Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

Merhaba 05.12.2024 itibari ile vizemizi aldık 🙂

Detaylı bir deniyim yazısı olacak sizinle paylaşmak istiyorum.
    Biyografim
    Kendim hakkın da bilgilendirme ila başlayım çalışma hayatım 2010 yılında başladı son 10 yıldır bir şirkette finans müdür pozisyonunda çalışıyorum eşim faizsiz finansman kurulu olun ........... evimde 3.5 yıldır şube müdür sektörde 6 yıldır çalışıyor hane gelirimiz 100 ile 150k arasında 2024 yılında mart ayında evimizi aldık 2024 yılı temmuz ayında italya fransa ispanya gemi turu satın alıp gezme fırsatımız oldu bundan önce yurt dışı deneyimimiz hiç olmadı
    RANDEVU SÜRECİ
    Vize başvuru sürecinde ds160 formunu doldururken destek aldım hata yapmamak adına daha sonra tüm süreci kendim yönettim ağustosun sonunda başvurumuzu yaptık ilk randevumu alırken ocak2026 vermişleri sık sık kontrol ederek her boş vaktimde randevumu 1ay gibi kısa sürecek 5 aralık 2024 çekmiştim bundan sonra forumda deneyimleri okuyarak kendime profil oluşturmaya başladım evrak hazırlıklarına başladım

Yapılan masraflar:
    Başvuru ücreti ve ds160 için alınan destek bedeli için ödediğim rakam : 670USD
    Ulaşım: KONYA - ANKARA VE ANKARA KONYA YHT tren bileti 1000TL
    Otel: Konsolosluğa 10dk yürüyüş mesafesinde bulunan GRAND MERCURE otel iki kişi sadece oda: 3.919TL
    Ankara içi ulaşım: metro ile 100tl
    Yeme içme 1000TL
    Emanetci çanta 200tl
    Sbah yağmurlu olduğu için ankara otelden konsolosluğa taksi çağırdım yazan 70tl taksi indi bindi 100tl verdim
    Pasaport kargo ücreti adresime istedim 650tl
    toplam masraflar:670usd ve 6969TL

Vize için oluşturduğum profil:
    10 temmuz ile 20 temmuz arası miami gideceğim 4 gün orada alış veriş yapıp ikonik Art Deco sokaklarında eşimle gezeceğiz daha sonra florida'dan gemi turu satın alıp bahamaları gezeceğim tropikal bir tatil yapacağım şeklinde bir profil oluşturdum ve eşimde bende resmi giyindik

Vize görüşme önce konsolosluk bilgilendirmesi
    Vize randevum saat 08:45 idi planım 08:00 gibi orada olmak dı aksilik olacak vize için istenen tek şey olan fotoğrafımı unutmuşuz ve bunu fark ettiğimizde saat akşam 11 di o saatte açık fotoğrafçı bulmadım sabah 06:30 uyandım başladım fotoğrafçı aramaya konsolosluğun yanında bulunan ementçinin fotoğraf çektiğini öğrendim ve saat 7 gibi açılıyordu sabah 7 de orada olacak şekilde yağmurlu bir ankara sabahında taksiyle direk geçtik 500tl gibi bir ücret ödeyerek fotoğrafımızı çektirdik.daha sonra konsolosluk bahçesine geçtik 08:00 ve 08:15 randevuları sıradaydı yağmurlu ve soğuk olduğu için çocuklu ailelere öncelik veriliyordu biz üstü kapalı banklarda randevu saatimizin yaklaşmasını bekliyorduk daha sonra 08:30 ve 08:45 sıraya geçsin denildi sıraya geçtik sıra bize gelince büyük bir nizamiye önce pasaportları teslim ettik orada kontrol tamamlandı daha sonra başka bir sıraya geçtik xray cihazlarına yönlendirdiler pasaport kontrol bitenlerin isimleri seslendi nizamiye içine alınarak oradan üsrt araması yaptılar ve içeri aldılar

Konsolosluk içinde yapılanlar
    Nizamiye kontrolleri bittikten sonra uzuk bir yoldan yürüyerek bir binaya girdik kapıdaki görevi vize türüne göre hazırlamamızı istediği evrakları bildirdi trusit vizesi dedik sadece ds160 onay formu 1 adet fotoğrafı pasport içinne koyun ve sıraya geçmemizi söyledi 5 dk gibi bir sürede pasaportların arkasına barkot yapıştırıp mülkatların yapıldıı bankoları önünden önce pasaport kayıta daha sona parmak izlerimizin aldığı yere geçtik burada çok kısa sürdü akabinde mülakat sırasına geçtik 6 banko vardı orada sıradayız kim boşaldıysa sıradaki direk oraya geçiliyordu beklerken gördüğüm kadarıyla 6 kişinin vize sürecini takip ettim 2 kişi onaylanmadı onaylamayan birinin profilini çok net duydum içimden dedim ki o sıra inşallah gelmezdi onay veren bankoları takip ettim ret yiyin profil daha önce hiç yurt dışına çıkmamış 4 yıldır çalışıyor kardeşi 2 yıldır amerikadaymış ekrana birşey yazdı ve vizeniz onaylanmadı dedi sıradan çıktı görevli bizi direk o bankoya aldı uzak doğulu memura doğru eşimle ben geçtim

Mülakat soruları
    M: memur B: ben E: eşim
    M: Merhaba ( ingilizce )
    B: Merhaba günaydın ( ingilizce)
    B: Türkçe çevirmen istiyorum ( İngilizce)
    M: Tamam (ingilizce)
    Burada arkasına döndü ve bir çevirmen istedi
    M: Ziyaret amacınız nedir
    B: Trustik
    M: Nereyi düşünüyorsunuz
    B: 4 gün miami daha sonra gemi turu ile bahamarları tropikal adalara gideceğiz
    M: Güzel
    M: Daha önce yurt dışına çıktınız mı
    B: Evet, Temmuz ayında italya fransa ispanya ile gemi turu yaptık
    Burada ekrana birşeyler yazdı
    M: Ne iş yapıyorsunuz
    B: 10 Yıldır çalıştığım firmada finans müdürüyüm eşimde finans kuruşunda şube mdürü
    M: (Eşime dönerek) Siz ne iş yapıyorsunuz dedi
    E: Faizsiz finansal kuruşunda 6 yıldır çalışıyorum 3,5 yıldır şube müdürüyüm
    M: bana dönerek çalıştığım firmanın ismini sordu
    B: ............... firmasında çalışıyorum
    Ekrana birşeyler giriyordu
    B: martta ev aldım kutlama yapmak içi miami gitmek istiyoruz dedim
    M: Çok güzel tebrik ediyorum sizi

1 dk bir sessizlik oldu bana bir kağıt uzattı camın altındaki bölmeden bir önceki kişiyede kağıdı vererek vizenizi onaylamıyoruz demişti o sırada tam ne olduğu anlamadım vizeniz onayladı dedi kağıtta pasaportun daha sonra geleceğinin bilgileri yazıyordu göreseli atarım

B: teşekkürler iyi günler ( ingilizce)

Eşimle oradan yüzümüz gülerek uzaklaştık 🙂

Evraklar konusunda bilgi vereyim : hiç bir evrak sormadı ben baya bir evrak hazırladım yan bankodaki kişi vize başvurusu neydi bilmiyorum ama o memur bir kaç evrak istedi adli sicil kaydı gibi evrakları yanımdaki bankodaki kişide sanırım fuar vb organizasyona gideceğini söylemişti ondanda evraklar istedi

Bundan sonra mayıs green card sonucuna göre ya aos yapacağım gc çıkmaz ise temmuz ağustos gibi tatile gideceğim 🙂

95675ba2-2de9-4143-b24c-6c4c73d4e1ca-image.png

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• @T-C-Kubilay-Dikici 5 dakika önce forma girip Kubilay beyin mülakatını nasıl geçti acaba merak ediyordum bir şey yoktu formda dolaşırken bildirim geldi. Vizeniz hayırlı olsun.

• ⭐⭐

@zakaria teşkkürler ağzı kulaklarımda çıktım inşllah mayısda da güler yüzümüz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

• @T-C-Kubilay-Dikici tebrikler hayırlı olsun 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici tebrikler çok mutlu oldumm...

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici hemen analiz yapalim ki insanlara yardımcı olsun.
    -gidiş nedeni gayet net, miami tatil yeri + gemi seyahati.
    -Profil temiz, meslek anlaşılır, maaş gayet yeterli tr şartlarına göre. Vize memurunun kafasında olan şey yeterli maaş aliyorlar,bunlar mcdonaldsda kaçak çalışmaz.
    -Daha önce avrupada yapılan gemi seyahati.
    -bence en önemli kısımlardan birisi martta ev aldım. Şu anki tr şartlarında ev almak ciddi bir maddi birikim isteyen birşey. Tercümesi = ülkeme geri döneceğim.

hayırlı olsun.

• @T-C-Kubilay-Dikici tebrikler vizeniz hayırlı olsun

• ⭐⭐

@tufank teşekkürler 🙂
    @serel teşekkürler 🙂
    @graombze yorucu stresli geçti konuştuğum çoğu insan ret yedi bu yüzden aldığıma bende çok sevindim 🙂
    @fxu teşekkürler
    @charon bende sizinle aynı fikirdeyim profilime güveniyordum alacağıma inanıyordum ama benden daha iyi profilleri red olduklarını görünce biraz karamsarlık vardı vize memuru benden önceki kişiye ret verdi onun yanında bir işletme sahibi konuşasına şahit oldum adamın aktif 1 yıllık schengen var ve 4 5 kere almaya gitmiş ingiltere uzak doğu gibi bir çok ülkeye gitmiş çok fazla soru sordu benden 3 4 kişi önce girdi ben 5 dk görüştüm çıktım adama hala soru soruyorlar ve evrak istiyorlardı ondan biraz karamsardım onayı aldıktan sonra çok mutlu oldum direk tatil planlarına başladım 🙂
    @cebrailoz teşekkürler

• Arkadaslar merhaba, annemin 1 hafta sonra İstanbul'da vize görüşmesi var. Sadece kendisi için başvurduk, babam için başvurmadık. Bu durumda evlilik cüzdanı götürmesi gerekir mi?

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici tebrikler hayırlı olsun.

• @Arne-Saknussemm yanında dursun agirlik yapmaz. Görmek isteyeceklerini sanmam ama goturmekten zarar gelmez.

• Merhabalar, bugün sabah mülakatım vardı ve maalesef ret aldım. Çok üzüldüm ve açıkçası anlam veremedim. Genel olarak ret veriyorlardı. Yaşlılara genelde onay veriyorlar diye okuyordum ama önümdeki yaşlı çifte ret verdiler.
    Profilim: 24 yaş, bekar, kadın, şahıs şirketim var 2 buçuk senedir çalışıyorum. Sanırım bekar olduğum ve avrupaya gitmediğim için ret verdi.

Görüşme
    Memur: M, Ben:B
    B: Merhaba
    M: Merhaba, türkçe mi ingilizce mi?
    B: Türkçe lütfen
    M: Ne için gideceksiniz?
    B: Babamla birlikte yaz tatili için gezmeye gideceğiz
    M: Ne iş yapıyorsun?
    B: Diyetisyenim, kendi kliniğim var orayı işletiyorum.
    M: Kaç çalışan var?
    B: Tek çalışıyorum.
    M: Hangi ülkelere gittiniz?
    B: Balkan ülkelerine gittim.
    M: Avrupa'ya gitmediniz mi?
    B: Hayır gitmedim.
    M: Üzgünüm vizenizi onaylamıyorum.

Çoğu kişinin mülakatı 5 dakika falan sürerken benimki 40 saniye falan sürdü cidden çok hızlıydı. Hiçbir belge istemediler. Tatili babam karşılayacaktı kendi şirketi var + 30 yıldır abd vizesi var. Hani konuşmaya fırsat olsa bunları söyleyeceğim. Diğer bankolardaki memurlar biraz daha konuşkan gibiydi. Bana denk gelen pek konuşmadan seri şekilde ret veriyordu. Avrupaya gitmediğim için mi ret verdiler bilmiyorum ama onlara ne çok saçma ben avrupayı merak etmiyorum ki size ne yani. Çok üzgünüm maalesef..

• ⭐⭐⭐⭐

@galadriel geçmiş olsun, sonucu olumsuz da olsa tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. Kişisel tavsiyem gitme hayalinizden vazgeçmemeniz 🙏🏻

Bir sonraki B1/B2 başvurunuz öncesi Schengen bölgesi ziyaretleriniz kapsamında alacağınız vize/yapacağınız seyahatler, ilave bir İngiltere vizesi/seyahati profilinizi güçlendirecektir ve vizenizi alacaksınızdır.

• ⭐⭐

@galadriel eksileri sayayım;
    -genç bayan(evlenebilir)
    -şahıs şirketi var(ciddiye çok alınmaz şahis şirketleri eğer uzun süredir faaliyet göstermiyorsa). kaç çalışan var sorusunun sorulma sebebi bu.
    -2.5 senelik iş hayati
    -Daha önce vize isteyen bir ülkeye gidilmemiş.
    -tatili baba karşılayacak = başvuranın yeterli parası yok.

Konuşmaya firsat veriyorlar mülakat sırasında. Sürüyle soru sormuş orada 🙂

İnsanların anlamadığı birşey var; abd vize memurları vize için başvuran herkesi otomatikman bu abdye göçecek şeklinde görür(yasa böyle). Siz profiliniz(düzgün doldurulmuş ds160) ve mülakat ile vize memurunu ikna etmek zorundasınız vize istiyorsanız.
    Mülakat sırasında sorulan soruların hepsinin bir nedeni var. Vize memuru amerikalıdır, amerikalı gibi düşünmeyi bilmeniz gerek.

maddi durumunuzu düzeltin(yani şirket büyüsün, daha çok çalışan olsun,ciro yapsın vs) ve 1-2 kez ingiltere + schengen alırsanız vizeyi verirler.

• Merhaba,
    Cuma gunu babamın vize randevusu olacak. Genel olarak profili, emekli aynı zamanda SGK çalışan, yeşil pasaport sahibi, eksi olarak daha önce hiç avrupa çıkış damgası yok pasaportunda sadece balkan ülkeleri var. Türkiye’de taşınmazları var, ayrıca Türkiye’de benden başka çocuğu da var. ABD’ye gitme nedeni olarak , cocuklarını ve torunlarını kısa süreli ziyaret etmek istediğini belirtecek. Türkiye’ye geri döneceğini belirtecek bir çok şey var ama hiç avrupa’ya gitmemiş olması bir sıkıntı olur mu dersiniz? Yorumunuzu merak ediyorum teşekkürler.

• @Didem-G bence sorun olmaz benim anne babam da yeşil pasaportlu Annem avrupayi gezdi ama babam gitmedi. Ikisi aynı anda mulakata girdiler sorunsuz aldilar vize

• @charon Sizin dediğiniz de doğru fakat mezun olur olmaz kendi işimi kurdum anca 2 buçuk sene oldu. Kliniğimde cihazlar var aslında baya yatırım yaptım buraya tabi bunu falan söylemeye cidden vakit olmadı hani karşımdaki hanımefendi zaten ret verecek de prosedür gereği seri soruyor şeklindeydi, bunu hissettim, bu bankodaki hanımefendi önüne kim gelirse o şekildeydi. Ben babamın profilinden dolayı asıl babam öderse ve birlikte gidersek döneceğime emin olurlar diye düşünmüştüm. Seyahati kendim de karşılayabilecek güçteyim. İş yerimde tek çalışmamın sebebi de işim çok zorlayıcı değil. İşimi büyütmem için spor salonu tarzı ya da sağlık ocağı büyüklüğünde bir güzellik merkezi falan kurmam lazım ona da henüz gücüm yetmez maalesef.
    Aslında bunun başkasının ödeyip ödemediğiyle ilgili olduğunu da sanmıyorum. Çünkü orada bir tane ablayla tanıştım 3 kez ret almış 4. gelişiymiş ve turistik gideceğini, burada kendi işi olduğunu anlattı. Pasaportu da doluymuş ve yaşı da büyüktü. Bu ablada benim mülakatımda düzeltmem gereken şeyler var yani. Ben bu işin cidden şans olduğuna inanıyorum

• @ATS16 Teşekkür ederim. Konsoloslukta gördüklerimden sonra amerikayı tekrar denemeyi düşünmüyorum. Belki suriyeliler gittikten sonra ülkemiz rahatlayınca denerim, açıkçası ret oranlarında onlarında etkisi olduğunu düşünüyorum. Schengen'de zor veriyor artık çünkü. Şimdilik yönümü avustralya ve yeni zelandaya çevirdim, şansımı ordan deneyeceğim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |