T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
-
@Legar Fatura olmadan da adres değişikliği yapabilirler. Siz formu doldurup TC kimlik fotokopisi ile birlikte iadeli taahhütlü olarak gönderin.
-
@Serapp Tesekkurler, faturasiz yapacagim o zaman. Cok soru soruyorum kusura bakmayin, hata yapip tekrar ugrasmamak icin :)
- Taşınma Tarihi olarak Amerika'ya giris tarihimi mi yazmam lazim? Yoksa Amerika'ya geldikten sonra kalici tasindigim adres mi olmali (2 hafta Airbnb'de kaldim)?
- Dış Temsilcilik kismina ne yazmam gerekiyor?
- Postayi Los Angeles konsolosluguna gonderebilir miyim?
-
@Legar fatura şart değil adress proof için başka birşey de kullanabilirsiniz biz banka statement göstermiştik. Adınızın geçtiği adresi belirten birşey yeterli amazon siparişi vs de olur.
Los angeles konsolosluğuna gönderebilirsiniz bizde oraya gönderdik
Tarih olarak evi tuttuğunuz tarihi yazın -
Merhabalar, yakında adres beyanı yapacak arkadaşlar için:
ABD'ye girişimden 10 gün sonra bağlı olduğum Los Angeles Konsolosluğu'na adres beyan formu, pasaport bio sayfa fotokopisi ve üstüme henüz faturam vs olmadığı için adresimin olduğu bir amazon sipariş makbuzunu ekleyip yolladım. USPS 'Certified mail with return receipt' ile, $13 ödedim. 4 iş günü sonra teslim edildi, aynı gün e-devlette ikametim yeni adresime değişti. -
Y ygmbx bu başlıktan bahsetti
-
@Berkan-Duru Herhangi bir konsolosluga gidebilirsiniz ancak bagli oldugunuz konsolosluga gitmeniz genelde onerilir cunku her konsolosluk o bolgede ne kadar turk yasiyorsa ona gore calisan istihdam eder. Herkes bagli olmadigi bir konsologluga adres bildirimi yaptirmaya giderse konsolosluk kendi bolgesi disindaki insanlara da calismis olacagindan bazi konsolosluklarimizda calisan insanlarin is yuku calisan sayisina oranla cok artmis olabiliyor. Bunun yerine konsolosluga gitmeden sadece bagli oldugunuz konsolosluga posta ile adres bildiriminde bulunmanizi oneririm.
-
Merhabalar,
Aralık ayı gibi North Carolina'ya taşınmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla yakınlarda konsolosluk yok. Posta yoluyla kendim mi UPS tarzı kargo yerine gidip gerekli evrakları konsolosluğa postalamam gerek? Ayrıca en yakın konsolosluğu yine benim belirlemem gerekir değil mi?
-
@misha90 evet ilk iletide yazan adımları takip ederek posta gönderebilirsiniz
-
@misha90, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
Merhabalar,
Aralık ayı gibi North Carolina'ya taşınmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla yakınlarda konsolosluk yok. Posta yoluyla kendim mi UPS tarzı kargo yerine gidip gerekli evrakları konsolosluğa postalamam gerek? Ayrıca en yakın konsolosluğu yine benim belirlemem gerekir değil mi?
Her konsolosluğun görev bölgesi var. Siz belirlemiyorsunuz.
Kuzey Carolina Miami Başkonsolosluğuna bağlı.
Miami Kons.luğunun görev bölgesi iletişim sayfasında yazıyor:
https://miami-bk.mfa.gov.tr/Mission/ContactŞimdiden hayırlı olsun.
-
@Serapp Çok teşekkürler Serap Hanım.
-
Herkese merhabalar, adres beyanı için belirlenmiş herhangi bir şart göremedim. Ülkeye ilk giriş günümüz mü, evlendiğimiz tarih mi yoksa ceza ödememek için sallayıp 1 hafta öncesi mi hani neye göre belirleniyor bu tarih?
Sgk borçlanması söz konusu olunca pasaporta giriş çıkışlara bakıyorlar diye biliyorum. Bu konuda tavsiyesi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
-
@Nugbug, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
Herkese merhabalar, adres beyanı için belirlenmiş herhangi bir şart göremedim. Ülkeye ilk giriş günümüz mü, evlendiğimiz tarih mi yoksa ceza ödememek için sallayıp 1 hafta öncesi mi hani neye göre belirleniyor bu tarih?
Sgk borçlanması söz konusu olunca pasaporta giriş çıkışlara bakıyorlar diye biliyorum. Bu konuda tavsiyesi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
turkiye'de de oldugu gibi yurt disinda da sizin beyaniniza gore belirleniyor.
-
@Nugbug ABD'de oturum hakki kazandiginiz gün. Göçmen vize ile gidenlerde mesela, ABD'ye ilk giriş yaptigimiz günü baz alıyoruz, o gün kalici oturum hakki kazandigimiz icin. Eğer taşındıysak tabi. Yoksa taşındığımız tarihte bildirim yapıyoruz. Türkiye’de çalışmıyorsanız, GSS borcu yazmaya başlıyor bildirim yapmazsanız. Bildirim yapmakta geç kaldıysak, cezasını ödeyip, yine geçmiş tarihe bildirim yapıyoruz. Sonra konsolosluktan aldığımız kağıtları SGK’ya götürüp, borcu sildirebiliyoruz.
-
@Ryback, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
@Nugbug Sallama diye birsey yok. ABD'de oturum hakki kazandiginiz gün. Göçmen vize ile gidenlerde mesela, ABD'ye ilk giriş yaptigimiz günü baz alıyoruz, o gün kalici oturum hakki kazandigimiz icin. Bildirim yapmakta geç kaldıysak, cezasını öduyoruz.
Kisiden kisiye durumdan duruma gore degisir. Zaten o yuzden adi beyan. Biz Turkiyedeki evimizi kapatmadigimiz ve o esnada da airbnb'de kaldigimiz icin hemen yapmayip tukiyedeki evi kapatip buradan ev tuttugumuz zaman olarak tarihi bildirmistik.
-
@fxu @Nugbug 1 yıl airbnb de kalır, bildirim yapmazsanız Türkiye’deki evi kapatmadınız diye, eğer Türkiye’de çalışmıyorsanız 1 yıllık GSS borcu çıkabilir. Türkiye’de çalışıyorsanız ayrı, zaten bildirim yapmamalısınız ABD’ye taşındım diye. Ben o günden itibaren hakkınız var anlamında demiştim. Yanlış anlattım herhalde. Editledim.
-
@misha90, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
Merhabalar,
Merhaba, konudan bağımsız ama NC'nın neresine taşınıyorsunuz acaba? Biz de 17 Ocakta Charlotte'a yerleşeceğiz ilk etapta
-
@Ryback Evet turkiyedeki isime devam ettim bu sure zarfinda, ama ikameti aldiktan sonra da bir muddet devam ettim. Teknik olarak yurt disinda yasayip turkiyeye calisilmaz diye birsey yok sadece bosu bosuna saglik pirimi odemis oluyorsunuz.
-
@Ben-Batur Selamlar, ben Des Moines- Iowa eyaletine taşınıyorum karar değiştirdim.
-
@misha90 IOWA da kiralar daha ucuz. Minneapolis te da $1750 olan ev için Des Moines, Ankeny, Ames gibi güzel yerlerde $800 civarına bulunabiliyor. Minnesota da istediğimiz gibi olmazsa, Iowa için bizde olumlu düşünüyoruz.
-
@minnesota Ben dowtownda 1+1 daireyi rezidansta 1125 dolara tuttum kredi skoru vs olsa aynı şartlarda dendiği gibi 800 dolara da bence bulunabilir.
-
Merhabalar herkese,
Adres degisikligi gec bildirme cezasi 2025 itibariyle 19 dolar (eskiden 16 dolardi)olmus. Fakat gorevliler sagolsun hicbir yere yazma zahmetine girmemisler.
Onun yerine gonderdigim belgeleri 1 hafta boyunca sarip sarmalamislar. Haber verme, mail atma zahmetine de girmemisler. 1 saat telefonda bekledikten sonra ogrenebildim.
Umarim isinize yarar :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum