Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tufank Hayırlı olsun sizin için. Benim şahsi düşüncem CP yaparak işleminizi devam edecekseniz, basit bir mantıkla ortalama 3 yıl sonra ancak Other workers olarak "Current" olursunuz. ancak bu süre sonunda vize görüşmesi alabilirsiniz. Bence bunun üzerine Trump ın vizeleri zorlaştıracak sözlerini, yapabileceklerini de eklerseniz Pd başvurusu tarihinize 4 yılı ekleyerek gözden çıkarmak mantıklı olacaktır.(Pandemi sırasında oluşan binlerce Eb3 başvurusu bu süreleri uzatacak) (Hatta 2025 yılında ancak 6 ay gibi bir ilerleme olabileceğini daha ilerdeki 2026, 2027 yıllarında daha da az olabileceği belirtilmişti. PD başvurusunu 2024 yılında yapan kişiler ne yazik ki çok daha fazla süre beklemek zorunda kalacaklar 2028-2029 yılları onlar için cok uzak süreler olmamalı, ona göre plan yapılmalı. Benim basvurumdaki gördügüm dinledigim, belirtilen süreler şuan hayal oldu. hayallerim bir nevi çöpe gitti.. ne yazik ki bu şekilde yıllarca bekleyip tüm hevesimizin istegimizin kaçacagi ani bekleyeceğiz artık. Bu kadar uzun sürmesi cok moral bozucu bir durum. Umarım herkez için bir mucize olur...

• Yasaklı

@denizaker maalesef dediğiniz gibi durum böyle. bende başvurmayı düşünüyordum fakat çok riskli artık şuan 4 yılı gösteriyor daha fazla uzamayacağı ne mağlum. kimse ileriyi göremez. benim şuan 6. green card başvurum belki 4 defa daha green carda başvursam belki çıkar birisinde. ama şuan eb3 vizesine 20 bin minimum ücret verip 4 yıl beklemek mantıksız üstüne orda yaşamak için en az 20 bin dolar daha lazım etti 40 bin dolar. çoğu forum üyesi 2023 ayında başvurusunu yapmış eb3 kategorisinden bu da yaklaşık 2028 ortalarında mülakat almaları anlamına geliyor. trump önceden tüm vize kategorisini askıya almıştı bruson olayında. belki 2028 ortasında alacakları vizeyi 2030 a aksayacak. başvuranlara allah herkese sabır versin süreciniz kolay değil yine de bu kategoriyi takip ediyorum.

• @salihcak0 @denizaker arkadaşlar unutmayın ki "1" herzaman "0" dan büyüktür. Umutsuzluğa kapılmayın. 🙂

• @salihcak0 Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, peki size bir sorum olacak. 2029 yılına kadar para harcamadan green cardlı bi şekilde abd de olabilme ihtimalinizi yüzde kaç görüyorsunuz?

Ve şunu da belirteyim, 20.000 dolar başvuru artı 20.000 dolar da oraya gittiğimizde cebimizde olması gerekiyor dediniz ya İkinci söylediğiniz 20.000 doları söylemenize gerek yok çünkü bu paranın eb-3 ile hiçbir ilgisi yok turist de gitseniz iltica da etseniz ne yaparsanız yapın yine aynı para cebinizde olması gerekiyor. yani demek istediğim kafamızda eb3'ün maliyetini 40.000 dolarmış gibi düşünmeniz bence yanlış, e b 3'ün maliyeti 20.000 dolar, Amerika'da hayatta kalmanın maliyeti size göre 20.000 dolar. Bu ikisi birbirinden tamamen farklı şeyler.

tekrar sorduğum soruya dönecek olursak da, 5 yıl sonra green card'lı bir şekilde Amerika'da olma ihtimalimiz 5 kere green card çekilişine başvurarak oluşan ihtimalse eğer buna tahmini yüzde 2-3 diyebiliriz. işte eb3 için 20.000 dolar ödeyen insanlar o aradaki %95'lik farkı satın alıyor.

• Yasaklı

@desskhalifa "20.000 doları söylemenize gerek yok çünkü bu paranın eb-3 ile hiçbir ilgisi yok turist de gitseniz iltica da etseniz ne yaparsanız yapın yine aynı para cebinizde olması gerekiyor"

eb3ün maliyeti zaten 20 bin dolar dedim. yanlışlık yok yukarda da aynı şekilde yazdım. ayriyetten cepte 20 bin dolar daha gerekiyor yaşam maliyeti açısından

asıl sorunuza geldiğimizde green cardın çıkacağın hiç bir zaman belirsiz belki bu sene belki 2 veya 5 sene sonra çıkabilir. kısacası şanstan ibaret. şanslı kişilere ilk seferde çıkıyor. ama ben burda ben şanslıyım bana bu sene kesin çıkar gözüyle tabii ki bakmıyorum şanstan ibaret olduğunu söylüyorum. ama eb3 kategoresine 20 bin verip 4+1 sene mantıksız geliyor.

eb3 kategorisi önceki yıllarda 2.5 yılda sonuçlanıyor(muş). o zaman eb3 kategoresi çok mantıklı olurdu. çünkü green cardda bile selected olsan dahi 1.5-2 sene onun süreci var.

• Yasaklı

@desskhalifa ayriyetten yıllık 10 bin eb3 other workes kategorisi için ayrılmış bir limit var. 1.5 yıldır sanırsam 2020 de vize bülteni. her ülkeden yoğun başvuru olduğunu düşünürsek her ülkenin vize kontenjanı var ama türkiyeden 2020 de fazla başvuru oldu veya 2021-22-23-24 de aşırı başvuru oldu türkiyedeki vize kotası dolduğunu varsayalım.

2022 için türkiyeden 30-40 bin kişi eb3 other workersa başvurdu diyelim.

toplam vize kotası 10 bin.

2022 türkiye kotası için sallıyorum 3 bin kişiye ayrılmış diyelim.
    diğer ülkelerden de 3 bin kişi aldığını varsayalım gerideki 7 bin kişi 2022 de kalan pd kişi tekrar 2023 de 2022 de kalacak yani kısacası 2022 deki pdler bitmeden 2023e geçmez geçse dahi mülakat almaları uzun sürer. önce 2022 ler mülakatı alacak ondan sonra 2023 e mülakat tarihi verilir. benim bildiğim bu şekilde.

• Arkadaşlar size göre mantıksız olan, bir başkasına göre mantıklı olabilir. 20 bin doları riske atılamaz bir meblağ olarak görüyorsanız zaten ABD size göre değil demektir. Burada bu sürece giren herkesin geliri ayda 30-40 bin lira değil. Bu işe girişenlerin ekseriyeti genç aileler ve hem hayatlarının kalan yarısını daha iyi şartlarda geçirmek, hem de en önemlisi var olan ya da henüz doğmamış çocuklarına iyi bir gelecek sunabilmek için bu yolu seçiyorlar. Mc Donalds 13 dolar ödemiş, 15 dolar ödemiş bu da çok önemli değil. Bu bir kapitalizm düzeni ve bu şekilde düşünüp hareket eden kişi veya aileler için kazan kazan durumu oluşuyor. 1 sene çalışıp, birkaç aylık mali açığı da cepten kompanse edip sonra yolunuza bakıyorsunuz, işiniz özeti bu. Evli çiftlerde hem iki kişi çalışacağı hem de muhtemelen vizeye giren kişi ailede daha az kazanan olduğu için, eş de durumu oradaki yüksek maaşlarla telafi edeceği için zaten çok sorun olmayacak, cepten harcamaya da gerek kalmayacaktır. Tek gidenler de 1 sene 2-3 işte çalışıp, ev yerine oda vs kiralayıp ya da biraz cepten yiyip dişlerini sıkabilirler.

Bazı arkadaşlar Green Card çekilişi ile kıyaslamış. Onu kazanma şansınız, pasaport şartının da kalkmasıyla artık binde bir. Buna ek, kazanıp da bazen case number dan bazen başka krizlerden dolayı son tarihi kaçırıp gidemeyenler de çok. Ona bel bağlayıp her sene hayal kırıklığı yaşamaktansa oturur en kötü 4-5 sene beklersiniz. İsteyen işi gücü, mali durumu uygunsa önden turist vizesi alıp, sonra F1'a ya da E2'ye vs çevirip ABD de de bu süreci atlatabilir. O sebeple olumsuzluk pompalamaya gerek yok. Bu kadar endişelenip komplo teorisi üretmek yerine bu işe girenler ilk senelerini atlattı bile.

• @salihcak0

Hocam bahsettiğiniz sayılar ütopiğin de ötesi.

Öncelikle Türkiye'ye ayrılan kota maksimum %7. Yani 700 kişi. Bu kota dolmanın yanına bile yaklaşmamış bugüne kadar.

İkincisi, 2020'de Türkiye'den 30-40 bin kişi başvursa demiş. 2025 yılına yaklaştık. Şu vizeyi Türkiye'de bırakın 30-40 bin kişinin başvurmasını, haberdar olan 3-4 bin kişi bulamazsınız.

Üçüncüsü, Türkiye aile bağları güçlü olup ABD de diyasporası olmayan bir ülke. Kaç kişi para yatırıp yıllarca bekleyip o kadar uzağa gitmek ister Avrupa vs dururken. Buna uygun insan ve aile profili az.

Dördüncüsü, totalde 20-30 bin doların daha gitmeden sürecin başlarında harcanması gereken bir süreç bu. Türkiye'de sizce bu tutarları karşılayıp bir de riske atabilecek bu kadar insan var mı?

Kaç kişinin başvurduğunu Tufan hocamın excelinden takip edebilirsiniz. Sayısı şu an 2023-2024 yılları, yani 2 yıl içinde 200 kişi bile yok. En büyük iki-üç firmadaki hemen herkesi içeriyor o liste. Bağımsız olarak yürüten ve bilmediğimiz kişi sayısı da 100 kişi yoktur emin olun.

• @emre911 kesinlikle katılıyorum. şu an bizim excel listesinde farklı tarihlerde aile üyeleri dahil 158 kişi mevcut.(AOS lar dahil) bende bu rakamın ülke genelinde 700 ü geçtiğini zannetmiyorum. EB3 prosese katılmak isteyen kişilerin çoğu bu siteden haberdar. ismini listeye yazmak istemeyenler de olabilir. Ama bu rakamların 250-300 ü geçmesi zor. Bizim için tek mesele şu an için bültende "current" olmak.

Unutmayalım 10.000 lik kotanın 700 ü bize anamızın ak sütü gibi helal. 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@denizaker süreci başlatmatan önce vize türü hakkında bilgi sahibi olmak, geçmiş dosyaların durumunu bilmek ve uzun sürebileceğinin farkında olmak gerekiyor. 2-3 senede sonuçlanan dosyalar eskide kaldı, bunun bizlerin sürecinde mümkün olmadığının farkında olmalıyız. Bu sayede hayal kırılığı yaşamamış oluruz. Belki ileride başvuranlar daha hızlı sonuç alacak. vize türünün onay süresi ne kadar uzarsa talep azalıyor.

Süreç uzun fakat sonunda buna değecek. Genel olarak insanlar sabırsız, anlayabiliyorum. Ama bu vize türü biraz sabır istiyor.. Umarım herkes en kısa zamanda hayallerine kavuşur..

• ⭐⭐⭐⭐

@salihcak0 göçmenlik sürecinde hiç birşeyin garantisi ve kesin bir takvimi yok. bunun farkında olarak başvuranlar olarak biz bir yandan dosyamızın ilerleyişini takip ediyoruz, bir yandan da DV lottery'e başvuruyoruz. Çekilişten kazanma ihtimali çok düşük, ama arkada yedek plan işlediği için kafamız rahat açıkçası. Bu çekiliş tek planınız ise ABD'ye yerleşmek çok da önemli olmayabilir sizin için. Çünkü 20 sendir başvurup kazanamayan var. Fakat başvuran kişilere bu bekleme süresinin mantıksız olduğunu söylemek hoş değil. Bu kişisel bir yorum. Başka birisne göre 10 yıl da mantıklı olabillir çünkü elindeki tek plan budur. Ya da 2 yıl da çok uzun olabilir çünkü ellinde başka seçenekler vardır. Elimizde olan tek seçenek bu ve biz süreyi bilerek, bilinçli bir şekilde girdik. Sizlere de DV lottery'de bol şans dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@salihcak0 Verileri kaynak göstererek iletirseniz daha sağlıklı olur. Hesaplamalarınız çok hatalı, backlog'un durumunu görüyoruz aşağı yukarı. TR'den bu kadar başvuru olsaydı zaten kota sınırındaki ülkeler listesine girer ve bültende ayrılırdı. Sadece bu kategori için değil tüm EB kategorileri için ülkelerin %7 lik bir kotası var ( 140k içerisinde) . Yani bu da tüm EB vize kategorilerinde yıllık 9800 vizeye tekabül ediyor ülke başına. Bırakın tek bir kategorideki başvuruları, tüm kategorilerde bile bu limite yaklaşamıyoruz.. Other workers için olan sayılar konuşmaya bile değmez..

Ayrıca vize bülteni 1.5 yıldır aynı değil.. 1.5 sene önce 1 Ocak 2020'lerdeydli şimdi A tablosunda Aralık 2020'de B tablosunda Mayıs 2021'de. Bundan öncesinde de (2022 haziran öncesi) hem A hem de B tablosunda all current idi, yani tarih farketmeksizin herkesi kapsıyordu.

Lütfen bilgiler verirken daha dikkatli olalım ve kaynağını da paylaşalım. Aksi halde yanıltıcı oluyor.

• @tufank bey resmen yargı dağıtmışsınız. İnsanlar bilgisi olmadığı konularda komplo teorileri üretmesi çok saçma sırf kendinizi ikna etmek için burada süreçte olup süreçle alakalı olumsuz yorumlar yapan üyeleri anlamıyorum. Yol belli süreç zor beklemek zor insanlar bunları bilerek zaten bu sürece dahil oldular. Size mantıklı gelmiyorsa dahil olmazsınız sizi zorlayan kimse yok.

• ⭐⭐⭐⭐

Son zamanlarda bu vize kategorisi hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yapan, mantıksız gören birkaç paylaşımdan sonra kısa bir açıklama ihtiyacı doğdu diye düşünüyorum:

İster mantıklı, ister mantıksız bulun EB3 Other Workers kategorisi (EW vizesi) 1990'dan beri yürürlükte olan yasal bir vize türü. Gerçek yani, biz çıkarmadık 🙂 Her ay vize basılıyor. Son 3 senede 10k'ya yakın yıllık vize kotasının neredeyse tamamı kullanıldı. İnsanlar vizelerini / green cardlarını aldı ve çalışmaya başladılar. O yüzden aşağıdaki sorduğunuz soruların / yaptığınızın yorumların bir anlamı yok:

• Amerikan firmaları bu kategoride çalışan bulamıyor mu niye bize ihtiyaçları var?
    • Bu maaşlar çok düşük değil mi?
    • Süreç çok uzun sürüyor o yüzden başvurmak mantıksız..

İhtiyaç olmasa firmalar alım yapmaz, alım yapmazsa da zaten aylık olarak vize istatistiklerinde bu vizeye olan talep azaldığı için basılan vize sayıları da azalır.. Maaşlar düşük olabilir bunlar PWD (geçerli maaş tespiti) ile belirlenen minimum maaşlar. İşveren bunun altında saatlik maaş veremiyor ama isterse üzerinde ödeme yapabilir. Maaşları işveren belirlemiyor, çalışma bakanlığına PWD başvurusunda bulunarak, o bölgede ve iş tanımında işler için ödenebilecek en düşük maaşı tespit edilmesini sağlıyor. Yani kafasına göre bir maaş belirlemiyor. Bu maaşın üstünde elbette vermek istemez o zaman bu vize programının da bir anlamı kalmaz.

Sürecin çok uzun sürmesi de vize türüne olan talebe göre değişkenlik gösteriyor. Süreler çok uzadığında insanlar bu vize türünden başka bir vize türüne geçiş yapıyorlar ( imkanı olanlar) bu sefer yoğunluk o tarafa kayıyor. Hangi vize türünde vize almak daha kolay ve süreç hızlı ilerliyorsa oraya talep fazlalaşıyor. EB3 skilled & professional kategorisinde de bülten bu talepten dolayı geriye çekilmiş durumda.. Ayrıca PERM süreci onlarda da zorunlu ve bir ayrıcalıkları yok bu konuda. Sadece PERM 15 ayları geçti. Aile birlelişim kategorisinde 16-17 yıl süren vizeler var..

Yani kime göre neye göre başvurmak mantıksız? Herkesin hikayesi, beklentisi, imkanları farklı. O yüzden lütfen bir vize türüne mantıklı / mantıksız tanımını yapmadan önce biraz araştırma yapın, gerçek bilgilere sahip olduktan sonra varsa bir değerlendirmeniz onları bizimle paylaşın. Bu kişisel bir değerlendirme olursa o zaman "mantıksız" deme hakkına sahip olmamalısınız. Çünkü bu vize türüne para yatırmış, süreç içerisinde stres ile bekleyen adaylara saygısızlık oluyor..

• ⭐⭐

@salihcak0 Hocam yorumlarınızı okudum ama içinde aşırı derecede "diyelim, düşünürsek, varsayalım" gibi göreceli kelimeler var. Bu mantıkla kusura bakmayın ama hiç bir konuda yol almak mümkün değil. Doğru gördüğünüz yolda başarılar.

• Bir de Trump ile ilgili çok fazla komplo teorisi var. Arkadaşlar, adamın ilk dönemiydi ve o dönem çok fevri hareketler yaparak acemilik gösterse de giderayak bu ona çok pahalıya patladı ve Kongre Baskını sonrası vatana ihanet, Rus ajanlığı vs gibi ağır suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Kendi yardımcısı Mike Pence bile yanında durmadı. Geçen sene suçlu bulunmuş olsaydı bırakın tekrar başkan seçilmeyi, muhtemelen siyasi yasaklı olup hücre hapsinde olacaktı. Bu sefer yanındaki ekip gerçekten sağlam ve özellikle iş dünyası ve Amerikan endüstrisi içerisinden gelen insanlardan oluşuyor. Bu insanlar vaadleri olan milyonlarca kaçak, hırlı-hırsız, kartel mensubu ya da suçluyu ülkeden şutlarken, oluşacak iş gücü ihtiyacını karşılamak için yasal yollarla gelenlerin önünü açıp mevcut hiçbir süreci baltalamayacaklardır. Genel anlamda Employment Based kotalarının artışı bile söz konusu olabilir, ki Amerikan Endüstrisi ABD içerisinde tekrar ayağa kalktıkça buna deli gibi ihtiyaçları olacak.

Türkiye konusunda da durumlar daha farklı. 5-10 yıl önce Türkiye'de yenilmez armada gibi olan hükümet şu an çok fena sallanıyor. Mevcutta bilip, tanıyıp, kontrol edebildiği bir hükümeti en ufak zora sokacak bir hareketten uzak duracaktır diye tahmin ediyorum. Ayrıca NATO'da tek partneri olan, Orta Doğu ve Batı Asyada teröre ve Avrupaya göçmen akınına, Avrasyada Rus tehdidine karşı adeta tampon görevi gören ve bu bölgenin sigortası olan Türkiye gibi bir gücü asla ABD'den uzaklaştırmak istemez. Tam aksine Türkiye'nin güney hattında ilk döneminde desteklediği tüm oluşumlara satışı koyacağını ve o bölgeyi Türkiye'nin insafına bırakıp bölgeden tamamen çekileceği tahmin ediliyor. Yani Brunson vs gibi olaylar bu dönemde hayal görünüyor. O başka ülkelerdeki esirleri kurtarıp getirme ve özellikle bir din adamını kurtarma işi seçimi kazanma yatırımı için yaptığı bir şovdu, hiçbir işe de yaramamıştı zaten.

Velhasıl, Trump geldi bekleme süreleri 5 yıla, 10 yıla çıkar vs gibi önermelerin hiçbir gerçeklik payı yok. 2025 yılını takip edip bu durumu görebilirsiniz.

• Yasaklı

şuan vize kotasının dolmama sebebi 2017 de başlayan süreçler türkiyede 2017 de herkes eb3 vizesini biliyor muydu? ülke çapında kimler biliyordu bu vize türünü. kimsenin haberi bile yoktu. o yüzden vize basılan ve kotanın dolmaması bu şekilde olduğunu düşünüyorum. şimdi çoğu milyonluk abonesi olan youtuberlar reklamını yapıyor bu vize türünün. şuan süreci başlatan sizlerde 2017 de bu vize türünü bilseydiniz o zamandan sürecinizi başlatırdınız diye düşünüyorum. ama şuan bu vize türünü duymayan kalmadı ve herkes gün geçtikçe başvurular yoğunlaşıyor. başvurular artıkça kota limiti dolacaktır

• @salihcak0

Türkiye'de başvurular yoğunlaşmıyor, tam aksine geçen seneye göre azalmış durumda. Bunun da nedeni Tufanın dediği gibi artan süreler ve maliyetler. Ancak Türkiye'de geçen sene yoğunlaşan başvuruların sayısı aile üyeleri dahil yıllık 700 ü bulmadığı için bekleme süresini etkilemeyecek. Sadece bu kota boş kaldığı için Meksikaya, Filipinlere vs dağıtılıyordu. Bu sefer Türkiye'de basılabilecek.

• ⭐⭐

eb3'e başvurmak mantıksız değil ki özellikle trde düzenli bir hayat/iş var ise ve 2028 2029a kadar bekleyebilecekseniz.
    Spesifik karakterdeki insanların başvurması bence önemli. Sonucta hemen gelecek bir vize değil, parasini ödeyip kenarda tutacaksınız, zamanı geldiğinde hadi gidiyorum ben hacı muhabbetine gireceksiniz. Beklerkende trde kariyer yaparsınız yada başka birşey, bu sıkıntı değil.
    çekilişten çok daha mantıklı. Özellikle evli bir çiftseniz, ana başvuran 1 sene mcdonaldsda takılırken eş istediği işe başlayabiliyor ki gayet güzel bir + bu.

• @salihcak0 salih bey fikirlerinize katılmamakla birlikte saygı da duymuyorum... yani yazıyorsunuz ama herhangi bir kaynağı yok geçerli bir istatistik içermiyor.. kendinizce bazı tahliller yapıp kendinizce rakamlar uydurup yine kendinizce sonuçlara varmışsınız...bunu tabii ki yapabilirsiniz özgür iradenizdir kimse bir şey diyemez ama burası yeri değil. bu başlık insanlar doğru bilgi edinsin, birbirlerine destek olsun diye oluşturuldu...yeterince sıkıntısı var eb3 ün bir de bilgisi olmayan insanların karamsarlıklarına, negatif enerjilerine ihtiyacımız yok...

Benzer Başlıklar

• 8
  • 5195
  • 5
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |