@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
@Feridun-Boylu bilgi için çok teşekkür ederim.
-
@barlaymash Sakın AOS güvenmeyin çünkü yeni kararlar çıkıyor AOS artık zorlaşıyor. Hatta kaldırmışlardı ancak iptal edildi. Fakat bu kadar oynak bir durum için 6-7 ay gecikmeli de olsa beklemek mantıklı
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
Herkese merhaba,
Uzun zamandır Bu başlığın takipçisiyim ve konuşmaları okuyup bilgi alma amaçlı kullanıyorum ve edindiğim bilgiler pahabiçilemez oluyor hepinize teşekkür ederim öncelikle.Sürece bende geçen 2023 ağustos ayında eb3vize.com aracılığı ile başladım.Aklımda bir süredir olan bir fikri paylaşmak istiyorum.Hem tr deki gruplar hemde global anlamdaki tüm facebook grupları ve telegram gruplarındaki adminlerle organize olup Trumpın başa gelme süreci devam ederken belli aralıklarla Twitter üzerinden ortak bir tag altında çalışma yapmayı düşünüyoruz.Bu temel sorunumuz olan vize bülteni üzerinden mesela kotaların arttırılması gibi kısa bir başlık olabilir.Yada genel olarak sürecin kısaltılması ile ilgili bir yakınmada olabilir ama önemli olan global anlamda unskilled kategorisindeki bu sürecin belirsizliğinin düzenlenmesi ve kısalması. Biz 120 kişilik küçük bir grubuz şu an ancak hepimiz birleşip diğer facebook gruplarıyla el ele verirsek ciddi bir hashtag oluşturup amerika gündemine girmemiz gayet olası.Elonu etiketleyerek çalışmalarda yapılabilir genelde cevap verdiğine çok şahit oldum.Doğru zamanın geldiğini düşünüyorum.
Burda kendi kendimize konuşup bazen birbirimizi üzmenin biryerden sonra bize katkısı olmuyor ve bu süreçte beklemektense sosyal medyanın gücünü kullanıp sesimizi çıkarabiliriz.Ekibimizde gönüllü olmak isteyen oldukça kişi var sizde destek verirseniz bu fikri olgunlaştırıp yavaş yavaş güzel bir zeminde organize olup çalışmalara başlayabiliriz.
Hepinize şimdiden iyi yıllar dilerim
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba size bir sorum olacak. Belki bu dosyanin konusu degil kusura bakmayin ama EB-3 skilled ve professional kategorileri aynimi ve visa bulletinde tarih anlaminda bir fark oluyormu?
-
@Aleras İşin gereksinimleri ve vize bültenindeki takip edeceğiz başlık dışında süreçler neredeyse aynı. Bu başlığın ilk iletisinde bahsetmiştim bu detaydan. İlk iletiyi okursanız epey bilgi verecektir. https://yesilkartforum.com/forum/post/388474
EB3 Skilled kategori için vize bülteninde bakmanız gereken başlık: 3rd
-
@tufank tesekkur ederim.
-
Noel tatilinden sonra iyice bozdular kendilerini
Umarım yavaşlatma politikasına geçmemişlerdir. Noel öncesinde 400-450 bandındaydı günlük.
Bu haftaki ortalama umarım eski seviyelere çıkar artık.
-
@Riethian Yılbaşı haftası olduğu için belki izin alıp geçtiğimiz haftayı komple bağlayan memurlar vardır diye ümit ediyorum. Bu hafta sonuçlandıracakları dosya sayısından anlaşılır bakalım.
-
@berkibirdinc Bence de tek mantıklı açıklama bu. Bu haftaki rakamlar teyit edecektir

-
@Riethian Dün itibariyle dönmüşler ofislere anlaşılan
hızlanarak devam eder umarım..
-
@berkibirdinc

-
@berkibirdinc merhaba bu tablo neyle ilgili acaba?
-
@Duygu-Çelik Bu tablo onay bekleyen LC'ler ile alakalı Duygu Hanım. LC girişi (PD) 2023 Eylül ayında yapılmış adayların dosyalarına bakılıyor şu anda. Günlük olarak bu tablodan takip edebiliyoruz kaç dosya onaylandığını. Misal dün itibariyle toplam 432 dosya onaylanmış. İmzanızdan anladığım kadarıyla siz DQ olmuşsunuz zaten (LC'niz çok tan onaylanmış) o nedenle bu tablo ile bir bağınız kalmamış sizin.
-
@berkibirdinc çok teşekkür ederim evet DQ mart ayın da oldum randevu bekliyorum
-
Bu ileti silindi! -
@berkibirdinc, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@grounddreamer @Ryker_0
merhabalar arkadaşlar. Yanlış anlaşılmasın sakın amacım karamsar bir tablo çizmek değil. Biz de sürecimizin başlarında iyimser olmaya, toz pembe görmeye çalışıyorduk süreçleri ama detaylarıyla araştırıp bilanço yaptığımızda kazın ayağının hiç öyle olmadığını gördük. Biz 2 çocuklu bir aileyiz. En kaba haliyle (bakkal defteri misali) yaptığımız hesaplamayı aşağıda özetleyim müsaade ederseniz. (ki bu hesaplamada sapmaların da dezavantajımıza olabileceğini hesap ediyoruz) Gideceğimiz eyalet Minnesota, şehrimiz Minneapolis.İlk Gidişte karşımıza çıkacak zorunlu harcamalar; (yaklaşık 32.500$)
- 15.000$ = iki adet araç (eli yüzü düzgün arıza/sorun çıkartmayacak, ortalama birim fiyatı 7,5K'dan hesapladık) - eş de çalışacağı varsayımı altında 2 araç şart olacaktır
- 7.500$ = (3 odalı bir ev için 2,5K kira ve 2 aylık peşin depozit)
- 10.000$ = ev kurmak için alınması gereken temel ihtiyaç eşyaları
Aylık Harcamalar; (Aylık harcamaların 1 yıllık maliyeti yaklaşık: 65.900$)
- 27.500$ = kira (2500'den 11 aylık hesapladım, girişte 1 kira peşin vermiştik)
- 14.400$ = sağlık sigortası ödemeleri (net rakamları bilmemekle birlikte 2 çocuklu bir aile için biz aylık bütçemize 1200$ koyuyoruz +/- olabilir)
- 6.000$ = faturalar (elektrik, su, internet, telefon vs..)
- 18.000$ = mutfak ve gıda harcamaları (4 kişilik bir aile için biz aylık 1500$ koyuyoruz)
Gelelim gelir kalemlerine; (Minnesota eyaleti için)
saatlik 15$ dan anlaşma yaptığınızı varsayalım. (ki bu ücret çalışma bakanlığının belirlediği iyi sayılabilecek bir ücret. ilanları araştırıyorsanız siz de yorumlayabilirsiniz.)- Haftalık 40 saat çalışma sonucunda ele geçecek aylık brüt ücret: 2.400$ (federal gelir vergisi, eyalet vergisi (bazı eyaletlerde bu vergi yok), sosyal sigorta ve medicare vergileri düşüldükten sonra elde kalan aylık net ücret: 1.985$ yıllık: 23.820$)
- Eş de saatlik 20$ dan iş buldu diyelim; yukarıdaki maddede yapılan hesaplama sonucunda kazanacağı aylık net ücret: 2.582$ bu da yıllık net: 30.984$ denk gelir.
Şimdi basit bir matematik ile hesaplamak gerekirse (özetle):
İlk girişte start-up masrafları: -32.500$
Aylık masrafların yıllık toplamı: -65.900$
EB3 süreci danışmanlık maliyeti: -25.000$
Amerika'da iki kişi çalışılarak elde edilecek yıllık kazanç (ilk sene için): +54.804$
Gelir/Gider farkı: (-68.596$)Gezme, eğlenme, özel tüketim, hobi harcamaları ve gidiş için alınacak uçak biletleri gibi masrafları gözardı ettim.
Her ailenin yaşam tarzı, standartları ve para harcama alışkanlıkları farklılıklar gösterebilir elbette. Bu hesaplamaları herkes kendince yorumlayacaktır. Ama süreci başlatmadan evvel 20-30K yeterli olur mantığı motive olmak için belki kulağa hoş gelebilir ama sürece başlayabilmek için bile (daha Amerika'ya ayak basmadan) 20-30K para harcanması gereken bir durumda işin realitesi ne yazık ki öyle olmayabilir.
sizin hesabı görünce içim karardı.
-
Önceki başlıklarda sadece 5-10 bin dolar sermayeyle gidilip bir aileyi ayakta tutabileceğini düşünenler de vardı. Sanırım bazı kişiler kendilerini Amerikan rüyası muhabbetine çok kaptırmışlar. Arkadaşın yazdığı tutar çok mantıklı, muhtemelen daha bile fazlası gerekecektir. 20-30 bin dolar altı birikimde konsolosluk vize onay görüşmesi dahi riske girebilir. Kim ne derse desin özellikle ilk 1 yıl çok çetin geçecektir. Ona göre hazırlanmak en doğrusu.
-
@minnesota yuzde 40 ekle o hesaba birde harcama duygusu sen harcamazsan esin cocgun illaha ici gidecek arti 7500 zor anca down payment olur tek araba kirayida 6 aylik ila 8 aylik deposito isteyebilirler iyi pazarlik/emlakci yapin.
-
@emre911 90 larda gidenler oyledir .en dandik otel geceligi 100 araba 30 dolar gunlugu .Sacmalamis her kim dediyse ...saglam bir birikimle gelin yoksa ezerler sizi .Iyi bir finans ve meslek ila ingilizce ile sirt yere gelmez ama biri eksikse fena
-
@minnesota kararmasın, bu hesap çok değişkene sahip.
2 çocuk = ciddi anlamda ekstra masraf.
Daha önce abdde çalıştıysanız, ssn vs. var ise bu hesap az daha düşer.
İngilizce varsa ve ülkeye geldikten sonra hemen çalışmaya başlarsanız, hesap daha da düşer.ama her türlü ciddi bir miktarla gelmek lazım.
-
@charon totalde bebe başına 2500 gider min sigorta giyim aftercare vs. Vs.
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
113
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum