Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• @T-C-Kubilay-Dikici tebrikler hayırlı olsun :)

• @T-C-Kubilay-Dikici tebrikler çok mutlu oldumm...

• @T-C-Kubilay-Dikici Tebrikler

• @T-C-Kubilay-Dikici hemen analiz yapalim ki insanlara yardımcı olsun.
    -gidiş nedeni gayet net, miami tatil yeri + gemi seyahati.
    -Profil temiz, meslek anlaşılır, maaş gayet yeterli tr şartlarına göre. Vize memurunun kafasında olan şey yeterli maaş aliyorlar,bunlar mcdonaldsda kaçak çalışmaz.
    -Daha önce avrupada yapılan gemi seyahati.
    -bence en önemli kısımlardan birisi martta ev aldım. Şu anki tr şartlarında ev almak ciddi bir maddi birikim isteyen birşey. Tercümesi = ülkeme geri döneceğim.

hayırlı olsun.

• @T-C-Kubilay-Dikici tebrikler vizeniz hayırlı olsun

• ⭐⭐

@tufank teşekkürler :)
    @serel teşekkürler :)
    @graombze yorucu stresli geçti konuştuğum çoğu insan ret yedi bu yüzden aldığıma bende çok sevindim :)
    @fxu teşekkürler
    @charon bende sizinle aynı fikirdeyim profilime güveniyordum alacağıma inanıyordum ama benden daha iyi profilleri red olduklarını görünce biraz karamsarlık vardı vize memuru benden önceki kişiye ret verdi onun yanında bir işletme sahibi konuşasına şahit oldum adamın aktif 1 yıllık schengen var ve 4 5 kere almaya gitmiş ingiltere uzak doğu gibi bir çok ülkeye gitmiş çok fazla soru sordu benden 3 4 kişi önce girdi ben 5 dk görüştüm çıktım adama hala soru soruyorlar ve evrak istiyorlardı ondan biraz karamsardım onayı aldıktan sonra çok mutlu oldum direk tatil planlarına başladım :)
    @cebrailoz teşekkürler

• Arkadaslar merhaba, annemin 1 hafta sonra İstanbul'da vize görüşmesi var. Sadece kendisi için başvurduk, babam için başvurmadık. Bu durumda evlilik cüzdanı götürmesi gerekir mi?

• @T-C-Kubilay-Dikici tebrikler hayırlı olsun.

• @Arne-Saknussemm yanında dursun agirlik yapmaz. Görmek isteyeceklerini sanmam ama goturmekten zarar gelmez.

• Merhabalar, bugün sabah mülakatım vardı ve maalesef ret aldım. Çok üzüldüm ve açıkçası anlam veremedim. Genel olarak ret veriyorlardı. Yaşlılara genelde onay veriyorlar diye okuyordum ama önümdeki yaşlı çifte ret verdiler.
    Profilim: 24 yaş, bekar, kadın, şahıs şirketim var 2 buçuk senedir çalışıyorum. Sanırım bekar olduğum ve avrupaya gitmediğim için ret verdi.

Görüşme
    Memur: M, Ben:B
    B: Merhaba
    M: Merhaba, türkçe mi ingilizce mi?
    B: Türkçe lütfen
    M: Ne için gideceksiniz?
    B: Babamla birlikte yaz tatili için gezmeye gideceğiz
    M: Ne iş yapıyorsun?
    B: Diyetisyenim, kendi kliniğim var orayı işletiyorum.
    M: Kaç çalışan var?
    B: Tek çalışıyorum.
    M: Hangi ülkelere gittiniz?
    B: Balkan ülkelerine gittim.
    M: Avrupa'ya gitmediniz mi?
    B: Hayır gitmedim.
    M: Üzgünüm vizenizi onaylamıyorum.

Çoğu kişinin mülakatı 5 dakika falan sürerken benimki 40 saniye falan sürdü cidden çok hızlıydı. Hiçbir belge istemediler. Tatili babam karşılayacaktı kendi şirketi var + 30 yıldır abd vizesi var. Hani konuşmaya fırsat olsa bunları söyleyeceğim. Diğer bankolardaki memurlar biraz daha konuşkan gibiydi. Bana denk gelen pek konuşmadan seri şekilde ret veriyordu. Avrupaya gitmediğim için mi ret verdiler bilmiyorum ama onlara ne çok saçma ben avrupayı merak etmiyorum ki size ne yani. Çok üzgünüm maalesef..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@galadriel geçmiş olsun, sonucu olumsuz da olsa tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. Kişisel tavsiyem gitme hayalinizden vazgeçmemeniz 🙏🏻

Bir sonraki B1/B2 başvurunuz öncesi Schengen bölgesi ziyaretleriniz kapsamında alacağınız vize/yapacağınız seyahatler, ilave bir İngiltere vizesi/seyahati profilinizi güçlendirecektir ve vizenizi alacaksınızdır.

• ⭐⭐

@galadriel eksileri sayayım;
    -genç bayan(evlenebilir)
    -şahıs şirketi var(ciddiye çok alınmaz şahis şirketleri eğer uzun süredir faaliyet göstermiyorsa). kaç çalışan var sorusunun sorulma sebebi bu.
    -2.5 senelik iş hayati
    -Daha önce vize isteyen bir ülkeye gidilmemiş.
    -tatili baba karşılayacak = başvuranın yeterli parası yok.

Konuşmaya firsat veriyorlar mülakat sırasında. Sürüyle soru sormuş orada :)

İnsanların anlamadığı birşey var; abd vize memurları vize için başvuran herkesi otomatikman bu abdye göçecek şeklinde görür(yasa böyle). Siz profiliniz(düzgün doldurulmuş ds160) ve mülakat ile vize memurunu ikna etmek zorundasınız vize istiyorsanız.
    Mülakat sırasında sorulan soruların hepsinin bir nedeni var. Vize memuru amerikalıdır, amerikalı gibi düşünmeyi bilmeniz gerek.

maddi durumunuzu düzeltin(yani şirket büyüsün, daha çok çalışan olsun,ciro yapsın vs) ve 1-2 kez ingiltere + schengen alırsanız vizeyi verirler.

• Merhaba,
    Cuma gunu babamın vize randevusu olacak. Genel olarak profili, emekli aynı zamanda SGK çalışan, yeşil pasaport sahibi, eksi olarak daha önce hiç avrupa çıkış damgası yok pasaportunda sadece balkan ülkeleri var. Türkiye’de taşınmazları var, ayrıca Türkiye’de benden başka çocuğu da var. ABD’ye gitme nedeni olarak , cocuklarını ve torunlarını kısa süreli ziyaret etmek istediğini belirtecek. Türkiye’ye geri döneceğini belirtecek bir çok şey var ama hiç avrupa’ya gitmemiş olması bir sıkıntı olur mu dersiniz? Yorumunuzu merak ediyorum teşekkürler.

• @Didem-G bence sorun olmaz benim anne babam da yeşil pasaportlu Annem avrupayi gezdi ama babam gitmedi. Ikisi aynı anda mulakata girdiler sorunsuz aldilar vize

• @charon Sizin dediğiniz de doğru fakat mezun olur olmaz kendi işimi kurdum anca 2 buçuk sene oldu. Kliniğimde cihazlar var aslında baya yatırım yaptım buraya tabi bunu falan söylemeye cidden vakit olmadı hani karşımdaki hanımefendi zaten ret verecek de prosedür gereği seri soruyor şeklindeydi, bunu hissettim, bu bankodaki hanımefendi önüne kim gelirse o şekildeydi. Ben babamın profilinden dolayı asıl babam öderse ve birlikte gidersek döneceğime emin olurlar diye düşünmüştüm. Seyahati kendim de karşılayabilecek güçteyim. İş yerimde tek çalışmamın sebebi de işim çok zorlayıcı değil. İşimi büyütmem için spor salonu tarzı ya da sağlık ocağı büyüklüğünde bir güzellik merkezi falan kurmam lazım ona da henüz gücüm yetmez maalesef.
    Aslında bunun başkasının ödeyip ödemediğiyle ilgili olduğunu da sanmıyorum. Çünkü orada bir tane ablayla tanıştım 3 kez ret almış 4. gelişiymiş ve turistik gideceğini, burada kendi işi olduğunu anlattı. Pasaportu da doluymuş ve yaşı da büyüktü. Bu ablada benim mülakatımda düzeltmem gereken şeyler var yani. Ben bu işin cidden şans olduğuna inanıyorum

• @ATS16 Teşekkür ederim. Konsoloslukta gördüklerimden sonra amerikayı tekrar denemeyi düşünmüyorum. Belki suriyeliler gittikten sonra ülkemiz rahatlayınca denerim, açıkçası ret oranlarında onlarında etkisi olduğunu düşünüyorum. Schengen'de zor veriyor artık çünkü. Şimdilik yönümü avustralya ve yeni zelandaya çevirdim, şansımı ordan deneyeceğim

• ⭐⭐

@charon Kaç kere ingiltere kaç kere şengen olmalı?

• ⭐⭐

@galadriel Sizin adınıza üzüldüm bana da çok soru sormadılar size sorulan soruların aynısını ama ben ekrana birşey girerken vize kararını etikİleyecek bilgileri sormadan söyledim örnek evimin olduğunu ve yeni aldığımı bunu kutlama yapmak için gitmek istediğimi söyledim bu bilginin onun kararını etkileyip etkilemediğini bilmiyorum forumdaki deneyimler okursanız geriye dönük birdaki sefere sizin daha düzgün profil çıkarmanıza faydası olacaktır.

Diğer arkadaşlarımın da söylediği gibi bir kaç schengen ülkesine gitmenizi tavsiye ederim şayet deneyimlerde okuduğum kadarıyla bunu uyguladım memur sorduğunda evet ..... (schengen ) ülkerine gittim dedim..

schengen vizesini almak sanıldığı kadar zor değil son zamanlarda görüğüm kadarıyla ispanya italya kolay vize verdiklerini söylüyorlar ben vizemi alırken önce gemi turu satın aldım sonra vizye başvurdum okuduğum deneyimlerde bir çok kişi booking gibi sitelerden sahte rezervasyon yaptıkları için karasal turlarda daha eleyici oluyorlar gemi turlarında rezervasyon yaptığın 1 gün sonra dahi iptal etsen belli bir tutarda kesinti yapılıyor bundan gemi turları daha güvenilir bir seyahat gibi geliyor dediler . bende italya başlangıçlı 7gecelik bir tur satın aldım ilk yurt dışını deneyiminide bu şekilde kazandım size tavsiyem sizde bu doğrultuda bir planlama yapın

• @T-C-Kubilay-Dikici Teşekkür ederim. Yani bilmiyorum yeni ilk defa pasaport alıp tertemiz sayfalarla direkt konsolosluğa gidip vize alan tanıdıklarım var. Başka vizeli yerleri gezmenin illa etkisi oluyordur ama saçma çünkü gezmeden alan da var.
    Dediğiniz gibi turla vize almak daha kolay olur o şekilde şansımı deneyebilirim. Fakat yakın zamanda Amerika'yı tekrar denemeyi düşünmüyorum, çünkü bende eksik olup, şöyle olsaydı böyle olsaydı yaşım büyük olsaydı, evli olsaydım gibi kriterler orada tanıştığım yaşı büyük bir ablada vardı fakat 3 kez ret almış 4. gelişi olduğunu söyledi. O yüzden benim umudum pek kalmadı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@galadriel yine kişisel görüşüm konu TC pasaportu almış Suriyeliler değil, red oranlarının nedenlerini daha yukarılarda aramak gerekiyor bence.

Sürecinizde bol şans, Avustralya ve Yeni Zelanda (turistik vize ise) başvurularınız içinde bahsi geçen konsoloslar da seyahatiniz sonrası yaşadığınız/vatandaşı olduğunuz ülkeye geri dönüp dönmeyeceğinize dair sosyo demografik özelliklerinizi inceleyeceklerdir.

Benzer Başlıklar

• B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    608 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k