Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.3k 173
  • ⭐⭐⭐⭐

@salihcak0 göçmenlik sürecinde hiç birşeyin garantisi ve kesin bir takvimi yok. bunun farkında olarak başvuranlar olarak biz bir yandan dosyamızın ilerleyişini takip ediyoruz, bir yandan da DV lottery'e başvuruyoruz. Çekilişten kazanma ihtimali çok düşük, ama arkada yedek plan işlediği için kafamız rahat açıkçası. Bu çekiliş tek planınız ise ABD'ye yerleşmek çok da önemli olmayabilir sizin için. Çünkü 20 sendir başvurup kazanamayan var. Fakat başvuran kişilere bu bekleme süresinin mantıksız olduğunu söylemek hoş değil. Bu kişisel bir yorum. Başka birisne göre 10 yıl da mantıklı olabillir çünkü elindeki tek plan budur. Ya da 2 yıl da çok uzun olabilir çünkü ellinde başka seçenekler vardır. Elimizde olan tek seçenek bu ve biz süreyi bilerek, bilinçli bir şekilde girdik. Sizlere de DV lottery'de bol şans dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@salihcak0 Verileri kaynak göstererek iletirseniz daha sağlıklı olur. Hesaplamalarınız çok hatalı, backlog'un durumunu görüyoruz aşağı yukarı. TR'den bu kadar başvuru olsaydı zaten kota sınırındaki ülkeler listesine girer ve bültende ayrılırdı. Sadece bu kategori için değil tüm EB kategorileri için ülkelerin %7 lik bir kotası var ( 140k içerisinde) . Yani bu da tüm EB vize kategorilerinde yıllık 9800 vizeye tekabül ediyor ülke başına. Bırakın tek bir kategorideki başvuruları, tüm kategorilerde bile bu limite yaklaşamıyoruz.. Other workers için olan sayılar konuşmaya bile değmez..

Ayrıca vize bülteni 1.5 yıldır aynı değil.. 1.5 sene önce 1 Ocak 2020'lerdeydli şimdi A tablosunda Aralık 2020'de B tablosunda Mayıs 2021'de. Bundan öncesinde de (2022 haziran öncesi) hem A hem de B tablosunda all current idi, yani tarih farketmeksizin herkesi kapsıyordu.

Lütfen bilgiler verirken daha dikkatli olalım ve kaynağını da paylaşalım. Aksi halde yanıltıcı oluyor.

• @tufank bey resmen yargı dağıtmışsınız. İnsanlar bilgisi olmadığı konularda komplo teorileri üretmesi çok saçma sırf kendinizi ikna etmek için burada süreçte olup süreçle alakalı olumsuz yorumlar yapan üyeleri anlamıyorum. Yol belli süreç zor beklemek zor insanlar bunları bilerek zaten bu sürece dahil oldular. Size mantıklı gelmiyorsa dahil olmazsınız sizi zorlayan kimse yok.

• ⭐⭐⭐⭐

Son zamanlarda bu vize kategorisi hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yapan, mantıksız gören birkaç paylaşımdan sonra kısa bir açıklama ihtiyacı doğdu diye düşünüyorum:

İster mantıklı, ister mantıksız bulun EB3 Other Workers kategorisi (EW vizesi) 1990'dan beri yürürlükte olan yasal bir vize türü. Gerçek yani, biz çıkarmadık :) Her ay vize basılıyor. Son 3 senede 10k'ya yakın yıllık vize kotasının neredeyse tamamı kullanıldı. İnsanlar vizelerini / green cardlarını aldı ve çalışmaya başladılar. O yüzden aşağıdaki sorduğunuz soruların / yaptığınızın yorumların bir anlamı yok:

• Amerikan firmaları bu kategoride çalışan bulamıyor mu niye bize ihtiyaçları var?
    • Bu maaşlar çok düşük değil mi?
    • Süreç çok uzun sürüyor o yüzden başvurmak mantıksız..

İhtiyaç olmasa firmalar alım yapmaz, alım yapmazsa da zaten aylık olarak vize istatistiklerinde bu vizeye olan talep azaldığı için basılan vize sayıları da azalır.. Maaşlar düşük olabilir bunlar PWD (geçerli maaş tespiti) ile belirlenen minimum maaşlar. İşveren bunun altında saatlik maaş veremiyor ama isterse üzerinde ödeme yapabilir. Maaşları işveren belirlemiyor, çalışma bakanlığına PWD başvurusunda bulunarak, o bölgede ve iş tanımında işler için ödenebilecek en düşük maaşı tespit edilmesini sağlıyor. Yani kafasına göre bir maaş belirlemiyor. Bu maaşın üstünde elbette vermek istemez o zaman bu vize programının da bir anlamı kalmaz.

Sürecin çok uzun sürmesi de vize türüne olan talebe göre değişkenlik gösteriyor. Süreler çok uzadığında insanlar bu vize türünden başka bir vize türüne geçiş yapıyorlar ( imkanı olanlar) bu sefer yoğunluk o tarafa kayıyor. Hangi vize türünde vize almak daha kolay ve süreç hızlı ilerliyorsa oraya talep fazlalaşıyor. EB3 skilled & professional kategorisinde de bülten bu talepten dolayı geriye çekilmiş durumda.. Ayrıca PERM süreci onlarda da zorunlu ve bir ayrıcalıkları yok bu konuda. Sadece PERM 15 ayları geçti. Aile birlelişim kategorisinde 16-17 yıl süren vizeler var..

Yani kime göre neye göre başvurmak mantıksız? Herkesin hikayesi, beklentisi, imkanları farklı. O yüzden lütfen bir vize türüne mantıklı / mantıksız tanımını yapmadan önce biraz araştırma yapın, gerçek bilgilere sahip olduktan sonra varsa bir değerlendirmeniz onları bizimle paylaşın. Bu kişisel bir değerlendirme olursa o zaman "mantıksız" deme hakkına sahip olmamalısınız. Çünkü bu vize türüne para yatırmış, süreç içerisinde stres ile bekleyen adaylara saygısızlık oluyor..

• ⭐⭐

@salihcak0 Hocam yorumlarınızı okudum ama içinde aşırı derecede "diyelim, düşünürsek, varsayalım" gibi göreceli kelimeler var. Bu mantıkla kusura bakmayın ama hiç bir konuda yol almak mümkün değil. Doğru gördüğünüz yolda başarılar.

• Bir de Trump ile ilgili çok fazla komplo teorisi var. Arkadaşlar, adamın ilk dönemiydi ve o dönem çok fevri hareketler yaparak acemilik gösterse de giderayak bu ona çok pahalıya patladı ve Kongre Baskını sonrası vatana ihanet, Rus ajanlığı vs gibi ağır suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Kendi yardımcısı Mike Pence bile yanında durmadı. Geçen sene suçlu bulunmuş olsaydı bırakın tekrar başkan seçilmeyi, muhtemelen siyasi yasaklı olup hücre hapsinde olacaktı. Bu sefer yanındaki ekip gerçekten sağlam ve özellikle iş dünyası ve Amerikan endüstrisi içerisinden gelen insanlardan oluşuyor. Bu insanlar vaadleri olan milyonlarca kaçak, hırlı-hırsız, kartel mensubu ya da suçluyu ülkeden şutlarken, oluşacak iş gücü ihtiyacını karşılamak için yasal yollarla gelenlerin önünü açıp mevcut hiçbir süreci baltalamayacaklardır. Genel anlamda Employment Based kotalarının artışı bile söz konusu olabilir, ki Amerikan Endüstrisi ABD içerisinde tekrar ayağa kalktıkça buna deli gibi ihtiyaçları olacak.

Türkiye konusunda da durumlar daha farklı. 5-10 yıl önce Türkiye'de yenilmez armada gibi olan hükümet şu an çok fena sallanıyor. Mevcutta bilip, tanıyıp, kontrol edebildiği bir hükümeti en ufak zora sokacak bir hareketten uzak duracaktır diye tahmin ediyorum. Ayrıca NATO'da tek partneri olan, Orta Doğu ve Batı Asyada teröre ve Avrupaya göçmen akınına, Avrasyada Rus tehdidine karşı adeta tampon görevi gören ve bu bölgenin sigortası olan Türkiye gibi bir gücü asla ABD'den uzaklaştırmak istemez. Tam aksine Türkiye'nin güney hattında ilk döneminde desteklediği tüm oluşumlara satışı koyacağını ve o bölgeyi Türkiye'nin insafına bırakıp bölgeden tamamen çekileceği tahmin ediliyor. Yani Brunson vs gibi olaylar bu dönemde hayal görünüyor. O başka ülkelerdeki esirleri kurtarıp getirme ve özellikle bir din adamını kurtarma işi seçimi kazanma yatırımı için yaptığı bir şovdu, hiçbir işe de yaramamıştı zaten.

Velhasıl, Trump geldi bekleme süreleri 5 yıla, 10 yıla çıkar vs gibi önermelerin hiçbir gerçeklik payı yok. 2025 yılını takip edip bu durumu görebilirsiniz.

• şuan vize kotasının dolmama sebebi 2017 de başlayan süreçler türkiyede 2017 de herkes eb3 vizesini biliyor muydu? ülke çapında kimler biliyordu bu vize türünü. kimsenin haberi bile yoktu. o yüzden vize basılan ve kotanın dolmaması bu şekilde olduğunu düşünüyorum. şimdi çoğu milyonluk abonesi olan youtuberlar reklamını yapıyor bu vize türünün. şuan süreci başlatan sizlerde 2017 de bu vize türünü bilseydiniz o zamandan sürecinizi başlatırdınız diye düşünüyorum. ama şuan bu vize türünü duymayan kalmadı ve herkes gün geçtikçe başvurular yoğunlaşıyor. başvurular artıkça kota limiti dolacaktır

• @salihcak0

Türkiye'de başvurular yoğunlaşmıyor, tam aksine geçen seneye göre azalmış durumda. Bunun da nedeni Tufanın dediği gibi artan süreler ve maliyetler. Ancak Türkiye'de geçen sene yoğunlaşan başvuruların sayısı aile üyeleri dahil yıllık 700 ü bulmadığı için bekleme süresini etkilemeyecek. Sadece bu kota boş kaldığı için Meksikaya, Filipinlere vs dağıtılıyordu. Bu sefer Türkiye'de basılabilecek.

• ⭐⭐

eb3'e başvurmak mantıksız değil ki özellikle trde düzenli bir hayat/iş var ise ve 2028 2029a kadar bekleyebilecekseniz.
    Spesifik karakterdeki insanların başvurması bence önemli. Sonucta hemen gelecek bir vize değil, parasini ödeyip kenarda tutacaksınız, zamanı geldiğinde hadi gidiyorum ben hacı muhabbetine gireceksiniz. Beklerkende trde kariyer yaparsınız yada başka birşey, bu sıkıntı değil.
    çekilişten çok daha mantıklı. Özellikle evli bir çiftseniz, ana başvuran 1 sene mcdonaldsda takılırken eş istediği işe başlayabiliyor ki gayet güzel bir + bu.

• @salihcak0 salih bey fikirlerinize katılmamakla birlikte saygı da duymuyorum... yani yazıyorsunuz ama herhangi bir kaynağı yok geçerli bir istatistik içermiyor.. kendinizce bazı tahliller yapıp kendinizce rakamlar uydurup yine kendinizce sonuçlara varmışsınız...bunu tabii ki yapabilirsiniz özgür iradenizdir kimse bir şey diyemez ama burası yeri değil. bu başlık insanlar doğru bilgi edinsin, birbirlerine destek olsun diye oluşturuldu...yeterince sıkıntısı var eb3 ün bir de bilgisi olmayan insanların karamsarlıklarına, negatif enerjilerine ihtiyacımız yok...

• ⭐⭐⭐⭐

tam olarak ne anlatmak istiyorsunuz anlamıyoruz. Vize kotası çok dolu dediniz öyle bir varsayım ile girdiniz şimdi " vite kotasının dolmama sebebi" diye tanımlama yapmışsınız. lütfen konu hakkında bilginiz olmadan kesin ifadeler kullanmayınız. başlığı gereksiz yere meşgul ediyorsunuz. elinizde resmi veriler yoksa varsayımlarınızın bu başlığa bir katkısı yok.

@salihcak0, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

şuan vize kotasının dolmama sebebi 2017 de başlayan süreçler türkiyede 2017 de herkes eb3 vizesini biliyor muydu? ülke çapında kimler biliyordu bu vize türünü. kimsenin haberi bile yoktu. o yüzden vize basılan ve kotanın dolmaması bu şekilde olduğunu düşünüyorum. şimdi çoğu milyonluk abonesi olan youtuberlar reklamını yapıyor bu vize türünün. şuan süreci başlatan sizlerde 2017 de bu vize türünü bilseydiniz o zamandan sürecinizi başlatırdınız diye düşünüyorum. ama şuan bu vize türünü duymayan kalmadı ve herkes gün geçtikçe başvurular yoğunlaşıyor. başvurular artıkça kota limiti dolacaktır

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. ülke bazlı kotalar vize türüne göre değil EB kategorilerindeki tüm vizelerin toplamına göre uygulanıyor. yani other workers için ülke bazlı yıllık 700 limit var diyemeyiz. Tüm EB kategorileri için 140k yıllık vize limiti var ( diğer vizelerden aktarılan ek kotalar hariç). Bu da her ülke için yıllık 9.800 vizeye tekabül ediyor. Bir ülke tüm EB kategorilerinde ( eb1,eb2,eb3,eb4,eb5) yıllık 9800 vizeden fazla alamaz. Bu kotaya yaklaşan ülkeler vize bülteninde ülke ismiyle ayrı bir sütuna taşınır.

• ⭐⭐

Adminleri bu konuda göreve çağırıyorum. Yanlış bilgiler veriliyor.Bu konu başlığı altında araştırma yapan ve yeterli bilgisi olmayan insanların kafalarını karıştırmaya yönelik bu iletilerin gerekirse silinmesini talep ediyorum.
    Verilen bilgiler veri içermiyor ve hatalı.
    EB3 other workers vize kategorisi ile gc almış bir çok örnek var. Bekleme süreleri herkesin kendisine göre kafasında oluşturduğu bir süreç. Kimine 2 sene çok uzunken kimisi 3-4 senede abd de ilk ihtiyacı olan parayı hazırlayacak ve kendini bu sürede geliştirecek ek yetenek katacak planlar yapmış olabilir.Yorumlarken sürece başvurmadıysanız ve yeterli bilginiz yoksa , 1. iletiden itibaren okuyun ondan sonra ileti yazın.

@crazycells müdahale eder misiniz?

şuan vize kotasının dolmama sebebi 2017 de başlayan süreçler türkiyede 2017 de herkes eb3 vizesini biliyor muydu? ülke çapında kimler biliyordu bu vize türünü. kimsenin haberi bile yoktu. o yüzden vize basılan ve kotanın dolmaması bu şekilde olduğunu düşünüyorum. şimdi çoğu milyonluk abonesi olan youtuberlar reklamını yapıyor bu vize türünün. şuan süreci başlatan sizlerde 2017 de bu vize türünü bilseydiniz o zamandan sürecinizi başlatırdınız diye düşünüyorum. ama şuan bu vize türünü duymayan kalmadı ve herkes gün geçtikçe başvurular yoğunlaşıyor. başvurular artıkça kota limiti dolacaktır

• ⭐⭐⭐⭐⭐

avukat remzi beyi takip ediyorum. geriye aksayacağını söylemişti. bakalım yeni youtube videosunda yeni bilgiler gelir

başka başlıkta uyarmıştım, bu başlıkta da denk geldim diplomasını cosco'daki indirimden almış remzi'nin reklamını yapma çabanıza.
    siz kendi süreçlerinizi o şahış ile yönetebilirsiniz.
    forumda süreçlerini başarıyla yönetenleri ticari amaçlara alet edemezsiniz.
    sizi forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.

• 5 plus yil arti 20 ila 30k yatirim olarak dusunun ona gore karar verin sureci babaniz gibi yakin bir firma sahibi bile yapsa sizden kaynakli olmayan sebeplerden dolayi surecin ilk basina dönüşebilir. Berbat ve sabir gerektiren bir surec ona gore karar verin.Artik ogrenci olarak mi gelip buna başvurursunuz yoksa beklermisiniz buyukelciligi size kalmis.Garanti yol ama 3 senede 5 senede 7 senede surebilir o sekilde dusunun .Turk avukatlari önermiyorum kesinlikle unlu basarisi yuksek hukuk firmalari ile calisin .Kisisel tecrubem ,Remzi dende Muhammet beyden de memnun olmadim musteri olarak zayif buldum ama belki sizin isinize yarar bu tamamen profil konjektor ve zamana bagli .Basarilar herkese

• ⭐⭐⭐⭐⭐

genel olarak bir bilgi vermek istiyorum dostlar.
    ilgi çekme çabasıyla, kendi kişisel tatminini incir çekirdeğini dahi doldurmayacak bilgisiyle forumda ileti yazanlar için güzel bir slogan var;

"don't feed the troll"

bu tip kişilere yapmanız gereken aslında cevap vermemek ve iletiye :thumbs_down: oy vermek.
    bu sayede görünmez dehrizlerde dolaşırken, temelsiz fikirlerini kendi günlüklerine yazma fırsatı elde edecekler.

• 22 Eylül 2023 tarihinde @tufank Bey'in açtığı bu başlık olmasaydı, kendi adıma hatalı bir karar alıp bu süreçte yanlış bir yol izleyebilirdim. Bu başlık açıldıktan sonra konuya katkı sağlayan tüm üyelere de minnettarım. Bir fikri empoze edercesine yaymaya çalışmak ile fikri ortaya koyup farklı görüşlerin bu fikre sunacağı yorumları görmek çok farklı şeyler. Eksik de olsa bir bilgin vardır, bazı verilere ulaşmışsındır, önce donelerini sunarsın sonra eksik kaldığını düşündüğün noktada farklı fikirlerden bilgi toplamak istersin anlarım. Hiçbir resmi veriye dayandırmadan rakamlar vermek özellikle bu başlık altında gerçekten çok sakıncalı. Hassas bir süreç takip ediyoruz, sabırla bekliyoruz, LC onayı, I-140 onayı almış arkadaşlarımız olmasına rağmen halen bile yeni bir gelişme var mı, yeni bir bilgi var mı diye araştırıyoruz. Bu kadar hassas bir konu başlığı altına, bu vize türünü yeni duymuş olan ve doğru bilgiye ulaşmaya çalışan üyeler, rakamlar verilerek iddia edilen tamamıyla yanlış bilgileri okuyup değerlendirme yapıyor. Haliyle bu değerlendirme de yanlış oluyor.
    Allahtan; konuya katkı sağlayan ve sürecin içinde olan birçok üyemiz, başlık oluşturulduktan sonra arkasını dönüp gitmemiş ki; yanlış bilgiye anında müdahale edebiliyor. Başında da söylediğim gibi doğru bilgilere ulaşmada konuya katkı sağlayan tüm üyelere bu vesile ile teşekkür etmek isterim.

• @berkibirdinc kral sonucta iceri attin mi attin sende sakat durum var mı yoktur diye dusunuyorum o zaman ne olaxak amerikaya green cardli olarak gelecen vatandas gibi artik alinca malibuda malibu icerken yazarsin buraya .Bol sans:)

• @Henry-bloor

Ünlü veya kafamıza göre spesifik avukatlık bürolarıyla çalışma gibi bir imkanımız yok, aracı kurumun anlaşmalı olduğu ve ücretleri öncesinden netleştirilmiş olan avukatlık büroları ile çalışılması gerekiyor. BDV'de de, eb3vize.com'da da bu şekilde. İsteyen belki ben illa şununla çalışmak istiyorum diyebilir ancak bu sefer de aracı kurumun verdiği sözleşme garantileri ortadan kalkabilir, başka riskler ortaya çıkar.

Ayrıca Muhammed Üzüm'le ilgili yorumunuza katılmıyorum. Google'da hakkında bir tane kötü yorum almamış, ABD genelinde gelişen en iyi 100 KOBİ arasına girmiş, yine büyümekte olan en iyi 10 hukuk firmasından biri olan bir kuruma bu şekilde söylemler anlamsız. Kendiniz ne yaşadınız bilmiyorum ancak sürecinizi detaylı olarak anlatıp sadece memnun kalmadığınızı belirtmeniz yeterli olurdu. Türkleri önermiyorum, başarıları düşük, başarıları yüksek ve kendini ispat etmiş olanlarla çalışın şeklindeki ifadeler yakışıksız olmuş. Bizim kendine bir Türk olarak inancımız ve süreci düzgün yöneteceğine dair güvenimiz tam. Aynı şey BDV için de geçerli zira böyle büyük bir firma gidip de kendini ispat edememiş avukatlarla çalışmaz. İnşallah da herkesinki olumlu sonuçlanır.

• @emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@Henry-bloor

Ünlü veya kafamıza göre spesifik avukatlık bürolarıyla çalışma gibi bir imkanımız yok, aracı kurumun anlaşmalı olduğu ve ücretleri öncesinden netleştirilmiş olan avukatlık büroları ile çalışılması gerekiyor. BDV'de de, eb3vize.com'da da bu şekilde. İsteyen belki ben illa şununla çalışmak istiyorum diyebilir ancak bu sefer de aracı kurumun verdiği sözleşme garantileri ortadan kalkabilir, başka riskler ortaya çıkar.

Ayrıca Muhammed Üzüm'le ilgili yorumunuza katılmıyorum. Google'da hakkında bir tane kötü yorum almamış, ABD genelinde gelişen en iyi 100 KOBİ arasına girmiş, yine büyümekte olan en iyi 10 hukuk firmasından biri olan bir kuruma bu şekilde söylemler anlamsız. Kendiniz ne yaşadınız bilmiyorum ancak sürecinizi detaylı olarak anlatıp sadece memnun kalmadığınızı belirtmeniz yeterli olurdu. Türkleri önermiyorum, başarıları düşük, başarıları yüksek ve kendini ispat etmiş olanlarla çalışın şeklindeki ifadeler yakışıksız olmuş. Bizim kendine bir Türk olarak inancımız ve süreci düzgün yöneteceğine dair güvenimiz tam. Aynı şey BDV için de geçerli zira böyle büyük bir firma gidip de kendini ispat edememiş avukatlarla çalışmaz. İnşallah da herkesinki olumlu sonuçlanır.

Ankara yi tavsiye etmisti ki dosyam oturumum oldugu ingiltere dende yapabilirdim boylelikle tekrar londraya alma rezilligi yasamazdim dedigim gibi benim tecrubeme gore calismam ama belki sizin isinizi yapmistir memnun kalmissinizdir ki bunu soyledim Ben ikisiylede gorustum Muhammet beyle calistim memnun kalmadim.Bunun nesi absurt belki 1000 kisi dua ediyordur ama ben etmiyorum bunun nesi anlasilmaz? Bdv yi zaten forumda belki ilk ben savunmusumdur acin bakin ne yazmisim .urada yardimci olmaya calisan uyeyiz para almiyoruz tecrübemizi paylasiyoruz iyisiyle kotusuyle sonra geliyor sacma sapan yorum yapan butun sefkini kiriyor..... Allah yardımcın olsun ama oyle cok guvenme kimseye yoksa bir hayal kirikliginda bir tek sen aglarsin ne ben ne calsitigin avukat nede by forumun sahibi bu bilincle dusun.Isterse banlasin bu yorumdan sonra cani sagolsun ama dusuncem bu.Basarilar

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    1 İleti
    497 Bakış
    I
    Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim. Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım. Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin  hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi.  İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim. Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • E3 Vizesi

Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
  • 7 Oy
    5k İleti
    370k Bakış
    P
    @gunduzguleryuz teşekkürler:(
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k