Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.2k 173

• @emre911 skilled lar daha avantajli olabilir demissin ama tabloda baktiginda other 18 binlerdeyken bu sayi skilled da 28 binlerde. Sence bu dezavantaj olusturmuyormu fikrin nedir?

• @Aleras

Hocam skilled kategorilerin kotaları çok daha fazla ve kendi içlerinde üst limite takılma durumu yani örneğin eb3 pro için 10 bin kişi 20 bin kişi vs üst limittir gibi bir cam tavan da yok. Hem cascade yöntemiyle daha öncelikli kategorilerin dağıtılmayan vizeleri bir sonrakine aktarılıyor hem eski yıllarda kullandırılmayan 250 binin üzerinde green card bu kategorileri eritmek için kullanılacak hem de yeni Trump kongresinin önümüzdeki 2 yıl kesinlikle el atıp olumlu yönde düzenlemeler yapacağı öngörülüyor. Otherdaki sıkıntı yıllık 8 bin kişilik üst limiti 18 bin onaylı dosyanın (yaklaşık 40 bin kişinin) bekleyişi. Bu raddeye ulaşmak için şu an 2 yılı bulmaya yakın LC+I-140 onay süreçlerini ve en son current olunduğunda beklenecek minimum 1 yıllık konsolosluk randevusunu da hesaba ekleyince güncel durum çok kötü. Benim kafam çok rahat, en az 5-6 yıl benim için hiç sorun değil diyen adama uygun o yüzden. Skilledde bunun olması çok net söylüyorum imkansız. Kimse o kadar beklemez.

• ⭐⭐

@emre911 40'ı geçmiş sabırlı aileler de var, lütfen :)))

• @Riethian

Aynen ama canton yine 2023 Aralık baya iyi bence. Facebook gruplarından takip edebildiğim 2024 yılında sağlam başvuru sayısı var gibi duruyor. Şimdi girmeyi düşünenlerin LC başvurusu 2025 Marttan önce zor. O yüzden sabır artık fazlasıyla şart :)

• ⭐⭐

@emre911 Doğrudur hocam, takılıyorum sadece :) Bu sürecin %20'si maddi, kalan %80'i psikolojik bence. Girmeyi düşünen arkadaşların kafalarındaki tüm soru işaretlerini giderip bu yola girmesi en doğru karar olur. Benim hanım bile söylenmeye başladı. Hani 2,5-3 yılda bitecekti v.s. :))

• ⭐⭐

@Riethian LC onayından sonra 2,5-3 yıl dedim, toplam 2,5-3 yıl demedim diye R yapalım hocam. :)

• ⭐⭐

@selamibasaran Aynen hocam artık LC onayından 3 sene sonrasında düşünürüz bir şeyler :))

• Herkese merhaba,

Uzun zamandır Bu başlığın takipçisiyim ve konuşmaları okuyup bilgi alma amaçlı kullanıyorum ve edindiğim bilgiler pahabiçilemez oluyor hepinize teşekkür ederim öncelikle.Sürece bende geçen 2023 ağustos ayında eb3vize.com aracılığı ile başladım.Aklımda bir süredir olan bir fikri paylaşmak istiyorum.Hem tr deki gruplar hemde global anlamdaki tüm facebook grupları ve telegram gruplarındaki adminlerle organize olup Trumpın başa gelme süreci devam ederken belli aralıklarla Twitter üzerinden ortak bir tag altında çalışma yapmayı düşünüyoruz.Bu temel sorunumuz olan vize bülteni üzerinden mesela kotaların arttırılması gibi kısa bir başlık olabilir.Yada genel olarak sürecin kısaltılması ile ilgili bir yakınmada olabilir ama önemli olan global anlamda unskilled kategorisindeki bu sürecin belirsizliğinin düzenlenmesi ve kısalması. Biz 120 kişilik küçük bir grubuz şu an ancak hepimiz birleşip diğer facebook gruplarıyla el ele verirsek ciddi bir hashtag oluşturup amerika gündemine girmemiz gayet olası.Elonu etiketleyerek çalışmalarda yapılabilir genelde cevap verdiğine çok şahit oldum.Doğru zamanın geldiğini düşünüyorum.

Burda kendi kendimize konuşup bazen birbirimizi üzmenin biryerden sonra bize katkısı olmuyor ve bu süreçte beklemektense sosyal medyanın gücünü kullanıp sesimizi çıkarabiliriz.Ekibimizde gönüllü olmak isteyen oldukça kişi var sizde destek verirseniz bu fikri olgunlaştırıp yavaş yavaş güzel bir zeminde organize olup çalışmalara başlayabiliriz.

Hepinize şimdiden iyi yıllar dilerim

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Merhaba size bir sorum olacak. Belki bu dosyanin konusu degil kusura bakmayin ama EB-3 skilled ve professional kategorileri aynimi ve visa bulletinde tarih anlaminda bir fark oluyormu?

• ⭐⭐⭐⭐

@Aleras İşin gereksinimleri ve vize bültenindeki takip edeceğiz başlık dışında süreçler neredeyse aynı. Bu başlığın ilk iletisinde bahsetmiştim bu detaydan. İlk iletiyi okursanız epey bilgi verecektir. https://yesilkartforum.com/forum/post/388474

EB3 Skilled kategori için vize bülteninde bakmanız gereken başlık: 3rd

• @tufank tesekkur ederim.

• ⭐⭐

Noel tatilinden sonra iyice bozdular kendilerini :( Umarım yavaşlatma politikasına geçmemişlerdir. Noel öncesinde 400-450 bandındaydı günlük.
    Bu haftaki ortalama umarım eski seviyelere çıkar artık.

image.png

• @Riethian Yılbaşı haftası olduğu için belki izin alıp geçtiğimiz haftayı komple bağlayan memurlar vardır diye ümit ediyorum. Bu hafta sonuçlandıracakları dosya sayısından anlaşılır bakalım.

• ⭐⭐

@berkibirdinc Bence de tek mantıklı açıklama bu. Bu haftaki rakamlar teyit edecektir :)

• @Riethian Dün itibariyle dönmüşler ofislere anlaşılan :) hızlanarak devam eder umarım..

921e7ee7-4dd7-4437-9ad2-997acfcc2188-image.png

• ⭐⭐

@berkibirdinc relief

• @berkibirdinc merhaba bu tablo neyle ilgili acaba?

• @Duygu-Çelik Bu tablo onay bekleyen LC'ler ile alakalı Duygu Hanım. LC girişi (PD) 2023 Eylül ayında yapılmış adayların dosyalarına bakılıyor şu anda. Günlük olarak bu tablodan takip edebiliyoruz kaç dosya onaylandığını. Misal dün itibariyle toplam 432 dosya onaylanmış. İmzanızdan anladığım kadarıyla siz DQ olmuşsunuz zaten (LC'niz çok tan onaylanmış) o nedenle bu tablo ile bir bağınız kalmamış sizin.

• @berkibirdinc çok teşekkür ederim evet DQ mart ayın da oldum randevu bekliyorum

Benzer Başlıklar

• EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

5
    2 Oy
    5 İleti
    941 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • EB vizeleri için AOS (Adjustment of Status) vs CP (Consular Processing)

8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MartinOceanM
    @crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
  • Amerika’da hemşire ya da ilaç firması çalışanı olmak(EB-3)

4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @ayvalik10 Evet, her şey yasal. Worldwide Healthstaff bildiğim bir ajans. Hemşireler için bu şekilde EB-3 yoluyla green card almak mümkün.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k