Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

Açıklanan vize bültenini üzerine alınacak en son kategori (other workers) bizimkisi bence. Biz zaten ötekileştiriliyoruz sürekli 🙂

Bu sefer bültende herhangi bir kategoride ve tabloda ilerleme yok. (DV'yi hariç tutarsak. Orada da sadece Ocak ayı için bir ilerleme olmuş). Biraz daha sabır.. Yine her zaman dediğim gibi I-140 onayı henüz gelmediyse zaten bültenle pek işimiz yok. Belki AOS yapacaklar için statu koruma derdi vardır, onlar sıkıntı yaşıyor olabilir. Boş yere dertlenmeyelim şimdiden daha önümüzde açıklanacak 9 adet bülten var.

• @tufank Her ay bu ay değil diğer ay şimdi değil öteki ay diye diye yıl geçti 🙂 açıkçası ben kendimi ötekileştirmek istemiyorum 8 yıl Amerika geçmişim olduğu için tabi deneyimim belirli kriter henüz olmadığı için mecbur bu vize kategorisi uygun görüldü ama şansıma öğrenci vizesi olunca herşeyi yapamadım ki başvuru yapıldıktan sonra öğrendim other works olduğumu zaman kaybı yaşıyorum diyebilirim ne zaman olacak onuda bilmediğimiz için önümüzü görüp haraket edemiyoruz hayırlısı diyelim artık en son aşamaya geldik o kadar bekledik hayırlı haberler gelir Allah’ın izni ile

• ⭐⭐⭐⭐

@Duygu-Çelik süreç aslında PD'i almakla başlıyor. Siz bunu imzanızda gördüğüm kadarıyla 3 Ekim 2022'de almışsınız yani LC'niz doldurulmuş. Yani henüz aradan 2 sene geçmiş. Bu kategoride eski günlerde belki 2 - 2.5 senede vize alınıyordu ama talep artık çok fazla. Talep fazla, vize kotası sınırlı olunca, bültendeki bu durum çok normal. Covid dönemi etkilerini de göz önüne alırsak, 2 senede vize almayı beklemek hayal olur. O yüzden vize bültenine daha uzun bir süre bakmanız gerekebilir. Süreciniz toplamda 4 seneye yakın veya daha fazla da sürebilir. PD'e henüz sahip olmuş adaylar için de ileriki zamanlarda birikmenin durumuna göre yorum yapılabilir. "3 - 3.5 senede konsolosluk işlemleri tamamlanır" gerçeği yansıtmıyor mevcut bültene ve backlog'a göre.

• @tufank teşekkür ederim yorumunuz için 2021 Ağustos ayın da dosyalanma başladı ama PD itibaren asıl konu başlıyormuş bilmiyordum dediğiniz gibi 2 sene olmuş oluyor ama hiç belli olmaz belki bir mucize olur da erkenden olur :))

• @tufank bekledigimiz bir durumdu aslinda bu bultende de ilerleme olmamasi, asil beklenti ocak ayindaki bultende. umarim onda beklenen ilerleme olur. kotu dusunmuyorum bence olacak ama olmamasi ya da az olmasi durumu asil uzen kisim olur.

icimizi ferah tutup uzun beklemeye devam edelim.

• Herkese selamlar! Trump’ın başkan seçilmesiyle göçmen politikalarında neler değişebilir diye YouTube’da gezinirken dikkatimi çeken bir videoya denk geldim. Videonun tamamını analiz etmeyeceğim, ancak değinilen bazı önemli noktaları paylaşmak istiyorum:

EB-3 Other Workers Kategorisinde Olumsuz Bir Değişiklik Beklenmiyor.(51-54. dakikalar arası)

Bu kategoride büyük bir değişiklik beklenmemesinin iki temel nedeni var:

Yasal Statü: EB-3 programı yasal olarak korunduğu için, bu kategoride değişiklik yapmak istese bile Trump’ın bu öneriyi Kongre’den %60 oyla geçirmesi gerekiyor. Ancak bu oranı sağlamak, destekçisi çok olsa bile, oldukça zor bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Düşük Vize Kotası: Bu kategori yılda yalnızca 10 bin vize sağlıyor. ABD’de halihazırda 1.5 milyon kişinin sınır dışı edilme kararı beklediği göz önüne alındığında, Trump yönetiminin bu vize türünde değişiklik yapmak yerine deport davalarına öncelik vermesi muhtemel görülüyor.

Family-Based Green Card Başvurularında Yavaşlama Bekleniyor ( Videonun sonları doğru soru cevap bölümünde cevaplanıyor )

Ayrıca, family-based green card başvurularında konsolosluk işlemlerinin yavaşlayabileceği ve bu süreçte kullanılmayan vizelerin employment-based kategorisine aktarılmasının mümkün olabileceği öngörülüyor. Bu da employment-based green card başvuruları için avantaj sağlayabilir.

Göçmenlik politikaları üzerine bilgilendirici bir içerik; bu konulara ilginiz varsa vaktiniz olduğunda izlemenizi öneririm.

[

]

• ⭐⭐⭐⭐

@grounddreamer kim gelirse gelsin bu vize kategorisini doğrudan sonlandırabilecek bir adım atacağını düşünmüyorum ben de. Bizim kategoriye olumlu / olumsuz yönde etki edebilecek bir durum yok ortada.

EB kategorilerinde kullanılmayan vizeler kategoriler arasında aşağıdaki şekilde paylaştırılıyor. Family based kategorilerde kullanılmayan kotalar da yine bu şekilde ilgili eb kategorisinin kotalarına göre dağıtılıyor.

Yalnız sorun şu ki ; EB-3 Other Workers'ın yasalarla belirlenmiş yıllık 10k vize kotası olduğu için bu artan / eklenen kotalardan faydalanamıyor. Geçmişte kullanılmayan vizelerin tekrardan havuza dönmesi ile ilgili bir yasa tasarısı vardı. Bunun bile geçtiğini düşünsek yine bize doğrudan faydası olmuyor. Yasalarla belirlenmiş yıllık 10k vize kotasının esnetilmesine yönelik bir ek maddeye ihtiyaç var, ya da bu kotayı bir şekilde yeni bir düzenleme ile yükseltmeleri gerekiyor..

screenshot-2024-06-17-at-19.39.04.png

• ⭐⭐⭐⭐

1. günde LC onayımız geldi! Hiç onay gelmeyecek gibi hissettim bir ara 🙂 Darısı tüm bekleyenlere !

bdv-approval.jpg

• @tufank super 🙂 tebrikler hocam. buyuk bir ilk yuk kalkti uzerinden darisi diger onaylara ve tum bekleyenlerin basina...

• @tufank hayırlı olsun👏👏👏 darısı bizlere

• @tufank hayırlı olsun , 2025 in ilk aylarında DQ olursun muhtemelen , sonrası içinde su gibi aksın geçsin konsolosluk randevunu da kutlayalım 🙂

• @tufank bey tebrik ederim ve buna sonun başlangıcı diyebilir miyiz? 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 çok teşekkürler hocam. gerçekten büyük bir yükmüş bu. çeken bilir diyebiliriz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@grounddreamer çok teşekkürler. bakalım hayırlısı. tek plan konsolosluk değil, vizemiz var. bülteni takip edeceğiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@emrebalc1 teşekkürler, bakalım neler olacak. bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete 🙂

• @tufank süper haber çok sevindim abi senin adına darısı mülakat mailine inşallah 🙏

• Hayırlı uğurlu olsun Tufan hocam. Çok sevindim sonunda bitmesine. Darısı bizlerin başına👍 Umarım 2025 yeni mali yılda da birlikte C yi görürüz.

• ⭐⭐

@tufank beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır… tebrikler

• @tufank ilk onayımızı aldık 😃 bence hepimize onay geldi sanki öyle bir his 😃

• @tufank Ooo süper haber 🙂 tebrik ederim,vizeyi aldığınızı da görmeyi bekliyoruz en kısa zamanda 🙂

Benzer Başlıklar

• 5
  • 42
  • 70
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |