Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @AkdenizMavisi Merhaba. Evet, otomatik olarak Ankara olacak.

• @gulsah123
    Merhaba bildiğim kadarıyla DQ tarihine göre değil PD tarihine göre verilio görüşme günleri benim PD tarihim 5 Mayıs 2023 1 hafta oldu mesaj geleli

• @AkdenizMavisi Bizimde başvurumuz aceleye gelmişti ve bizde aynı hatayı yaptık, ancak eşim bir kaç ay sonra uscis'e mail attı ve değiştirdiler içiniz rahat etmezse sizde bunu yapabilirsiniz.

• @fokur PD tarihine göre mülakat günü belirlenenler visa bulletin takip etmesi gereken kişiler içindir. (örneğin green card sahibi eşleri vs. PD tarihine göre takip etmek zorundadır. Eğer o sene green card kontenjanı biterse, gelecek yıl en son hangi PD'de kalan mülakat aldıysa devamında ona göre takip edin burada kalmıştık diye var.) Amerikan vatandaşı eşleri için ise durum tam tersi; herhangi bir vize türünde senelik sınırlı bir kontenjana bağlı olma durumu söz konusu olmadığı için DQ tarihi sıralamada esas alınır. Çünkü PD tarihine göre visa bulletin takip etmek zorunda değildirler. Yine aynı şekilde bu dediğime kanıt olarak visa bulletin kısmında da zaten IR-1/CR-1 gibi kategorileri için PD sıralaması da bulamazsınız.

Örnek verelim: x kişisi Ocak 2022 yılında USCIS'e I-130 başvurusunda bulundu ve 2024 Haziran'da DQ oldu. (PD: 01/22 - DQ: 06/24)
    y kişisi Ocak 2023 yılında USCIS'e I-130 başvurusunda bulundu ve 2024 Ocak'da DQ oldu. (PD: 01/23 - DQ: 01/24)

Expedite talebi vs. başka faktörler olmadığı sürece y kişisinin mülakat günü x kişisinin mülakat gününden daha erkene verilecektir.

• @Olkan-Oflaz-0 merhaba sağlık sonucunu elden mi veriyorlar? yoksa mail ile direkt konsolosluğa mı gönderiliyor. Ben öğleden önce saat 11.55'e aldım randevumu İstanbuldan geleceğim. Sonucu elden veriyorlarsa bir gün kalmam gerekir mi. Sonuçları elden veriyorlarsa ve bir gün sonra çıkacaksa ona göre otel, kalacak yer filan ayarlayacağım da. Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler

• @Ronn Bu cevaplar otomatik gönderiliyor. Bizim uscis onayımız 13 ayda geldi. 2 Ağustos 2024’te DQ olduk ve mülakat randevusu bekliyoruz Ankara’dan.

• @mevlanus bu kısım çok net değil. Kapalı dosya da olabiliyor, konsolosluğa mail de atabiliyorlarmış. Kan tahlili vereceğiniz için kalmanız gerekebilir.
    Bu arada covid aşı durumunu ne yaptınız? Türkiye’de aşı bulunmuyor maalesef. Bununla ilgili nasıl bir yönlendirme yapacaklarını paylaşır mısınız?

• @Ezgi-2 merhaba öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, daha önce de iletişime geçtim onlarla şu anda herhangi bir memur bakmıyor demişlerdi ama en son görüştüğümde dosyanız bir memur tarafından şu anda inceleniyor dediler bana, sizin dediğiniz “ case is being actively reviewed by Uscis “
    Zaten bu durum 11 aydır yazıyor benim dosyamda. Yine de teşekkürler

• @Olkan-Oflaz-0 ya Allah sizden razi olsun. Bu deneyimi burdakilerle paylasip herkese yardimci olmaya calismaniz gercekten cok harika birsey. Inshallah burda sabirsizliklz bekleyen arkadaslarim biran once onay alirsiniz.

• @Ezgi-2 Covid aşısı için net bir bilgim yok maalesef ben de giden arkadaşlar olursa burdan bir bilgi talep ediyorum. Diğer konu içinde cevabınız için teşekkür ederim umarım mail olarak atarlar sonucu kalmam gerekmez veya aynı gün verirler.

• Arkadaslardan Tiblisi konsolosundan kimse varmi burda?ben status deyisikliyi yaptdim f2a -ir1 .interviwe letter bekliyoruz.i 130 approved..dq 05.12.2022 .ne kadar surer interviwe almam?

• @mevlanus benim esim bu sali doktora gidecek, covid ile ilgili soyleyecekelrini ilk firsatta buraya yazacagim.

• Herkese Merhaba, interview’dan adli sicil kaydindan dolayi waiver alan var mi? Varsa ne bir sonraki aşama nedir ne yapmaliyim? Yardimci olabilecek biri var mi?

• Arkadaşlar merhaba bu konuda bilgi sahibi olan var mı?
    @yesimt, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar merhaba, biz K2 vize sürecindeyiz.Daha önce k1 vizesinden 3 sene sonra red aldığımız için k2 vizesi ile türkiyexe evlendik. Şu anda ANK ile başlayan bir dosya numaramız var.Ama onun ne zaman sonuçlanacağını bilmiyorum. Moralim çok bozulduğu için bu süreç nasıl ilerliyor hiç araştırmadım avukata devrettik her şeyi.Bir süre eşim geldi burada yaşadı.Şimdi tekrar döndü.resim olarak bırakıyorum.Süreci anlatabilir misiniz?İyice kafam allak bullak oldu…!

IOE le başlayan numarayı arattığımda böyle çıkıyor. (2023şubatta ilk başvuru yani I130u gönderdiğimiz ilk zaman)

On February 16, 2024, we sent your case, Receipt Number IOxxxx, to the Department of State for visa processing. You can find general information on Consular Processing by visiting our website at www.uscis.gov . The website will provide information on what to do next, who to contact, and how to inform us of any changes in your situation or address.

ANK numarasıyla arattığımda böyle yazıyor : (atNVC)

If you case is processing electronically, please log into your CEAC account at http://ceac.state.gov/iv with your NVC case number and 16 digit Invoice ID for case status and to learn what steps you must take to advance your case. Disregard the instructions below, they do not apply to electronic processing.

If your case is processing on paper (you mailed paper documents to NVC for review), then the case status and instructions below apply to your case.

Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete. You can also find these instructions online at http://nvc.state.gov (English) and http://nvc.state.gov/espanol (Spanish). You will find contact information for NVC at http://nvc.state.gov/ask.

• Merhaba uscis müşteri hizmetleriyle nasıl iletişime geçebiliriz aradığımızda sadece telesekreter çıkıyor

• @Alfa-Centauri
    Emma ile chat yapıyorsunuz, sonra sizi canlı destek hattına bagliyor

• @Gizem-Alioglu olur yazarsanız çok iyi olur. teşekkür ederim

• @Refiks @cufer Cok faydali oldu cevaplariniz icin tesekkurler.

• @Gizem-Alioglu boyle bir durumda konsoloslukta görüşmeye giren eş bildiğim kadarı ile 2 yıldan fazla cezası varsa waiver yapması talep edilebiliyor, onunda af yolu I-601 başvurusu, bazı durumlarda I-212 de ıstenebiliyor ek olarak, emin değilim bundan. ama başvuru şekli ve eklenecek evraklar tamamen aynı oldugu ıcın I-601 e ekleyecegınız supporting documents aynılarını birde I-212 Formu doldurarak 2 ayrı başvuru yapabilirsiniz. yani hem I-601 hemde I-212 başvurusu yapılması gerekebilir. basvuru ucreti her iki form için de 935 dolar civarı(belki zam gelmiş olabilir). ama bu avukatla yapılması gereken bir basvuru(I-130 bigi basit değil) ve abd deki eş, bu sürec yuzunden eşinden ayrı kalma durumunun kendisi için cok yıpratıcı bir durum oldugunu ve kendisini mental olarak da etkilediğini kanıtlayarak authorized bir doktordan rapor almalı.kısacası psikologa gidip 3-4 seans görüşme yapmalı ve ardından toktorun vereceği bu rapor da dosyaya eklenmeli. ayrıca üzülerek belirtmeliyim ki 601 waiver onaylanması I-130 dan bile daha uzun bir süreç. tabi eğer Expedite request (hızlandırma) kriterlerine sahip değilseniz... expedite request yapmaya uygun kriterlere sahipseniz 3-4 ayda bıle sonuclanabilir waiver dosyanız. ama bildiğim kadarı ile 2 yıldan az cezalarda waiver istenmıyor ve direk onaylanıyor vizeniz. hemen umutsuzluga kapılmayın belkıde hiç gerek kalmayacak. ama olurda waiver istenirse bu sekılde bır yol sızı beklıyor olcaktır. zaten konsoloslukta hangi formu doldurum af başvurusu yapmanızı istediklerini söylerler. şu şu form ile waiver başvuru yolu açıktır falan diye.

• NVC aşamasında mahkeme kararı çevirilerine noter onayı ve apostil gerekiyor mu? Yoksa yeminli tercüman yeterli oluyor mu?

Benzer Başlıklar

• 148
  • 3116
  • 1589
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |