Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@emre911 Tek korkum savaş muhabbetlerinin v.s. kontrolden çıkması. Ülkede ve bölgede tansiyon yüksek. Yoksa 3-4 yıl bekleriz sorun yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 vize istatistiklerinde bu detayı paylaştıkları bir yer var mı? toplam basılan vize sayısı içerisinde dependent sayısı yer almıyor çünkü. ben daha çok tahmin olarak söyledim. Yıllık 10k vize kotasında yer alan yaklaşık %50 dosya AOS ile sürecini sonuçlandırıyor. Bu adaylar da genelde bekar ve öğrenci oluyor. Konsolosluk sürecindeki adaylar genelde evli / çocuklu oluyor. Bunlar hep varsayım tabi. 45-50 bin olarak bile varsaysak 10k'sı 2025 mali yılında vizesini alacaktır. en azından benim için 3.5 - 4 sene var diyebiliriz şimdilik. süreler bu şekilde uzadıkça başvurular gitgide azalacaktır.

"2 - 2.5 senede vizeyi alırsınız" şeklinde pazarlanması bence yanıltıcı. Firmalar buna dikkat etmeli. Zaman planını tahmin de olsa, gerçekçi bir aralıkta paylaşmaları lazım. Biz başvururken zaten 3 - 3.5 seneden aşağı olmayacağını biliyorduk. Sadece bülteni baz alarak yapılan hesaplamalar bile vaat edilen süreden uzun, LC onay süreleri bile 15-16 aylara geldi. kaldı ki bülten sürekli ilerlemiyor..

• ⭐⭐⭐⭐

Yakın zamanda onay alan dosyalardan gördüğüm kadarıyla, Consular Processing için vize bülteninde B tablosu hiç dikkate bile alınmıyor. Bültende "B" tablosunun açıklamasında cut-off içerisinde olan adayların dosyaları NVC'ye aktarılır ve dosya işlemlerine başlanır şeklinde bir ifade var. Fakat PD'e bakılmaksızın her I-140 onayı alan başvuru NVC'ye transfer ediliyor ve dosya işlemleri başlatılıyor. Bu da kısa zamanda "DQ" olmak anlamına geliyor. Reddit (link) üzerinden bu durumu sordum, neden açıklamaya uyulmuyor diye, ama cevaplayan olmadı. Açıklama hatalı ise düzeltmeleri lazım, bu şekilde yanıltıcı oluyor.

• @tufank

Direkt resmi bir kaynakta açıklandığını sanmıyorum, ama dosyalar üzerine analiz yapan hukuk firmalarının vs kaynaklarında oluyor genelde. Bir yerde gördüğümü hatırlıyorum, çünkü forumda da paylaşımını yapmıştık sanırım daha önce. Dosya başına 2.5 vize basılıyordu yaklaşık. Düşününce de gayet mantıklı. Ama komple EB kategorilerimiydi yoksa sadece EB3 veya other workers kategorisimiydi hatırlamıyorum. Bulup bi paylaşırım onu da.

• ⭐⭐⭐⭐

DOL, PERM işlem süreleri tablosunu güncelledi. Eylül 2023'e ait dosyaları incelemeye başladıklarını duyurdular; aslında, buna geçen hafta başladıklarını biz zaten gözlemliyorduk. Şu anda ağırlıklı olarak sayı, boşluk ve A, B, C harfleriyle başlayan sponsor isimlerine ait dosyalar üzerinde çalışıyorlar.

Ortalama dosya değerlendirme süresi ise 468 güne yükselmiş durumda.

Screenshot 2024-12-09 at 09.42.45.png

• @tufank

Hızları Türk mahkemeleriyle kapışır cinsten…

• January 2025 Bulteni aciklandi.

image.png

• durum hic iyi gozukmuyor acikcasi. other workers 7 gun, 3rd kategori ise 15 gun ilerlemis. Dates for filing zaten komple ayni. Bu bultende guzel bir ilerleme bekliyordum kismet degilmis.

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 Bültendeki bu ilerleyiş tamamen formalite. 7 ya da 15 gün ilerlemesi bu kategorilerde ne gibi bir etki yarattı bilmiyorum. Oldukları yerde sayıyorlar..

Other workers tarafında, Meksika ve Filipinler de 7 gün ilerlemiş A tablosunda. Bu bültende boş geçti diyebiliriz. Bakalım ileriki bültenlerde ne olacak..

• @tufank yine bir hayal kırıklığı daha oldu her ay böyle oldu doğru düzgün hiç ilerleme olmadı geçmiş tarihlere baktımda gözümden kaçanda olabilir 2022 Mayıs ayından sonra doğru düzgün hiç ilerleme olmamış eb3 other için daha ne kadar süre böyle devam edecek hiç bilmiyorum normal bir durum değil sanki hiç ilerlememesi bir de 7 gün sadece hadi üzülmesinler 7 yapalım der gibi :)) hepsinde olup bizim kategori de olmaması çok üzücü yeni yılda belki biraz olur dedik oda olmadı

• @tufank AOS yapacaklar icin de dates of filing tablosundan devam ediyorlar. bir kac ihtimal var, yogunluk gercekten cok fazla sakin gitmek istiyorlar ya da sistem degistirdiler yavas yavas ilerleyip sakin sekilde gitmek istiyorlar.
    onumuzdeki bultenlerde durum netlesir. gerci bir bu klisem bir de "sabirla beklemeye devam" kilisem var baska da tutunacak dal yok 🙂
    ha bir de "hayirlisi" var...

• @btek14 bu kadarda yavaş olmaz bence 7 gün ilerlemek nedir :))

• Arkadaşlar günaydın . Dün mülakatımız vardı çok şükür vizemiz onaylandı. Bu sayfanın bana çok fazla bilgi ve sürecimi nasıl yönetmem gerektiğini öğretti başta @tufank olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Mülakat deneyimi mi burdan paylaşıyorum faydası olur . Dün sabah 7;30 işi mülakat saatimiz , bir gün öncesi gidip konsolosluk karşısında otelde konakladık . Sabah 7:15 gibi konsolosluk önünde olduk çok sıra oluyor erkenden bilginiz olsun, ama güzel yanı randevu saatine göre ve çoçuklu aileler direk içeri alındı . Sıkı güvenlik denetimden sonra içeri yönlendirdiler , sıra numarası aldık , ilk olarak evrak teslimi yaptık , ne istiyorlar sa onu götürün fazlasını almıyorlar . Evrak tesliminden sonra bekleyin sıra numaranız yandığında mülakata gireceksiniz dediler, Türkçe olarak girdik , sıra bize geldi hemen , sormaya başladılar işi nereden buldunuz , nerde çalışıcaksınız akrabanız varmı , evrakları gördü hepsi tam dedi vizeniz hayırlı olsun 1 haftaya size ulaşır dediler , tabi biz havlara uçtuk 3 yıl beklemenin verdiği emek sabır Piskolojisi hiç kolay değil bu süreci yönetmek . Arkadaşlar umarım herkes en kısa sürede vizesini alır hayallerine kavuşur . Hepinize başarılar diliyorum. Lütfen sormak istediğiniz kafanıza takılan ne olursa sorabilirsiniz özelden mesaj atabilirsiniz . Çünkü çok iyi biliyorum bü süreci . Herkese tekrardan çok teşekkür ederim 🙏

• ⭐⭐

@yunus-karataş Tebrikler, yeni hayatınızda başarı ve mutluluk dilerim 🙂

• @yunus-karataş tebrikler gözünüz aydın 🙂 hangi şehire gideceksiniz acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@yunus-karataş tebrikler, hayırlı olsun tekrardan. ailenle birlikte mutlu ve sağlıklı bir gelecek diliyorum ABD'de 🙂 en kısa zamanda görüşmek üzere 🖐🏻

• ⭐⭐

@yunus-karataş Tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

• @Riethian çok teşekkür ederim. Washington DC gidiyoruz

• @tufank çok teşekkür ederim abi . Mutlaka görüşelim zaten en kısa zamanda Amerika’ya bekliyoruz sizi ☺🙏🙏

• @serel çok teşekkür ederim. Washington DC gidiyoruz

Benzer Başlıklar

• 47
  • 60
  • 70
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |