Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Olkan-Oflaz-0 çok teşekkürler çok bilgilendirici olmuş gerçekten 🙏🏻 Pasaportunuzun elinize ulaşması kaç gün sürdü acaba?

• Merhaba bir sorum olacak biz eşimle (eşim ABD vatandaşı) Türkiye'de evlendik ve surecimizi burdan başlattık sorum şu konsolosluk görüşmesinde eşim de olacak mı yoksa sadece ben mi gireceğim?

• @mevlanus sadece siz. abd dış temsilciliklerinde yapılacak mulakatlarda(sizin durumunuz için bu abd ankara konsoloslugu olacak) sadece abd ye gidecek eş(yani siz) mülakata giriyorsunuz.

• Merhaba. Randevu tarihiniz yaklaşmış, inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırsınız. 🙏🏻
    Sizden ricam covid aşı durumunuzu unganlardan çıktıktan sonra paylaşır mısınız? Hiçbir yerde aşı yok. Ben pandemi döneminde aşı olmuştum ve son aşımın üzerinden 2 yıl geçti. @Başak-Ayhan

• Bebeklikten beri tüm aşıları istiyorlar. Kaydı bulunmayanlara orda bir kaç doz aşı karışımı yapıyorlar. Bu yüzden ben bebeklikte olduğum tüm aşılarımı yeniden yaptırdım. @Esra-Lewis

• @uguran, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@mevlanus sadece siz. abd dış temsilciliklerinde yapılacak mulakatlarda(sizin durumunuz için bu abd ankara konsoloslugu olacak) sadece abd ye gidecek eş(yani siz) mülakata giriyorsunuz.

Cevap için teşekkürler 🙏🏻 peki mülakatta tam olarak ne soruyorlar. Deneyimleyen var mı red ihtimali var mı

• @Bircan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Olkan-Oflaz-0 tebrikler ;kardesim masallah bu ne asktir, rabbim sizi ve tum sevenleri en kisa zamanda kavustursun insallah. Herseyi fazlasi ile yapmissin, ihtimal bile birakmamissin.Bu arada benim adim Niyazi, esimle turkiyede evlendim 4 ay once, 1 ay once I-130 ile basvurdum. Tabiki bir kac noktada kafamda sorular olustu, musadenle deginmek isterim.
    -Evlilik cuzdani zaten internatinol bir belgedir bunu tercume , noter yapmanin gerek olmadigini dusunuyorum nacizane. Yani asli ve fotokopisi fazlasi ile yeter gibi.

• Bu belgelerin tamami(evlilik cuzdani haric)sizin adinizadir . Yani amerikadaki esinize dair hic bir belge yoktur dogrumu?
      -Bu evlililgi kanitlayici belgeler; foto,biletler, sohpet gecmisini ilk basvuruda zaten sisteme yukledik. Bunlari tekrardan mulakatta gostermek gereklimidir?
      -Turkiyede olmadigim icin bilmiyorum; bu PTT kaydi nedir? ne icin gereklidir? bununla ilgili bilgini rica ederim.
      -DS260 formu ve ayrıca confirmation sayfası çıktısı demissin, Ds260 i zaten onayladiklari icin mulakat asamasina gecmissin. Yani onlarin sisteminde zaten bu olmazsa olmaz. Ama yinede sen atini saglam agaca baglamissin.🤙
      -Sponsor ve varsa Joint Sponsora ait CEAC a yüklenen tüm belgeler. ( Sistemde sorun çıkarsa yanında getirdiğini söyleyerek direk uzatabilirsin ve onu taratıp kendileri yükleyebiliyorlar orada )----Guzel insan bunlara inan gerek yoktu, DS260 i dolduruken sisteme bunlari yuklyuyorsun zaten. Bunlarin isiginda mulakata hak kazandin. Ama yinede helal olsun, iyi calismis.👏
    • Amacim ic sesimi duyurmakti, emegine, diline saglik , cok tesekkur ederim butun bilgiler icin. Yolun, bahtin acik olsun.
      -Bu arada surece iliskin tarihlerinde hata var.😧

Öncelikle işinizi şansa bırakmayın orada ne olacağını ne biteceğini bilmiyorsunuz benim deneyimim bu yönde gelişti sizinki farklı yönde gelişebilir. Ucsis aşamasına başvururken biz çeviri apostil yaparak yükledik bunun gerekli olduğunu biliyorum. Dq olduysanız orada kendi adınıza yüklediğiniz belgelerden bahsediyorum. Askerlik, nüfus kayır gibi onları alıyorlar sizden kontrol ediyorlar. Sorun gerek olup olmaması değil çıktı alıp dosyaya ekleyip koymanın bir zararı yok herhangi bir sorunda progress olduğunda belge temin edip tekrar pasaportunu gönderiyorsun derken 1-2 ay arası süre kaybediyorsun gerek var mı ? Yok. Hayır sürecim bu şekilde gelişti tarihlerde hata yok tr tarihine göre (gün/ay/yıl) şeklinde düşünün usa tarih biçimi değil.

• @hilalf 2 gün

• Arkadaşlar merhaba, biz K2 vize sürecindeyiz.Daha önce k1 vizesinden 3 sene sonra red aldığımız için k2 vizesi ile türkiyexe evlendik. Şu anda ANK ile başlayan bir dosya numaramız var.Ama onun ne zaman sonuçlanacağını bilmiyorum. Moralim çok bozulduğu için bu süreç nasıl ilerliyor hiç araştırmadım avukata devrettik her şeyi.Bir süre eşim geldi burada yaşadı.Şimdi tekrar döndü.resim olarak bırakıyorum.Süreci anlatabilir misiniz?İyice kafam allak bullak oldu…!

IOE le başlayan numarayı arattığımda böyle çıkıyor. (2023şubatta ilk başvuru yani I130u gönderdiğimiz ilk zaman)

On February 16, 2024, we sent your case, Receipt Number IOxxxx, to the Department of State for visa processing. You can find general information on Consular Processing by visiting our website at www.uscis.gov . The website will provide information on what to do next, who to contact, and how to inform us of any changes in your situation or address.

ANK numarasıyla arattığımda böyle yazıyor : (atNVC)

If you case is processing electronically, please log into your CEAC account at http://ceac.state.gov/iv with your NVC case number and 16 digit Invoice ID for case status and to learn what steps you must take to advance your case. Disregard the instructions below, they do not apply to electronic processing.

If your case is processing on paper (you mailed paper documents to NVC for review), then the case status and instructions below apply to your case.

Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete. You can also find these instructions online at http://nvc.state.gov (English) and http://nvc.state.gov/espanol (Spanish). You will find contact information for NVC at http://nvc.state.gov/ask.

• Kesinlikle haklisiniz kardesim, bir evrakin eksik olusu sizi 2 ay kadar geriye atabilir. Tekrar tesekkur ederim bilgilendirmeleriniz icin. Benim tarihten kastim I-130 u 26/03 verip 20/03 te nasil approved oldugunuzdur.

• @Ronn biz Türkiye’de bekliyoruz sen avukatımız elimizden gelen birşey yok diyor elimiz kolumuz bağlı

• @Bircan birisi 2023 diğeri 2024 arada 1 sene var ? 😅 rica ederim.

• Merhaba, en son Mayıs-Haziran'da DQ olanlar randevu aldı sanırım. Yeni randevu alanlar güncelleyebilir mi? Teşekkürler

• Bilen varmi bizde kanada turistlik vize var .case kanadaya trasnfer etsek onlar daha iy calisyorlarmi?yoksa ayni suremi oluyor?ve yapmak oluyormu oyle bir sey?IR1 statusunda

• bu soruyu yakın zamanda ben sordum biraz geçmiş sayfaları okuyarak bir çok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz neredeyse her konu hakkında cevap verdi diğer arkadaşlar...
    taşınmak istenen ülkeye oturum izni, vatandaşlık ya da bağ olmadığı sürece dosya taşıyamıyoruz.

• @ilkin-93 case transfer için gideceğin ülkede kalıcı oturumun olması lazım turist vizesiyle olmuyor

• @alageyik, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese merhaba. NVC ye belgeleri yükledim. Benden ilave olarak mahkeme evraklarını istediler. Adli sicil kaydım yok. 7-8 ay tutukluluktan sonra verilen bir takipsizlik kararım var. Sorum şu: Kararı tercüme ettirip yükleyeceğim ama 12 sayfa. Hepsini baştan sona tercüme ettirmem gerekir mi? Bunun bir özeti-kısalması vs mümkün mü?

Cevap için teşekkür. Peki bu göçmenlik vizelerinde mahkeme kararı çevirilerine noter onayı ve apostil gerekiyor mi?
    "Yapsan iyi olur" değil de mecburi mi, değil mi?
    Malum noter ücretleri can sıkıcı hale gelmiş.

• Herkese merhaba. Ben ABD-TR vatandasiyim ve Turkiye'de evlendigim esime gecen 2023 kasim ayinda i-130 basvurmustum. Konsolos olarak Istanbul sectik ama sadece Ankara evlilik vize islerine bakiyormus sanirim. USCIS otomatik olarak Ankara'yi sececek mi i130 onaylaninca? Yoksa bizim mi duzeltmemiz lazim?

• Merhaba arkadaşlar i130 için Uscis müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşme sonucunda “your case is assigned to an officer “ şuan bir memur tarafından inceleniyor . Sizce sonuçlanması yakın mıdır ?

Benzer Başlıklar

• 9
  • 1589
  • 6
  • 1360
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |