Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• Merhabalar, statüm biteli 5 ay oldu evlilik dosyasını muhtemelen 7. ayda göndereceğim. I-485 formunda 6 aydan fazla yasadışı kaldınız mı diye bir soru soruluyormuş. Bu durumda bir sıkıntı yaşar mıyım ? Yoksa Amerikan vatandaşı ile evlendiğim için muafiyet devam eder mi ? Bilen birisi varsa cevaplarsa sevinirim.

• ⭐⭐

@eyuphanyl muafiyet 6 aya kadar. Zaten formda da yaziyor.
    size neden istisna uygulasınlar?

• @charon @eyuphanyl Amerikan vatandaşı ile evliler statü dışı kalsa bile affediliyor diye biliyordum ben de. Aşağıdaki linkteki Bars to adjustment of status kısmından inceleyebilirsiniz.
    https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-7-part-b-chapter-2

• @charon Bahsettiğim şey istisna uygulamak değil, 6. Aydan sonra ne gibi bir sorun ile karşılaşırım veya karşılaşır mıyım ? Edindiğim bilgilerde “evli olduğum için statü dışı kalmak affediliyor” bilgisi var ama zaman konusunda bir bilgi yok. 6 ay sonrasında ne oluyor onu öğrenmeye çalışıyorum.

• ⭐⭐

@eyuphanyl benim bildiğim eğer siz 6 aydan fazla overstay yapmışsanız, evlilikle green card alamıyorsunuz.

• @charon Abi sen totalde yanlış biliyorsun da neyse, hiç bir şey bilmeyerek sormuyorum bu soruları sadece daha iyi bilen birisi varsa daha iyi bilgiye erişmek için soruyorum. 6 aydan fazla overstay kaldıysam greencard alamam diye bir bilgiye asla rastlamadım :) (2 sene overstay yapıp alan var) yine de teşekkürler :)

• ⭐⭐

@eyuphanyl USCIS kurallarina bakmak lazim.

• Arkadaslar merhaba.Ben 5 eylulde abd vatandasi esim uzerinden basvurdum calisma iznim geldi fakat seyahat iznim gelmedi Gc ise interview attended complete olarak gozukuyor ve karar asamasina gecilmis.Tahmini karar suresi ise 15 ay olarak gozukuyor.Tecrubeli ve bilgili arkadaslar bunun nevanlama geldigi konusunda yardimci olabilirler mi?Herkese sevgiler tesekkurler

• Merhaba
    Benim ABD vatandaşıyla evlilik üzerinden başvurum 500. gününe girdi ama henüz bir onay yok.
    I 485 4.Step'e geçti.Bu durumu yaşayan var mı acaba

Screenshot 2024-12-17 064508.jpg

• @zeojoeblack merhaba başvurduğunuz yere göre değişiyor sanırım.Benim oğlum san antonio dan başvuru yaptı ve sonuçlanması 20 ay sürdü.Ek sponsor istediler süreç ondanda uzamış olabilir emin değilim ama arkadaşlarından başvuranlarda uzun bir süre bekledi.Sonuç iyi oldu,uzun süre bekledi ama 10 yıllık green kartını aldı.Sizede bol şans🙏

• @kamile teşekkürler bilgi için.Oğlunuza interview olmadan mı GC geldi acaba.Bir de evliliğinin üzerinden toplamda 20 ay geçmesine rağmen mi 10 yıllık GC aldı yoksa evliliği daha mı eski

• @eyuphanyl
    USCIS diyorki,
    B. Unlawful Immigration Status
    A noncitizen is in unlawful immigration status if he or she is in the United States without lawful immigration status either because the noncitizen never had lawful status or because the noncitizen’s lawful status has ended.

Noncitizens in unlawful immigration status generally include those:

Who entered the United States without inspection and admission or parole; and

Whose lawful immigration status expired or was rescinded, revoked, or otherwise terminated.

**Unlawful Immigration Status at Time of Filing (INA 245(c)(2))

An applicant is barred from adjustment of status if the applicant is in an unlawful immigration status on the date of filing the adjustment application.This bar to adjustment does not apply to:**

Immediate relatives
    ...
    https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-7-part-b-chapter-3#footnote-2

• Bu ileti silindi!

• Sayın @crazycells bundan böyle yapılacak olan başvurularda Medical Exam raporunun kesinlikle I-485 ve AOS paketi ile birlikte gönderilmesi gerekir dersek doğru olur mu?
    https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-now-requires-report-of-immigration-medical-examination-and-vaccination-record-to-be-submitted

• Evet önemli ve kritik bir sorum var sayın @crazycells etiket için özür dilemek ile birlikte özellikle size sormak istiyorum hocam.

Benim şimdi Amerika'da doğmuş bir kız arkadasim var kendisiyle evlilik dusunuyoruz. Amerikan Vatandasligi Var ABD Pasaportu tasiyor Fakat ailevi nedenler nedeniyle hic amerikada yasamamis Hayatinin Nerdeyse tamamini Meksikada Gecirmis Yani Vergi Beyanı vs nerdeyse hic yok amerikada aktif olarak hic kalmadigi icin bu kisinin sponsor olmasi mumkun mu? veya hangi kosullarda mumkun cunku bildigim kadariyla bunun belli bir sartlari var daha once hic amerikada uzun sure yasamamis olmasi bu durumu nasil etkiler?

• @Ekto-Oktan öncelikle eşin Türkiye’ye gelecek veya sen nerede hangi ülkede ikamet ediyorsan evleneceksiniz. Sen Amerika’ya gidebiliyorsan turist vs orada da evlenebilirsiniz sorundan anladığım senin gidebilme şansın yok. Evlilik yapıp i130 doldurup başvuru yapacaksınız. İlişki kanıtları vs yükleyeceksiniz onay alacaksınız bu süreç 12-15 ay sürüyor şuan. Ardından bu aşamadan onay alınca dosyan nvc aktarılıyor burada eşinin bir Amerika adresi olması gerekiyor sabit bir adresi olduktan sonra eşinin belgelerini yükleyeceksin. Eşinin geliri olmadığı ve Tax ödemediği için sponsor bulacaksınız bu sponsorun Tax vs yükleyeceksiniz sen kendin de kendi belgelerini yükleyeceksin oradan da onay alacaksın bu da 1 ay sürüyor. Sorun olursa sana sorunun ne olduğunu söyleyip tekrar tekrar doğru olana kadar onu yapmanı istiyorlar ardından DQ oluyorsun. Dosyan onaylandı demek işte ardından dosyanı hangi ülkedeysen o ülkenin konsolosluğuna aktarılıyor ve vize mülakatı için bekliyorsun. O da Türkiye için 6-8 ay sürüyor yani toplamda evlendikten sonra 22-26 ay gibi bir süreçte bütün her şey bitiyor. Bu Türkiye tarafından olan süreçti Amerika tarafında ise yani oraya gidip evlenip statü değişikliği yaparsan o da 1 senede biter toplam süreç olay bu.

• @zeojoeblack @kamile hanım bu soru önemli benim içinde! evlilik üzerinden mi 20 ay geçti yoksa basvuru üzerinden mi ? Şimdiden teşekkür ederim.

• @zeojoeblack merhaba evliliği yeni 2 yılı tamamlamıştı.Görüşmeye eşi ile birlikte katıldı.Başvuru tarihinden 20 ay sonra.

• @çotonak28 merhaba başvuru tarihinden 20 ay sonra görüşmeye çağrıldı.Evliliği 2 yılı yeni doldurmuştu.Onun için 10 yıllık vermiş olabilirler.

• @kamile Teşekkürler.Evet evlilik 2 yılı geçtiyse direkt 10 yıllık veriliyormuş.

Benzer Başlıklar

• Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Nazmi ŞenerN
    @ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k