Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
Burada herkesin 15 gün içerisinde oldu. Danışmanlık şirketi ile mi başvurdunuz yoksa bende mi bir sorun var endişelendim. Benim hala Approved aşamasındadır.
-
Endişelenecek 1 şey yok vize onaylanmış sadece baskı yapılmamış. Bence bir kenarda filan unutulmuştur. Telefon veya mail ile ulaşın. Ben kendim başvurdum.
Benim tüm case şu şekilde :
23.08.2024 DS-160 doldurma
19.09.2024 talimatlar maili
19.09.2024 belgeleri kargolama
23.09.2024 kargonun ulaşması
26.09.2024 received
27.09.2024 approved
08.10.2024 issued
08.10.2024 Konsolosluk kargoladı
12.10.2024 Pasaport teslim. 10 yıllık vizeNot : Başvururken 6 hafta sürer yazmıştı.
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Annem için yapmış olduğum mülakatsız B1/B2 turist vizesi yenilemesi ile ilgili güncel süreci kullanıcıların bilgisi olması için aşağıda paylaşıyorum. Başvuru esnasında AIS sisteminde sanal kuyruk sürecinin tahmini süresinin 6 hafta olduğuna dair bilgilendirme mevcuttu.
26.09.24 Perşembe: DS160 doldurma (Ankara olarak seçmiştim lokasyonu)
24.10.24 Perşembe: Talimatlar e-mailinin gelmesi (Evrakların İstanbul konsolosluğa gönderilmesi talep edildi)
28.10.24 Pazartesi: Belgelerin gönderimi
30.10.24 Çarşamba: Kargonun İstanbul konsolosluğa ulaşması
30.10.24 Çarşamba: Talimatlar sayfasının çıktısını kargonun içerisine eklemeyi unuttuğumu fark ettim, başka bir dosya içerisinde talimatlar sayfası çıktısı ve DS160 sayfasının çıktısını konsolosluğun geri bildirimini beklemeksizin PTT’den gönderdim inisiyatif alarak
04.11.24 Pazartesi: Received
06.11.24 Çarşamba: Approved & issued
07.11.24 Perşembe: Pasaportun konsolosluk tarafından kargolanması
08.11.24 Cuma: Pasaport teslimEvrakların konsolosluğa ulaşması, başvurunun kabulü, onay ve vize basım sürecini https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx sitesinden girerek DS160 numarasını, pasaport numarasını ve soyadının ilk beş harfini doldurarak takip edebilirsiniz. AIS sistemi güncellenmiyor, bu yukarıdaki web sitesinden takip etmeniz gerekiyor.
-
@ATS16 hocam merhaba bende 4 Kasımda pasaportu yolladım tam 6-7 gün oldu ama hala bende takipte başvuru bulunamadı diyor normal mı acaba ? Kaç gün sonra dosya görünüp Received vs oluyor ve sizce bu cumaya kadar bana dönüş gelir mi. Teşekkür ederim hayırlı olsun
-
Hocam merhaba bende 4 Kasım da pasaportumu yolladım yaklaşık 6-7 gün oldu ama takip numarası girince çıkmıyor hiçbir şey normal mı acaba ? Kaç gün sonra sizde çıktı ve received olmadan önce de açılıyor muydu sizde takip sayfası. Sizce bana bu hafta cuma ya kadar gelir mi haber. Teşekkür ederim
-
@leo-fly https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx buradan baktığınızda statüsü ne çıkıyor ekranda? 11 Kasım - Veterans Day idi, çalışmadı konsolosluk resmi tatil nedeniyle.
Biraz daha sabretmelisiniz bence, bugün veya yarın bir güncelleme olacaktır
-
@ATS16
Eyvallah hocam çok teşekkür ederim bugün sabah kontrol ettim güncellendi received olarak yazıyor ama son güncelleme tarihi 12 Kasım yarına kadar çıkar mı acaba -
@leo-fly
Bugün akşam (14.11.24) 19:00’a kadar PTT’den adınıza konsolosluk tarafından pasaport gönderimi kurye teslim alındığına dair bir sms gelmediyse 15.11.24 Cuma (yarın) teslim edilmesi mümkün gözükmüyor kişisel görüşüm.
Benim beklediğim başka bir pasaport issued oldu İstanbul konsolosluktan 13.11 tarihinde, 13.11 akşam kargoya verildi ve istanbul dışında başka bir şehirde bugün şehir içi dağıtımda. Yarın teslim edilince ve vizeyi gözümle görünce sürecin akışını buradan yazacağım.
Bir not daha, ceac’da hala application received iken beklediğim pasaport için PTT sms gönderimi geldi benim, neden sizin için de olmasın. Bol şans 🍀
-
@ATS16 peki hocam issued olan dediğiniz pasaport sorgulamada hangi gün received oldu bende son güncelleme dediğim gibi 12 Kasım ama bugün received olarak göründü düne kadar aramada bir şey çıkmıyordu.
en azından bu pasaportla ilgili detay yazarsanız çok sevinirim. -
Kayınvalidem için yapmış olduğum mülakatsız B1/B2 turist vizesi yenilemesi ile ilgili güncel süreci aşağıda paylaşıyorum. Başvuru esnasında AIS sisteminde sanal kuyruk sürecinin tahmini süresi 6 hafta olarak belirtilmişti.
04.10.24: DS160 doldurma (Ankara olarak seçmiştim lokasyonu)
30.10.24: Talimatlar e-mailinin gelmesi (Evrakların İstanbul konsolosluğa gönderilmesi talep edildi)
01.11.24: Belgelerin PTT ile gönderimi
04.11.24: Evrakların İstanbul konsolosluğa ulaşması
06.11.24: Application Received (09.11 ve 10.11 hafta sonu idi, 11.11 Pazartesi Veterans Day resmi tatili nedeniyle ABD konsolosluk kapalıydı)
13.11.24: Approved, issued, pasaportun konsolosluk tarafından kargolanması
15.11.24: Pasaport teslim, ikinci 10 yıllık vize onayı ile -
Benim bir sorum olcakti; esim vizesini yeni yeniledi, randevusuz 10 yillik vize aldi. Ayrica 1 ve 6 yaslarinda 2 tane cocugumuz var, benimde vize bitis tarihiminin uzerinden 5 sene gecmis bulunmakta (2009-2019). Geldigimiz bu noktada ben mulakatsiz vize alabilir miyim? Yoksa 48 ay gectigi icin hic sansim yok mu? Ikinci bir sorumda cocuklar icin ben ve 2 cocugum icin mulakat icin randevu mu almaliyim, yoksa ben randevu sonrasi yine mulakatsiz posta yolu ile mi islerimi halletmeliyim acaba?
-
Vize bitiş tarihinizin üzerinden 48 aydan fazla süre geçti ise mülakatsız vize hakkınız bulunmuyor yönergede belirtildiği üzere, mülakata katılmanız gerekiyor ne yazık ki.
Mülakat randevusu alarak, daha sonra yazılım kullanarak veya manuel olarak mülakat tarihinizi öne çekmeye çalışabilirsiniz. Sizde vizenizi aldıktan sonra çocuklarınız için mülakatsız vize başvurunda bulunabilirsiniz.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visitor.html/visa
-
selam arkadaslar. basliga baktim, bulamadim ama atlamis olabilirim.
1-talimat e-maili geldikten sonra pasaport kargolamanin herhangi bir suresi var mi?
benim aralik 26'da ucusum var, 1 kasim'da basvuru yaptim, gorunuse gore kasim sonu gelecek mail. olmadi yilbasindan sonra vereyim diyorum pasaportu.
bu konuyla ilgili bilgisi-tavsiyesi olan var midir? -
Mülakatsız yenileme kapsamında belgelerin hangi tarihe kadar konsolosluğa gönderilmesi gerektiği ile ilgili gelen talimatlar sayfasında herhangi bir bilgi yer almıyor, sadece aşağıdaki bilgi mevcut.

[email protected] ve/veya [email protected] e-mail adreslerine e-mail atarak sorunuzu sorabilirsiniz.
-
basvuruyu kargo ile kabul edip, pasaportu kargoyla yolladigim zaman vizeden 48 ay gecmis ise geri mi veriyolar pasaportu yoksa kontrol etmiyolar mi ne de olsa basvuru kargo ile onayli diyip... var mi bunla ilgili bilgi? benim su an bitmesine cok az kaldi, ellerine gectiginde belki 48 ay dolmus olacak :)
-
@crazycells Selamlar Cihan Bey, Benim esimin ve cocuklarin B1B2 vizeleri 14 Aralik 2024 te bitiyor uzatmak icin bizdemi ayni yolu izleyelim
-
@ea1925 DS160 formu doldurduktan sonra https://ais.usvisa-info.com sitesinden randevu sürecine geçiyorsunuz. Gerekli adımları doldururken size 6 soru gösteriyor. Bu sorulara vereceğiniz doğru cevaplara istinaden sizi yüz yüze mülakata veya mülakatsız uzatma için sanal bekleme sırasına yönlendiriyor sistem
-
sistem beni mulakatsiz olarak kargoya yonlendirdi, 1 kasim'dan beri bekliyorum haber. ama cevap geldiginde-kargoyu yolladigimda belki de benim vize bitimi sonrasi 48 ay dolmus olacak. o beni korkutuyor. kargoyla yolladigimda konsolosluktaki yetkili aaa bunun 48 ayi gecmis mi acaba diye eski vizeyi kontrol eder mi... :)
-
@ea1925 sizin yaşadığınız durumla birebir aynı olmasa da benzer bir örneği mevcut. Başvuru anında çocuk 14 yaş altı, mülakatsız vize işlemleri başlıyor fakat yoğunluktan dolayı vize basımı uzuyor. Bu süreç içerisinde 14 yaşını doldurduğu için onay almasına rağmen vize basılamıyor ve randevuya çağrılıyor. ( parmak izi için). İşlem / bekleme sürelerinin uzayacağı dikkate alınarak planlanma yapılmasında fayda var. Umarım siz buna benzer bir durum yaşamazsınız.
-
@tufank benim de oyle olacak gibi, kargoyla yolladigimda 48 ay gecmis olacak ellerine gectiginde.
peki sorum su: sadece parmak izi icin mi cagirirlar yoksa senin hakkin doldu getir yuzlerce dokumani diye mi? :) eger benden dokuman vs de topla derlerse surec uzayacak...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum