi teslim ettiğiniz yerler.
    • Evrak teslimi sonrası, 330 dolar mülakat ücreti ödüyorsunuz.

Asıl mülakat:
    ABD vatandaşı bir görevli, mülakata başlamadan önce sağ elinizi kaldırarak yemin etmenizi istiyor. Ardından şu sorularla karşılaştım:
    • Ne iş yapıyorsun?
    • Ne zaman Amerika’ya gitmeyi planlıyorsun?
    • Hangi eyalette yaşayacaksın?
    • tanıdık var mı?
    • Amerika’da ne iş yapmayı düşünüyorsun?
    • Daha önce evlilik yaptın mı ?
    mülakata tercüman ile girdim çok iyi ilgilendi o da sağolsun güzel bir şekilde süreci tamamladık “Hayırlı olsun, vizeniz onaylandı,” dedi ve pasaportumun en geç 2 haftayla çıkacağını söyledi

1. Bangkok Hakkında Öneriler

Bangkok’a gelecekseniz, konsolosluğa ve hastaneye yakın bir otelde konaklamanızı öneririm. ulaşım zaman ve maddiyat açısından tasarruf edersiniz. Yemek konusunda sokak lezzetlerine pek kullandıkları yaglar çok ağır koku olduğu için yemeklere alışamadım. Ben günlerimi çoğunlukla Türk restoranlarında geçirdim ve memnun kaldım.

Sürecinizin sorunsuz sıkıntısız olmasını istiyorsanız Her şeyden önce, belgelerinizi eksiksiz hazırlayın ve resmi kaynakları rehber alın. Bu süreç sabır gerektiriyor, ama sonunda hedefinize ulaşmak tüm çabalarınıza değiyor. Umarım sizler için de her şey yolunda gider!
    Sevgiler ve saygılar ile 🙏🏻

• @yalcin61 Teşekkür ederim

• @onuru teşekkür ederim

• @Ahmet-Sarıkurt sizin için hayırlı olsun 🙋‍♂️ bizim içinde bir umut oldu 🙏🏻

• @cngzdmr54 tebrikler, toplam maliyet nedir tek kişi için ucak hariç

• @Asiye-Akgül tebrik ederim tekrar🎉,bundan sonraki surecinizde de kolaylıklar ve mutluluklar dilerim

• @Ahmet-Sarıkurt Hayırlı uğurlu olsun mülakatınızı tamamlar tamamlamaz bizlere önayak olmak için deneyim yazdığınız için teşekkürler.

• Merhaba öncelikle herkesin hakkında hayırlısı ile sürecinin kolaylıkla yürümesi ve hızlı sonuçlanmasını dilerim. Kanada vize mülakatı deneyimi olan arkadaşımız var mı ya da Kanada'ya dosya taşıma konusunda hiç duyumunuz var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Zeynep-Soyupak, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhaba öncelikle herkesin hakkında hayırlısı ile sürecinin kolaylıkla yürümesi ve hızlı sonuçlanmasını dilerim. Kanada vize mülakatı deneyimi olan arkadaşımız var mı ya da Kanada'ya dosya taşıma konusunda hiç duyumunuz var mı?

Arama yerine "Kanada mülakat" kelimelerini yazarsanız bulabilirsiniz.

• @Serapp o şekilde arattım ama maalesef sanırım o konuda hiç deneyim olmamış.

• @Asiye-Akgül hayırlı olsun yeni hayatınızda mutluklar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Zeynep-Soyupak

Aşağıdaki Kanada mülakat deneyiminden daha iyisi son zamanda gelmedi, @ırem cok detaylı yazmıştı. Arama butonunu bikmadan kullanırsanız bu hazine gibi forumdan çok yarar goreceksinizdir. Bol şans

Not: ilgili deneyim Kanada’ya dosya taşıma üzerine değil, orada yaşayan kişinin DV süreci.

https://yesilkartforum.com/forum/post/442834

• ⭐⭐⭐⭐

@Zeynep-Soyupak, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Serapp o şekilde arattım ama maalesef sanırım o konuda hiç deneyim olmamış.

Olmaz mı :) Arama yerine söylediğim gibi yazınca o kadar çok çıkıyor ki, işte bir kaçı:

https://yesilkartforum.com/forum/post/446085
    https://yesilkartforum.com/forum/post/332062
    https://yesilkartforum.com/forum/post/232335

• @Serapp bu destek için çok çok teşekkür ederim. arama kısmını daha iyi kullanabilmem lazım :) paylaşımlarınız çok kıymetli oldu sağ olun.

• @Ahmet-Sarıkurt teşekkür ederiz verdiğiniz kıymetli bilgiler için.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k