Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@omerko merhabalar, saglik raporu aldiginiz tarihten itibaren 6 aylik sekilde vize veriliyor. banada 6 aylik vize verildi.

• ⭐⭐⭐⭐

@omerko, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@onuru merhaba , özel bir sorum olacak . Hong kong vizenizi kaç aylık verdi . Yani ne kadar zaman içinde abd ye girmek zorundaydiniz

Vizenizi hangi konsolosluk verirse verin, sağlık kontrolünden sonraki 6 ay içinde ABD'ye ilk girişi yapmak zorundasınız. (Vize basılı pasaportu alırken size verilen sarı zarfın üstünde Visa Expiration Date şeklinde tarih yazar)

• ⭐⭐⭐

@LEYLA-GÜNEŞ Selamlar...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

• @onuru @omerko sağlık muanesinden dolayı 6 ay giriş yapılması gerekiyor ama vize 1 yıl basılmış olması lazım Greencard elinize ulaşmasada o basılan vize ile giriş çıkış yapabilirsiniz

• ⭐⭐

@mehmetizmirli merhabalar, mehmet beyin belirttigi gibi, giris yaparken vizenize muhur vurulduktan sonra vizeniz 1 senelik green card yerine kullanabiliyorsunuz. ornek olmasi acisindan internetden bir vize ornegini ekliyorum.

2d103563-c222-40e4-a1f1-188a50ad8861-image.png

• ⭐⭐⭐

@onuru Bu mülakat sonunda pasaportlarımızda göreceğimiz vize sanırım...Alttaki cümlede de "onaylandıktan sonra 1 yıl daimi ikameti kanıtlayan geçici I-551 olarak hizmet verir" yazıyor..Ayrıca birşey dikkatimi çekti, arkadaşa 11 Mart - 30 Temmuz arası vermişler vizeyi tam 6 ay olmamış..😉

• @Flight101 6 ay süre sağlık kontrolünun onaylandigi tarihten itibaren geçerli, buradaki ilk tarih vizenin basıldığı tarih.

• ⭐⭐⭐

@Falcon-1 Onu adım kadar iyi biliyorum ancak arkadaşta 11 gün eksik onu diyorum 😉..Hep 6 ay diye konuşuyoruz diye dikkatimi çekti

• @Flight101 Ben şöyle anladım: Örnek vize resmindeki kişi, 28 Şubat ya da 1 Mart 2020'de sağlık muayenesine girmiş. Aradaki 11 gün sağlık muayenesi ile vize mülakatı arasında geçen günler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Falcon-1 Onu adım kadar iyi biliyorum ancak arkadaşta 11 gün eksik onu diyorum 😉..Hep 6 ay diye konuşuyoruz diye dikkatimi çekti

İlk tarih Konsolosluğun vizeyi verdiği tarih, ikincisi ise sağlık kontrolünden sonraki 6 ayın bittiği tarih.

• Sn @Serapp , @Flight101 , @Falcon-1 , @Ertan-Turgun , @mehmetizmirli , @onuru

Yukarida paylasilan gorseldeki gocmen vizenin verildigi tarih ile son gecerlilik tarihi arasinda 4 ay 19 gun mevcut. Gocmen, saglik raporunu cok daha erken bir tarihte alip onaylatmis olabilir veya saglik raporu 6 aydan daha kisa bir sureligine verilmis olabilir. Onceki yillarda gocmenin saglik durumuna gore 6 aydan daha kisa sureli saglik raporlari soz konusu olmustu.

Saniyorum en dogru yonlendirme soyle olmali; her gocmen, pasaportuna basili ABD Gocmen Vizesinin son gecerlilik tarihine dek ABD'ye ilk girisini yapmis olmalidir.

ABD Gocmen Vizesinin son gecerlilik tarihi, gocmenin saglik raporunun son gecerlilik tarihidir ancak kesin ve gozetilmesi gereken tarih pasaporta basilmis olan vizedeki tarihtir. Aile uyelerinin her birinin pasaportlarindaki ABD Gocmen Vizesi son gecerlilik tarihlerinin kontrol edilmesini tavsiye ederim.

ABD Gocmen Vizesinin, ABD'ye ilk giris itibariyle 1 yil boyunca green card yerine kullanilabilmesine dair detaylari su iletide gorebilirsiniz.

Tum ABD gocmeni ve gocmen adayi Forumdaslarimiza iyi sanslar dilerim!

• ⭐⭐⭐⭐

@Sharm Benim mesajımı alıntılayarak açıklama yapmanızı tam olarak anlayamadım. İletimde yer alan bilgiler doğru. Bana katıldığınızı belirterek ilave bir açıklama yapmanız daha yerinde olurdu. Aksi durumda, bu bilgiler yanlışmış gibi bir algı oluşuyor.

• ⭐⭐⭐

Ben yanlış sayıp 11 gün diyince hepimizin aklına doğal olarak muayene ile mülakat tarihleri arasındaki fark geldi..Halbuki 1 ay 11 günden bahsetmek lazım...Yine sağlık muayenesi ile mülakat arasındaki süre olabilir, hatta AP ye kalmış ve sonrasında vizesini almış bile olabilir..
    Kaldı ki vizesini alıp son güne kadar kalıp kumar oynayacak çok kişi yoktur diye düşünüyorum...

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@onuru Bu mülakat sonunda pasaportlarımızda göreceğimiz vize sanırım...Alttaki cümlede de "onaylandıktan sonra 1 yıl daimi ikameti kanıtlayan geçici I-551 olarak hizmet verir" yazıyor..Ayrıca birşey dikkatimi çekti, arkadaşa 11 Mart - 30 Temmuz arası vermişler vizeyi tam 6 ay olmamış..😉

Benim vizem de bu şekilde 5 aylık bir son giriş zamanı var ama bunun sebebi bildiğiniz üzere sağlık raporu. Yani Expires tarihini sağlık raporunuzu aldığınız aydan tam 6 ay sonraya göre düzenliyorlar 🙂

• @Flight101, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Yok hocam eksik değil işte o tarihte sağlık muayenesi yapılmış demek 😃 Benim sağlık muayenem 16 Ekim, Expires 14 Nisan (araya şubat giriyor falan kayıp gün ondan) 😃

• @Mustafa-Bayram
    Irak için bu belge düzenlenebilir olarak belirtilmiş. Irak konsolosluğundan alınabileceği yazıyor

• @Ben-Batur Merhaba,
    Güzel, yol gösterici bilgiler için teşekkür ederim. DS260 formunu konsolosluk mu açıp düzeltmenizi istedi. Yoksa sizin düzeltmek istediğiniz bilgiler mi vardı? Biz de taşıma isteği gönderdik KCC'ye Muskat için. Bu nedenle sormak istedim. Sizden sonra kimseye randevu vermemişler, endişelendik biraz 13 bin'e sıra gelir mi diye?

• 4 kişilik bir aile olarak ABD'ye yeni yerleşmiş olmanın tahmin edeceğiniz zorluklarıyla mücadele içerisindeyken bir süredir foruma uğrayamadım. Hızlıca birkaç güncelleme geçmek istedim.

*Houston'a geleli yaklaşık 3 hafta oldu, uçaktan indiğimizde sarı zarf kontrolü sonrası yanımızda getirdiğimiz nakit miktarı birkaç farklı polis tarafında üst üste teyit edildi, ayrıca valizlerde yiyecek bir şey olup olmadığı konusunda da toplam 12 valizimizin yaklaşık 4-5 tanesi random olarak açılıp kontrol edildi. Sonrasında havalimanından güler yüzlerle uğurlandık.

*Geldikten sonra 10. gün (8. iş günü) SSN'lerimiz belirttiğimiz adrese sağ salim ulaştı, bu sırada ev tuttuk, çocuğumuzu okula yazdırdık, SSN lerin gelmesi ile birlikte iş arama ve Ehliyet başvurusu işlemlerini hızlandırdık.

*Houston'a gelmeyi planlayan kişilerle "bildiğim ve gördüğüm kadarıyla" ayrıca bilgi de paylaşabilirim. Hepimize bol şans.

• @okiti mutluluklar ve kolaylıklar diliyorum

• @Uzuzi Teşekkür ettim, hepimize inşallah

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |