Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar herkese merhaba. Daha önce diğer sayfalarda da bahsettiğim gibi 2019 yılında kartımızı alıp giriş yapmıştık ilk girişimiz 2019 senesinde olmuştu ve kartlarımızı daha sonra temin etmiştik. Pandemi ve kişisel sebeplerden dolayı beş sene giriş yapmamıştık. Geçen hafta itibari ile Miami Uluslararası havalimanından giriş yaptık giriş yaparken polisler bizi sorgu odasına aldı önce kartımızın yandığını çok uzun bir süre gelmediğimizi Pandemi Ynin çoktan geçtiğini ve bunun bir sebep olmayacağını söyledi, ancak ufak çocuğumuz olduğu için bir kereye mahsus ceza olarak havalimanı vergisi ödeyerek ( yaklaşık olarak 1400 $) Giriş yapmamıza izin verdiler. Belki benzer durumda olan arkadaşlar vardır diye konuyu yazmak istedim. Forum’dan çok faydalandık, vefa borcumu ödemek istedim. Herkese başarılar ve bol şanslar.

  • ⭐⭐

    @amtylmz siz BAYA BAYA sanslisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @amtylmz öncelikle geçmiş olsun, yeni sürecinizde bol şans. Ödediğiniz havalimanı vergisi olarak adlandırdığınız tutarı resmi olarak neye dayandırdılar, biraz daha detaylandırabilir misiniz?

  • Yasaklı

    5.5 aydan fazla kalacaksaniz i131 reentry yapacaksiniz.Hala neden pazarlik yapiliyor anlamis degilim 500 dolar icin mi ? Sigortadir bu ister kullan ister kullanma. Trump da geldi ne diye risk alirki insan


  • @amtylmz Havaalani vergisi mi? Umarim bu odeme icin bir receipt vermislerdir. Normalde havayolu firmasi ucak havaalanini kullandigi icin bu vergiyi oder.


  • uzun süreli kalislarda herkes jfk‘den giris yapilmasini tavsiye ediyor. Sebebi nedir?


  • @rezanclz Kalabalik bir alan oldugu icin, memurlarin daha hizli hareket etmelerinden dolayi olabilir.

  • Yasaklı

    @rezanclz kalabalik havalimani+demokrat eyalet+sinir polisinin genellikle immigrant kokenli ailelerden geldiginden ozellikle ortadogu immigration olaylarinin ciddiyetinin farkındalar... benim cikarimim budur


  • @MySea, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @rezanclz Kalabalik bir alan oldugu icin, memurlarin daha hizli hareket etmelerinden dolayi olabilir.

    @Henry-bloor, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @rezanclz kalabalik havalimani+demokrat eyalet+sinir polisinin genellikle immigrant kokenli ailelerden geldiginden ozellikle ortadogu immigration olaylarinin ciddiyetinin farkındalar... benim cikarimim budur

    ilk girisimi martta yapip 1 hafta sonra dönecegim daha sonra kesin göçü agustos civari yapmayi planliyorum. agustosta yapacagim girisi jfk üzerinden yapacagim cevaplariniz icin tesekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @Henry-bloor eyaletin democrat olmasi cok birseyi etkilemez.
    Cruise'da calisirken en sikintili sehirler demokratlarin yonettigi eyaletlerdi. Boston,maine vs. kafalarina gore manyak manyak kurallar koyarlardi.


  • Trump reis geliyor goreve, artik bundan sonra yurtdisinda kalis surelerine daha cok dikkat etmek gerekir. Immigration konularinda kati onlemler alacaktir. Secim vaatleri icinde en onemlilerden birisi bu alandi.


  • @MySea Airport fee ödedik resmi devlet sayfasından faturayı adrese yollayacaklarını söylediler. O anda başka şansım olmadığı için ne dese kabul edecektim zaten. şimdi tekrar çıkınca ocakta gelicem inş bir sorun olmaz tekrardan.


  • @amtylmz @MySea $1400 SB-1 Returning Resident Visa ücreti ödetmişlerdir. Havalimanı vergisi dediği o diye tahmin ediyorum. Daha önce olmuştu.

  • ⭐⭐

    @Ryback %99 o evet.
    airport fee denilen şey vergi, zaten bilet alınca ödüyorsun.

    arkadaş o kadar şanslı ki, vay anasını. herhalde cbp ne uğraşıcam mahkemeye vermekle kafasında takılıyordu.


  • GIRIS TECRUBELERI:
    Ben, Yeşil Kartımı aldıktan sonra üç kez ABD'ye giriş yaptım, her girişte yaklaşık 6 ay bekledim. İlk girişimi, Yeşil Kartımı aldıktan kısa bir süre sonra, IAD Dulles Havalimanı'ndan gerçekleştirdim ve bu süreç oldukça zorlu geçti. Türkiye dışındaki bir ülkeden seyahat ettiğim için bunu çok sorguladılar. Giriş yaparken sıkı bir sorgulama ve nasihat sürecinden geçtim.
    Daha sonraki iki girişimi ise yine yaklaşık 6 ay aralıklarla İstanbul'dan Atlanta Havalimanı'na (ATL) yaptım. USCIS kaydım da zaten Atlanta'da olduğu için bu girişlerde herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak, Trump yönetimi sırasında bu süreçlerin nasıl olacağı belirsizliğini koruyor.


  • Merhaba herkese. Giriş öncesi durumumuz şu şekilde;28 Kasım 2023 tarihinde Tr’ye dönüş yaptık. Yeniden Abd’ye dönüp dönmeme konusu çok muammaydı. Normal şartlarda 28 Mayıs’ta 6 ayımız doluyordu. Hem ekonomik hem de farklı sebeplerden 6 ayı doldurduk ne yazık ki. (Fakat ben dönecekmişiz gibi Tax formlarımızı doldurdum, telefon hatlarımı aktif tuttum faturalarımı ödedim ve banka hesaplarımı da aktif kullandım. )
    Sonrasında annem yaz başında kalp krizi geçirdi ve 2 kez entübe edildi, dönmeyi düşünemedik bile.
    Geldiğimiz noktada 18 Kasım günü JFK’dan Abd’ye döneceğiz. Biletlerimizi aldık konaklamamızı ayarladık hatta 20 Kasım günü bir interview bile kaptım bir firmadan 🙈
    Annemin Epikriz yazılarını noter tasdikli tercüme yaptırıp yanımda götüreceğim 🤷🏻♀️ dilerim sorunsuz bir giriş yapabiliriz🙏🏻
    Herkese tavsiyem bu stresi ve bilinmezliği yaşamamak için 6 ay süreyi Abd dışında kesinlikle geçirmemek. Deneyimlerimizi yeniden paylaşacağım, sevgiler 🙌🏻

  • ⭐⭐

    @Cornelius saçma bir sorgulama olmuş açıkçası. green cardlıyım istediğim ülkeden uçarım.
    teknik olarak cbpnin sizi almama yetkisi yok, anca mahkemeye yönlendirir, onla da genelde uğraşmazlar, paperwork vıdı vıdı. İnsanları korkutuyorlar böyle işte.

  • Yasaklı

    @charon, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @Cornelius saçma bir sorgulama olmuş açıkçası. green cardlıyım istediğim ülkeden uçarım.
    teknik olarak cbpnin sizi almama yetkisi yok, anca mahkemeye yönlendirir, onla da genelde uğraşmazlar, paperwork vıdı vıdı. İnsanları korkutuyorlar böyle işte.

    Mahkeme havalimani icindeymis riske gerek yok i131 reentry permit alin

  • ⭐⭐

    @Henry-bloor valla hocam önceki sayfadaki bir arkadaşımız yazdı, 5 sene green cardı kullanmamış, daha sonra çatır çatır girmiş.
    garip garip şeyler valla.

  • Yasaklı

    @charon annesi onu persembe gunu dogurmus 🙂 600 dolar icin riske girmek isteyen varsa buyursun....


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum