@lupen Express entry kapsamında yer alan PNP eyalet aday programları için şartları bir inceleyin derim.
Tercih ettiginiz eyalette bir okula kayıt olma, bir süre çalışıp iş deneyimi elde etme veya lmia belgeli bir işverenden iş teklifi alma gibi şartları var. Bunlardan bir tanesini veya bir kaçını yaparsanız ancak o eyalet size adaylık daveti veriyor. Kolay işler değil. özellikle işverenden teklif mektubu almak zor. Ayrıca dil seviye ielts gibi test skoru lazım.
Ve bu eyaletlerde yaşam şartları ,sosyal yaşam kısıtlı küçük yerler gelişmekte olan yerler.
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Kanada göç edilecek bir ülke mi? Sizce neden kötü?
-
Kanadaya gelenler memnun kalmayıp geri dönüyorlarsa o zaman yaşanacak yer değildir demek. Hadi çok kişi terk etmese geri dönmese dersinki bazı kişiler uyum sağlayamadı kanadayı beğenmedi ama çok fazla sayıda geri dönüşler ve memnuniyetsizlik varsa tabiki kanada için kötü yanları söylenir ve haklılar.
Ev kiralarına bile baksanız anlaşılır pahalılık zirve yapmış. Önceden kanadayı övenler bile kanadanın yaşanacak yer olmadığını itiraf ediyorlar. -
@ahmetty çok güzel açıklamışsın kardeşim. Milyonersen paran pulun çoksa gel kanadada yaşa. Ama yok benim iş bulmam lazım çalışmalıyım param yok dersen kanada sana göre değil. Ne para yaparsın nede birikim. Geçimini sağlayamazsın. İzlediklerine gösterilenlere inanma kanada birileri için pazar olmuş onların ağına düşme.
-
2020 oncesi icin iyi guzeldi ama şimdi berbat uzak durun.Avrupada çok farkli değil ama kanada tüm avrupayi cebinden cikarir kazanc ve standard konusunda.Bir kere amerikanin dibinde zavallı avrupanin kalaabalik ve yasli sistemi cokmus sirketleri ve kaynaklari bitik avrupa gibi değil.Sikintisi yonetimsel ve sezonsal yani su trudo gitsin duzelir adamlarda muazzam kaynaklar var 5 sene surunurum anamdan emdigim burnuma gelir ama beklerim mucadele ederim derseniz .Etmeye deger.Gec o almanci sosyalfen gecinen 3000 eur aylık aile gelirleri olan zavallı avrupalilari .Adam gibi stuccocu 10k kazanır en az ordan planinizi yapin
-
@crazycells gordum ama istatislik değil gelenler ile 5 dk gecirseniz anlarsiniz
-
Yeni üye olup her "Kanada" başlığına "Kanada kaka" yorumu yapan arkadaşlar, muhtemelen hepiniz aynı kişisiniz. Neden bunu yaptığınızı gerçekten anlamıyorum. Forumdaki tüm "Kanada" başlıklarına sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz.
1 yıl önce TS2023 programı ile Vancouver’a geldim. İlk 1,5-2 ay Doordash ve Uber yaparak geçimimi sağladım, ardından teknisyen olarak bir işe girdim. Üç kişi olarak geldik ve Kanada’da dört kişi olduk. Eşim şu anda çalışmıyor, çünkü yeni bir bebeğimiz var. Tek çalışan benim ve haftanın 6 günü, günde ortalama 10-12 saat çalışıyorum. Şubat 2024 - Aralık 2024 dönemi arasında, vergi öncesi toplam kazancım yaklaşık 100.000 CAD oldu.
Kiram 2.725 CAD idi ve Nisan 2025 itibarıyla 2.800 CAD olarak güncellenecek. Tüm harcamaları çıkarınca 2024 yılında yaklaşık 20.000 CAD birikim yapabildim. Mayıs 2025’te ailecek Türkiye’ye tatile gitmeyi planlıyoruz.
Kanada’yı övmek gibi bir niyetim yok. Bu ülkenin de, tıpkı her ülke gibi, kendi sorunları var. TS2023 programı ile gelenlerin kafasında binbir soru işareti olduğunu anlıyorum. Ancak durduk yere "Kanada kaka" muamelesi yapılmasını da anlamıyorum.
Kanada’ya zaten kalıcı bir göçmen olarak gelmedim. Amerika sürecini beklerken, Türkiye’de geçireceğim yılları burada geçirmek bana daha mantıklı geldi ve şimdi diyorum ki: İyi ki gelmişim.
Kanada’nın benim için birçok faydası oldu:
4 yaşındaki kızım okul öncesi eğitime giderek 6 ayda B1 seviyesinde İngilizce öğrendi.
Yeni doğan çocuğum Kanada vatandaşı oldu.
Kuzey Amerika kültürünü öğrenmeye başladım ve bu, Amerika’da bana kolaylık sağlayacak.
Tabii ki buraya gelmeden önce iyice düşünmelisiniz. Kanada’da "3. dünya ülkesi" olarak adlandırılan birçok ülkeden insan var. Ayrıca, Amerika’daki gibi çok fazla eyalet seçeneği de yok. 40 milyon nüfuslu bir ülkede, yaklaşık 20 milyon kişi Ontario ve British Columbia’da yaşıyor. Kanada sizi buraya getiriyor, ama çabuk kabullenmiyor. İş ararken bunu özellikle hissediyorsunuz; ilk duyduğunuz cümle genelde "Do you have Canadian experience?" oluyor. Göçmenliği bir süreç olarak görmek gerekiyor. Arkadaşlar, göçmenlik hiçbir ülkede kolay değil. Bu sürece psikolojik ve mental olarak hazır olmadan bulunduğunuz yerden ayrılmayın.Ben, Türkiye’de uluslararası bir şirkette yönetici olarak çalışıyordum. Ancak buraya geldim ve teknisyenlik yapıyorum. Bundan mutluyum çünkü bu değişime psikolojik olarak hazırdım. Her gün farklı kültürlerden insanların evlerine girmek zorunda kalıyorum ve bu düşündüğünüzden daha zor. Özellikle hijyen konularında ve evlerdeki yemek pişirme alışkanlıklarında zorlandığım anlar oluyor.

Şimdi lütfen:
"Kanada bitmiş,"
"Artık kimseye PR yok,"
"TS2023’le gidenlerin %90’ı geri döndü,"
gibi yorumlarınızı kendinize saklayın. İnsanlara nasihat yerine kendi tecrübelerinizi aktarın ki onlar da kendileri için doğru olan kararı verebilsinler.Son olarak: Kanada’da çalışan, emeğinin karşılığını alır. Amerika’da ise çalışan, emeğinden fazlasını alır.
-
@grounddreamer Paylasim icin tesekkurler!! Bol sans dilerim...

-
@grounddreamer kanada'da sertifika almadan eğitime katılmadan nasıl teknisyen olunuyor ? Sertifika alma şartı yok mu ? Biraz garip geldi. Teknisyen maaşları bu kadar yüksek mi ?
-
@montrealquebec
Foruma üye olur olmaz kendinizi " Kanada " başlığında bulmuşsunuz. Yukarıda iletide bahsettiğim kişilerden +1 siniz muhtemelen, yine de yanıtımı sizin adınıza değil, diğer arkadaşlara bilgi olması açısından paylaşmak istiyorum.Teknisyen olarak çalışmaya başlarken benden herhangi bir sertifika talep edilmedi. Tabii ki herkesin becerileri kendine özgü; benim IT geçmişim ve B2 seviyesinde İngilizcem olduğu için işimde çok zorlanmadım.
Maaş konusuna gelirsek, aşağıda bu yıla ait toplam miktarı görebilirsiniz. Henüz yatırılmamış bir maaş çekim daha bulunuyor.

-
Daha onceki mesajimda belirtmistim, bunlari yazan hep ayni kisi, uye olur olmaz sadece Kanada basligina yaziyor. Yazim uslubu, ayni kelimeler, kaliplar, ayni yazim hatalari vs tek bir kisinin yazdigi cok bariz. Bu arkadasin Kanada ile ciddi problemleri var sanirim, takinti haline getirmis.
Cok defalar yazdim, siz de soylemissiniz dogru olarak, dunyanin hic bir yeri cennet degil. Ama calisana, meslegi, istegi olana, tecrubesi olana eninde sonunda kapilar acilir. Aynen sizin yaptiginiz gibi. Bir sekilde duzeninizi kurmus ve hem kendiniz hem aileniz, cocuklariniz icin cok guzel seyler yapip basarmissiniz. En kotu halde bilde saglik, egitim, guvenlik ve adalet sisteminin calistigi uygar bir ulkede yasamanin rahatligi vardir.
Ben Kanada'ya 2001 yilinda gocmen olarak gelmis ve Toronto'ya yerlesmistim. Kanada o zamanlar da zordu. Her yer Hintli, Cinli, Guneydogu Asyali doluydu. Hayat o zaman da pahalli, ucretler o zaman da oyle ahim sahim degildi. O zaman da her is basvurusunda "Canadian Experience" denilen basbelasi karsiniza cikiyordu.
Sifir Canadian Experience'e ragmen basvurularimdan 3'u olumlu sonuclanmis ve ise baslama teklifi almistim (Fido, Rogers Wireless ve NCR). Isveren tecrubenize eski calistiginiz isler ve orada yaptiklarinizi gordugu zaman canadian experience mexperience dinlemiyor. Is yapacak adam istiyorlar. Yaptiklarinizi, yapabileceklerinizi gosterip kendizini satabiliyorsaniz baska hic bir engel kalmiyor.
Kanada hep ayni aslinda, degisen cok bir sey yok. 25 yil once geldigimde de boyleydi. Ama duzenini kuran kuruyor. Kuramayan, aglayanlar genelde gelismis bir ulkeye geldi diye hemen kisa surede bol para kazanip zenginlesme hayali kuranlar ve iyi bir is bulup iyi bir gelir kazanabilecek bir egitimi, meslegi, tecrubesi, Ingilizcesi olmayan vasat, vasifsiz kisiler. Bunlarin yaygaralarina aldirmamak lazim.
Hic bir yer kolay degil. Ne Kanada ne Amerika ne Avrupa. Vasifsiz adama hic kolay degil.
Bu da bonus entry:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2165/amerika-ya-büyük-umutlarla-gelip-mutlu-olamamak/303?_=1735175380571 -
@grounddreamer teknisyenlik için sertifika şartı olur . emlakçı bile olmak isteseniz eğitimini alıp sertifika almanız gerekir. Maaş konusu payroll ve noc kodlu olmadan uçu açık. Anlatılan gösterilen anlamsız. Daha öncede kanada ilk 2 ay doordash uber yapıp sonra iş buldum denilmiş şimdi ise ilk ay sonra iş buldum olmuş. Çok inandırıcı gelmedi bana. Bol şanslar ve mutlu yaşam diliyorum. Yurtdışında herkesin kendi hikayesi ve yaşamı var. İlk senesinde kanadaya gelip 20 bin dolar biriktiren birine asla rastlamamıştır. Bu başarı içinde ayakta alkışlıyorum. Aylık 5 bin dolara yakın yaşam giderin olsun birde üzerine 20 bin dolar biriktir
bu tam bir dünya rekoru diyebiliriz 
-
@grounddreamer cok kisisel bir deneyim olmus.Ts ile gelenler genelde dusuk profil 35 kusur yas ustu mastersiz ingilizcesi dusuk tipler.Ayrica para kazanmak baska o ulkenin immigration una uyan birbprofil olmak baska .Crs den 550 alacak puan varsa profilin helal olsun yoksa kanada gocmenligi icin bos olur bu yazi.
-
-
Trump Reis, Kanada'yi 51. Eyalet yapacak. Hatta Greenland ve Panama da sirada. O yuzden, Kanadadakiler hadi yine iyisiniz, bedavadan ABD'li olacaksiniz

-
@MySea kalsin oyle aylik 2000 dolara saglik is guvenligi sifir suc ve silah serbestisi yerle olmaz gulup gecin .Abd ayri kanada ayri
-
Benim yigenler var kanadada önceden cok memnunlardi ama son 2 yildir ozellikle resmen nefret ediyorlar vatandaslik almayi bekliyorlar donmek icin. Bunun en onemli nedeni konut sorunu kiralar cok yuksek ve orada cok yaygin olan basement kulturu. Ev alan odemeleri yuksek diye mutlaka bu dogru duzgun penceresi bile olmayan,rutubetli, evin bir nevi bodrum katini biraz eve benzetip kiraya veriyor. Ve hic de uygun degil bunlarin kiralari insanin psikolojisini bozar uzun sure buralarda yasamak. Dairelere gelince yine kiralar cok yuksek,ortalama kazanclara gore, bu yuzden odalari kiraliyorlar cogunlukla. Yani benim anladigim kadariyla ev sahibide Rahat degil mahremiyeti yok,ev almis ama elalemle yasamak zorunda oradan gelecek paraya muhtac, kiraci Rahat degil kiralar yuksek,full time calisan bir asgari ucretli kolay kolay kendine ait bir evde yanliz yasayamaz. Yani surekli bodrum katlarinda,yada hep birileriyle paylasimli evde yasayacak..
is degil arkadaslar yazanlara kizmissiniz ama ben yillardir yakinlarimin bu serzenislerini dinliyorum.
Tamam hintli ve orta dogulu gocmen dolu kanadada ama ben bunu barinma kadar onemli bir sorun olarak gormuyorum ki hintliler coook milliyetci onlara ragmen is bulabilmek zor oldugu halde barinma en temel ihtiyac ve canini disine takip calistigin halde, tek yasabilecegin bir evinin kiralanmis yada sana ait, asla olamiyorsa bu berbat bir durum.
Kendimi onlarin yerine koyuyorum,gun icerisinde calis yorul,bir suru stresle basa cikmak zorunda kal ama aksam gidip evim evim guzel evim diyebilecegin bir yer yok. Kimse kusura bakmasin ama bunun neresi gelismislik,bu nasil insanca yasamak. Ayrica bence bunlara sinirlenen arkadaslar sanirim kanadayi turkiye ile kiyasliyor, oysa kanada tum dunyada uluslararasi ogrenci toplarken ki cok buyuk bir gelir kaynagi zavallilari bildigin somuruyorlar vasat bir egitim sistemleri var aslinda hep reklam ve sisirme, ama kendini hep gelismis ulke olarak pazarliyorsa, kiyaslacagimiz yerler avrupa ve amerika olabilir. Benim cok fazla yakinim var avrupada hic onlardan boyle seyler duymadim bugune kadar. Bence kanadaya tasinmak isteyen iyi arastirmali hatta imkani varsa once gidip biraz gozlemlemeli boyle bir ulkeye temelli gitmek icin hemen gemileri yakip acele karar vermemek lazim. -
Ulkenin tek sikintisi hintliler bir defolup gitseler hersey daha normal olacak ki irkcilik arttı onlara karsi Australia da oyle new zealand da .Pisbisbkulturleri ve acimasizca para kazanma hirslari vizyonsuzluklariylada birlesince mass deportation yiyecekler.İşgüzar ingilizlerin dunyaya atti kaziktir hintliler
-
@ecom bu kadar yerinde ve gerçekleri anlatan değerlendirmeler için tebrik ederim. Kanada yaşamını gercek açıklayan bir anlatım. Noktasına virgülüne kadar doğru. Eskidende böyleydi şimdide böyle. Yani konforlu evlerde polyanna gibi yaşayanlar asla yok ve olmayacakta. Göçmen olarak gelenlerin geneli ya paylaşımlı evlerde yada konforsuz basement denilen kiraların en ucuz olduğu yerlede kalıyorlar. Parası imkanı olanlar elbette iyi yaşıyor. Ama geneli dediğin şekilde yaşıyor. Yada şehir merkezi dışında daha ucuz evlerde. Kanada şimdi eski zamanlara göre dahada kötü satın alım gücü düştü ve çalışarak birikim ev alma yapılamaz bırak birikimi ev kiralayamıyorlar. Oda kiralama yapıyor birçok kişi. İş bulma sorun aşırı göçmen nüfüs oluştu. Kanada bunun için kalıcı oturum vermede vanaları kıstı sayıyı azaldı ve çok zorlaştırdı. Kanada güzellemesi yapan ve kanadayı övenlerede çok inanmayın. Son zamanlarda kanadaya gelenlerin geneli pişman.
Konforsuz evlerde paylaşımlı odalarda yaşayıp beklentilerini bulamamış kanadaya geldiğine pişman olup ama çevrelerine kanadayı bilmeyenlere sanki mükemmel hayat yaşıyorum şeklinde anlatanlar gösterenler var. İnsan üzülüyor bunları gördükçe. Montreal, calgary, toronto, vancouver şehirlerinin hepsinde yaşadım bunları. Gelince yaşayınca gerçekler görülüyor. Kimseyede tavsiye etmiyorum. Kanada gelinecek yaşanacak en son yer çok çok daha güzel ülkeler yerler var. -
Daha önce Amerika dahil, Yeni Zelanda, Avustralya ve Kanada'da yaşam tecrübelerim oldu. Benim insanlara bu konudaki tavsiyem sadece şu olabilir: Eğer imkanınız varsa, muhakkak öncesinde gidip yaşamak istediğiniz yerde 5-6 ay geçirin ve ülkenin dinamiklerini/problemlerini iyice gözlemlemeye çalışın. Eğer böyle bir imkanınız yoksa, sosyal medyada ülkeler hakkında duyduğunuz ya da gördüğünüz (hatta yakın çevreniz dahi olabilir) şeylerin gerçeği tamamen yansıtmadığını ve insanların genelde "yaşadıkları/göç ettikleri yerleri" mükemmelmiş gibi gösterdiklerini unutmayın.
-
@dreamer32 kanada gibi yerlere gelen çoğunluk dediğin gibi konforsuz hayat yaşıyor ve beklentilerini asla bulamıyorlar. Hayal kırıklığı, hüsran ve pişmanlık. Kanada gibi ülkeleri bilmeyen daha önce gelmemiş yaşamamış kişilerede çevrelerindeki tanıdıklarınada sanki müthiş, süper, mükemmel harika bir hayat yaşıyoruz gibi anlatıyorlar ve gösteriyorlar. Gerçekte ise tam tersi aslında. Hepsi asparagas. Gelenlerin çoğu bin pişman. Böyle olduğunu bilseydik kanadaya ayak bile basmazdık diyorlar.
-
Tr de usta olan araba insaat tesisat tr de daha iyi kazanir her sene 1 daire alir baska bir sene de 1 araba .Sabit maasli ozel sektor kisilerin geliri sikintili tr de .gerci kendi isininyapan usta heryerde kose tr can aus usa farketmez.Bilezik olacak kolunda bilezik
Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k