Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• Herkese merhaba, dosyamı haziran ayında viyanaya taşımıştım, son 1 senede 2 kere schengen vizesi almama rağmen (biri 1 aylık biri 6 aylık) bugün fransadan schengen vize reddi aldığımı öğrendim. Forumu takip edenler bilir vize randevuları sıkıntı olduğu için ihtiyacı olanlara randevu bulmak adına bot yazmıştım ama terzi kendi söküğünü dikemedi sanırım :) Çok canımı sıksa da yapacak bir şeyin olmadığını yelkenleri bu duruma göre ayarlamam gerektiğini biliyorum. Bu sebeple bugün dosyamı artık riske atmamak için KCC’ye mail atarak hong kong’a taşımak istiyorum. Sizlerinde görüşünü merak etmekteyim vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• @atibaba Çok saçma olmuş, öncekilerde Fransa mıydı? Son dönemde schengen vizelerinin akıbeti anlamsız. Hepimizin hakkında hayırlısı.

• @atibaba öncelikle bangkok düşünürüm. Keza bende çevireceğim. Hongkok ciddi pahallı

• @gucarslan tarihte sıkıntı olmaz değil mi .Gerisi kader :)

• @brucewayne
    Tam olarak nesini anlamadiniz? Anlamaniza gerek olan bir durum da yok zaten. Ilgili siteye giris yapip, uyelik olusturup, konsoloslugun ileri bir tarih icin ayirdigi DV mulakat slotuna, size en uygun olan tarihe randevunuzu yeniden planlayacaksiniz.
    Eger o site ne diye soruyorsaniz, konsolosluklarin randevu yeniden planlama sitesidir.

• @ahmetgokaya yok öncekiler hollandaydı, cidden anlamsız. Belki başka ülkelerden de denerim şansımı.

• @sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan tarihte sıkıntı olmaz değil mi .Gerisi kader :)

Tarihte bi sıkıntı olmaz bu durumda @gucarslan 'ın bahsettiği durumlar dışında fakat garantiye almak için bazı havayollarının çok uyguna kampanyaları oluyor, bunlara bakıp 1 gün bile olsa Amerikaya giriş-çıkış yaparsanız endişe etmenize gerek kalmaz

• @omerko benim de tek çekincem maliyet konuları tüm parayı hongkongta bırakmakta var :)

• @Ben-Batur giriş çıkış yapmak yeterli olur mu yoksa greencardı teslim alana kadar risk devam ediyor mu

• @yasavul Selam,

Önceki deneyimleri okuduğumda ve araştırdığımda evrakları teslim etmeniz yani bahsedilen büyüleyici "sarı zarfı" vermeniz yeterli.

• @deebee yani bordo çıkarmama gerek yok değil mi kusura bakmayın demek istediğinizi anladım emin olmaya çalışıyorum :D

• Merhaba, bir sorum olacakti. Ben Ankaradan Tiflise transfer yapmaya çalışan bir Azerbaycan vatandasiyim. Tüm gereken belgeleri tiflis konsolosluğuna mail yoluyla gönderdim ve bana bunu yazdılar. Yazdıklarını pek anlamadım anlayan birisi yardım edebilir mi ? Transfer edildi ve beklemem mi gerekiyor yoksa farkli bir durum mu var ?Bu adara karaladigim linke girip case kodumu yazsam bile link acilmiyor, bazen de case kodu yanlis diyor dogru olmasina ragmen. Annotation 2025-01-08 042925.png

• @yasavul, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur giriş çıkış yapmak yeterli olur mu yoksa greencardı teslim alana kadar risk devam ediyor mu

Giriş-Çıkış yeterli, USCIS sisteminde giriş yaptığınızda kartınız basım işlemine alınıyor. Hatta siz geri Amerikaya dönmeden kartınız verdiğiniz adrese gelmiş bile olabilir şanslıysanız :)

• merhaba bu şubatta viyanada mülakatım var banka hesap dökümünde en az ne kadar para göstermeliyim bir de şuanki birikmiş bir miktar paramız altın hesabında bu parayı dolara veya euroya çevirmeli miyim yoksa altın olarak sunsam sorun olmaz mı?

• @sezen Selamlar bugün aldık vizemizi çok şükür. Mail atacağını söyledi memur ancak atmadılar. Issued olarak görünce sistemden gidip aldık pasaportlarımızı. Yarın detaylı mülakat deneyimini yazacağım.

• @sevdemimi ona cbp memuru karar verir, benlik bir sorun yok.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yasavul, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur giriş çıkış yapmak yeterli olur mu yoksa greencardı teslim alana kadar risk devam ediyor mu

Giriş-Çıkış yeterli, USCIS sisteminde giriş yaptığınızda kartınız basım işlemine alınıyor. Hatta siz geri Amerikaya dönmeden kartınız verdiğiniz adrese gelmiş bile olabilir şanslıysanız :)

teknik olarak evet ama burada biraz temkinli olmakta fayda var.
    DV2022 sonrası ankara konsolosluğu'nda verilen parmakizlerinde sıkıntı olduğu için her mali yılda çok fazla kişi tr'ye döndükten sonra abd'de fingerprint randevusuna davet edildi.
    bu yüzden giriş çıkış yapıp ülkeye dönmek her zaman işe yaramıyor.
    o parmakizi USCIS ofislerinde verilmediği sürece kart basılmıyor ve pasaportunuzdaki vizenin süresi geçtiği için abd'ye artık giriş yapamıyorsunuz.

bu tür detaylara dikkat edilmedi zaman ilk girişin de pek bir anlamı yok.
    bunu da unutmamak gerek..

• Arkadaşlar merhaba. Dün bir mesaj paylaşmıştım ais kaydını yanlış yaptığımla alakalı. Sorunu burada yapılan paylaşımlar sayesinde düzelttim. Teşekkür ederim.

Emin olmak adına bir soru daha sormak istiyorum. Ana talihli benim eşim. AIS kaydını eşim üzerinden yaptım ve aile bireyleri olarak da kendimi ve çocuğumu ekledim. İşlemin sonucunda da 3 kişiye aid barkodlu belge aldım. Bunun dışında kendi adıma ve çocuğum adına da ais hesapları açıp DV2 ve DV3 olarak ekstra kayıt açmam gerekiyor mu, yoksa eşim üzerinden yaptığımız kayıt yeterli olacak mıdır?

• @ahmet-eren-yeşiltaş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen Selamlar bugün aldık vizemizi çok şükür. Mail atacağını söyledi memur ancak atmadılar. Issued olarak görünce sistemden gidip aldık pasaportlarımızı. Yarın detaylı mülakat deneyimini yazacağım.

Hayırlısı olsun çok sevindim, demek ki ikinci iş gününde veriliyor, darısı başımıza deneyiminizi merakla bekliyoruz

• @gucarslan bu sebebten ötürü vizemi alır almaz alabilirsek tabi türkiyeye dönmeden direk amerikaya geçicem

Benzer Başlıklar

• 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k