Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan merhaba sizin yorumunuzu merak ediyorum da ben iki kez j1 vizesi ile abd ye gittim ssn im zaten var ama yine de yeni ssn almam gerekiyor mu? ve bu numara ile mülakat alma şansım var mı sizin tecrübenizle yorumunuzu merak ettim çok teşekkür ederim şimdiden

• Herkese Merhaba. 18.12.2024 Dr. Nicolson Sağlık Muayenesi için buraya bilgilendirme bırakmak istiyorum. Öncelikle @onuru 'yu çok selamlıyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Elimle koymuş gibi buldum. Umarım herşey gönlünüzce olur. Wing on House Bishop Lei'den yürüyerek gittim. Gayet keyifli bir yürüyüştü. Sabah olan randevularda Mid Levels Escalator'de kullanılıp inilebilir. Sonrasında Wing on House'un girdik ve son 2 asansöre gidip 14. kata çıktık. Bizim randevumuz 9.00 am saatindeydi. Biz 8 40 gibi cihazdan sıra aldık. Kapı 8.45 te açılıyor. Sonrasında turuncu alana geçtik. Turuncu alan girince sol çaprazda kalıyor. Orada ekranı takip ettik. En sağdaki masa için sıramız yandı (U.S VİSA şeklinde bir etikette yapıştırılmış banko) oturduk. Pasaportları, fotoğraflarımızı istedi. Önce onam formu imzalattı. İsim soy isim bilgilerini doldurduk. Küçük harfle yazdığımızdan tekrar doldurmamızı istedi. Heyecandan yönergeleri okumadan başlamıştık. İngilizce soru sordu. Ama anlayamadım. İngilizceyi biraz tuhaf konuşuyorlar ya da ben anlayamıyorum ve hemşire hanım biraz triplenip başka birini çağırdı. Aralarında turkish vs. çince karışık birşeyler söylediler. Yurtdışında 1 yıldan fazla kalıp kalmadığımı sordu. Hayır dedik. Main applicant kim dedi ve formu uzatıp doldurmamızı istedi. Formlarda türkçe destek var. Hiç endişelenmeye gerek yok. Fotoğraflarımızı istedi teslim ettik. Aşı evraklarımızı istedi. Aşı evraklarının orijinalleri ve çevirilerini aldılar. 2 defa bizde kalacak sorun olur mu diye teyit ettiler. Sonra kan testi yaptırdınız mı diye sordular. Eğer yaptığımız kan testlerini de çevirtseydik yüksek ihtimal kabul edilecekti. Ardından bize aşıları kabul ettiklerini ve tekrarlarını Türkiye'de yapmamız gerektiğini tarif ettiler. Corona aşısı için virtus'ta randevumuz var cuma günü dedim corona aşısını da olacağımızı not edince evrak işlemleri bitti. @onuru beyefendinin listesindeki evrakların hepsini teslim ettik. Biz Türkiye'de TDAP+POLİO(TETRAXİM VEYA ADACEL POLİO TİCARİ İSİMLİ) ve diğer tüm aşıları olmuştuk. Herhangi bir aşı yapmadılar. Antikor testlerimizi de kabul ettiler. Sonra bileğimize barkod içeren bileklik geçirildi. Kan alımı için ilgili kısmın önünde bekleyin şeklinde yön gösterdiler. Sonra hanımefendi geldi. Odaya aldı. Kaşık benzeri alet ile duvardaki televizyondan sayıları okumamızı istedi. Sonra kan aldı. İşlem tamamlandı. Sonra üstümüzü değiştirmemiz için mavi elbise ve bornoz verildi. Kolye vs. alt iç çamaşır harici herşeyin çıkartılması istendi. Kıyafet değiştirilen yerdeki dolaplarda anahtarlar üzerinde üzerinizi değiştikten sonra herşeyi kitliyorsunuz. Anahtar sizde kalıyor. Röntgen bekleme alanına geçiliyor. Röntgen çekiliyor. Röntgen odasında yardımcı oluyorlar. Çene dayanıyor pozisyon veriliyor derin nefes al ve tut yazısını gösterirken birkez daha akıllara @onuru bey geliyor. Sonra giyindiğiniz alanın olduğu yerdeki sandalyelerde beklenmeniz isteniyor. Burda biraz 1 saate yakın bekledik. Sonra doktor bizi çağırdı. Yatağa uzandık muayeneleri yaptı. Nefes al ver ağrı var mı gibi sorular sordu. Ayağa kalkıp vücudumuzu dikkatlice taradı. Sonra ben operasyon geçirdiğimi yazmıştım kağıtlara. Ten years ago diye de belirtmiştim. Kasık fıtığı ve kıl dönmesi ile alakalı operasyon geçirdiğimi tekrar teyit etti. Kıl dönmesini pilonoidal sinus infection şeklinde yazdım. Onu googledan aratmıştı ekranda gördüm. Operasyon bölgesini sordu. Önemli değil. No cancer no cancer gibi bir cümle sayıkladı. Herhangi bir epikriz vs. sunmadım. 10 yıldan fazla olduğu için kayıt bulmam da oldukça zordu. Çok şirin ve sempatik bir doktor hanımdı. Sonra eşimde aynı muayeneden geçti. Ona çeviri yapabilir miyim dediğinde nazikçe onayladı. Sürecin bittiğini ve üstümüzü değiştirebileceğimizi söyledi. Teşekkürleşmelerden sonra üstümüzü değiştirip turuncu bölgeye geçtik. Sonra bizi çağırdılar yine ilk bankolardan. Daha sonra kartla ödememizi yaptık. Cuma günü covid aşısı olduğumuza dair evrakları getirdikten sonra gerekli bilgilendirmeleri yapacaklarını söylediler ve vedalaştık. Nicolson'da hiç aşı olmadan bu süreç bize 2 kişi için totalde 8000 hkd'ye mal oldu. Virtus için aşı başına 1880 hkd ödedik. Umarım sorun çıkmadan vizemize kavuşuruz.

• ⭐⭐

@samedt tebrikler, umarim sorunsuz bir sekilde vize mulakatinizida atlatirsiniz. Bol sanslar simdiden.

• @SEYMENOGLU, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hong Kong mulakat tarihimize cok kisa bir sure kaldi ve Hong Kong lise diplomasi konusunda titiz davrandigiyla ilgili yazilar okuyunca acaba yanlis mi sorusundan kurtulamadik. Talihli benim ve lise diplomam tasinmalar esnasinda kayip bulamadim. Mezun oldugum liseye gittigimde lise diplomaniz olmaz artik ve boyle bir evrak verdiler. Okulun ismi benim okudugum donemde liseyken simdi anadolu lisesi olmus, bu yazi yeterli olur mu lise diplomasi icin bunu yeminli tercumana cevirttirdim. Unv diplomam var yaninda da diploma supplement ingilizce seklinde var, unv diplomami da ingilizceye cevirttirmem ve apostil gerekir mi diploma supplement yeterli mi

image.png

Burada dikkat edilmesi gerekenlerden biri de öğrenim süresinin 3 yıl olması,tam emin olmamakla birlikte forumda, öğrenim süresi 3 yıl göründüğü için sorun yaşayan kişiler olduğunu okumuştum.bir araştırmanızı tavsiye ederim.boş bir endişe yaratmak istemem ama söylemek istedim yine de.

• @merlin teşekkür ederim.

• @samedt, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese Merhaba. 18.12.2024 Dr. Nicolson Sağlık Muayenesi için buraya bilgilendirme bırakmak istiyorum. Öncelikle @onuru 'yu çok selamlıyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Elimle koymuş gibi buldum. Umarım herşey gönlünüzce olur. Wing on House Bishop Lei'den yürüyerek gittim. Gayet keyifli bir yürüyüştü. Sabah olan randevularda Mid Levels Escalator'de kullanılıp inilebilir. Sonrasında Wing on House'un girdik ve son 2 asansöre gidip 14. kata çıktık. Bizim randevumuz 9.00 am saatindeydi. Biz 8 40 gibi cihazdan sıra aldık. Kapı 8.45 te açılıyor. Sonrasında turuncu alana geçtik. Turuncu alan girince sol çaprazda kalıyor. Orada ekranı takip ettik. En sağdaki masa için sıramız yandı (U.S VİSA şeklinde bir etikette yapıştırılmış banko) oturduk. Pasaportları, fotoğraflarımızı istedi. Önce onam formu imzalattı. İsim soy isim bilgilerini doldurduk. Küçük harfle yazdığımızdan tekrar doldurmamızı istedi. Heyecandan yönergeleri okumadan başlamıştık. İngilizce soru sordu. Ama anlayamadım. İngilizceyi biraz tuhaf konuşuyorlar ya da ben anlayamıyorum ve hemşire hanım biraz triplenip başka birini çağırdı. Aralarında turkish vs. çince karışık birşeyler söylediler. Yurtdışında 1 yıldan fazla kalıp kalmadığımı sordu. Hayır dedik. Main applicant kim dedi ve formu uzatıp doldurmamızı istedi. Formlarda türkçe destek var. Hiç endişelenmeye gerek yok. Fotoğraflarımızı istedi teslim ettik. Aşı evraklarımızı istedi. Aşı evraklarının orijinalleri ve çevirilerini aldılar. 2 defa bizde kalacak sorun olur mu diye teyit ettiler. Sonra kan testi yaptırdınız mı diye sordular. Eğer yaptığımız kan testlerini de çevirtseydik yüksek ihtimal kabul edilecekti. Ardından bize aşıları kabul ettiklerini ve tekrarlarını Türkiye'de yapmamız gerektiğini tarif ettiler. Corona aşısı için virtus'ta randevumuz var cuma günü dedim corona aşısını da olacağımızı not edince evrak işlemleri bitti. @onuru beyefendinin listesindeki evrakların hepsini teslim ettik. Biz Türkiye'de TDAP+POLİO(TETRAXİM VEYA ADACEL POLİO TİCARİ İSİMLİ) ve diğer tüm aşıları olmuştuk. Herhangi bir aşı yapmadılar. Antikor testlerimizi de kabul ettiler. Sonra bileğimize barkod içeren bileklik geçirildi. Kan alımı için ilgili kısmın önünde bekleyin şeklinde yön gösterdiler. Sonra hanımefendi geldi. Odaya aldı. Kaşık benzeri alet ile duvardaki televizyondan sayıları okumamızı istedi. Sonra kan aldı. İşlem tamamlandı. Sonra üstümüzü değiştirmemiz için mavi elbise ve bornoz verildi. Kolye vs. alt iç çamaşır harici herşeyin çıkartılması istendi. Kıyafet değiştirilen yerdeki dolaplarda anahtarlar üzerinde üzerinizi değiştikten sonra herşeyi kitliyorsunuz. Anahtar sizde kalıyor. Röntgen bekleme alanına geçiliyor. Röntgen çekiliyor. Röntgen odasında yardımcı oluyorlar. Çene dayanıyor pozisyon veriliyor derin nefes al ve tut yazısını gösterirken birkez daha akıllara @onuru bey geliyor. Sonra giyindiğiniz alanın olduğu yerdeki sandalyelerde beklenmeniz isteniyor. Burda biraz 1 saate yakın bekledik. Sonra doktor bizi çağırdı. Yatağa uzandık muayeneleri yaptı. Nefes al ver ağrı var mı gibi sorular sordu. Ayağa kalkıp vücudumuzu dikkatlice taradı. Sonra ben operasyon geçirdiğimi yazmıştım kağıtlara. Ten years ago diye de belirtmiştim. Kasık fıtığı ve kıl dönmesi ile alakalı operasyon geçirdiğimi tekrar teyit etti. Kıl dönmesini pilonoidal sinus infection şeklinde yazdım. Onu googledan aratmıştı ekranda gördüm. Operasyon bölgesini sordu. Önemli değil. No cancer no cancer gibi bir cümle sayıkladı. Herhangi bir epikriz vs. sunmadım. 10 yıldan fazla olduğu için kayıt bulmam da oldukça zordu. Çok şirin ve sempatik bir doktor hanımdı. Sonra eşimde aynı muayeneden geçti. Ona çeviri yapabilir miyim dediğinde nazikçe onayladı. Sürecin bittiğini ve üstümüzü değiştirebileceğimizi söyledi. Teşekkürleşmelerden sonra üstümüzü değiştirip turuncu bölgeye geçtik. Sonra bizi çağırdılar yine ilk bankolardan. Daha sonra kartla ödememizi yaptık. Cuma günü covid aşısı olduğumuza dair evrakları getirdikten sonra gerekli bilgilendirmeleri yapacaklarını söylediler ve vedalaştık. Nicolson'da hiç aşı olmadan bu süreç bize 2 kişi için totalde 8000 hkd'ye mal oldu. Virtus için aşı başına 1880 hkd ödedik. Umarım sorun çıkmadan vizemize kavuşuruz.

Merhaba Samet bey,

Öncelikle yaşadıklarınızı ayrıntılı şekilde yazdığınız için teşekkürler. Sürecinizde başarılar. Benim de eşim 10 sene önce böbrek taşıyla alakalı bir operasyon geçirmiş ve evraklarla alakalı hiç bir şey bulamadık. Hastane arşivi, il-ilçe sağlık müdürlüğü vs. ulaştığımız hiç bir kurum elle tutulur bir belge vermedi. Bu durum kafamıza takılıyordu, deneyiminizi okumak bize iyi geldi. Geçirdiğiniz operasyonu belirttiğiniz evraklarla alakalı detay varsa öğrenmek isterim.

Bol şanslar.

• Bu arada eşimle beraber şuan İstanbul havalimanındayız ve gece 02:00'deki Hong Kong uçuşumuzu bekliyoruz 🙂 Yakında yaşadıklarımızı paylaşacağım.

• @Mertype Ben sadece operasyonu yazılı şekilde dile getirdim. (Yazıda infection yazmışım ama operation olacaktı bu arada). Herhangi bir epikriz evrak istemedi. Eğer forumda doldururken vs bahsetmediyseniz bence bahsetmeden devam edin. Eğer bahsettiyseniz bunun 10 sene önce olduğunu ve daha sonrasında kendinizi açıklayarak herşeyin yolunda olduğunu ifade ederseniz sorun olmayacaktır. Zaten kan testlerinde Böbrek değerleri olan BUN,CREATİN gibi değerleri değerlendiriyorlardır diye düşünüyorum. Bence sorun olmayacaktır. Forumda daha tecrübeli arkadaşlarda sorunuza katkıda bulunacaktır eğer bir yanlışım varsa. Sorunsuz geçmesi dileğiyle saygılarımla.

• @Mertype Bol şans. Herhangi birşey olursa mutlaka iletişim kuralım. Hong Kong ekibi geniş bir kitle oldu. Vizelerle dönelim inşallah.

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız formda yinede ssn almak istediğinizi belirtin çünkü sizde ki ssnin üstünde özel bir ibare var authorized ile başlayan tamamını hatırlamıyorum ama yeni gelecek ssninizde bu ibare olmayacak aynı numaranız size yeni bir kartla gelecek

• @Emre-Kurtulmuş ds 260 formunda yenisini almamayı seçti. zaten formu mecbur açtırıcam değiştiririm o zaman teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız açtırdığınız zaman değiştirebilirsiniz ama bir tek onun için formu açtırmanıza gerek yok. Siz istemiyorum seçsenizde yeni ssni gönderdiklerini yazanlar olmuştu daha önce

• ⭐⭐

@Erdem-Yıldız hayır açtırmanıza gerek yok.
    SSN numarası 1 kereliğine verilir. Eğer ki ssn numarası/kağıdı vs yanınızda ise, abdye geldiğinizde SSA ofisine gidip yeni kart alacaksınız ama numarası değişmeyecek.

çok basit bir işlem. DS260i açtırmaya vs. hiç gerek yok.

• @samedt, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mertype Ben sadece operasyonu yazılı şekilde dile getirdim. (Yazıda infection yazmışım ama operation olacaktı bu arada). Herhangi bir epikriz evrak istemedi. Eğer forumda doldururken vs bahsetmediyseniz bence bahsetmeden devam edin. Eğer bahsettiyseniz bunun 10 sene önce olduğunu ve daha sonrasında kendinizi açıklayarak herşeyin yolunda olduğunu ifade ederseniz sorun olmayacaktır. Zaten kan testlerinde Böbrek değerleri olan BUN,CREATİN gibi değerleri değerlendiriyorlardır diye düşünüyorum. Bence sorun olmayacaktır. Forumda daha tecrübeli arkadaşlarda sorunuza katkıda bulunacaktır eğer bir yanlışım varsa. Sorunsuz geçmesi dileğiyle saygılarımla.

Bilgiler için teşekkürler. Vücut incelemesinde ameliyat izi görüneceği için belirtmek zorunda hissettik.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba ben de otel ve sağlık deneyimimi paylaşmıştım mülakat deneyimlerinde paylaştığımdan kaçıranlar olmuş olabilir bize de ameliyatlar ile ilgili detaylar sorulmadı. Okumak isteyenler için
    Otel deneyimi https://yesilkartforum.com/forum/post/471802

Sağlık mülakatı deneyimi
    https://yesilkartforum.com/forum/post/471812

• ⭐⭐⭐⭐

@Burakhan-Bircan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, DS260 formumu sonunda açtırdım. Daha öncesinde DS260 formunu doldururken amerikada bir adres belirtmemiştim. Şu an formu güncellerken adres belirtmesem yine sorun olur mu ? Eğer belirtmem gerekiyorsa da amerikada 2 aylık airbnb kiralayıp oranın adresini vermeyi düşünüyorum. Sizce doğru bir hamle olur mu ?

Konsolosluk mülakatında, Green Card ve SSN’nin teslim edileceği bir adres belirtmeniz gerekecek. Bu adresin Airbnb olmaması lazım. Güvenilir bir tanıdığınızın adresini kullanmanız çok önemli.

• ⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi 3 yıllık lise mezunlarının eğer üniversite diploması varsa sorun yok.

• @gloria çoooook teşekkürlerrrrrrr

• Merhaba,
    ''please advise if you can commit to remaining in Hong Kong for the duration of your visa processing.'' şeklinde bir mail aldım. Bende onlara, orda olacağımı garanti ederim şeklinde bir mail attım. Fiziki olarak burda olmalısın gibi bir şey anlamadım. Doğru olan budur sanırım değil mi dostlar ?

Benzer Başlıklar

• 180
  • 7344
  • 15683
  • 16399
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |