Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Herkese merhaba, randevuları öne çekme durumuna takıldım kaldım, var mı bunun bi kolayını bilen? Ancak ilk aldığım tarihin 4 ay öncesine kadar çekebildik 2 kez, ve sürekli ama sürekli türkiyeden ve amerikadan kontrol ediyoruz.

• ⭐⭐

@merlin2020 hintlilerin yaptığı bir program var, eklenti olarakta indirilebiliyor. Onu indirebilirsiniz.
    rushvisasnow ücreti mukabilinde bu hizmeti veriyor.

• @dubliner www.booking.com dan seyahat edeceğiniz bölgeye yakın bir otel seçin bütçenize uygun olsun ve adresini girin iletişim bilgilerini girin...

• Merhabalar, ben schengen ile almanyadayım şuan ve b1/b2 ye buradan başvuracağım. Daha önce istanbulda bir defa red almıştım. Burada başvurmadan önce bir iki avrupa ülkesini daha ziyaret edeceğim ve usa ya tur ile gitmeyi düşünüyorum. Bilmem ve dikkat etmem gereken bir bildiğiniz yada tecrübeniz oldu mu?

• @WernerZiegler almanyada daimi yada geçici ikametiniz var mı? Yoksa ikamet ülkeniz harici turist vizesi almak genellikle çok zordur.

• @selamibasaran Hayır 6 aylık vize aldım ve bu ikinci gelişim ama ikamet iznim yok. Buraya kuzenle birlikte seyahat etmek için geldim. 3 kişi amerikaya gideceğiz ve biri alman vatandaşı diğerinin ise oturma ve çalışma izni var. B1/b2 ye vatandaş olmayan ile başvuracağız.

• Teyzem için DS-160 formu doldurduk, ödemeyi amerikadan yapmam sıkıntı olur mu makbuz açısından yani konsolosluk açısından ? Bir de belge gönderme lokasyonu daha sonradan güncelleyebilmem mümkün mü ? Şimdiden teşekkürler!

• ⭐⭐

@merlin2020 belge gönderme lokasyonu ne? pasaportun yollanacağı adresi mi kastediyorsunuz?
    ödemeyi isterseniz pakistandan yapın farkeden birşey olmaz :)

• ⭐⭐

@WernerZiegler eğer yakın zamanda b1 reddi aldıysanız ve başka ülkeden başvuracaksanız bu genelde visa shoppinge girer.
    Oturumunuz yoksa sıkıntılı bir durum, şansınızı deneyebilirsiniz tabi.

tamamen profilinize bağlı ve önceki redden beri profilinizin nasıl değiştiğine göre değişir.

• @charon evet sanırım özel bi adrese teslim istiyorsak eskta para veriyoruz diye duydum da, onu sonra da güncelleyebilir miyiz acaba merak ettim ☺️

• ⭐⭐

@merlin2020 ptt dışı adrese yollamak istiyorsanız ücret aliniyor.
    ais websitesinden değiştirebilirsiniz. Deadline'i görüşmeden 2 gün önceydi hatırladığım kadarıyla.
    ais websitesine bakmanızı öneririm. Orada yazar.

• @charon Neredeyse iki yıl oldu ve red veren görevli doğru düzgün belgelerime bakmadı. Önümde olan herkese de red veriyordu belki de politik bir sebeb bilmiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@charon @merlin2020 mülakatsız yenileme ise, pasaportun geri gönderileceği adresi en geç talimatlar e-mailini aldıktan 24 saat içerisinde güncelleyebiliyorsunuz. 24 saati aştığınızda değişikliğe izin vermiyor, seçilen PTT şubesine teslim ediliyor sadece.

• ⭐⭐

@WernerZiegler abd vize memuru belgelere bakmaz. Schengen değil bu.
    profiliniz uygun değildir.

• @WernerZiegler siz abd belgelere bakmaz diyenlere bakmayın. Bu başlık altında yanlış yönlendirme yapıyor.
    Her 3 cevabından biri belgeye bakmaz diyerek B1/B2 ye hazırlanan insanlara yanlış bilgi veriyor.

Sn @crazycells ilgili üyeyi uyarır mısınız? B1/B2 vize başvurusunda gereken herşey talimatlar sayfasında yazıyor. Orda belge getirmeyin diye bir seçenek yok.

• @K-Ran Evet bunu yaptım zaten formu doldururken . Gitmemin olası olduğu , seyahat planıma uygun bir otel seçtim ve onun bilgilerini yazdım. Ama resmi bir rezervasyon yaptırmadım.

• Ds-160 formunu en baştan istanbul diye doldurup sonrasında Ankara’dan uygun tarih yakalayıp da orada randevuya giren oldu mu aranızda ? Önceden bu bi sorun oluyordu, şuanki durum nedir ?

• ⭐⭐⭐⭐

@merlin2020 hayır, bu bir sorun yaratmaz. Dosyanız otomatik olarak taşınacaktır. Eğer taşınamazsa, zaten sizden yeni bir DS-160 formu doldurmanız istenir.

• @selamibasaran Sonra da belge isteniyorsa görüşme yüzde 80 olumsuzdur diye ekliyor. Ee belgeyi gösterip olumsuz giden bir şeyi yüzde 20 olasılıkla da olsa düzeltme imkanı varken, tamam o zaman yüzde 80’se bitmiş gitmiş diyip boş mu versin insanlar. Garip gerçekten.

• ⭐⭐

@selamibasaran yanlış yönlendirme falan yok.
    https://www.youtube.com/watch?v=inIIsIudGjQ
    Bu bir avukatlik bürosu.

https://www.youtube.com/watch?v=c9sfupfAf00
    kendisi ESKİ VİZE memurudur. Googlelarsanız çok fazla video bulabilirsiniz eski vize memurları tarafından hazırlanan.

https://www.youtube.com/watch?v=vzNKKrU-kKg
    ayni şekilde eski vize memuru.

https://www.youtube.com/watch?v=b1gXGS92-I0&pp=ygUGI3ZpaXNh
    eski vize memuru, şimdi avukatlık bürosu var.

ABD vize memuru belgelere bakmaz. Neden mi bakmaz? hemen söyleyeyim;
    -Belgeler fake olabilir ve fake belge hemen belli olmaz.
    -Tr fake belge konusunda dünyada ilk 3tedir. Vize memurları da bunu bilir.
    -Vize memurunun belge okumak için vakti yok. Kendileri 300 kişiyle görüşüyorlar günde. Kimse hadi gel belge okuyalım, otel rezervasyonu nasılmış diye uğraşmaz.
    -ABD göçmenlik sistemi genelde beyan esaslı çalışır.
    -Ben daha önce belge götürmeyin demedim, isterseniz götürün ama %90 sormazlar dedim. Hatta birkaç kere de yazmışlığım var.

Hani process'i bilmiyorsunuz, bari bilenleri şikayet etmeyin çocuk gibi. 2012den beri vize alirim, 2022de 2. b1'i aldım, 4 tane falanda c1d var bende.
    SPESİFİK vize türleri hariç(c1d, h1b, h2b vs) belge götürmenize gerek yoktur. Belge istenen vize türlerinde hangi belgelerin istendiği yazar.
    AMA
    Gidiş amacınıza göre vize memuru belge isteyebilir evet. Fuar için gidiyorsanız fuar davetiyesi isteyebilir, istemeyebilir de. Banka hesabı isteyebilir, istemeyebilir de. %90 istemez. İstediği belge sizde yoksa ya red verir yada kagıt verir bize şu belgeyi yollayın diye.

Saygılarimla :)

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k