Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@WernerZiegler abd vize memuru belgelere bakmaz. Schengen değil bu.
    profiliniz uygun değildir.

• ⭐⭐

@WernerZiegler siz abd belgelere bakmaz diyenlere bakmayın. Bu başlık altında yanlış yönlendirme yapıyor.
    Her 3 cevabından biri belgeye bakmaz diyerek B1/B2 ye hazırlanan insanlara yanlış bilgi veriyor.

Sn @crazycells ilgili üyeyi uyarır mısınız? B1/B2 vize başvurusunda gereken herşey talimatlar sayfasında yazıyor. Orda belge getirmeyin diye bir seçenek yok.

• @K-Ran Evet bunu yaptım zaten formu doldururken . Gitmemin olası olduğu , seyahat planıma uygun bir otel seçtim ve onun bilgilerini yazdım. Ama resmi bir rezervasyon yaptırmadım.

• Ds-160 formunu en baştan istanbul diye doldurup sonrasında Ankara’dan uygun tarih yakalayıp da orada randevuya giren oldu mu aranızda ? Önceden bu bi sorun oluyordu, şuanki durum nedir ?

• ⭐⭐⭐⭐

@merlin2020 hayır, bu bir sorun yaratmaz. Dosyanız otomatik olarak taşınacaktır. Eğer taşınamazsa, zaten sizden yeni bir DS-160 formu doldurmanız istenir.

• @selamibasaran Sonra da belge isteniyorsa görüşme yüzde 80 olumsuzdur diye ekliyor. Ee belgeyi gösterip olumsuz giden bir şeyi yüzde 20 olasılıkla da olsa düzeltme imkanı varken, tamam o zaman yüzde 80’se bitmiş gitmiş diyip boş mu versin insanlar. Garip gerçekten.

• ⭐⭐

@selamibasaran yanlış yönlendirme falan yok.

Bu bir avukatlik bürosu.

kendisi ESKİ VİZE memurudur. Googlelarsanız çok fazla video bulabilirsiniz eski vize memurları tarafından hazırlanan.

ayni şekilde eski vize memuru.

eski vize memuru, şimdi avukatlık bürosu var.

ABD vize memuru belgelere bakmaz. Neden mi bakmaz? hemen söyleyeyim;
    -Belgeler fake olabilir ve fake belge hemen belli olmaz.
    -Tr fake belge konusunda dünyada ilk 3tedir. Vize memurları da bunu bilir.
    -Vize memurunun belge okumak için vakti yok. Kendileri 300 kişiyle görüşüyorlar günde. Kimse hadi gel belge okuyalım, otel rezervasyonu nasılmış diye uğraşmaz.
    -ABD göçmenlik sistemi genelde beyan esaslı çalışır.
    -Ben daha önce belge götürmeyin demedim, isterseniz götürün ama %90 sormazlar dedim. Hatta birkaç kere de yazmışlığım var.

Hani process'i bilmiyorsunuz, bari bilenleri şikayet etmeyin çocuk gibi. 2012den beri vize alirim, 2022de 2. b1'i aldım, 4 tane falanda c1d var bende.
    SPESİFİK vize türleri hariç(c1d, h1b, h2b vs) belge götürmenize gerek yoktur. Belge istenen vize türlerinde hangi belgelerin istendiği yazar.
    AMA
    Gidiş amacınıza göre vize memuru belge isteyebilir evet. Fuar için gidiyorsanız fuar davetiyesi isteyebilir, istemeyebilir de. Banka hesabı isteyebilir, istemeyebilir de. %90 istemez. İstediği belge sizde yoksa ya red verir yada kagıt verir bize şu belgeyi yollayın diye.

Saygılarimla 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

daha paylaştığınız ilk videonun ilk 30 saniyesini bile izlememişsiniz. “Vize memuru neden dokümanlara bakmadı” diye sık sorulan bir soruya cevap veriyor ve buna rağmen doküman götürmenin neden süper bir öneme sahip olduğunu söylüyor avukat.

3.video da benim de takip ettiğim Argo visadaki eski memur 58. saniyede belgelerden bahsediyor yine.. 1.30 da dokümanlar yanınızda olmalı diyor her zaman..

Son videodaki ZF visa da kendi tanıtımını yapmak için vize görüşmesine iyi hazırlayalım diye reklam yapıyor biraz. Videonun ilk yorumunda bir kullanıcı mülakatta tam tersi bir deneyim yaşadığını ve görevlinin bir sürü belge istediğini söylüyor..

Neden belge götürmememiz gerektiğini söyleyen bir video yok. “Belge götürmeyin” diyen bir video / açıklama ile gelin lütfen ama resmi bir kaynak olsun aynı zamanda.

İnsanları yanlış yönlendirmekten kaçının lütfen.

@charon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

yanlış yönlendirme falan yok.

Bu bir avukatlik bürosu.

kendisi ESKİ VİZE memurudur. Googlelarsanız çok fazla video bulabilirsiniz eski vize memurları tarafından hazırlanan.

• ⭐⭐

@tufank zannedersem türkçemde sıkıntı var.
    tekrar yazayım;
    Gidiş amacınıza göre vize memuru belge isteyebilir evet. Fuar için gidiyorsanız fuar davetiyesi isteyebilir, istemeyebilir de. Banka hesabı isteyebilir, istemeyebilir de. %90 istemez. İstediği belge sizde yoksa ya red verir yada kagıt verir bize şu belgeyi yollayın diye.
    ben ne demişim, schengen değil bu. ne demek? schengen/ingiltere vizesi gibi belgelere dayalı verilen bir vize değil demek. Beyana dayalı verilir. Reddite bakın, videolara bakın, herkes aynı soruyu soruyor neden belgelere bakmadı.

Ha isteyen 30 sayfa belge götürebilir. Sıkıntı yok. Ama bakmazlar,bakmayacaklar, %10luk bir şans ya var ya yok belgelere bakması için. Hiçbir başvurumda belgeye bakılmadı. Hatta belge istenen c1d vizesinde bile son 2 kez belge istenmedi.

bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Şaşırıyorum bazen.

• ⭐⭐⭐⭐

Vize mülakatında elbette sözlü anlatım önceliklidir, aksi takdirde buna mülakat denmezdi.

Resmi sitede bile destekleyici belgelerin listesi belirtilmişken, sizin “ABD belgeye bakmaz” şeklindeki cevaplarınız (ki bu tarz cevaplardan 10’dan fazla var) doğru bir yönlendirme olmaz. Sadece fuar için gidenlerden belge talep edilir, diğerlerinden edilmez gibi bir durum da söz konusu değil. Sizin belirttiğiniz gibi %10 ihtimalle belgeye bakılacak olsa bile, insanlar bu yüzden ret mi alsın?

Benim ya da sizin mülakatlarınızda belgeye bakılmadı diye, bunun herkes için geçerli olacağını söylemek doğru değil. Cevaplarınızı %100 kesinmiş gibi yazıyorsunuz. En azından, “Belge götürün ama büyük ihtimalle bakılmayacak” ya da “Görevli istemeden belge göstermeyin” şeklinde bir yönlendirme yaparsanız, daha sağlıklı olur bence..

@charon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@tufank zannedersem türkçemde sıkıntı var.
    tekrar yazayım;
    ben ne demişim, schengen değil bu. ne demek? schengen/ingiltere vizesi gibi belgelere dayalı verilen bir vize değil demek. Beyana dayalı verilir. Reddite bakın, videolara bakın, herkes aynı soruyu soruyor neden belgelere bakmadı.

Ha isteyen 30 sayfa belge götürebilir. Sıkıntı yok. Ama bakmazlar,bakmayacaklar, %10luk bir şans ya var ya yok belgelere bakması için. Hiçbir başvurumda belgeye bakılmadı. Hatta belge istenen c1d vizesinde bile son 2 kez belge istenmedi.

bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Şaşırıyorum bazen.

• ⭐⭐

@tufank destekleyici belgelerin listesi tabi ki yazar, lakin götürülmesi ZORUNLU belgeler sadece spesifik vizeler için geçerlidir. Yani bunun anlamı siz o belgeyi götürmezseniz vize verilmez demek.
    destekleyici belge = getirin, vize memuru isterse bakar demek. Lakin vize memurları genelde bakmaz. neden bakmaz? sebebini yukarda yazdım; evrakta sahtecilik.

fuar örneği tamamen bir örnek. bunu anlamak zor değil. Başka örnekte verebilirim.

ABD vizesi mulakata göre verilir, belgeye göre değil. Karşılaştırma yaparsak; Kanada/Schengen/UK/İrlanda/Avustralya/Yeni zelanda vizeleri BELGEYE göre verilir.
    Daha basitçe anlatırsam, bu saydığım vizelerde istenen spesifik belgeler vardir(mesela schengenin belgeleri bellidir), o belgeler olmazsa vizeyi alamazsınız. İngiltere,kanadada vs. biraz daha esnek, kafanıza göre destekleyici belge yükleyin de diyorlar.
    ABD'de destekleyici belgeler vardir. Ana belge her zaman düzgün doldurulmuş ds160tir.

Benim her zaman savunduğum şey budur. ABD belgeye bakmaz dememin sebebi de budur. Bunu anlamak neden bu kadar zor?

Ben 10+ senedir vize alirim, abi x belgesini götürmedim red aldımi hiç duymadım,okumadım. Duyduğum x belgesi istendi, yoktu, belgeyi sonra emailla yollamami istediler, sonra vize basıldı şeklinde. Bunu hintliden de duydum, sırptan da, güney afrikalıdan da.

Daha önce dediğim gibi, isteyen istediği belgeyi götürebilir, ama buraya gelip red aldım belgeye bakmadılar demenin bir anlamı yok çünkü mülakat bazlı bir vize, belge bazlı değil. Bende onu yazdım zaten profiliniz uygun değildir diye.
    Garip bir şekilde bu tür şeyleri en çok söyleyen biz, hintliler bide pakistanlılar 😁

• ⭐⭐⭐⭐

@charon vize mülakatı asıl olandır zaten ona bir itirazım yok. İstersek 1 koli belge getirelim mülakata, görevliyi ikna edemedikten sonra vize alamayız. Ama işte ikna kısmında görevli kararsız kaldıysa, görmek isteyeceği ek belgeler olabilir. Bunları sunamazsak, “sonra getirin” demezler, bu göçmen vize mülakatı değil. Ret basıp yollarlar büyük ihtimal. Bahsettiğim buydu. Yoksa “dokümanlar vize görüşmesinden daha önemlidir”, “dokümansız vize sonuçlanmaz” , “her şey buna bağlı” demedim ben de. Diyelim ki üniversite öğrencisi, turistik olarak gezmek istiyor, eğitim durumunu gösteren, transcript gibi destekleyici belgeleri yanında götürmesi avantaj olacaktır. Demek istediğim bu ve benzeri durumlar için..

• ⭐⭐

@tufank haklısınız hocam o konuda. Mülakat bazlı bir vize demek istediğim o.
    bence belge kısmı tırıvırı ama isteyen götürebilir tabi.
    red basip basmamaları tamamen vize memuruna bağlı bence. 221g verip şunları şunları yolla diyebilir. Bazı h2b başvurularında oluyor bu, şirket belgeleri falan istiyorlar. E2 başvurularında da olabiliyor.

yurdum insanını anlıyorum doğumdan beri belge içinde boğuluyoruz. Devlet işleri olsun, schengen olsun vıdı vıdı olsun. Böyle olunca belge bağımlılığı oluyor.

• @charon “Vize memuru belgeye bakmaz.” ile “Vize memuru GENELDE belgeye bakmaz.” birbirinden farklı ifadeler yalnız. İlki kesin bir ifade içerirken, öteki ihtimal içeriyor. Ben hayatımda bir kez Amerika turist vizesi aldım. Profilim de güçlüydü, daha önce alınmış Schengenlerim de vardı, fuara değil turist olarak gezmeye gidiyordum. Benden belge istediler mesela. Vize görüşmesine gideceğim zaman forumu biliyor olsaydım ve bir şekilde sizin yaptığınız gibi yorumlar okusaydım belki ben de belge götürmeyecektim. İyi ki öyle olmamış.

Bu gibi durumlarda kesin ifadeler kullanmayı yanlış buluyorum. Herkesin deneyimi farklı olabilir, yanlış yönlendirmeler yüzünden insanların sıkıntı yaşamasına neden olabilirsiniz.

• Sizden resmi olarak destekleyici belgelerin hazırlanması isteniyor ama onlara bakma ihtimali çok düşük götürmekte fayda var zarar yok...Ben şahsen pasaporttan başka hiç bir şey götürmedim.1 dk da aldım...ama bu bakılmayacak anlamına gelmiyor.

• @dubliner resmi rezervasyona gerek yok...Bu arada diyelim ki vize aldınız DS160 formunda ki otele veya eyaletlere gitme mecburiyetiniz yine yok...Vize aldınız ve bir eyalete gideceksiniz ama öncesinde bir otel rezervasyonu yapmanız gerekli çünkü havaalanında ki polis memur size nerde kalacağınıza dair belge isteyebiliyor bu belgeyi yine booking den ücretsiz rzervasyon yapabilirsiniz.

• Merhaba vizemiz onaylandı ankaradan alıcağız ptt ile ama antalyada yaşıyoruz onların bize teslim etmesinin yolu yokmudur ben anlamadım us ais visada kurye teslimatı seçmedim ptt kargoya gitsem yada onları arasam bize gönderirlermi eve?

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Ulusal maalesef artık çok geç. Bu seçimi mülakattan en az 3 iş günü önceye kadar AIS üzerinden gerçekleştirmeniz ve ödemesini yapmış olmanız gerekiyordu. Artık sadece belirtilen lokasyondan teslim alabilirsiniz ve başka bir yere yönlendirilmesi sağlanamaz. Ayrıca başkasının sizin adınıza pasaportu teslim almasını istiyorsanız vekalet vermeniz gerekiyor.

• @K-Ran çok teşekkürler 🙏🏻

• @dubliner rica ederim...Vizeniz hayırlı uğurlu olsun.Ben de aynı süreçlerden geçtim 🙂

Benzer Başlıklar

• 257
  • 4
  • 5
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |