Tampa ve Tampa Bay Area
-
-
Merhaba herkese, Kasım başında Tampa'ya General Hospital'e doğuma geleceğiz nasipse. Fakat uygun bütçeli konaklama konusunda takıldık. Airbnb'ye baktık fakat bütçemizi zorlayan fiyatlar gördük. 2 aylık kısa süreli kiralama yapan, eşyalı, ufak çaplı (1 yatak odası + 1 banyo) bir daire bakıyoruz. Lokasyon olarak Tampa çevresi de olabilir. (Lutz, Brandon, Clearwater, Largo...)
Bütçe olarak 2 aylık her şey dahil 3000-3500 USD ayırabildik.
Bu konu ile ilgili bilgisi olan var ise veya yönlendirebileceği emlak firması vs. yardımcı olabilirse çok seviniriz.
Teşekkürler -
Merhaba foruma yeni üye oldum bir buçuk yıllığına Tampa sarasota bölgesinde ailem ile kalacağım . Sarasota da önerebileceğiniz konaklama yerleri ve elementary okul önerisi var mı ?
Sarasota bölgesinde bulunan iletişim kurabileceğim birileri var mı ? -
@nagisim, içinde söyledi: Tampa ve Tampa Bay Area
Merhaba foruma yeni üye oldum bir buçuk yıllığına Tampa sarasota bölgesinde ailem ile kalacağım . Sarasota da önerebileceğiniz konaklama yerleri ve elementary okul önerisi var mı ?
Sarasota bölgesinde bulunan iletişim kurabileceğim birileri var mı ?Hangi tür vize ile gidip 1,5 yıl kalacaksınız ? İş için mi ? Sarasotayi tercih nedeniniz nedir ? boca raton u düşünmediniz mi ?
-
@vermaynen j1 vizesi ile gideceğiz. Sarasota işe daha yakın olduğu için seçtik.
-
Merhaba nasılsınız
Size bir sorum olacak
Greencard beklerken baba kart ile Amerika hayalimiz başlıyor sanırım :)
Florida greencard çıkarsada gitmeyi düşündüğümüz yerdi ama iş dolayısıyla gideceğimiz için hiç araştırmadığımız yerden geldi iş teklifi
Eşimin Tampa Clearwater da işe kabul edildi 3 ay içinde oraya geleceğiz
Orta1 ve Lise1 giden oğlum var okul için bana yardımcı olabilecek biri var mı? okula göre ev bakmamız gerektiğini biliyorum
Sanırım en sancılı kısmı okul kısmı olacak bizim için
Şimdiden teşekkürler -
R Rhonster bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar son dönemde talihlilerden tampa ya gelecek veya tampa da yaşayan kimse var mı
-
Tampa'da yaşayanlar varsa güncel tecrübelerini almam mümkün mü?
Özellikle nem ve sıcaklık durumlarını merak ediyorum. Tabii ekstra vereceği, ulaşım, kira ve okul bilgileri de süper olur :)
-
Herkese merhaba. Öncelikle güzel bir yıl geçirmenizi dilerim.
Bu yaz sonu Tampa’ya taşınmayı planlıyorum. Youtubedan birçok bilgi edindim ancak bu soruma yalnızca buradan cevap alabilirim diye düşünüyorum.
Tampa 12 ay boyunca hareketli (iş anlamında) bir şehir midir? Yoksa sezonluk bir yer midir?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Düzenleme: parantez içinde düzenlendi.
-
@thisistheway 2 kere Tampa'da bir kaç gün geçirdim. 2023 yılı ve 2024 yılı Aralık ayında Toplamda 5 gün diyebilirim. Gördüğüm kadarıyla öyle sezonluk bir yer değil. Öyle çok büyük nüfus kalabalığı yok. Ancak güvenli ve gelişim gösteren bir şehir olarak göze çarpıyor. Çok güzel bir şehir. Yılın 12 ayı hareketli bir şehir. Hareketten kastınız nedir bilmiyorum, sezonluktan kastınız sanırım iş potansiyeli anlamında (Turizm Vb.) soruyorsunuz. Naçizane önerim sorununuzu daha spesifik sorabilirsiniz. Tecrübesi olanlar yanıt verecektir. Çok yardımcı olamadım ama önerim kafanızdaki soruyu daha açıklayıcı yazmanız olacaktır.
Not: İş fırsatı yakalasam , hiç düşünmeden orada yaşamayı denemek için adım atmak isterdim.
Syg. -
@Redbeard teşekkür ederim bilgi için. Gönderimi tekrar düzenledim.
-
@thisistheway hedefinizde hangi sektör var?
-
Tampa’nin 60 mil güneyindeki Sarasota’da üniversitede akademik çalışmalarıni devam ettiren ve orada yaşayan 4-5 aileden oluşan Türk arkadaşlarım var. Mevsim (sıcaklık vb) yıl boyunca iyi, güvenlik & yaşam standartlari yuksek ancak istisnai yaşansa da 2024 yılı başta olmak üzere son yıllarda yaşanan kasırga felaketleri ve uyarilari nedeniyle ardarda tahliye etmek zorunda kaldılar evlerini, daha güvenli bölgelere kaçmak zorunda kaldılar. Bir şekilde düzenleri bozuluyor her uyarıda ve uzaktaki sevdikleri onlar için endişe ediyor her seferinde. Son konuştuğumda neden farklı yerleri düşünmuyoruz planlari icerisindelerdi ama tabi kişiden kişiye değerlendirmesi değişir.
-
@ATS16 çok teşekkür ederim detaylar için. Kasırga korkutucu evet..
-
Kasırga olayı bizi de korkutuyor iki hafta sonra yerleşecek bir aile olarak tek iyi tarafı günler önceden biliniyor olması
-
@erenist daha önce tampa’da yaşayan amerikalı biriyle konuştum az önce. Sizin dediğiniz gibi kasırga her zaman önceden haber ediliyor, hastaneye sığınmanız yeterli, dedi. İş ve sosyal hayat anlamında kesinlikle öneriyor, 12 ay boyunca aktif.
-
@thisistheway Bizi çeken kısımları da genel olarak beğenilen, canlı ve buna karşın çok pahalı olmamasıydı zaten. Börtü böcek problemlerini saymazsak özellikle tek sıkıntı kasırgalar onda da işimiz biraz şansa biraz da alınacak önlemlere kalıyor
-
Herkese merhaba, Kasım ortası gibi ailem ile Tampaya yerleşmeyi düşünüyoruz. 5 yaşında bir çocuğumuz var. Okul puanları ve güvenli mahalle olarak önerilerinizi almak isterim. Ayrıca alerjik reaksiyonlara karşı Türkiyeden getirmemiz gereken ilaçlar var mı bilgi verebilir misiniz rica etsem? Önerdiğiniz emlakçılar yahut kiralık daire arama siteleri, sigortalar gibi konularda da yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ediyorum 💐
-
en merak ettiğim şehirdi, bilgi veren herkese sonsuz teşekkürler
-
Florida ve Florida şehirleri hakkında tavsiyeler konu başlıklarinda faydalı paylaşımlar var. Tampa bölgesine yeni taşınan Sn. @MySea’nin paylaşımlarına göz atmanız yararınıza olabilir. Bol şans!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum