Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@GULTENCAYOGLU, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar
    Dosyasını Umman/Muscat a taşıyanlar olarak telegramdan bi grup kurduk. Katılmak isteyenler için Telegram kullanıcı adım: Gcayoglu

bu konunun yasak olduğunu defalarca bildirmeme rağmen, halen farklı platformlarda iletişim kanalları açılması oldukça garip.
    kendi aranızda konuşacaksanız sizi forumda tutmayacağımızı tekrar bildirmek istiyorum.

bu sebepten, sizi ve telegram grubuzdaki herkesi forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.
    hepinize kendi süreçlerinizde bol şans.

• Merhaba

Başka Greencard gruplarına da üye oldum ve açıkçası anında terkettim grupları. Bu forum gerçekten 10 numara. Diğer gruplarda birbirini dolandırmaya giden süreçler bile var. Boşuna bu forum un hakkını yememek lazım. Admin lere aynı soruyu defalarca sormamıza rağmen gerçekten sabırla yardım alabiliyorsunuz. Haksızlık edilmesin bence.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dkerim aslında olay bizim hakkımızın yenmesi vs değil.
    buradan alınan, edinilen bilgilerin o gruplarda parayla satılması.
    biz bunu abd'de faaliyet gösteren avukatlarda bile yaşadık. bu forumdan öğrendikleri, edindikleri bilgileri insanlara binlerce dolara satıp, yine de insanlara vizelerini aldıramadılar.
    derdimiz, forum kullanıcıların doğru bilgiye ve deneyime en hızlı ve ücretsiz ulaşması.
    başka bir şey değil..

• @gucarslan bahsettiğiniz tüm işlemleri avukatlardan bilgi almak istesen adamlar 1000 usd den başlıyor fiyat çekmeye. ve bu forumda ki kadar da detaylı şeyler öğrenemiyorsunuz. Hakkınız yenmez. Bu forum resmen sosyal sorumluluk projesi gibi çalışıyor. Gayet başarılı. Emeklerinize sağlık.

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@dkerim aslında olay bizim hakkımızın yenmesi vs değil.
    buradan alınan, edinilen bilgilerin o gruplarda parayla satılması.
    biz bunu abd'de faaliyet gösteren avukatlarda bile yaşadık. bu forumdan öğrendikleri, edindikleri bilgileri insanlara binlerce dolara satıp, yine de insanlara vizelerini aldıramadılar.
    derdimiz, forum kullanıcıların doğru bilgiye ve deneyime en hızlı ve ücretsiz ulaşması.
    başka bir şey değil..

Endişenizi çok iyi anlıyorum ve forumun ücretsiz bilgiye erişim sağlama amacını tamamen destekliyorum. Buradaki bilgi ve deneyimlerin herkesin faydalanabileceği şekilde ücretsiz kalması çok önemli.
    Buradan aldıkları bilgileri ticari amaçlarla kullananları kınıyorum.
    Bu site gerçekten insanın hayatını değiştiriyor, hayatınıza dokunuyor. Yıllar önce bir psikoloji sitesinde admin olarak görev yapıyordum ve orada insanlara yardım etmek harika bir deneyimdi.
    İnsanların hayatlarına olumlu yönde katkı sağlamak, onların zorluklarını aşmalarına destek olmak güzel bir mutluluktu. Şimdi ise bu platformda aynı şekilde insanların hayatlarına dokunma fırsatını bulmak ve bir parça da olsa fayda sağlamak çok değerli.
    Bu platform ve sizin önderliğiniz sayesinde insanların doğru bilgiye kolayca ulaşabilmesi için destek olmaya ve bildiklerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici @halildnrts34

Nakit maddi birikiminizi son 6 aylık hesap hareketlerinizde kanıtlamanızı talep eden konsolosluklar, döviz bürosu - faktoring şirketi - menkul kıymetler şirketi vb. şirketlerin verdiği makbuz/evrak kanıt olarak kabul etmez mülakatta.

Son takdir görüşmenizi yapan konsolosa ait, tavsiye edilen asıl talihli için USD 15.000 ve beneficiary varsa dosyada her bir kişi için (yetişkin - çocuk fark etmez) USD 5.000. Daha düşük hesap hareketi gösterip göçmen vizesini alan talihliler varken USD 500K gösterip AP'ye kalan talihliler de var.

Paranın bankada asıl talihli adına olan hesaba tek seferde yatırılıp çıktı olarak alınacak hesap hareketinde kaşe ve iki banka yetkilisinin imzası ile beyan edilmesi, iki banka yetkilisinin banka adına imza yetkisine haiz olduğuna dair vekaletnamenin bir fotokopisinin olması, mülakatta sözlü olarak hesabınızda ne kadar para var diye sorulduğunda hesap hareketinizde gözüken tutarın aynısını sözlü olarak mülakatta konsolos'a söylemeniz yeterli olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan

Kendi sürecimde de yaşadım. Forumu takip ederken bir başka telegram kanalını da takip ediyordum ve kanal yöneticisi olan cardcı'dan daha fazla bilgi paylaşımı yapıyordum resmi link ve yönerge kanıtlarıyla.

Bu tür kanalların açılmasının amacı bir umut vizelerine sağ salim ulaşmak isteyen talihlilerin sürecine yardımcı olmak adı altında talihlileri oltalamaktan başka bir şey değil. Sizin ve diğer kullanıcıların emeğine sağlık...

• @gucarslan bu forum u keşfetmeden önce telegramda bir gruba üye olmuştum mayıs ayı içerisindeydi hiç bir şey bilmiyordum tabi hemen hemen herkes benim gibiydi, grupta bel altından tutun küfürleşmeler, bir şey pazarlayanlar, ev kiralayanlar, araba satanlar green card konuşması dışında her telden var, grup yöneticisi her yeni giriş yapana “hoşgeldiniz sizi kazananlar grubuna alalım diyor özel konuşmaları oradan yapacağız süreç hakkında bilgiyi oradan vereceğiz, bu grupta konuşulmuyor” falan diyor, bende her gün acaba kazara bir şey paylaşırlarsa bilgim olsun😄 diye, ara ara kontrol ediyorum, yönetici o kadar uyanık ki tam Green card ile ilgili biri bir şey soracak, hemen müdahale ediyor “gizli grupta konuşuyoruz” bilgi almak isteyen kişiler “beni de ekleyin” vs deyince.. Kendi kendime hadi dedim neymiş bu grup bir görelim, admin e özelden mesaj attım, beni de gruba eklermisiniz? Hoşgeldiniz, hangi sene kazandınız vs. ardından case numaramı istedi (tabi ki vermedim) istemekle kalmadı “kazandığınıza dair belgeyi fotoğraf atın ekleyeyim “ dedi, yani insanlar bilgi almak için belki de o belgelerin resimlerini gönderiyorlar, dedim ki, benim size bu numarayı vermem belgenin fotoğrafını göndermem etik değil, siz de yasal bir şey yapmıyorsunuz. “Ben sizin kazandığınızı nereden bileceğim belki de kazanmadınız gruba girmeye çalışıyorsunuz” gibi saçma sapan bir sebep sundu 😃 onu inandırmak gerekiyormuş, bilgi almak bu kadar zor işte! Gruptan şahsın dolandırıcı olabileceğini özel bilgilerinizi paylaşmayın gibi bir yazı yazdım ana hemen silindi ve engellendim, sonrasında bu forumu keşfedince parçaları birleştirdim buradan çok fazla şey öğrenip orada bilgi pazarladıklarını ortadaydı, insanların belgelerini isterken kim bilir belki başka ne tür amaçları vardı bilemem, sözün özü şu ki, bu forumda kazanan var, kazanmayı bekleyen var, tutunamayıp dönenler var, özenle düşünülmüş, dolu dolu, her aşamayı takip edeceğimiz, her konu hakkında bilgi sahibi olacağımız bir platform, hem bilgi bedava hem herkese açık, saygı da benim için çok önemli o da burada var, hiç başka yerlerde mecralar oluşturmaya, oralarda oyalanmaya gerek yok, burda başlıklar altında paylaşılanlar bize her zaman lazım olacak, hemen hemen her gün forumdayım ve sürekli okuyorum hayatıma yeni kelimeler girdi çok şey öğrendim, hepimize rehber olan bu forum iyi ki var, forum yöneticilerine ve bilgi paylaşıp soru soran kısaca emeği geçen herkese teşekkürler.

• ⭐⭐

@ATS16 Verdiğinizi bilgi için teşekkür ederim schengen vizesi vb vizelerde dediğiniz gibi 6 aylık hesap bakiyesine çok önem veriyorlar

dv23 kazanan bir arkadaşın deneyiminde okumuştum hesaplarında para hiç olmadığı gibi genellikle faturalardan dolayı bazı günlerde eksi düştüğünü söylüyordu birikiminin fiziken altın olduğunu söylüyordu vize görüşmesine giderken altınını satıp dolar döndüğünü bunlar ilgilide belgelerini aldığını iletmişti vize görüşmesinde konsolos paranın kaynağını sorduğunda birikimimiz altın olarak yaptığını altınını tl ye daha sonra dolar döndüğünü söyleyip ilgili döviz dönüm belgelerini göstermesi üzerine vizesini onayladığını okumuştum

Konsolosun belgeyi dikkate alıp olmadığını konusunda net bir şey söylemek doğru olmaz ama belgeleri yanınızda götürmenizde sakınca olduğunu düşünmüyorum pranın kaynağını kolay hazırlamak için genellikle döviz aldığımda hesap yatırdığım günler maaşımdan bir gün sonra olur ve dolar kaşılığı maaşımın iki katı olmaz ilerde sorduklarında rahat bilgi veririm italya vizesi alırken paramın kaynağını sorduüunda borsa hesabımı DDKM hesabımı Fon hesabımı Sukuk vakala hesaplarımı gösterdim

• @gucarslan bu yıl nisan ayında sosyal sorumluluk için Bitlisin bir köy okuluna çocuklar için 23 nisan etkinliğine gitmiştik oradaki o çocukların mutluluğunu anlatamam çok farklı bir duyguydu.
    Birileri için bedel gözetmeden yapılan iyilikler karşılıksız kalmıyor. Yeşilkart formunu bulmam, yöneticilerin yaklaşımlar gerçekten karşılığı ödenemez.
    Her edindiğim bilgi için bütün yöneticilere ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bir an Kendimi oradaki çocuklar gibi gördüm.🫠

• ⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici paranın kaynağı altın, kripto, fon, hisse senedi olması önemli değil, değerini istediğiniz kambiyo türünde banka hesabınızda hesap hareketlerinde evrakta ibraz etmeniz yeterli

• ⭐⭐

@mehmetdmn25 üniversite yıllarımda toplum gönüllüleri vakfı altında bir topluluğun parçasıydım o dönemde bir çok yardımlarda yer aldım en çok beni etkileyen sokak hayvanları oldu bulunduğum ilde şehir merkezine yerleşime o kadar uzak yerlere bırakmışlar görünce üzülmemek elde değildi üniversitem bitmesine rağmen özellikle kışın ayda 2 3 kez bütçem el verdikçe o hayvanların o geceyi tok geçmesi için mücadele veriyorum

Bulunduğum ilde maalesef sözde belediye bıraktıkları su kapları soğuktan donmuş kar sularından dolayı bıraktıkları yemler kurtlanmış oluyor hayvanlar birbirlerine saldırıyor

c90f9cf3-fe38-4759-a417-33cc842bed60-image.png

9abb9ca5-0626-4b13-b82c-9708eb7996f2-image.png

• @gucarslan Ailem doğum yılımı 1 sene geç kayıt ettirmiş (örngn 2001 doğumluyken 2002 diye kayıt ettirmişler ) fakat daha sonra ilk okul 1 de mahkeme ile asıl doğum tarihimi yazdırmışlar. Mevcut kimliğimde doğru tarih yazıyor tüm işlemleri kimliğimde ki tarihe göre yaptım. ds 260 formunda da böyle bir konu var mıydı hatırlamıyorum ne yapmam gerekiyor acaba . cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba eşime Loto çıktı. H2b vizesi ile amerikadayken evlenmiştik başvurumuzu kendi soyisimlerimiz ile yaptık . Ds260 formunu doldurduk. Türkiyede nikahımız yok resmî olarak . Ankara da görüşmeye gireriz diye düşündük ama 5300 lerde kalınca tekrar Amerika’ya geldik. 2024 talihlisiyiz. Süreci burda tamamlayacağız. Birçok evrak eksimiz var. Buradan nasıl evrak tamamlaya biliriz bunu bilmiyorum. Green card mülakatında Türkiye’de evli olmadığımız herhangi bir sorun teşkil eder mi? Bilgisi olan var mı ?

• Merhabalar,
    Cut Off Sirasi gelmeyip, ama dosyayasını taşıyan arkadaşlar ESC-de posta olarak Ankara gözükmekte?

• ⭐⭐⭐

@mnamiz Selamlar..."Your Case Currently At" kısmından bahsediyorsanız, current olmamış dosyalarda bu bölümde KCC yazar.. Current olmuş ve mülakat planlaması yapılmış ise dosyanın bulunduğu konsolosluk yazar...

• @Flight101 , Entrance Check Status Sayfasında Post bilgisini kast etmiştim. Post: ANKARA olarak gözükmekte.

• ⭐⭐⭐

@mnamiz Oradaki değişmez..Zaten taşıma sonrası KCC den gelen mailin içeriğinde The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. cümlesini görürsünüz..😉

• @Flight101 Evet Teyit etmek için sordum )

• ⭐⭐⭐

@mnamiz Telefondan yazıyorum bu yüzden cümleyi bitirirken yanlışlıkla "görürdünüz" yazmışım doğrusu "görürsünüz" olarak düzeltildi, kusura bakmayın..🤝

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |